Šta je novo?

Crysis 2 [pc only]

Nisam video dal je neko spomenuo, a kao pratim ovu temu - ima li negde snajper?

Nema klasican snajp, ima gauss puska koje bolja od snajpa.
Imas one 4x zoom dodatke. Nisam uspeo da nadjem sve attachmente, mozda ima i 12x, mada nema potrebe za tim na ovim mapama.

Gde nema snajp?
Pokupi se relativno rano, 2 ili 3. nivo... to je onaj DSG iz keca, s tim da se na ovaj moze staviti i prigusivac, i onda ih skidas ko zeceve.

E u pravu si, slabo sam koristio tu pusku pa sam i zaboravio da je ima.
Ubedljivo najvise sam koristio SCAR pusku i onu sto ispaljuje struju.

Koja je razlika izmedju 'hardcore' i 'advanced'.. Na hardcore mi je nekako mnogo blurovano sve, teze se razaznaju stvari nego li na 'advanced'.

u sto mrzim ovakve bagove.. posle semper fi or die 56 mi zatvori igru. Probao sam 2x i to je to. Izgleda necu ni zavrsiti ovo :)

Par efekata vise je na hardcore i da jeste dosta zamucenije, ali je lod malo veci. Meni je advanced, tj. very high i na njemu cepam, plus sto na njemu igra leti.

HSVstoned je napisao(la):
u sto mrzim ovakve bagove.. posle semper fi or die 56 mi zatvori igru. Probao sam 2x i to je to. Izgleda necu ni zavrsiti ovo

I meni je igra zapucavala tu par puta. Mozda je do kloka graficke, kad sam vratio na normal onda je proradilo.

Poslednja izmena:
bas ovde ? :)
aj probacu i ja da vratim graf. na default..

Samo iz autoexec.cfg ukloni linije vezane za DoF/shutterspeed i motion blur / radial blur, onda ce igra koristiti default koji radi kako treba, uz one tweakove koji su pozeljni (FoV, bloom, itd).
Misija Eye of the Storm, kad se vidi grad preko reke, sa ovim autoexec-om sto napravi tweak tool, sve u daljini treperi i muti se ukrug, tu je bug najuocljiviji. Kad se uklone suvisne linije, sve je peachy:p

EDIT-
Shutterspeed opcija pravi problem, ili eksperimetisati sa brojem (default je 65 bio kod mene), ili obrisati tu liniju.

A sto nemam ni Bloom ni HDR efekte? Mislim ima ih al' su bas suptilni. Nema veze koju vrednost stavim.

BTW, gde je shutter speed linija? Nemam je u autoexec fajlu.

Poslednja izmena:
ne vredi gdim M, opet ista prica.. nista izgleda od daljeg igranja :) sumnjam da bi i ponovna instalacija uz kopiranje sejvova resila problem, ovo je bagcina, morao bih da ponovo da nabavim neku drugu verziju a igra bas i nije vredna kretanja ispocetka ako ne prihvati sejvove ;)

Poslednja izmena:
A sto nemam ni Bloom ni HDR efekte? Mislim ima ih al' su bas suptilni. Nema veze koju vrednost stavim.

BTW, gde je shutter speed linija? Nemam je u autoexec fajlu.

Cekaj polako:D
Prvo, na kojim setovanjima igras? Koju verziju ovog config tool-a koristis?

Autoexec.cfg kod mene:

sys_spec_shading=3
sys_spec_gameeffects=3
sys_spec_objectdetail=3
sys_spec_particles=3
sys_spec_physics=3
sys_spec_postprocessing=3
sys_spec_shadows=3
sys_spec_sound=2
sys_spec_texture=3
sys_spec_water=3
g_skipIntro=1
cl_fov=80
pl_movement.power_sprint_targetFov=80
i_mouse_accel=0
i_mouse_accel_max=25
i_mouse_smooth=0
r_motionblur=2
g_radialBlur=1
cl_zoomToggle=0
r_UseEdgeAA=0
r_TexMaxAnisotropy=8
r_PostMSAA=2
cl_crouchtoggle=1
r_ColorGrading=1
r_SSAO=1
r_VSync=0
e_shadows=1
g_enableInitialLoginScreen=1
r_HDRBloomMul=0.5
r_HDRBrightLevel=0.8

ne vredi gdim M, opet ista prica.. nista izgleda od daljeg igranja :) sumnjam da bi i ponovna instalacija uz kopiranje sejvova resila problem, ovo je bagcina, morao bih da ponovo da nabavim neku drugu verziju a igra bas i nije vredna kretanja ispocetka ako ne prihvati sejvove ;)

Pazi na istoj toj misiji, tj. na kraju nje i pocetku sledece igra mi je nekoliko puta pucala, cak se i komp restartovao. :D Takodje mi je napravilo corrupt save file i morao sam da ucitam nesto ranije i posle toga je misteriozno proradilo. Da, naravno i grafu sam vratio na default.

Pa i meni je ucitavalo danas nesto ranije.. pa sta znam, stavicu high podesavanja i gpu na default pa mozda nekada i proradi.

Cekaj polako:D
Prvo, na kojim setovanjima igras? Koju verziju ovog config tool-a koristis?

Autoexec.cfg kod mene:

sys_spec_shading=3
sys_spec_gameeffects=3
sys_spec_objectdetail=3
sys_spec_particles=3
sys_spec_physics=3
sys_spec_shadows=3
sys_spec_sound=2
sys_spec_texture=3
sys_spec_water=3
g_skipIntro=1
cl_fov=80
i_mouse_accel=0
i_mouse_accel_max=25
i_mouse_smooth=0
r_motionblur=2
g_radialBlur=1
cl_zoomToggle=0
r_UseEdgeAA=0
r_TexMaxAnisotropy=8
r_PostMSAA=2
cl_crouchtoggle=1
r_ColorGrading=1
r_SSAO=1
r_VSync=0
e_shadows=1
g_enableInitialLoginScreen=1
r_HDRBloomMul=0.5
r_HDRBrightLevel=0.8

1.5 tool.
Autoexec kod mene je:
sys_spec_shading=3
sys_spec_gameeffects=3
sys_spec_objectdetail=3
sys_spec_particles=3
sys_spec_physics=3
sys_spec_shadows=3
sys_spec_sound=3
sys_spec_texture=3
sys_spec_water=3
g_skipIntro=1
cl_fov=55
pl_movement.power_sprint_targetFov=55
i_mouse_accel=0
i_mouse_accel_max=100
i_mouse_smooth=0
r_motionblur=2
g_radialBlur=0
cl_zoomToggle=0
r_UseEdgeAA=0
r_TexMaxAnisotropy=16
r_PostMSAA=0
cl_crouchtoggle=0
r_ColorGrading=1
r_SSAO=1
r_VSync=0
r_MotionBlurShutterSpeed=65
e_shadows=1
g_enableInitialLoginScreen=0
r_HDRBloomMul=0.5
r_HDRBrightLevel=0.9

r_MotionBlurShutterSpeed=65

To obrisi, i jitter koji se javlja na blurovanim objektima bi trebalo da nestane (ako mislimo na istu stvar).

A ovo za bloom/hdr, trebalo bi da se itekako primecuje na tim podesavanjima. Daj neki shot napolju, taksi ili tako nesto, ili zoomiraj nisanom u neki izvor svetla...evo kod mene:

1212vkg.jpg

Poslednja izmena:
Na tweeteru napisali da se u nadolazecem patchu krcka dodatnih 16ms efekata za vlasnike DX11 kartica - OUCH! :D Ovo ce moci da izguraju samo GTX570/580 i 6950/6970!

haha ladno extra radi :D upisao sam samo iksice xxxx-xxxx-xxxx-xxxx-xxxx i super sve haha

Au koji bedak, ne mogu da nastavim, stalno se gasi posle semper fi or die 56 misije. Smanjio sam rez na 1280, podesavanja na gamer, a i vratio gpu na default, nista ne pomaze..

Meni MP skoro duplo losije radi od SP,jel tako i kod vas?

CPU je problem, kod mene se zauzece u MP u odnosu na SP dupliralo. Framerate ostao isti (oko 30FPS) :D.

Meni zapravo MP radi fantasticno. Skoro stalno je zakucano na 60FPS, retko kada padne na 50tak a sve je na max u 1920x1200. U SP-u mi nije radilo toliko dobro i tecno vec je bilo padova u nekim zahtevnijim oblastima i na do nekih 40-45FPS sto se veoma oseti u SP ..

Singleplayer bash kida, sad sam u misiji sto su davno prikazali na E3 sajmu [odbrana Grand Stationa od pingera].

Ma odlicna igra bre, ja sam malo stigao ali ne zurim, tek sam se sreo sa vanzemljacima.

Ja zaista nemam zamerku za sada ni secnula nije igra fantasticno optimizovana cak sam i sa ovim v1.6 podesavanjima sve stavio na high vsync On itd :-D

Neko je u prethodnim postovima napomenuo za Advance. Ko hoce da igra bude drasticno cista, neka stavi podesavanja na Advance u samoj igri+ovo su moja podesavanja na 1920x1080, sa iskljucenim blur opcijama. Mene interesuje da vidim kako ce Quad 6600+GTX 460 da skrcka DX11.

ADVANCE

sys_spec_shading=3
sys_spec_gameeffects=3
sys_spec_objectdetail=3
sys_spec_particles=3
sys_spec_physics=3
sys_spec_shadows=3
sys_spec_sound=3
sys_spec_texture=3
sys_spec_water=3
g_skipIntro=1
cl_fov=80
i_mouse_accel=0
i_mouse_accel_max=100
i_mouse_smooth=0
r_motionblur=0
g_radialBlur=0
cl_zoomToggle=1
r_UseEdgeAA=3
r_TexMaxAnisotropy=16
r_PostMSAA=0
cl_crouchtoggle=1
r_ColorGrading=1
r_SSAO=1
r_VSync=0
r_MotionBlurShutterSpeed=1
e_shadows=1
g_enableInitialLoginScreen=0
r_HDRBloomMul=0.1
r_HDRBrightLevel=0.5

Ovo imam i ja na 9800GT kad ukljucim object Mblur. (ako mislimo uopste na istu stvar? Objekti u DOF-u imaju neki kao "radial blur" efekat koji se stalno rotira)

Pa podrhtava rotira oko objekta u DOF-u. ALI evo rešennnnjjjja :) (sam sam to provalio)... Moraš da imaš 1.1 patch i da podesiš sa onim eksternim programom za config (verzija 1.5) sve na max. Onda u samoj igri kad si na ultra high vratiš na high, lupiš apply, pa se vratiš na ultra high. Ponovo uključuje Mblur i sve je identično podešavanju iz eksternog programa za config, proverno dva puta, ali se smiruje DOF i radi kako treba...

Nemam vremena mnogo da se igram, pa sam vrlo malo odmakao (tek skoro su se pojavili prvi elijeni). Igra stvarno izgleda dobro i sjajno radi, mada sam naleteo na par grafičkih i drugih bagova (splash krvi koji viri van objekta na koji je splash-ovan, izuzetno krut model helikoptera koji deluje kao da je od kartona dok pada, a model vojnika u njemu ostaje ukočen u položaju za pucanje iz mitraljeza, iako je mrtav i mitraljeza više ni nema), al' to nije toliko bitno.

Ono što mi trenutno smeta je osećaj klaustofobije. Baš su nekako sabili igru u jako uske okvire u odnosu na prvi deo.
Da li se situacija kasnije malo popravlja ili ostaje ovako do kraja?

Non stop je klaustofobija... ja nisam primetio grafičke bagove, ali sa ragdoll-om jesam... isključili su pola simulacije fizike. Crysis je tu i dalje za dva koplja ispred. I za jedno koplje grafički...

Fizika je daleko bolja u prvom delu. Nije to onaj osecaj vise kada uzmes neki predmet i bacis, ili kad vojnika scepas za gusu pa ga zunes u vis, ragdoll je nekako neprirodan, uz fancy konzolish grafiku :D

Nazad
Vrh Dno