Šta je novo?

GTX400 (GTX460) low GPU usage problem sa drajverima [SPLIT iz nVidia drajveri teme]

Ma pratio sam ovu temu neko vreme. Jedan kaže jedno...drugi kaže drugo...treće - mene boli glava jer neznam kome da verujem.:p

Ovako male sanse da neces imati problema sa GTX460 jer ti je proc ipak 4 jezgra ovde ih vecina ima problema sa prastarim C2D procesorima :D
Mada ni 6850 nije losa karta pazi da ne naletis na gigabyte :d

Citiram korisnika: Daum
@gliga, microsttuter nemaš, ali zato imaš padove jer ti je proc na 3ghz, što u ovom slučaju možda znači da ti je procesor usko grlo. Sa gigabyte 6850 si imao problema, posle si hvalio 460-icu, da bi sad opet hvalio 6850 koji je "bolja arhitektura od Fermia".
Da li je Microstuter ili nije ne znam, znam samo da se javlja problem onako kako je opisan. Mozes da ga zoves ti i pad, ali ja cu ga zvati microstutter :)
(Ja nisam inzenjer elektronike), pa nije sramota ako gresim.
Nisam ja hvalio nista, vec sam opisivao stanje onako kako je bilo u tom trenutku.
"Hvalio" sam i Gigabyte 6850. Sve dok posle nedelju dana nisam naleteo na prvi BSOD u Crysis- u (mapa Frost). I tada sam je hvalio jer na defekt nije imun ni jedan brend. Kasnije sam naleteo na James Bond, pa redom problem za problemom.
Tako je bilo i sa 460 (identicna situacija).

Naravno da mi je bolja ATI-jeva arhitektura. Radi mi radi odlicno, za razliku od Gtx 460.
Ako je slab Qvad core, na 3 ghz, za ovu kartu iz srednjeg segmenta, Onda je arhitektura stvarno vrhunska :d

Poslednja izmena:
Da li je Microstuter ili nije ne znam, znam samo da se javlja problem onako kako je opisan. Mozes da ga zoves ti i pad, ali ja cu ga zvati microstutter :)
(Ja nisam inzenjer elektronike), pa nije sramota ako gresim.
Nisam ja hvalio nista, vec sam opisivao stanje onako kako je bilo u tom trenutku.
"Hvalio" sam i Gigabyte 6850. Sve dok posle nedelju dana nisam naleteo na prvi BSOD u Crysis- u (mapa Frost). I tada sam je hvalio jer na defekt nije imun ni jedan brend. Kasnije sam naleteo na James Bond, pa redom problem za problemom.
Tako je bilo i sa 460 (identicna situacija).

Naravno da mi je bolja ATI-jeva arhitektura. Radi mi radi odlicno, za razliku od Gtx 460.
Ako je slab Qvad core, na 3 ghz, za ovu kartu iz srednjeg segmenta, Onda je arhitektura stvarno vrhunska :d

Znaš kako, možeš da ga zoveš i hop dilly doo, to i dalje nije microstutter. Pad frejmova sa single gpu kartom se ne zove microstutter, već downthrottle. U tvom slučaju, slab je procesor.

Meni je 5870 se gušio sa i7 860, dakle quad core sa hyperthreadom nije mogao na 2.8ghz da isprati 5870!!!

Dakle, to što 460-ica ti nije radila na kofiguraciji nije kriva Nvidia, jer svaka danas moderna karta ne može da radi kako treba na procesoru od 3ghz.

I razdvoj termine: Ne možeš da pričaš da ti je bolja arhitektura zato što ti radi bolje, to nema veze sa vezom. Dakle 8800GT bi radio najbolje na tvojoj konfiguraciji, dakle, G80 je još bolja arhitektura od ATI serije 6xxx?

Znaš kako, možeš da ga zoveš i hop dilly doo, to i dalje nije microstutter. Pad frejmova sa single gpu kartom se ne zove microstutter, već downthrottle. U tvom slučaju, slab je procesor.

Ovde se uopste ne desava da padaju frejmovi, frejmovi su vrlo visoki ali igra stuca(stutter).
Vrlo je prosto i ne treba vise pricati o ovome jer nema svrhe

Dakle, to što 460-ica ti nije radila na kofiguraciji nije kriva Nvidia, jer svaka danas moderna karta ne može da radi kako treba na procesoru od 3ghz.

Moze moderna karta 6850 radi odlicno !!!

I razdvoj termine: Ne možeš da pričaš da ti je bolja arhitektura zato što ti radi bolje, to nema veze sa vezom. Dakle 8800GT bi radio najbolje na tvojoj konfiguraciji, dakle, G80 je još bolja arhitektura od ATI serije 6xxx?

Moras ti da razdvojis neke stvari:
8800 je dosta starija karta i ne moze da se poredi na taj nacin

Ovde je vremanski jaz mnogo manji, malte ne isti izmedju n vidije460 i npr.I7
Arhitektura je po meni losaija od ATI-jeve , zato sto za kartu iz srednjeg segmenta treba procesor iz HI segmenta, ili nece da radi kako valja(ako je tacno sto ti kazes da mi je usko grlo CPU).Gde je tu logika???
Jednostavno se ljudi osecaju prevarenim.
To si mogao da zakljucis i ovde na forumu.
Ja ne razumem da ne mogu ove stvari da se shvate?

Ne vredi tebi kad ne kapiras osnovne stvari.
Jednostavno visina kloka nije dovoljna za potencijal danasnjih savremenih grafickih akceleratora pogotovu sto Fermi malo vise trazi procesorske snage.
Hiljadu puta je receno da u skladu sa tehnologijom mora da bude sve kompatibilno i da prati jedno drugo u koraku.
Nebi me cudilo da si CPU drzao na 2.4 Ghz i da si se bunio kako nesto ne valja (pad performansi) tj da nVidia ima losu arhitekturu.
Zao mi je sto nisi bio kada sam testirao GTX 460 Asus Top da vidis kako se oseti kako karta dise na 4.3Ghz Quadu .Sve brije,bez da stucne,tako glatko da je neopisiv osecaj.
Kakav si ti microstuttering imao ja ne mogu da skapiram?!
To jedino sa Dual GPU kartama .
Sto se tice 6850 koju sad imas i tu je pitanje koliko si od karte iskoristio.Recimo realno gledajuci smesan ti je score u Unigine sa 1000 Mhz za GPU.
Da li je to do karte ili si izgubio potencijal je pitanje.A sve u svemu Barts trazi manje procesorske snage.Nekad je ATI trazio sad nVidia i to je normalna pojava tj sve zavisi od same arhitekture chipa.

Ne uzmi za zlo,nema ovde nista licno niti je bilo i do sad i onda kada sam ti objasnio koliko gresis pa si me proglasavao svakakvim.Samo skrecem paznju da gresis bez potrebe.

P.S.Pogledaj Daumov post:

http://forum.benchmark.rs/showthrea...rajveri-teme&p=2487014&viewfull=1#post2487014

Poslednja izmena:
Malo sam prečešljao nvidia forum i video sam da se kao problematična marka najviše spominje Gigabyte a najmanje Asus. Ima tu i Evga, Gainward, MSI, Palit.

Došao sam do zaključka da mi je ipak bolje da dam nekoliko hiljada dinara više za Ati 6850 jer tih nekoliko hiljada dinara mnogo manje vredi od mogućeg narušenog živčanog sistema od strane nvidia gtx 460.

@ivanza
Ovo ti je klasican primer kako covek moze da bude neobavesten i da se ubaci u trip.
Ne postoji generalni problem sa ovom kartom vec je podignut hype bez razloga.
A ako vec pominjes 6850 bolje se informisi koliko ta karta ima problema tj da li je zapravo generalni problem sa njima pa tek onda izvagaj da li ces i gde zivce da gubis:
Problem sa skoro svim brendovima...

Gigabyte:

http://forum.giga-byte.co.uk/index.php/topic,3884.15.html

XFX/MSI:

http://forums.amd.com/game/messagev...=142284&STARTPAGE=9&FTVAR_FORUMVIEWTMP=Linear

HIS:

http://forums.amd.com/game/messagev...142284&STARTPAGE=22&FTVAR_FORUMVIEWTMP=Linear

Tema sa bencha:
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?245561-Gigabyte-6850-blokira-komp

Kad je bal nek je maskenbal :)

P.S.Na AMD masinu ide ATI ;)

Poslednja izmena:
Ovde se uopste ne desava da padaju frejmovi, frejmovi su vrlo visoki ali igra stuca(stutter).
Vrlo je prosto i ne treba vise pricati o ovome jer nema svrhe

Štuca samo tebi, meni ne štuca, niti bilo kome drugom. Dakle, ili je Gigabyte opet na delu sa svojom problematičnom kartom, ili ti je slab procesor, svidelo ti se ili ne. Ne treba ti i7, kao u potpisu, već moderan quad na 3.5ghz, što je i standard za danas.

Moze moderna karta 6850 radi odlicno !!!

I gigabyte-ov 6850 je radio odlično, sa odličnom arhitekturom?

Moras ti da razdvojis neke stvari:
8800 je dosta starija karta i ne moze da se poredi na taj nacin

Ni ne poredim je, već navodim kako jednostavno gledaš na stvari. Ako jedna karta na tvojoj konfiguraciji radi bolje nego druga, to je bolja arhitektura zato što radi na matorom procesoru?

Dakle serija 7xxx od ATIa neće raditi uopšte kako treba možda na Q6600, i zato je loša?

A ovo ima veze sa čim? Da je i7 potreban za GTX460? Nema srećnih korisnika sa slabijim mašinama a opet novijim od jednog Q6600?

Arhitektura je po meni losaija od ATI-jeve , zato sto za kartu iz srednjeg segmenta treba procesor iz HI segmenta, ili nece da radi kako valja(ako je tacno sto ti kazes da mi je usko grlo CPU).Gde je tu logika???

Ovo nema veze sa arhitekturom, pričaš o samoj karti i tome koliko ona dobro radi, i koliko je brža od pandana iz ATIa, što nema veze sa vezom. I opet, nije potreban i7 za GTX460 :(

Ne osećaju se ljudi prevareni. Oseća se gdin_m, koji ima zastarelu Dual core mašinu, i osećaš se ti sa zastarelim quadom. Napravila se hajka oko ničega. Ajde da je sve ovo na iole normalnim mašinama radjeno, pa da se i kaže da nešto tu ne valja, ali ja se osećam eto prevarenim jer sam se skoro istripovao od cele teme da mi stvarno sa kartom nešto nije u redu, i to sve zbog jedne individue. Otišla mi je karta kod Garsona, a nešto ne vidim da se čovek žali. Moraće da se doda smajli sa plakanjem na listu emoticona vidim ja, jer Garson verovatno ne može textom da opiše svoju tugu. Eto prevarih čoveka... :wall:

@ivanza, naravno, tvoj izbor šta ćeš da kupiš, ali pogledaj moj test sa 30 igara http://goo.gl/vsgCy

...i onda uporedi onih par screenshotova što je gliga nakačio, i možeš jasno da vidiš da problema NEMA! GPU usage varira zbog igara koje ne prelaze 60 fpsa, i GPU jednostavno nema potrebe da se dalje stresira.

Poslednja izmena:
@ivanza
Ovo ti je klasican primer kako covek moze da bude neobavesten i da se ubaci u trip.
Ne postoji generalni problem sa ovom kartom vec je podignut hype bez razloga.
A ako vec pominjes 6850 bolje se informisi koliko ta karta ima problema tj da li je zapravo generalni problem sa njima pa tek onda izvagaj da li ces i gde zivce da gubis:
Problem sa skoro svim brendovima...

Gigabyte:

http://forum.giga-byte.co.uk/index.php/topic,3884.15.html

XFX/MSI:

http://forums.amd.com/game/messagev...=142284&STARTPAGE=9&FTVAR_FORUMVIEWTMP=Linear

HIS:

http://forums.amd.com/game/messagev...142284&STARTPAGE=22&FTVAR_FORUMVIEWTMP=Linear

Tema sa bencha:
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?245561-Gigabyte-6850-blokira-komp

Kad je bal nek je maskenbal :)

P.S.Na AMD masinu ide ATI ;)

Upoznat sam i sa tim da su prve serije Ati 6850 kartica, pogotovu Gigabyte imale neki problem koji je kasnije ispravljen.:)

]
Ne vredi tebi kad ne kapiras osnovne stvari.
Jednostavno visina kloka nije dovoljna za potencijal danasnjih savremenih grafickih akceleratora pogotovu sto Fermi malo vise trazi procesorske snage.
Hiljadu puta je receno da u skladu sa tehnologijom mora da bude sve kompatibilno i da prati jedno drugo u koraku.
Druze jasno je meni da visina kloka nije dovoljna, i da fermi trazi snagu, ali isto tako je i 6850 savremena karta, pa sve to ne treba.
Ko ce bez najnovijieg qvada da ide na 460???
Samo onaj ko ne zna sta ga ceka.
Iz tog razloga mi je bolja arhitektura ATI-ja, trazi manje resursa i trazi realno resursa, koliko moze i da pruzi. Vecina forumasa nema novca za I7, da bi priustio osrednji gtx 460. Vec normalnom logikom treba da ide na ati, koji isto to daje, bez ikakvog ulaganja.
To je sustina price.

Kakav si ti microstuttering imao ja ne mogu da skapiram?!
To jedino sa Dual GPU kartama .

Kad me vuces za jezik,)
Kako ti nije jasno , kad si mi licno rekao da se to i tebi desavalo, pogotovu u Mafiji II., seti se :)
Sto se tice 6850 koju sad imas i tu je pitanje koliko si od karte iskoristio.Recimo realno gledajuci smesan ti je score u Unigine sa 1000 Mhz za GPU.
Da li je to do karte ili si izgubio potencijal je pitanje.A sve u svemu Barts trazi manje procesorske snage.Nekad je ATI trazio sad nVidia i to je normalna pojava tj sve zavisi od same arhitekture chipa.

Bravo, svaka ti je na mestu.
Procesor je na niskoj frekvenciji i zato je rezultat slabiji. Slazem se sa ovom konstatacijom u potpunosti. Bas sam pomenuo kako bih voleo da isprobam testove na nekom I7

Ne uzmi za zlo,nema ovde nista licno niti je bilo i do sad i onda kada sam ti objasnio koliko gresis pa si me proglasavao svakakvim.Samo skrecem paznju da gresis bez potrebe.

Ma ok, forum je jedno i rasprava u vezi HW-a, licni odnos van foruma sasvim drugo, to smo vec konstatovali :)

P.S.Pogledaj Daumov post:

http://forum.benchmark.rs/showthrea...rajveri-teme&p=2487014&viewfull=1#post2487014[/QUOTE]

ja sam uzeo gigabyte 6850 iz prve posiljke koja je dosta kod nas ..... pa nemam problema sa karticom .... u stvari radi extra

Zao mi je sto nisi bio kada sam testirao GTX 460 Asus Top da vidis kako se oseti kako karta dise na 4.3Ghz Quadu .Sve brije,bez da stucne,tako glatko da je neopisiv osecaj.

Yorkfield-i se odlicno nose sa ovim novim kartama, i to ne samo sa GTX 460, vec i evo sa snaznijom GTX 560. Jos je meni procesor na 3.8GHz i sve radi savrseno...

Ne bih se bas slozio da kompletna Fermi serija kartica treba uzasno jak procesor. Evo ja ti mogu reci da GTX 560 radi savreseno na procesoru starije generacije i to ne astronomski overklokovanom. Znaci sve radi perfektno sa 95+% GPU usage-om u vecini igara koje sam probao, Crysis (skoro konstantno 98-99%), Metro 2033 (97-99%), Modern Warfare 2 (95-99%), TDU2 (97-99%)... u MoH 2010 imam nizi GPU usage zbog toga sto igra i nije nesto zahtjevna, nisam mjerio koliko imam FPS, ali znam da igra leti, bukvalno. Jedino me malo zezao CoD BO, ali kad sam sada ubacio sve peceve, igra radi perfektno. To je neko moje iskustvo, zasad veoma pozitivno.
Izvinjavam se ako si ti mislio samo na GTX 460, a ne na sve Fermi karte. Za nju ne znam jer nisam probao, ali GTX 560 radi odlicno.

Poslednja izmena:
@ Daum
Ja nemam vise nista da dodam, sve je jasno u moja dva predhodna posta :)
Sto se tice Gigabyte 6850:
Nisu sve karte Gigabyte6850 felericne, vec samo neke serije, koje su najverovatnije sa drugim(losim) memorijskim cipovima usle u nasu zemlju.
Takvu sam informaciju dobio iz Gigabyte Srbija.
Inace karta je radila savrseno na mom procesoru(ne racunajuci defekt), kao i ova sad.
Verujem da kod "smaraca" radi daleko bolje

Ako moj potpis iritira, evo menjam :)

Poslednja izmena:
Yorkfield-i se odlicno nose sa ovim novim kartama, i to ne samo sa GTX 460, vec i evo sa snaznijom GTX 560. Jos je meni procesor na 3.8GHz i sve radi savrseno...

Ma radio bi on sa 4.0 Ghz glat u full-u i sa GTX570 siguran sam 100%.
Meni je 2 godine [email protected] Ghz sljakao sa GTX295 i to maximalno OC-vanom u punom potencijalu karte.
Kroz moja istrazivanja neki minimalni klok za takve karte je negde od 3.8 Ghz pa na dalje (Yorkifield)
P.S.Ti si bese imao onaj moj Gainward GTX285?
@Gliga
U Mafia II sam imao odredjen pad FPS-om sa PhysX ali ne tako cesto ali to nije microstuttering.Ima vise patchev-a za tu igru.Ja nisam koristio ni jedan!

Ma radio bi on sa 4.0 Ghz glat u full-u i sa GTX570 siguran sam 100%.
Meni je 2 godine [email protected] Ghz sljakao sa GTX295 i to maximalno OC-vanom u punom potencijalu karte.
Kroz moja istrazivanja neki minimalni klok za takve karte je negde od 3.8 Ghz pa na dalje (Yorkifield)
P.S.Ti si bese imao onaj moj Gainward GTX285?
@Gliga
U Mafia II sam imao odredjen pad FPS-om sa PhysX ali ne tako cesto ali to nije microstuttering.Ima vise patchev-a za tu igru.Ja nisam koristio ni jedan!

Da, uzasno zahvalni i dobri procesori. Jedna od boljih investicija koje sam uradio za komp. Imam ga vec nekih godinu i po dana i ne planiram da ga mjenjam bar jos godinu, dok je ova GTX 560 :).
A ono je bila tvoja GTX 285 :). Ja sam je kupio onda preko *******og, ali nisam znao da je bila tvoja :). I ono je bio fantastican primjerak karte, radi jos uvjek perfektno kod jednog lika kom sam je prodao :).

Poslednja izmena:

Ne bih se bas slozio da kompletna Fermi serija kartica treba uzasno jak procesor. Evo ja ti mogu reci da GTX 560 radi savreseno na procesoru starije generacije i to ne astronomski overklokovanom. Znaci sve radi perfektno sa 95+% GPU usage-om u vecini igara koje sam probao, Crysis (skoro konstantno 98-99%), Metro 2033 (97-99%), Modern Warfare 2 (95-99%), TDU2 (97-99%)... u MoH 2010 imam nizi GPU usage zbog toga sto igra i nije nesto zahtjevna, nisam mjerio koliko imam FPS, ali znam da igra leti, bukvalno. Jedino me malo zezao CoD BO, ali kad sam sada ubacio sve peceve, igra radi perfektno. To je neko moje iskustvo, zasad veoma pozitivno.
Izvinjavam se ako si ti mislio samo na GTX 460, a ne na sve Fermi karte. Za nju ne znam jer nisam probao, ali GTX 560 radi odlicno.

+1

Da, uzasno zahvalni i dobri procesori. Jedna od boljih investicija koje sam uradio za komp. Imam ga vec nekih godinu i po dana i ne planiram da ga mjenjam bar jos godinu, dok je ova GTX 560 :).
A ono je bila tvoja GTX 285 :). Ja sam je kupio onda preko *******og, ali nisam znao da je bila tvoja :). I ono je bio fantastican primjerak karte, radi jos uvjek perfektno kod jednog lika kom sam je prodao :).

Ja sam bio prinudjen da prodam moju platformu.Inace i ja sam bio zadovoljan stvarno maximalno na moj Q9650.Do duse uzeo sam ga iz zlatne ruke gosn svemirca :)
Bila je njegova pa moja,inace stvarno dobra i negovana karta,nova.
Sto se tice karte pa upravo ovaj test koji sam radio je bio sa tvojom kartom :)

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?195176-Gainward-GTX285-OC-Test!&highlight=gAINWARD+gtx285

P.S.Sad cu da ubacim koji shoot sa GPU usage sa GTX480 cisto da razbijemo sumnje koje se bacaju bez potrebe na GTX4xx seriju.

Ajde i ja da se javim posto je daum pomenuo da je svoju kartu prodao meni. :)
Dakle, ASUS GTX460 TOP 1GB, nemam nesto igara da probam, instalirah matori 3D Mark 06 :D, GPU Usage je u prva dva testa uvek preko 60%, u Canyon Fligh i Deep Freeze je 98-99%.
Posto videh da je Gdin_M testirao Burnout Paradise i tu imao problem, instalirao sam i tu igru.
Podesavanja, 1920x1080, sve na max (i SSAO), 4xAA, GPU Usage je uvek preko 85%, nekih 3/4 vremena je 95-99%. :) FPS je zakucan na 60 frejma.
Karta je klokovana na 850/2100Mhz, Win7 x64, poslednji drajveri, "matori" C2D 8500 na 4Ghz, DFI P35 ploca. :)

Eto, ja najverovatnije nemam GPU Usage problem. :D

Samo da napomenem da je ovo manija sirih razmera, ne samo na Bencmarku:
http://goo.gl/wdtcv

Pominje se low gpu + stuttering

Poslednja izmena:
Samo da napomenem da je ovo manija sirih razmera, ne samo na Bencmarku:
http://goo.gl/wdtcv

Pominje se low gpu + stuttering
...ali samo na ovom forumu navijači pokušavaju da gurnu problem pod tepih. Verovatno je i moj procesor slab, a možda i nije. Možda je problem u mišu, tastaturi ili slušalicama ali definitivno Sveti Gral nVidia nije. Uopšte me ne bi čudilo i tako nešto ovde da pročitam

Lopovi

Evo i od mene,GPU usage Low,stvarno nisam ovo ocekivao.Nije 100%.Osecam se prevarenim.nVidia mi je ukrala 1% :d

Prilozi

• Cysis 2.jpg
    Cysis 2.jpg
    485.2 KB · Pregleda: 58
...ali samo na ovom forumu navijači pokušavaju da gurnu problem pod tepih. Verovatno je i moj procesor slab, a možda i nije. Možda je problem u mišu, tastaturi ili slušalicama ali definitivno Sveti Gral nVidia nije. Uopšte me ne bi čudilo i tako nešto ovde da pročitam

@ppredrag
Slab ti je procesor covece (bednih 3.2ghz), vec je receno da mora da siba na min 3,5ghz :d
To je savremena grafika
Jednostavno ti nije dovoljno moderan qvad :S:

Poslednja izmena:
Ajde i ja da se javim posto je daum pomenuo da je svoju kartu prodao meni. :)
Dakle, ASUS GTX460 TOP 1GB, nemam nesto igara da probam, instalirah matori 3D Mark 06 :D, GPU Usage je u prva dva testa uvek preko 60%, u Canyon Fligh i Deep Freeze je 98-99%.
Posto videh da je Gdin_M testirao Burnout Paradise i tu imao problem, instalirao sam i tu igru.
Podesavanja, 1920x1080, sve na max (i SSAO), 4xAA, GPU Usage je uvek preko 85%, nekih 3/4 vremena je 95-99%. :) FPS je zakucan na 60 frejma.
Karta je klokovana na 850/2100Mhz, Win7 x64, poslednji drajveri, "matori" C2D 8500 na 4Ghz, DFI P35 ploca. :)

Eto, ja najverovatnije nemam GPU Usage problem. :D

To upravo potvrđuje ono što sam i video na nvidia forumu da se Asus verzija vrlo malo spominje kao problematična. Možda je stvarno Asusova kartica najbolja od svih.

Sada je moja nova dilema ovakva : Asus GTX 460 ili Ati 6850.:)

To upravo potvrđuje ono što sam i video na nvidia forumu da se Asus verzija vrlo malo spominje kao problematična. Možda je stvarno Asusova kartica najbolja od svih.

Sada je moja nova dilema ovakva : Asus GTX 460 ili Ati 6850.:)
@ivanza
uzmes lepo ono sto vise volis.
Pa ako nisi zadovoljan, predjes na ovo drugo.
Nema tu neka filozofija

@ppredrag
Nema to veze sto je na 3.8ghz , jednostavno ti procesor nije dovoljno moderan :p

Kad sam video da si kupio playstation odusevio sam se.
Kupis ko covek umesto i7+ gtx460 i uzivas ko nikad :banana:

Poslednja izmena:
@ppredrag
Slab ti je procesor covece (bednih 3.2ghz), vec je receno da mora da siba na min 3,5ghz :d
To je savremena grafika
Jednostavno ti nije dovoljno moderan qvad :S:

Bez sarkazma. Rekao sam da svaki procesor mora da radi na minimumu od 3.5ghz, i to stoji. Phenom 955 i jeste moderan quad... Q6600 na 3ghz nije.

Ne može niko da se žali što mu procesor star 3 i više godina ne može da isprati najnovije grafike.

Poslednja izmena:
E vidiš, dolazimo do toga da meni TA grafika na ovom procesoru pravi već pominjane svinjarije. Šta sada treba da menjam, osim grafičke naravno?:smoke:

Poslednja izmena:
Bez sarkazma. Rekao sam da svaki procesor mora da radi na minimumu od 3.5ghz, i to stoji. Phenom 955 i jeste moderan quad... Q6600 na 3ghz nije.

Ne može niko da se žali što mu procesor star 3 i više godina ne može da isprati najnovije grafike.

Malo sale nije na odmet ;)
Za te tvoje parametre ne mogu da se slozim, jer ni n vidija ih nije postavila. Phenom 955 kazes da je moderan, sta je onda problem kod ppredrag-a ?
Naravno da moze da isprati nove grafike. Evo meni ispraca :)

Ja znam da je kod tebe sljakala grafika kako treba, kao sto verujem i Dautovicu da nema problema.
Znam da smo uporedjivali testove i da nisi imao nikakvih problema, cak si hteo da ides u SLI, dok nisu izasle ove nove karte sa primamljivim cenama.
To te je i prelomilo za prodaju . Ne znam samo sta si odlucio za prinovu?
Sta god da izaberes radice ti ok.

Poslednja izmena:

Isrpavka, arhitektura je stara četiri i više godina...

E vidiš, dolazimo do toga da meni TA grafika na ovom procesoru pravi već pominjane svinjarije. Šta sada treba da menjam, osim grafičke naravno?:smoke:

Ti baš voliš da troluješ???? Zbog situacije kad si sam sebi nešto zeznuo, i što nema ama baš ikakve veze sa celom temom pljuješ ovde već nedeljama...

Za one koji ne prate:

Definitivno je nVidia nešto zabrljala jer sam i ja imao problem ali kontra vašem. DX9 igre su mi ok radile ali DX10 i DX11 gpu usage 1% (ye8eni slajdšou)!!! Sve sam moguće probao, i na kraju je jedino pomoglo gaženje C particije. Žešća svinjarija. N(a)Vijači ne udarajte reply jer branite neodbranjivo

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno