Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako ti nije mrsko da sacekas do petka, napisacu ti podesavanja za c530, ja sam nasao na hdtest i slika je extra!

Sharpness obavezno na nula!

Nemoj da mu pošalješ podešavanja za c530 kao pp nego kao post, voleo bih i ja da pročitam ta podešavanja pozz.

vazi strpicu se jos jedan dan nije da mi se zuri negde ;) thx unapred :)

Nemoj da mu pošalješ podešavanja za c530 kao pp nego kao post, voleo bih i ja da pročitam ta podešavanja pozz.
Evo neka podešavanja za c530
http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsu...0100813815.htm
Calibration settings:
Backlight – according to your room.
Contrast: 90
Brightness: 44
Colour: 43
Tint: G53/R47
Sharpness: 0 for HD

All other features/”enhancers” off. Colour Space: Auto.
Leave the Greyscale/White Balance settings at their defaults. We only made very minor adjustments for this individual panel.

E ljudi zanima me tih 100hz . Svi su digli buku oko toga. Ja planiram da koristim 32 incha tv kao monitor samo.(nemam drugi monitor imam samo lap top) Naravno gledacu i iptv... i mnogo volim ligu sampiona mada gledam i filmove naravno . Znaci fubal,sport, igrice tipa need for speed pro evolution, dirt2,colly mc..

Mislio sam da uzmem samsung c 530 u 32 incha... ali se plasim da ne bude "losa" slika zbog tih 50-60hz.

Da li da gledam neki drugi model mislim znam da je c650 odlican.. ali je skuplji 150 eura i vise..
Negde citam da tih 100hz samo prave problem i da u sustini je 50hz sasvim dovoljno .
Sta mi vi savetujete ?
hvala

100hz prave problem tamo gde nemaju manuelnu kontrolu opcije, u prevodu svi proizvodjaci osim Samsunga i LG-a, oni su jedini koji trenutno imaju. LG ima lose algoritme 100hz opcije tako da nije bas savrsen i slika baguje ponekad. Samsung ima mnogo bolje algoritme i ovakve stvari se ne desavaju, podese se slajderi Blur i Judder po ukusu i dobije se 800 linija pokretne rezolucije umesto 300 linija koje bi dobio na 50hz televizoru. Samim tim tih 800 linija pokretne rezolucije linija je odlicno za LCD televizor i sport/akcione filmove koji bi se pratili na njemu, sto znaci da skoro pa eliminise blur koji bi nastao usled brzih scena.

Svi koji razmisljaju da kupe televizor sad savetujem da secekaju jos mesec dana jer bi do tada novi modeli za 2011-u trebali da stignu kod nas.

Imaš taj info u njegovom potpisu.

Serija 6, model iz 2008. godine, pise mi tacan model u potpisu :) . Nema ga vise u prodaji naravno, zamenili su ga B650 i C650, a uskoro ce to biti D650. Jos uvek moze da se poredi kvalitetom slike sa novim modelima iako je tri godine star.

Samo ne znam sada da li da idem na c530 , lg ld650 ,lg ld750 ili pak lg 5300 led ?Imam maximalno 600 eura za monitor-tv.To bi mi bio glavni monitor i jedini.

Sta vi mislite? Gizmore? :)

Poslednja izmena:
Pa ne moram bas sutra da ga kupim .. ali ce mi trebati sigurno za naredna 2 meseca do leta sigurno. Sta donosi taj d530 ? I ako tek sada izlazi u usa.. kod nas ce da dodje verovatno u junu po ko zna kojoj ceni? :)
Mislim .. da li se isplati cekati..jel se znaju performanse tog uredjaja? Mislim ja bih sve da imam, kao i svi, i dlna (nigde nisam video u specifikacijama da c550 ima dlna a ovde se prica da ima) i nove tehnologije i da traje sto duze a da sutra ne izadje nesto sto je za slicne pare 2 puta bolje ,i nedaj boze neki novi standard :)
Ako me razumete.. razumes.. ? :)

Je l zna neko da li Samsung daje medjunarodnu garanciju? Imam ponudu za samsung c530 32'' za 400e iz Madjarske,cena je odlicna samo me muci garancija. Tip tvrdi da provereno ima medjunarodnu garanciju

Pa ne moram bas sutra da ga kupim .. ali ce mi trebati sigurno za naredna 2 meseca do leta sigurno. Sta donosi taj d530 ? I ako tek sada izlazi u usa.. kod nas ce da dodje verovatno u junu po ko zna kojoj ceni? :)
Mislim .. da li se isplati cekati..jel se znaju performanse tog uredjaja? Mislim ja bih sve da imam, kao i svi, i dlna (nigde nisam video u specifikacijama da c550 ima dlna a ovde se prica da ima) i nove tehnologije i da traje sto duze a da sutra ne izadje nesto sto je za slicne pare 2 puta bolje ,i nedaj boze neki novi standard :)
Ako me razumete.. razumes.. ? :)

Imace bolju sliku, svake godine modeli se poboljsavaju, jednostavno tehnologija napreduje. Sto se tice novih standarda postoji mogucnost da bude dvb-t2 ali jos uvek se nista ne zna.

Nece biti jun, jer je C serija prosle godine stigla pocetkom aprila, tako ce biti i sa D serijom.

Moja podešavanja slike za C530

Main
Picture Mode: Standard (standard profil koristite za sve priključene uređaje, ništa game mod i slično)
Backlight: 5 (ovo zavisi od toga koliko vam je osvetljena soba, eksperimentišite, ali ne bi trebalo preko 7)
Contrast: 100
Brightness: 43
Sharpness: 0 (ovo je važno!)
Color: 37
Tint: G55/R45
Eco: Enable No Signal Power Off

Advanced Settings:
Black Tone: Off
Dynamic Contrast: Off
Shadow Detail: -2
Gamma: 0
RGB Only: Off
Colour Space: Native
White Balance: See Below
Flesh tone: 0
Edge Enhancement: On

Picture Options:
Color Tone: Warm 1
Size: Screen Fit
Digital Noise Filter: Off
MPEG Noise filter: Off
HDMI Black Level: Low
Auto Protection Time: 2 hours

Grayscale:
Red Offset: 23
Green Offset: 21
Blue Offset: 15
Red Gain: 45
Green Gain: 20
Blue Gain: 21

E sad, bitno je da NE dajete input name za ulaze. Ako npr nakačite na HDMI1 računar, i u input name setujete PC, nećete moći da promenite HDMI level i slično... Znači BEZ imena i standard profil!

Javite rezultate :)

Jos jedno pitanje .. posto imam u zidu otvor od 94 cm .. odnosno maximalno bih mogao na zid da zakacim 37 incha tv..
ali vidim da pomenuti samsungovi modeli u toj inchazhi imaju probleme sa panelom.

1.Da li je to stvarno istina i vazi za sve modele prvenstveno mislim na c550 i c530 u 37 incha? I da li sigurno model c550 ima dlna ,posto u specifikacijama po netu ne vidim nigde, ni u samsung shopu,ni ds marketu,tehnomaniji,tehnomarketu.. a smatram da je to veoma zanimljiva stvarcica :)

2. Da uzimam neki nosac za tv pa da kosim tv i sto.. ne bi li mogao da pazarim 40 incha c530 ili c550..
ili u toj varijanti novca da boolje ulozim u kvalitetniji 32incha sa 100hz - c650? (iako sam se nacitao oko tih 100hz, da sve izgleda kao da je snimano amaterskom kamerom,pa onda sad izlaze modeli i sa 200 hz.. pa mislim milion hz..
Moj brat ima plazmu od 600hz b650 50 incha ,..i tamo je slika super.. medjutim ja kad gledam klipove na kompu ili lap topu.. ne vidim ta kocenja....a tu je obican lcd neki tn panel... ne znam.. ne shvatam da li ce mi to biti toliko presudno a jeste da gledam mnogo fudbal,formulu 1.. igram igrice ponekad .. ali obicno voznje,i opet neki sport..

Necu uzimati monitor ni tv sigurno narednih 5 godina.. zato je tolika dilema

:)

Nemaju nikakvih problema, samo ne mozes da dobijes S-PVA panel u toj dijagonali, samo AUO panel mozes da dobijes.

1. Sigurno ima DLNA.

2. Nista ne izgleda kao da je snimano amaterskom kamerom jer imas podesivu 100hz opciju, taj deo koji je pravio probleme i davao efekte izgleda amaterske kamere zove se Judder i njega slajderom pomeris na vrednost 0 dok slajder Blur podesis na 10 i dobijes 800 linija pokretne rezolucije. Gledas mnogo fudbal - treba ti 100hz, ne igras puno igrice - nece ti smetati input lag koji C650 ima.

Razmisli dobro pre kupovine.

Hvala.
Jasno mi je sve.
Sada preostaje sve na meni,a i ja sam nekad vecnost izgubio citajuci po forumima trazeci adekvatan tv za brata u ono vreme pre godinu dve. I od tada sam se malo ulenjio i zapostavio desavanja u tim sferama,doduse lcd je mnogo zeznuta tehnologija , oko mnogo stvari mora da se vodi racuna, i sto vise znam sve mi je gore :)
Ja bih sad uzeo jedan oled 42 od samsunga ili lg-a .. i zdravo:) (citam oled je referenca u potrosnji,grey scali,contrastu,osvetljenju.. prevazilazi i najnovije plazme -kyro nekadasnji i novi vt30-5 od panyja) ali s obzirom da 2000 dolara kosta 15 incha u USA,i dok to krene u masovnu prozvodnju pa jos dok dodje kod nas, jos 3-5 godina nista od toga po pristupacnoj ceni. Za to vreme cu posteno istrositi ovaj tv :)

Da plazme nemaju problem sa image retentionom i burn inom,uzeo bih sada sigurno jednu plazmu ,ali posto mi treba i monitor ,za dizajn.. sve se svodi na lcd-led :) Jedno je za sigurno da nisam lud da "bacam" pare (kao 90 posto ljudi) na "velike" 22-27 lcd monitore sa ocajnim tn panelima i posle da tvrdim kako je to sasvim dovoljno kako je to gornja granica,da nikada nece trebati vise. Mislim od 98 godine imam komp i tada sam vec imao daewoo od 17 incha kad su svi sa philipsima 104b govorili da sam lud.. kako je 17 previse... Svega par godina kasnije svi su imali 17..nekoliko godina kasnije granice su opet pomerene na 21.. pa 23.. sada se vec sve cesce pojavljuju monitori sa 27 .. A proizvode se i preko 30 monitori vec. Nikad dosta dijagonoale, poenta je u uzitku i to mnnogi ne shvataju . Drago mi je da ovde ima mnogo ljudi od onih 10 posto koji me apsolutno razumeju.. a na kraju po meni je monitor ako ne najvaznija onda druga po redu komponenta kompjutera,koja se sigurno ne menja na svake 2 godine.. kao recimo graficka,procesor.. itd :)

U svakom slucaju hvala jos jednom :)

Moja podešavanja slike za C530

Main
Picture Mode: Standard (standard profil koristite za sve priključene uređaje, ništa game mod i slično)
Backlight: 5 (ovo zavisi od toga koliko vam je osvetljena soba, eksperimentišite, ali ne bi trebalo preko 7)
Contrast: 100
Brightness: 43
Sharpness: 0 (ovo je važno!)
Color: 37
Tint: G55/R45
Eco: Enable No Signal Power Off

Advanced Settings:
Black Tone: Off
Dynamic Contrast: Off
Shadow Detail: -2
Gamma: 0
RGB Only: Off
Colour Space: Native
White Balance: See Below
Flesh tone: 0
Edge Enhancement: On

Picture Options:
Color Tone: Warm 1
Size: Screen Fit
Digital Noise Filter: Off
MPEG Noise filter: Off
HDMI Black Level: Low
Auto Protection Time: 2 hours

Grayscale:
Red Offset: 23
Green Offset: 21
Blue Offset: 15
Red Gain: 45
Green Gain: 20
Blue Gain: 21

E sad, bitno je da NE dajete input name za ulaze. Ako npr nakačite na HDMI1 računar, i u input name setujete PC, nećete moći da promenite HDMI level i slično... Znači BEZ imena i standard profil!

Javite rezultate :)

Uradio sam podešavanja prema tvom savetu, ima poboljšanja:) slika je primetno bolja. Mada su mi neke opcije nedostupne(Tint: G55/R45), koristim iptv preko scarta pa pretpostavljam da je zbog toga. I za kraj imam 2 pitanja: 1. da li ova podešavanja ostaviti i za PS3 i 2. da li možda nekim slučajem znaš za podešavanja TOSHIBA 42XV501PG?:)

Nije "bolja" vec "odlicna" :p

Za sve podesi da bude isto, ne treba ti game/pc/set-top box mod, samo ova podesavanja i to je to. Uzmi prikljuci PC ako mozes, ili makar PS3, stavi standard i podesi sve kako sam tu naveo, ukljucujuci i Tint, kada se vratis na iptv trebalo bi da bude i tamo ispravno. Teoretski, jer ja nemam iptv nakacen. Sto se tice toshibe, nemam, sorry ali potrazicu :)

E da, jos nesto, bitno, ako si na TV stavio "HDMI normal":

- za PS3, u display settings stavi da ti je "RGB full range" na "full" (i cross colour na off, super white na on, deep colour na auto)
- za PC, pixel format treba da je RGB 4:4:4 Limited RGB

I naravno, backlight menja[ po potrebi, ali brzo se naviknes na 5-8. Onaj dynamic mod je uzas!

Poslednja izmena:
Planiram da pazarim c530 pa me interesuje kakav cu kvalitet slike imati kada povezem komp preko hdmi kabla? Ne bih ga koristio kao monitor vec da pogledam ponekad neki film i odigram fudbal i basket sa drustvom u full hd rezoluciji?

Ne brini se ništa :) Radiće savršeno.

Ranije sam citao negde da treba obratiti paznju kakav panel se uzima ili je to dezinformacija?

Ako uzmes 32 ili 40" dobices Samsungov ili AUO panel, prvi je malo bolji... Ali ima velike sanse da ti zapadne bas on.

Jel moze neko da mi da najbolji savet kako najlakse da povezem c 650 sa kompom,totalni sam laik sto se toga tice,graficka mi ima koliko sam video dvi izlaz a na vga je nakacen monitor,koristio bi ga za pustanje mkv filmova preko kompa i za malo gejminga jer preko usb tv mi filmovi posle nekog vremena blokiraju.

Kupiš dvi to hdmi kabl, dvi u grafiku a drugi kraj kabla u hdmi1 port.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno