Šta je novo?

Tableti i njihov OS - opsta diskusija

Sta ste hteli sa tim postovima, da ispadnete komicni? :)

Igra ima TRI boje, i sama mehanika i fizika su kao iz 89-e.. Ja mislim da je resenje novi rom i malo overkloka.

Pošto su ti ljudi koji se razumeju u programiranje objasnili u čemu je fora što si ti olako okarakterisao kao qrac palac i overklok (i slične duševne smetnje koje ti je naneo PC), predlažem da skupiš keš (koliko para toliko muzike(u ovom slučaju igranja)) i kupiš telefon na kom možeš da igraš sve (ti shvati koji je to).

Kakve dusevne smetnje?
Kada je rekao da vecina programa na androidu izgledaju do bola amaterski, samo sto ga niste razapeli na krst, a sada ako se zalio za kvalitet igrica odmah ima dusevne smetnje...
Ja mu preporucujem da ako mu bilo sta smeta na androidu, neka zadrzi za sebe i da cuti kao sto svi ostali cute :) i nece dobiti nikakva vredjanja...

Kada je rekao da vecina programa na androidu izgledaju do bola amaterski Neki, misliš svi programi izgledaju totalno amaterski, opšte je poznato da je svaki od 500 milijardi iOS programa napravljen po najvišim standardima priesta77, uostalom ti se sada tu busaš u lepotu iOS-a a nekada ti je WinMob bio najlepša stvar (ono ni slepim osobama ne može biti lepo).

sada ako se zalio za kvalitet igrica odmah ima dusevne smetnje Jel ti shvataš da je on kupio najlošiji dno dna telefon

neka zadrzi za sebe i da cuti kao sto svi ostali cute Naravno mi svi ćutimo i trpimo

Ja mu preporucujem da ako mu bilo sta smeta na androidu, neka zadrzi za sebe i da cuti kao sto svi ostali cute :) i nece dobiti nikakva vredjanja Ja mu predlažem da kupi iPhone, tamo je sve sjajno

Poslednja izmena:
Sto puta ponavljas jedno te isto, ja i danas kazem da bih voleo da imam na iPhone homescreenu widgete.
U svakom slucaju za razliku od tebe nikada se nisam mucio kako da od androida napravim iPhone i da visim po iphone threadovima kada me to kao ne zanima :)

P.S. I sto je najbitnije ne vredjam neistomisljenike.

Jel ti shvataš da je on kupio najlošiji dno dna telefon
Pa cak i da je kupio najjaci android telefon i dalje ne moze da igra jednostavne i fantasticne igre kao sto su Cut The Rope, Plants vs Zombies... a da ne spomemo Infinity Blade ili Rage HD. Za sve to mora da saceka dan kada ce se autori smiliti i portovati te stvari i za android ;)

Pa cak i da je kupio najjaci android telefon i dalje ne moze da igra jednostavne i fantasticne igre kao sto su Cut The Rope, Plants vs Zombies... a da ne spomemo Infinity Blade ili Rage HD.
Pa ja nisam ni rekao da može, jel ti čitaš moje postove. Evo pošto moram da ti peti put za dve strane napišem: na androidu neće moći da igra igre kao na iOS-u. A za "vređanje" ne znam šta si se utripovao ako ne znaš u čemu je fora ( i na šta sam milsio kada sam njemu to rekao) bolje da se ne mešaš u sve.

U svakom slucaju za razliku od tebe nikada se nisam mucio kako da od androida napravim iPhone i da visim po iphone threadovima kada me to kao ne zanima :)

Ja bar mogu da napravim da liči na šta želim... Fino kako ti tada iOS nije baš prijao, i ti si bio sa druge strane, tj. mene ubeđivao kako je iOS loš.

Poslednja izmena:
Hm... Wildfire je uredjaj koji je hw star jedno 3-4god.. Ali nije samo u tome problem, najveci problem je display. Jer od prvog pojavljivanja Android-a 240x320 je bila rezolucija za low end telefone (prvi je tu rezoluciju uveo cini mi se Tattoo), pa su mnoge stvari neoptimizovane za nize rezolucije. Cak je G1 imao 320 x 480.
Sad ne znam u cemu je problem, ja na mom Magicu igram ove "obicne" igrice bez problema - u vreme dokolice (a Magic je G1 bez tastature, prvi Android phone). A da radi mi i 2.3 Android supeeer ;) ( to je kao kada bi na iPhone-u 2G radio iOS 4 super i brze nego prethodne verzije ;) )...
Borise jel ovo pewpew igra?

Poslednja izmena:
Aaaaa.. daj se vratite na temu.. Tableti i njihov OS!

Borise jel ovo pewpew igra?

Aha.. evo necemo vise o tome, samo jos nesto, nisam znao da 'dno' telefoni kostaju preko 200e. Nikad nisam davao vise od toga za telefon i mislim da je to neka granica normalnog.. Znaci trebao sam neki od 500e da bi mi radio PewPew.. da znam za ubuduce.. ;)

Aha.. evo necemo vise o tome, samo jos nesto, nisam znao da 'dno' telefoni kostaju preko 200e. Nikad nisam davao vise od toga za telefon i mislim da je to neka granica normalnog.. Znaci trebao sam neki od 500e da bi mi radio PewPew.. da znam za ubuduce.. ;)
Dno andorid telefona toliko kosta al realno...
Mislim mogo si neki drugi os da uzmes za 200 evra.
Andorid je kao sto si reko za ~400 evra .. 200 evra je samo dno jer ispod nema nista. logicno zar ne ;)

Upravo. Mogao je i da uzme neki bolji model a polovan od 200-250e i dosta bolje bi prosao. Nov dobar smartphone sa pravom garancijom ispod 450-500e ne treba gledati. Jedino ako uleti neka varijanta sa ovim od operatera da neko kupi na ugovor pa preprodaje, tako jedino moze jeftinije da se prodje.

Nego dosta o tome, ajde da se vratimo na temu. Vec je kacio telep u drugoj temi ali neka stoji i ovde. Neke mane i prednosti Honeycomba:

[YOUTUBE]G68a0bq5i_k[/YOUTUBE]

Ovaj video samo potvrdjuje ono sto svi znamo, jedina prednost honeycomb-a je homescreen, dok sve ostalo je bolje na iPad.

Ja ne znam što se raspravljate sa Borisom kada on jedan od ljudi koji nonstop drži ugašen edge/3G, tj. mobilni net da mu ne bi račun bio slučajno veći. :)

Ja ne znam što se raspravljate sa Borisom kada on jedan od ljudi koji nonstop drži ugašen edge/3G, tj. mobilni net da mu ne bi račun bio slučajno veći. :)

Pa na toj kartici od firme za aplikaciju od 1mb mi skine skoro 200din, a imam 500 din besplatno.. Nije stvar u novcima vec pravim problem ovima sto su zaduzeni za to jer posle moraju od plate da mi odbijaju.. Tipa jedan refresh foruma na Tapatalk-u skine 40, 50 din.. pa vidi zasto ne koristim :)

Besmisleno je koristiti smartphone bez internet paketa.

Pa, bilo bi da nisam non stop na netu i kuci i na poslu.. ;) A stvarno mi nije kriza za internetom ono malo vremena kad nisam za kompom.. :)

Evo ja imam iphone 4 i ne koristim edge i 3g. Nikad nisam ni imao namestena podesavanja za mobilni net. Pored wifi-ja mi uopste ne treba, a i sa cenama nasih operatera. Malo je luksuzno placatai 1000 i vise dinara mesecno za 3g internet.

Evo ja imam iphone 4 i ne koristim edge i 3g. Nikad nisam ni imao namestena podesavanja za mobilni net. Pored wifi-ja mi uopste ne treba, a i sa cenama nasih operatera. Malo je luksuzno placatai 1000 i vise dinara mesecno za 3g internet.

Molim?
Da eno ga i Trta kupio S500, ali ga ne vozi, malo je luksuzno placati gorivo 120din i registraciju :d

Sta sve ne procitah....:smash:

da budem iskren, nisam se nesto ni raspirivao o paketima nasih operatera, ali ne verujem da imaju nesto sto bi mi odgovaralo i sto je sa normalnom cenom.iako nemam neku potrebu za 3g-om, posto kod kuce imam wifi, ne bi bilo na odmet da mogu malo upsut nesto da pogledam na netu, da bacim jedan reply na ovu temu itd. ali mislim da opet sve to u pokretu i na 3 s nije vredno 500 din mesecno. moram pogledati pakete, mozda naletim na nesto ok.
evo sad gledam mts-ov sajt... za prepaid, koliko vidim, uopste ne postoje neki internet paket, npr. nesto kao da se unapred kupi 5mb/10/20 saobracaja, samo se naplacuje po prenetom 1kb-u i to 100kb je 5 din sto je previse. da li postoji bilo kakva druga varijanta za internet u prepaidu?

Poslednja izmena:
Meni paket 325 kod vipa gde imam 325mb zadovoljava sve potrebe interneta dok nisam kuci. Tapatalk uzima smesan protok i po ceo dan bi mogao da citam preko njega bench a da mi skine neku smesnu cifru megabajta. Cak i normalan surf uzima nesto malo, a uvek ces imati e-mail norifikacije i osvezavace ti se vremenska prognoza i sinhronizovati sta god pozelis. Brzina na hsdpa je nekih 4mb down 3mb up, sto bi na tabletu sa 3g bilo fenomenalno za surf.

Sent from my Samsung Galaxy S using Tapatalk

Lagao sam malo za upload, trenutno je oko 1.6. Svejedno je bolji od onoga sto mozemo naci na adsl-u ili kablu, a za surf sa tableta ce biti i vise nego dovoljan kada nemate WiFi mrezu u blizini.

38445396.png

Samo treba imati paket sa malo vise megabajta ako ste cesto van kuce sa tabletom/smartphonom a hocete da gledate youtube koji zdere megabajte ili sajtove napunjene gomilom materijala...

Da li iPad 2 sa 3G-om podrzava hspa+? Ne mogu nigde da nadjem. Znam da Motorola Xoom podrzava.

HSPA+ je 4G, ne 3G, i iPad2 ga ne podrzava.

Motorola Xoom ga nazovi podrzava. U prevodu, primerci koji su sada isporuceni mogu da se vrate Verizonu na naknadnu ugradnju 4G modula (koja traje oko 2 nedelje), za sada su svi 3G. Naravno, kasnije ce se pojaviti i 4G modeli, ali ko zna da li ce tako biti na svim trzistima.

Ne, HSPA+ apsolutno nije 4G, samo ga mnogi tako lazno oznacavaju i nazivaju. HSPA+ je jos uvek 3G i spada u 3GPP familiju, iako je vecini ljudi HSPA+ = 4G to jednostano nije tako jer HSPA+ nema dovoljnu realnu brzinu da se klasificira kao pravi 4G.

Ne, HSPA+ apsolutno nije 4G, samo ga mnogi tako lazno oznacavaju i nazivaju. HSPA+ je jos uvek 3G i spada u 3GPP familiju, iako je vecini ljudi HSPA+ = 4G to jednostano nije tako jer HSPA+ nema dovoljnu realnu brzinu da se klasificira kao pravi 4G.

Na zalost Gizmor, ni ovaj put nisi u pravu, naime hspa+ je dobilo zvanicni klasifikaciju kao 4g standard od strane klasifikacionog tela ITU-a jos prosle godine, sto je T-mobile objavio na sva zvona...Pa do sada bi popili par milijardi dolara samo u tuzbama za false advertising da to ne smeju da rade...

Sto se ipad2 tice, na zalost podrzava samo 3g i na at&t i na verizon mrezi...tu mu xoom u data brzinama ipak dosta bezi...

Gomila gluposti sa kojim se nikako ne slazem iako ih je ITU tako proglasio. Sa ovim up to 48mbps i 21mbps koje operateri reklamiraju a u stvarnosti nema ni govora o toj cifri, vise se krece u vrednostima 5-15mbps i sa tim da se hspa+ proglasi za 4G je nikad veca budalastina. Svasta na tarabi pise pa ne mora da bude tacno iako je ITU odjednom promenio misljenje da je hspa+ 4G (pritisak od strane operatera?) ja to necu da progutam, jer prava zamisao i brzina koju je trebao da isporuci pravi 4G u svetu nazalost trenutno ne postoji.

LTE Verizon je trenutno najbrzi i najblizi ideji 4G-a sa nekih 33/13 down up brzinama. Stavicu link posle, sad kucam iz kreveta. Obecani 4G i njegove brzine jos uvek ocekujem u buducnosti, a do tad realne brzine koje daje hspa+ za mene nisu 4G.

Sent from my Samsung Galaxy S using Tapatalk

Pa dobro, ali ne zaboravi da tvoje licno priznanje\nepriznanje nema nikakav znacaj ;)

Nazad
Vrh Dno