Ljudi, prosto i jednostavno. Tek za mesec dana, kada se dovoljno (svi se nadamo da je to dovoljno vremena) ispeglaju drajveri moći ćemo da vidimo kakve su karte head to head.
Trenutno NVIDIA ima užasne drajvere koji baguju za sve pare, dok se AMD baš potrudio da to sredi da izgleda kako treba. Ono što meni daje nadu da je GTX590 dobra karta su rezultati u 3DMark-u koji pokazuju sirovu snagu karte, čak i sa drajverima koji nisu toliko dobri. U 3DMarkovima su rezultati rame uz rame, dok je u nekima GTX590 i bolji.
Da ne govorimo o činjenici da u testovima gde je akcenat na heavy teselaciji GTX590 je i dalje bolji, Unigine Heaven 2.5 na primer na extreme tesalaciji baca 20% bolji rez od Radeona 6990
S druge strane i Dirt 2 je okrenut GTX590.
Zaboravljate i da je ovo karta koja je pravljena za FullHD 3D igranje, što je bitan aspekat, a Radeon-ov Eyefinity nije samo rezervisan za crveni tabor, jer i NVIDIA ima mogućnost da šljaka na tri monitora.
Ono što je mene razočaralo u celoj priči je da ove karte sa prilično dobrim hlađenjem imaju jadne OC rezultate, da ne govorimo da je NVIDIA ubila taktove na 607 MHz. Još manje o činjenici da su test primerci GTX590 koji su se šetali po redakcijama širom sveta bili spaljeni u rekordnom roku, i to gomila bez dizanja nominalnog napona. O čemu onda pričamo?
Jako konfuzno, ali je za sada, naravno po meni Radeon za dva koplja iznad: performanse + drajveri