Šta je novo?

iPad 2

zavisi, 100 fotografija, ili 10, kao sto bi koristio i obican telefon sa kamericom....tako mozes i ipad

***... pa tom logikom zasto onda laptopovi nemaju 14mp kamere? Takodje su prenosivi.. stvarno ne razumes poentu ovde?

***... pa tom logikom zasto onda laptopovi nemaju 14mp kamere? Takodje su prenosivi.. stvarno ne razumes poentu ovde?

o_O

poredis laptop koji je 3-4 puta tezi i 3-4 puta ima vecu povrsinu...sa ipad-om? pa ovo vise nema smisla...u koju vi krajnost idete da dokazete svoje tvrdnje....

U jako slicnoj su kategoriji sto se tice prenosivosti, mobilni ti je u DZEPU od farmerki, ne izgledas kao re*ard dok slikas sa mobilnim, ZASTO bi slikao nesto sa tabletom.. osim ako nisi zaboravio mobilni ili tako nesto... Ne opravdavam ovde uopste te kamere, vec ti pricam da nema nikakve logike slikati tabletom pored mobilnog..

U jako slicnoj su kategoriji sto se tice prenosivosti, mobilni ti je u DZEPU od farmerki, ne izgledas kao re*ard dok slikas sa mobilnim, ZASTO bi slikao nesto sa tabletom.. osim ako nisi zaboravio mobilni ili tako nesto... Ne opravdavam ovde uopste te kamere, vec ti pricam da nema nikakve logike slikati tabletom pored mobilnog..

>_______________<

a sta AKO nemas mobilni, ili jednostavno drzis ipad u rukama, i hteo si nesto da slikas, ili neces da zongliras sa telefonom i ipadom u isto vreme, vadis telefon iz dzepa, stavljas ipad u case/torbu w/e uzmes telefon i slikas , pa onda nazad vracas telefon u dzep i vadis ipad iz torbe/case PA LOL ?!?!?!? a jednostavno si mogao da tiltujes ipad vertiklano i slikas, U CEMU JE PROBLEM?

ne mesaj laptop, ne znam zasto si ga uopste spomenuo.....pa sto uopste postoji onda ipad(ili bilo koji drugi tablet), ako su slicni po prenosivosti ??? tochscreen bi bio jedina prednost onda, necu da spominjem onda prednosti laptopa..nije ni mesto za to...

Poslednja izmena:
Pa taj koji ce se nalaziti u toj teskoj situaciji sa hiljadu "ako" taj ce kupiti nesto drugo, a ja ne mogu da smislim nekog ko ce slikati sa tabletom, i tablet jeste blize laptopu nego mobilnom telefonu.

sto se tice "a5 radi na 1.0, a xoom na 1.2" nemoj mi reci da je ovo netacno, smatracu da "ne poznajes trziste" :D

0,1468,i=293406,00.gif

Jel si dosledan? Na kojoj frekvenciji radi Xoom? 1,2 ghz

Poslednja izmena:
Pa taj koji ce se nalaziti u toj teskoj situaciji sa hiljadu "ako" taj ce kupiti nesto drugo, a ja ne mogu da smislim nekog ko ce slikati sa tabletom, i tablet jeste blize laptopu nego mobilnom telefonu.

ajoj :)

stvar koju svi zove oversized iphone i koja ima 95% isti OS(iOS???) kao iphone, je bliza laptopu nego telefonu :D:D:D:D

to je to, im done, obecavam da necu vise postovani na ovu temu, ovo prelazi u fanboys polemiku gde je 2+2 = 5

pozdrav :D

ajoj :)

stvar koju svi zove oversized iphone i koja ima 95% isti OS(iOS???) kao iphone, je bliza laptopu nego telefonu :D:D:D:D

to je to, im done, obecavam da necu vise postovani na ovu temu, ovo prelazi u fanboys polemiku gde je 2+2 = 5

pozdrav :D

Cekaj, cekaj zar ne treba da se povuces sa foruma i obrises svoj nalog?

0,1468,i=293406,00.gif

Jel si dosledan? Na kojoj frekvenciji radi Xoom? 1,2 ghz

akki je rekao da ipad ima 1.2 Ghz cpu, odgovorio sam mu u postu da ima 1.0, a da xoom ima 1.2, zato sam i mislio da je pogresio, da ge zamenio uloge, prilicno sam siguran da sam video na engadgetu ili nekom drugom it sajtu da ima 1.2, sacu da rpobam da nadjem, ali to znaci da sam pogresio 1/2 posta :D

edit:
http://www.engadget.com/2011/03/02/ipad-2-vs-motorola-xoom-vs-hp-touchpad-vs-blackberry-playbook/

pomesao sam kolonu sa HP tabletom od 1.2 i to je bila moja greska, opet ponavljam, taj post je bio akkiju, koji je rekao da ipad ima 1.2, tako da si i dalje na 0

Poslednja izmena:
Nema logike slikati sa tabletom, ali nikad ne iskljucujte mogucnost da ce vam zatrebati, btw. dok neko izvadi telefon i uleti u kameru,... Ne bi iPad 2 bio drasticno skuplji da je bila neka kamera od 3.2 MP, ali opet to je Apple :)...

Nema logike slikati sa tabletom, ali nikad ne iskljucujte mogucnost da ce vam zatrebati, btw. dok neko izvadi telefon i uleti u kameru,... Ne bi iPad 2 bio drasticno skuplji da je bila neka kamera od 3.2 MP, ali opet to je Apple :)...

prvi i drugi deo recenice se ponistavaju :p

ali ima poente drzati ga uspravno kada preko video calla zelis nesto da pokazes?

iako drzis npr 1 minut dok pokazujes to...

iako ti treba 3 sekunde da uzmes sliku u istom polozaju aparata...

za sta uopste sluzi onda ta back kamera na ipadu?

a lol....

po tebi ipad kamera nije za slikanje....

ali zato budzenje u instrument tablu automobila..to je vec vrh :)

ahh the irony :p

btw ima snimak od pre godinu dana i za ipad 1

Pa bar malo razmisli sa iPad-om tako ugradjenom u auto sigurno neces ispasti ret@rd kao kada bi sa tabletom isao okolo i slikao :D
Ovi to su odradili profi i svidja mi se.

A ti nikako da prestanes sa tvojim hejtom i voljom za prepucavanje u ovom threadu?

Poslednja izmena:
lele što jaku grafičku ima ovaj ipad2

ali... imajući u vidu da sve igre sa appstore-a treba da rade i na ip4 koji ima slabiji grafički čip neće zablistati još uvek. osim ako se ne budu pravile posebne verzije za ipad, ili ako se ne budu razvijale ipad only igre. mislim da ima ipad only stvari već, ali developere više zanima da razvijaju za sve uređaje

edit. ovo ugrađivanje u auto je skroz kul stvar

Poslednja izmena:
akki je rekao da ipad ima 1.2 Ghz cpu, odgovorio sam mu u postu da ima 1.0, a da xoom ima 1.2, zato sam i mislio da je pogresio, da ge zamenio uloge, prilicno sam siguran da sam video na engadgetu ili nekom drugom it sajtu da ima 1.2

presudno !!! ;)

NE!

@ed_hunter gde si video grafiku ?

dakle, Apple masinerija ide napred - ko god hoce da udje u igru morace da iskeshira 4 milijarde avansa za komponente tableta (za pocetak) (na stranu sto Nokija trosi 5x vise novca na R&D od Applea ;))... :D :D :D
ja se izvinjavam, ali stvarno uzivam u ovim momentima! ;) :)

Kod:
(@)@)"""""""**|(@)(@)**|(@)        ... Windows PC ...

:d

Poslednja izmena:
lele što jaku grafičku ima ovaj ipad2
ali... imajući u vidu da sve igre sa appstore-a treba da rade i na ip4 koji ima slabiji grafički čip neće zablistati još uvek. osim ako se ne budu pravile posebne verzije za ipad, ili ako se ne budu razvijale ipad only igre. mislim da ima ipad only stvari već, ali developere više zanima da razvijaju za sve uređaje

Razvijaju se i za iPad 2 i za iPad razlicite verzije. Igrice pravljene za iPhone 4 mogu da rade na iPad-u ali upscaleovane, posebne verzije manje vise svih imas i za iPad prilagodjene njemu. Uglavnom je razlika u teksturama vece rezolucije i debelom antialiasingu na iPad-u 2 ako te igre interesuju evo ti jedan koristan link :

http://toucharcade.com/

dan kad budem slusao likove preko neta sta da radim.....

Bilo bi lepo da barem sebe slusas i da se drzis svojih reci posto si rekao u obrisanom postu da se iskljucujes iz diskusije a vidim i dalje si tu da prosipas hate. Ah da rekao si i da ako si izneo ijedan tacan "PODATAK" da brises nalog i ne javljas se na ovom forumu vise. Na koliko bese Ghz radi Xoom? I da li sa iPad-a ne mozes da saljes SMS-ove? I da li iPad ima user friendly interface?

za sta uopste sluzi onda ta back kamera na ipadu?

Mozda za snimanje HD klipova? Da li ti je to palo na pamet? A da iMovie sluzi za editovanje tih istih klipova?

Poslednja izmena:
I ja licno ga pratim iako su mi krajnji dometi igranja Cut The Rope, Can Knockdown i Angry Birds :D .

Bilo bi lepo da barem sebe slusas i da se drzis svojih reci posto si rekao u obrisanom postu da se iskljucujes iz diskusije a vidim i dalje si tu da prosipas hate. Ah da rekao si i da ako si izneo ijedan tacan "PODATAK" da brises nalog i ne javljas se na ovom forumu vise. Na koliko bese Ghz radi Xoom? I da li sa iPad-a ne mozes da saljes SMS-ove? I da li iPad ima user friendly interface?

Mozda za snimanje HD klipova? Da li ti je to palo na pamet? A da iMovie sluzi za editovanje tih istih klipova?

cool story bro...

koristis za snimanje, sta, nema opciju za slikanje, ili je zabranjeno?

O cemu ti pricas, naravno da ima opciju za slikanje ali ne vidim ko bi normalan tablet uzimao na osnovu toga kakve fotke pravi? Ili ti je jednostavno nestalo argumenata za pljuvanje po iPad-u 2 pa si resio za kameru da se uhvatis?

Poslednja izmena:
O cemu ti pricas, naravno da ima opciju za slikanje ali ne vidim ko bi normalan tablet uzimao na osnovu toga kakve fotke pravi?

o cemu ti pricas? nisam to ni rekao !! rasprava je krenula kad ste spomenuli da bi izgledao kao retard kad bi pravio fotke sa ipadom, priestove reci !

zasto bi izgledao kao budala ako bi slikao sa ipadom, ali praviti video je cool ?!?!?!o_O

i snimanje i slikanje sa tabletom je poprilično besmisleno. šta se se uhvatili te kamere, kao da je to jedina stvar na tabletu...

Svaka cast na GPU snazi, Xoom je posteno izgubio. Iako je iPad 2 ocigledan pobednik, neke stvari moraju da se pomenu:

- iPad 2 ima rezoluciju 1024x768, Xoom ima 1280x800, tako da nije potpuno fer poredjenje i na svaki rezultat koje je postigao Xoom treba dodati nekih 25%, iPad 2 opet ubedljivo dobija.
- Apple je reklamirao da iPad 2 ima procesor 1ghz, ispostavilo se da zapravo radi na 900MHz.
- Apple je reklamirao da je iPad 2 devet puta brzi na polju grafike od iPad 1, ako se pogledaju detaljni rezultati iPad 2 je samo 3 do 5 puta brzi.

nemoj tako... rekli su DO 9x :)

20110302-10190807--img4518.jpg

to ti je ko ono: uklanja do 100% peruti... znaci, moze i 0% :D

I opet ona klasicna prica na koju se lože neiskusni ljudi kada gledaju samo megaherce pa kupuju kineze jer imaju vise Mhz :) , slicna stvar je i sa fotoaparatima, ljudi kada ih kupuju gledaju sta pise koliko megapixela ima i kupuju onaj koji ima najveci broj, a kvalitet slika im katastorfa :D
Kome je to bitno sto radi i na 10Mhz kada šije konkurenciju uzduž i popreko koja radi na milion mhz i samo troše bateriju bez veze :)
To sto na manjem taktu ostvaruje bolje rezultate moze samo da bude plus a ne mana.

P.S. Kada realno gledas to sto motorola ima puno slabiju grafiku i nije neka mana jer na njenom OS-u ni nema kako da je iskoristi jos dosta vremena.

Poslednja izmena:
I opet ona klasicna prica na koju se lože neiskusni ljudi kada gledaju samo megaherce pa kupuju kineze jer imaju vise Mhz :) , slicna stvar je i sa fotoaparatima, ljudi kada ih kupuju gledaju sta pise koliko megapixela ima i kupuju onaj koji ima najveci broj, a kvalitet slika im katastorfa :D
Kome je to bitno sto radi i na 10Mhz kada šije konkurenciju uzduž i popreko koja radi na milion mhz i samo troše bateriju bez veze :)
To sto na manjem taktu ostvaruje bolje rezultate moze samo da bude plus a ne mana.

P.S. Kada realno gledas to sto motorola ima puno slabiju grafiku i nije neka mana jer na njenom OS-u ni nema kako da je iskoristi jos dosta vremena.

mozes da nam ponovis? nismo dovoljno puta procitali taj post...

kad u specs pise da ima 1Ghz a ispostavi se da ima 0.9...e u tome je problem....isto je bilo i sa iphone4....cini mi se..

Nazad
Vrh Dno