Jos bitnija je cinjenica da hardverska tastatura povecava dimenzije uredjaja ako je na izvlacenje, i ako nije na izvlacenje onda zbog nje ce morati da nastrada velicina samog ekrana, sto bi znacilo da svo vreme ces imati manji radni prostor, za razliku od sofverske tastature koja umanjuje taj radni prostor samo kada moras nesto da pises a retko kad ce ti biti potrebno vise radnog prostora u toku pisanja da bi ti to smetalo...
Хардверска тастатура је превазиђена доласком првог ајфона. Неко ће то схватити раније неко касније.
Softverska tastatura ce moci da zameni u potpunosti hardversku jedino sa touch screen-om koji ce moci da menja otpor pri kucanju i da na taj nacin simulira tastere. I takav touch screen ce sigurno napraviti revoluciju u tablet segmentu.
Tako nesto ima BB Storm 2, zbog toga sam se prvobitno zaintrigirao za njega.. doduse ne znam kako to radi u praksi. Mada skroz sam se navikao na kucanje na touchscreen-u, veliko je preterivanje kad neko kaze da je lose, i da nije 'ozbiljno', stvarno ne znam sta je ozbiljno, neces sigurno referat da kucas na mobilnom.. namestis vibracije pri kucanju i skroz je ok.
Tablet ne moze da zameni pisacu masinu, a to retko kome treba.
Meni je mnogo lakse iz kreveta ili fotelje da surfujem i citam vesti, novine, forum, facebook, twitter... preko touch screena nego da to odradim za stolom na PC, i na sve to treba dodati dimenzije i prenosivost takvog uredjaja i zabavu koju nudi sa igricama ...
Za stvari za koje 90% ljudi koriste PC, tablet moze da posluzi bez problema.
Tablet ne moze da zameni pisacu masinu, a to retko kome treba.
Meni je mnogo lakse iz kreveta ili fotelje da surfujem i citam vesti, novine, forum, facebook, twitter... preko touch screena nego da to odradim za stolom na PC, i na sve to treba dodati dimenzije i prenosivost takvog uredjaja i zabavu koju nudi sa igricama ...
Za stvari za koje 90% ljudi koriste PC, tablet moze da posluzi bez problema.
Niej tablet pravljen da se pisu romana na njemu ...
I neko duze kucanje je potrebno za 0.1% ljudi, za ostale tablet je sasvim dovoljan za ostale.
Slazem se da ce hw tastatura izumreti, ali se ne slazem da se sada radi o necijem (ne)shvatanju te cinjenice, prvo, touchscreenovi jos evoluiraju, i jos uvek ne daju istu brznu unoda kao hw tastatura, a drugo, sam pojam tastature ce biti prevazidjen kako se glasovni input bude razvijao...
Naravno, tastatura ce ostati u ovok ili onom obliku, ali nece imati znacaj koji ima danas..
Potpuno tacno. Ja sam odgovorio na primedbe da je hardverska tastatura (desktop/laptop) prevazidjena pojavom touchscreen-a. Takve izjave su potpuna budalastina.
Sve je stvar navike, meni vibracija kao feedback smeta.
Vec sam postavio ovaj video ali pogledajte, ja mislim da na kvalitetnom touch screen-u moze veoma brzo da se kuca, kao na hardverskoj tastaturi:
http://www.youtube.com/watch?v=HZpD0AYUllk
a ja sam ubedjen da je rezistivni, ili kapacitativni sa "kobasicom" najbolja stvar za kuckanje na TS-u. ja sam se navikao na flytouch2 rezistivnom, da shibam sa stilusom, bukvalno 70% brzine PC tastature.
Uz taj tablet dolazi i gumena tastatura, koja moze da se uroluje ?![]()
ne nego se u svetu vec uveliko koristi "kapacitativna kobasica" umesto stilusa. posto kapacitativni digitajzer prima signal struje iz prsta korisnika, pipanje sa predmetima bez naelektrisanja ne funkcionisu (nokat, stilus). u kini se za kuckanje na kapacitativnim ekranima koristi kobasica (zaista), koja sprovodi elektricitet iz tvog prsta do svog vrha, i sa time pipas po ekranu.
Ne izgledaju loše ovi šljamsunzi http://www.engadget.com/2011/03/22/samsung-galaxy-tab-8-9-and-new-galaxy-tab-10-1-thinner-than-the/
Galaxy Tab 10.1 wifi 16gb = $499 , 32 gb = $599 Galaxy Tab 8.9 16gb = $469.
Hahaha... Kako je smesan ovaj samsung. Pogledajte samo izvestaj sa prezentacije. Sve fotke i svaki slajd se odnose na velike prednosti galaxy tab-a u odnosu na ipad - usb, card slot i flash. Izgleda da su to postali veli features-i samo zato sto ih apple ne ubacuje.![]()
Hahaha... Kako je smesan ovaj samsung. Pogledajte samo izvestaj sa prezentacije. Sve fotke i svaki slajd se odnose na velike prednosti galaxy tab-a u odnosu na ipad - usb, card slot i flash. Izgleda da su to postali veli features-i samo zato sto ih apple ne ubacuje.![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari