Šta je novo?

ScienceFiction @ Benchmark!

Pa i tehnologija bioreaktora za proizvodnju metanola iz bio-otpadaka je raspoloziva svima vec 20-tak godina. Koliko je promenila svet? Ni malo.
(A najveci svetski energetski resursi su smrznuti metil hidrati u okeanskim sedimentima i permafrostu na visokim geogr. shirinama).

Jel gledao neko ovo?

[YOUTUBE]ZvB9-TJe_lI[/YOUTUBE]

Pa i tehnologija bioreaktora za proizvodnju metanola iz bio-otpadaka je raspoloziva svima vec 20-tak godina. Koliko je promenila svet? Ni malo.
(A najveci svetski energetski resursi su smrznuti metil hidrati u okeanskim sedimentima i permafrostu na visokim geogr. shirinama).

Ovo je jeftino koliko i nafta, u tome je kljuc ove tehnologije. Metanol je komplikovan proces, ovo nije. U stanju su da proizvedu 1 litar 1 evro i ima ga neograniceno. Ne mora da se gaji kukuruz i sve oko toga. Ide na vodu, verovatno moze i otpadnu, bilo koju...Mene jedino brine balans vode u tom slucaju sto bi verovatno bio cap za kolicinu koja je potrebna zemlji. To bi moglo da stabilizuje energetske potrebe na regionalnom niovu. Svi bi bili dizelasi :d:d:d
Najvise bi profitirale najslabije zemlje.

Poslednja izmena:
Ovo je jeftino koliko i nafta, u tome je kljuc ove tehnologije.
Biogoriva su jeftinija od nafte.

Ne mora da se gaji kukuruz i sve oko toga.
Ja sam pricao o metanolu, ne o etanolu. Metanol moze da se proizvodi iz bio-otpadaka (esencijalno, iz stvari koje se inace po selima spaljuju...). Orijentacija na etanol je posledica lobiranja proizvodjaca GM hrane, i kao posledicu je imalo masovan poremecaj proizvodnje hrane.

To bi moglo da stabilizuje energetske potrebe na regionalnom niovu. ... Najvise bi profitirale najslabije zemlje.
Cekaj da se toga docepa krupan biznis. Bice ista prica kao sa GM hranom.

Ideja da se povrsina zemlje koristi za proizvodnju goriva umesto hrane meni je malo suluda.
Jedino racionalno su voltaicne celije po terenu gde je proizvodnja hrane nemoguca (recimo, u Sahari).

Krenuo The Event izashle dve epizode, a i Stargate Universe izashao.

Samo da se javim da zavrsavam petu sezonu Supernatural-a i da sam bas prijatno iznenadjen...
Od trece sezone kao da su sve bolji i bolji i ne staju :D

Biogoriva su jeftinija od nafte.

Ja sam pricao o metanolu, ne o etanolu. Metanol moze da se proizvodi iz bio-otpadaka (esencijalno, iz stvari koje se inace po selima spaljuju...). Orijentacija na etanol je posledica lobiranja proizvodjaca GM hrane, i kao posledicu je imalo masovan poremecaj proizvodnje hrane.

Cekaj da se toga docepa krupan biznis. Bice ista prica kao sa GM hranom.

Ideja da se povrsina zemlje koristi za proizvodnju goriva umesto hrane meni je malo suluda.
Jedino racionalno su voltaicne celije po terenu gde je proizvodnja hrane nemoguca (recimo, u Sahari).

realno, morate da pogledate ovaj film/dokumentarac da bi bilo smisla govoriti..
covek je opisao REALNO stanje danasnje civilizacije i kako je do toga doslo...
stariji clanovi foruma ce zaista ukapirati o cemu se radi.

inace,trailer ne govori o tome sto on prica u filmu...niti je ovo FARENHAIT, ZEITGEIST itd itd,tj te "TEORIJE ZAVERE", niti otkriva neke,nazovi,"OGROMNE TAJNE" s namerom da te shokira...covek je jako realan i prica kako nam je nafta obezbedila konstantan rast,kako trenutno NEMA zamene za naftu itd itd... stvarno odlican dokumentarac i nije nikakav BELIVE/DON'T BELIVE sadrzaj,nego onako kako jeste...ima nas 6.5 milijardi, puno hrane nam treba...puno i ima hrane zbog masina koje rade na naftu(ogromni kombajni i transportni kamioni i brodovi), zbog pesticida koji su porekla nafte,zbog aviona koji prskaju njive koji se pokrecu sa naftnim derivatima, zbog lekova i cetkica za zube (npr) koje su od nafte, zbog citavog sveta koji je baziran na nafti... e sad, kad uskoro nestane, a govori se o tome kako nestaje, ide collapse...hoce, ljudi ce se prilagoditi,ali nista nece moci toliko lako da zameni fosilna goriva(ukljucujuci i ugalj koji je odgovoran za vecinu energije koju mi u SRB,npr,dobijamo).....

pogledajte,pa pricajmo na tu temu ako treba ;)

btw:
evo neko je okacio ceo film na youtube-u, pre 4 nedelje,tako da sumnjam da ce ga skinuti u skorije vreme ;)

edit: ovo je snimano u 2009.,a vec je pogodio skoro scenario (mozda slucajno,al jeste) da se eskalacije nemira prosiruju svugde u svetu (ima jedna stavka u filmu: ANGER,gde govori u besu naroda) tako da, kao da je znao za egipat,tunis,gadafija... :) ima u glavi nesto taj chika

Poslednja izmena:
Sto se mene tice Supernatural je bio super u prve 2-3 sezone, onda su poceli da ke.... i sad, ova 6 sezona je po meni preterivanje... Mada, ako se zavrsi na 6. sezoni (za 5-6 epizoda), bice ok.. Ali ako teraju dalje - verovatno necu gledati...

SG:U nije bio loš, baš me zanima kako će završiti, vidim već one promo klipove journey is coming to an end :D

Konacno full trailer, ali opet namerno ostavljeno da se ne vidi sta je u pitanju. :)

[YOUTUBE]1vjM1u639C0[/YOUTUBE]

^

Mislim da je JJA ovog puta bash preterao sa tajnovitoscu i viral marketingom.
I imam osecaj da ce film biti tezak fail po pitanju sf-a...

I ja mislim da ce biti zesci fail od filma. Pogotovo sto je ovo deciji film.Rumori su bili po filmskim sajtovima da je cudo iz voza u stvari decak vanzemaljac.

(Gunis ideja + IT ideja) x JJ abrams = shit.

Hajde dajte neki predlog sta da se gleda,na seriju mislim.Odgledao sam sve sto pocinje sa Star....+Fringe+Supernatural+Doctor Who...

Firefly, Babylon 5.

realno, morate da pogledate ovaj film/dokumentarac da bi bilo smisla govoriti..
covek je opisao REALNO stanje danasnje civilizacije i kako je do toga doslo...
stariji clanovi foruma ce zaista ukapirati o cemu se radi.

inace,trailer ne govori o tome sto on prica u filmu...niti je ovo FARENHAIT, ZEITGEIST itd itd,tj te "TEORIJE ZAVERE", niti otkriva neke,nazovi,"OGROMNE TAJNE" s namerom da te shokira...covek je jako realan i prica kako nam je nafta obezbedila konstantan rast,kako trenutno NEMA zamene za naftu itd itd... stvarno odlican dokumentarac i nije nikakav BELIVE/DON'T BELIVE sadrzaj,nego onako kako jeste...ima nas 6.5 milijardi, puno hrane nam treba...puno i ima hrane zbog masina koje rade na naftu(ogromni kombajni i transportni kamioni i brodovi), zbog pesticida koji su porekla nafte,zbog aviona koji prskaju njive koji se pokrecu sa naftnim derivatima, zbog lekova i cetkica za zube (npr) koje su od nafte, zbog citavog sveta koji je baziran na nafti... e sad, kad uskoro nestane, a govori se o tome kako nestaje, ide collapse...hoce, ljudi ce se prilagoditi,ali nista nece moci toliko lako da zameni fosilna goriva(ukljucujuci i ugalj koji je odgovoran za vecinu energije koju mi u SRB,npr,dobijamo).....

pogledajte,pa pricajmo na tu temu ako treba ;)

btw:
evo neko je okacio ceo film na youtube-u, pre 4 nedelje,tako da sumnjam da ce ga skinuti u skorije vreme ;)

edit: ovo je snimano u 2009.,a vec je pogodio skoro scenario (mozda slucajno,al jeste) da se eskalacije nemira prosiruju svugde u svetu (ima jedna stavka u filmu: ANGER,gde govori u besu naroda) tako da, kao da je znao za egipat,tunis,gadafija... :) ima u glavi nesto taj chika

Sjajno ! Ima cica nos da namirise :)

Gledao, čista logika i činjenice, nema tu SF ništa.

@ priča o "super 8"
Ja ništa od Abramsa nisam voleo. Sve je nekako razvodnjeno u kvalitetu, a napucano u nepotrebnim stvarima. Ne znam baš kako bih to objasnio.

Kako god, mislim da je ovo još jedan holivudski kiddie flick.
--
"Colapse" sam skinuo i čim budem imao vremena, gledaću ga. Ako niste gledali "inside job", pogledajte. Mada, kao što kaže Thunderdome, ovi filmovi nemaju fantastike, pa i ne spadaju u ovu temu.

Poslednja izmena:
Kad smo vec kod kiddie i teenega filmova:

[YOUTUBE]cD0gm7dHKKc[/YOUTUBE]

nemoj ga mrzeti. to je PRAVI engleski, i ti ljudi uglavom smisle kvalitetniju i pametniju zabavu od amera. odgledaj Paradox, i reci mi posle toga, dal si nekad gledao seriju sa vise naboja i trilera, od bilo koje americke teve kuce.

nemoj ga mrzeti. to je PRAVI engleski, i ti ljudi uglavom smisle kvalitetniju i pametniju zabavu od amera. odgledaj Paradox, i reci mi posle toga, dal si nekad gledao seriju sa vise naboja i trilera, od bilo koje americke teve kuce.

gledao sam paradox, super serija. ono sam rekao više kao šalu zato je i bilo ono ahahahaha na početku :)

Nazad
Vrh Dno