Šta je novo?

GTX400 (GTX460) low GPU usage problem sa drajverima [SPLIT iz nVidia drajveri teme]

Pa imas Screen Capture u Afterburneru ...koliko vidim njega si koristio za monitoring:trust:
Iz nekog razloga nista od toga nece da radi jer je kod kolege nesto izbagovan win.Nisam provalio sta je u pitanju niti sam imao vremena da istrazujem.Zato sam bio i prinudjen da koristim tel :(
@Karke
Kartica izgleda mocno a jos je mocnija na delu.Stvarno me je odusevila.
942 Mhz GPU/1100 Mhz memorija,temp nije presao 65c niti se karta cuje a max iskoriscenje GPU-a ;) .Sta reci :)

Poslednja izmena:
Vidim magny_cours se sapleo o svoje trol nožice. Kad ti nešto ne radi, onda uzmeš da pljuješ ceo brend, jer je brend kriv!

? Ne razumem, kakve trol nozice, kakvo saplitanje? :) Ne znam zasto si imao potrebu da bas mene pomenes sad ali kad vec jesi, da ti odgovorim drage volje: to "nesto" kako ga ti nazivas ima svoj tacan naziv i specifikaciju, i da, posto pripada odredjenom brendu-kritika ce razume se biti upucena tom brendu. Je l treba da kritikujem Coca-colu ili Opel ako nisam zadovoljan radom-graficke karte odredjenog brenda, pa jos taj problem resim zamenom za kartu drugog brenda?

Poslednja izmena:
Valjda znaš da stižu notifikacije na mail, brisao ti ili ne:

magny_cours has just replied to a thread you have subscribed to:

Morace da se otvori nova tema:

New Fermi issues: No print screen allowed. :d

Bezveze mi je malo, kupio si tu kartu, očigledno ti je napravila neki problem, ili je problem sistem, ili nešto treće, neću da ulazim, i svo vreme u ovoj temi samo pljuješ po brendu, i pljuješ po modelu...

Pljuješ i u 560Ti temi, nisam gledao ostale, ne bi me čudilo i tamo da pljuješ...

Poslednja izmena:
i svo vreme u ovoj temi samo pljuješ po brendu, i pljuješ po modelu...

Pljuješ i u 560Ti temi, nisam gledao ostale, ne bi me čudilo i tamo da pljuješ...

Najsmesnije je od svega sto je on do skoro davao sve pozitivne kritike za Nvidia u mnogim temama gde je polemisao.
Od kako je odlucio da kupi 6950 sa zarom je poceo da pljuje sve redom.To samo govori o karakteru jedne licnosti.
Treba izbegavati bilo kakvu raspravu sa takvim osobama i njemu slicnim!

Valjda znaš da stižu notifikacije na mail, brisao ti ili ne:

magny_cours has just replied to a thread you have subscribed to:

Bezveze mi je malo, kupio si tu kartu, očigledno ti je napravila neki problem, ili je problem sistem, ili nešto treće, neću da ulazim, i svo vreme u ovoj temi samo pljuješ po brendu, i pljuješ po modelu...

A tu posalicu(inace expresno obrisanu, buduci ni sala na racun voljene firme izgleda nije dozvoljena) dozivljavas kao-pljuvanje? OK, stvar tvoje percepcije, ako stvarno mislis da sam ozbiljno mislio da je GeForce taj koji ne dozvoljava print screen, tu vec nista ne mogu. Ako nista, smajli na kraju te je mogao uputiti na intenciju posta, no ok.

Sto se "pljuvanja" tice, opet kazem, stvar tvog dozivljaja, ja to tako ne vidim. Obicno kacim rezove i uporedjujem, neki drugi vole da nazivaju grafike "kantama" itd, to ne radim. U svakom slucaju, najmanji problem je zatraziti od moderatora ban odredjenog usera, pa izvoli, medjutim bojim se da to nece resiti problem low gpu usage npr, buduci ima jos usera s recenim problemom.

Ne tražim ništa nikome, ponajmanje ban, samo sarkastični komentari na jedan brend se u narodu zovu pljuvanje svidelo ti se ili ne...

Najsmesnije je od svega sto je on do skoro davao sve pozitivne kritike za Nvidia u mnogim temama gde je polemisao.
Od kako je odlucio da kupi 6950 sa zarom je poceo da pljuje sve redom.To samo govori o karakteru jedne licnosti.
Treba izbegavati bilo kakvu raspravu sa takvim osobama i njemu slicnim!

Nije da me tvoje ocene mog karaktera interesuju, naprotiv, brinulo bi me kad bih od tebe dobijao neke pozitivne ocene ali je nepristojno i cini temu nepreglednom.

Sto se "pozitivnih ocena o Nvidiji" tice, kao sto sam vec jednom napisao u jednom postu-"Fermi ume da odusevi coveka-u pocetku". I to sve objasnjava, a kako vidim, nisam nazalost jedini koji je tek vremenom poceo da uocava stvarne probleme.

Koje probleme? Mene je ATI 100 puta razocarao pa opet mislim da su pojedini primerci extra kupovina( a za laptop je ATI ubedljivi lider). Vas kao da placaju za reklamiranje nekog brenda. Evo jedan banalni primer ATI svraba. Kupim AMD 4870 ubacim u masinu i iskljuci mi se zvuk na zvucnoj, racunar prijavljuje nov hardver neki AMD HD Audio kontroler... to naravno ima i Gforce serije 400 ali mi nikad nije napravio tako lep docek na samom ubacivanju u komp.

Evo jedan banalni primer ATI svraba. Kupim AMD 4870 ubacim u masinu i iskljuci mi se zvuk na zvucnoj, racunar prijavljuje nov hardver neki AMD HD Audio kontroler... to naravno ima i Gforce serije 400 ali mi nikad nije napravio tako lep docek na samom ubacivanju u komp.

I sta je tu problem? Jedino opisuje neznanje onoga ko ovo ne moze da resi.

I sta je tu problem? Jedino opisuje neznanje onoga ko ovo ne moze da resi.

problem je taj da je NV driver bolje "skockan"... banalan primer 2, instaliram najnovije drivere za ati x16xx sa sajta, potrebano je uraditi clone displey-a na TV ali posle sveze instalacije jednostavno u najtupavijem control centru na svetu ima samo extended display... iskreno nisam guglao jer to prevazilazi cenu moje usluge reinstalcije windows-a
a taj problem sam imao i ja lepo podesio testirao zvuk posle reinstalacije resetovao komp i otisao (verovatno se zvuk prebacio na ATI posle restarta) i zovu me posle par dana kazu nema zvuka... ja dosao kad ono prebaceno na ATI... jeste resio sam za 3 minuta + 15minuta cimanja kolima zbog cega?

problem je taj da je NV driver bolje "skockan"... banalan primer 2, instaliram najnovije drivere za ati x16xx sa sajta, potrebano je uraditi clone displey-a na TV ali posle sveze instalacije jednostavno u najtupavijem control centru na svetu ima samo extended display... iskreno nisam guglao jer to prevazilazi cenu moje usluge reinstalcije windows-a

x16xx je sada vec u legacy statusu, to je vidno naglaseno prilikom download-a. Jednostavno, neke stvari ne rade sa tim drajverima.

a taj problem sam imao i ja lepo podesio testirao zvuk posle reinstalacije resetovao komp i otisao (verovatno se zvuk prebacio na ATI posle restarta) i zovu me posle par dana kazu nema zvuka... ja dosao kad ono prebaceno na ATI... jeste resio sam za 3 minuta + 15minuta cimanja kolima zbog cega?

Sto naravno ne znaci da je problem do ATI-ja... znas i sam kakve gluposti moze da napravi neko ko se bas ne snalazi sa racunarima.

Ja uvek kazem da AMD (nema vise ATIja) nije za svakoga. Slepci treba da kupuju Nvidiju. AMD zahteva prefinjene korisnike.

i 2900XT je u legacy statusu za Linux vec godinu dana.... sta to znaci? Znaci da je AMD pokazao srednji prst likovima koji su za tu grafiku onomad dali 400e. To nije krivica kupaca vec ATI-AMD-a koji gleda da ustedi na svakoj sitnici. Jednostavno to pravi razliku izmedju dobrog i odlicnog proizvodjaca. Za ati je uvek potrebno da se bude malo SM.

Da se razumemo, ne volim ni Nvidiju ni AMD (volim dobru konkurenciju sa niskim cenama), samo hocu da predocim da su svi puni bug-ova.... a ruku na srce Nvidija je uvek vise ulagala u razvojne timove i gejming industriju.

Da pomesao sam termine, prekinuli su svaku podrsku za nove verzije linuxa.

Nije bas da pratim dogadjanja iz Linux sveta svakodnevno ili ga koristim intenzivno, ali koliko znam sve karte iz 2xxx serije koriste isti Linux drajver kao i 5xxx/6xxx serija.

Nije dobro sto je u legacy statusu. ;)

Naravno da nije, te karte se danas ionako najvise koriste zbog TV izlaza. Na srecu, postoji bolja alternativa u odnosu na Catalyst-e iz tog vremena.

Nije bas da pratim dogadjanja iz Linux sveta svakodnevno ili ga koristim intenzivno, ali koliko znam sve karte iz 2xxx serije koriste isti Linux drajver kao i 5xxx/6xxx serija
.
OK ni ja ne pratim, vidim da su sad sredili (tj pitanje je ko je sredio, entuzijasti ili AMD). Jul 2010 verzija drajvera 11.4 nije imala podrsku za GPU-assisted video dekoding i neke zezalice ( 3D... ne mogu sve da provalim posto ne mogu da nadjem original stranicu gde sam citao, mislim da je Open SUSE ili tako nesto)

"ATI lack of support : uh that’s true ATI doesn’t deliver anymore kernel binary ko, but for all distribution. So we are on the same level than other."
tj. krpite ljudi sta mozete sami :d

Ne znam samo ko te slagao za ovo...

Svi znamo da je intel No.1 i za desktop i za laptop trziste. Mislim na performanse i potrosnju. ( AMD 5730 grafike u cenovnoj klasi od 60k dinara su apsolutni best buy)
I nije to nesto od juce. Evo u mom topu je ATI X600 koji i dan danas ima sta da kaze kad je u piatanju gejming ( grafika iz 2005). Intel CPU + AMD grafika u laptopu= dobitna kombinacija. Nvidia je imala FAIL sa laptop grafikama ( posle muke sa Acer 7720G i 8600GT grafikom kojoj je redovno Nvidia driver stop working please restart) mislim da narednih 10godina necu da pomisljam na Acer i Nvidia kombinaciju.

Poslednja izmena:
Svi znamo da je intel No.1 i za desktop i za laptop trziste. Mislim na performanse i potrosnju. ( AMD 5730 grafike u cenovnoj klasi od 60k dinara su apsolutni best buy)
I nije to nesto od juce. Evo u mom topu je ATI X600 koji i dan danas ima sta da kaze kad je u piatanju gejming ( grafika iz 2005). Intel CPU + AMD grafika u laptopu= dobitna kombinacija. Nvidia je imala FAIL sa laptop grafikama ( posle muke sa Acer 7720G i 8600GT grafikom kojoj je redovno Nvidia driver stop working please restart) mislim da narednih 10godina necu da pomisljam na Acer i Nvidia kombinaciju.

To što na low detalje možeš da pikaš današnje igre ne znači ništa, kad je Nvidia lider po performansama u mobile segmentu. Imaš subjektivno mišljenje na osnovu brenda koji si koristio...

Kod prijatelja je lap sa 8600GT radio bez problema.

To što na low detalje možeš da pikaš današnje igre ne znači ništa, kad je Nvidia lider po performansama u mobile segmentu. Imaš subjektivno mišljenje na osnovu brenda koji si koristio...

NV ima najbrzi mobile cip, ali se tesko moze reci da su lider, posto je to maltene i najmanje vazan faktor u ovom segmentu... i to dokazuje trzisni udeo, koji ce se verovatno dodatno smanjivati u narednom periodu.

Kod prijatelja je lap sa 8600GT radio bez problema.

A kroz moje ruke je proslo vise od 5 komada koji su samo mogli da zavrse u smecu... jedan komad nista ne dokazuje.

Naravno, sve ovo je offtopic.

Devojka na Medion Akoya laptopu ima 8600GS, radi već 3 godine non stop bez problema...

Koje probleme? Mene je ATI 100 puta razocarao pa opet mislim da su pojedini primerci extra kupovina( a za laptop je ATI ubedljivi lider). Vas kao da placaju za reklamiranje nekog brenda. Evo jedan banalni primer ATI svraba. Kupim AMD 4870 ubacim u masinu i iskljuci mi se zvuk na zvucnoj, racunar prijavljuje nov hardver neki AMD HD Audio kontroler... to naravno ima i Gforce serije 400 ali mi nikad nije napravio tako lep docek na samom ubacivanju u komp.

Da te ne ostavim u ne znanju.
HD 4000 serija je imala integrisanu zvučnu karticu na samoj grafici i koja je omogućavala toj i svim narednim serijama da kroz HDMI kabl emituju i sliku i zvuk na, recimo, veliki LCD ili Plazma televizor.

Problem koji si ti imao je ili sa verzijom drajvera koje si imao za zvučnu karticu na svojoj ploči a koja je prastara ili je zvučna na ploči identična onoj na grafici.

U glavnom, "problem" koji se rešava sa četiri klika mišem i operacija koju bi trebalo da zna svaki iole prosečan korisnik računara (u rangu sa, recimo, podešavanjem rezolucije / osvežavanja, konfiguracija tastera na game pad-u ili instalacija / uklanjanje programa).

Sorry za off topic...

Poslednja izmena:
Da te ne ostavim u ne znanju.
HD 4000 serija je imala integrisanu zvučnu karticu na samoj grafici i koja je omogućavala toj i svim narednim serijama da kroz HDMI kabl emituju i sliku i zvuk na, recimo, veliki LCD ili Plazma televizor.

Problem koji si ti imao je ili sa verzijom drajvera koje si imao za zvučnu karticu na svojoj ploči a koja je prastara ili je zvučna na ploči identična onoj na grafici.

U glavnom, "problem" koji se rešava sa četiri klika mišem i operacija koju bi trebalo da zna svaki iole prosečan korisnik računara (u rangu sa, recimo, podešavanjem rezolucije / osvežavanja, konfiguracija tastera na game pad-u ili instalacija / uklanjanje programa).

Sorry za off topic...
Creative X-fi
Batali te price o prosecnim i ispodprosecnim korisnicima. Pre bih rekao da je AMD tu odradio posao sa nogama. ( posto bi u 21. veku sve trebalo da radi na plug and play)
Svaki prosecan ATI sado-mazo fan sigurno zna za par klikova.
I da da te ne ostavim u ne znanju, Nviia serije 200,300 i 400 ima integrisani HD Audio u GPU pa se to kod njih ne desava.
I da nisam konektovao karticu na HDMI nego na VGA, a sto je ona odlucila da se nametne kao primarna to zna samo njen tvorac ( tj ponasala se kao neki malwerre u kompu)

Poslednja izmena:
Delimicno mislim na igre...a glavni osvrt je bio na potrosnju-zagrevanje i broj konektora za multimediju koji poseduju AMD grafike. Realno cele GF 8000 serija za laptopove je cist promasaj ( a dizale su cenu laptopovima u nebesa, samo zbog DX10 koji se pokazao kao mnogo potreban....markentiski trik)

Vrh Dno