Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Ja sam stavio jpy i voodoo. Ipak ti idi opet na wipe, moguće da nije nešto lepo prebrisao pa zato imaš problema. A što se baterije tiče, ja sam radio i sa 70ak %, neće ti se baterija potrošiti, ali kažu da je bolje da bude na max zbog trajanja baterije.
EDIT: Ja sam kupio invisible shield, naručio direktno sa sajta proizvodjača, stiglo bez problema, jeste skup, ali ne bih da zbog 20e zažalim.

Jel možeš samo da mi odgovoriš šta da izaberem kada uđem u recovery???
I koja je sada razlika uraditi ceo tutorial i uraditi iz ovog Darky ROM Configuratora?

Kako da ubacim ovaj kernel preko Darkys v9.2?

DamianGTO Ultimate kernel u slici i reči:

Osvetljenje podešeno na maksimum, poslao oko 30 poruka i približno toliko dobio, par kraćih razgovora, oko 1h 30 min. igranja igrica, wi-fi uključen jednom kada sam bio u dometu signala, pregled slika u galeriji, ostala čačkanja po telefonu...

2chnqty.png

Jel možeš samo da mi odgovoriš šta da izaberem kada uđem u recovery???
I koja je sada razlika uraditi ceo tutorial i uraditi iz ovog Darky ROM Configuratora?

Mislim da nema razlike, uradi ti to slobodno iz app-a. Pravo da ti kazem mrzi me sad da gasim telefon :d. Ako ti bude trebalo reci pa cu pogledati.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Ovako. Koristim Darkys v.8.0 (v.o.opsega I9000XXJPY) i sada bi da ubacim V9.2. Dal sada smem da ubacim v9.2 preko v8.0 i jel to znaci da ce mi sve aplikacije biti sacuvane? (tako barem pise tamo nego da proverim)

Opet imam neke primedbe...
Stavio sam taj darkys 9.2 i uradio sam Darky ROM Configuration i ponovo fleshovao uređaj.
Sad je sa te strane sve ok. VRATIO MI SE ANDROID MARKET! :)
Međutim, primećujem da malo laguje kada malo brže želim da koristim tel (kada prelazim sa strane na stranu, kad otvaram jednu, drugu, treću app, itd.)
E sad, ne radi mi MAPS! Izbaci da je MAPS has stopped unexpectedly. Try again... Međutim, ne mogu da ga otvorim nikako. Restartovao sam tel. Šta da radim?

Dalje, imam problem sa android marketom na netu. Više ne mogu ni jednu app da instaliram na tel. Kad kliknem na one koju su nekad bile instalirane, moj uređaj je zasenčen, tj. ne mogu da ga odaberem, dok iz marketa u telefonu, mogu da instaliram sve te app. Ima li neka fora kojom mogu da instaliram sve aplikacije, nakon svežeg instaliranja ROM-a?

Dalje, putem Quadrant Standard aplikacije, došao sam do rezultata od 1065 bodova... Video sam da ti bodovi na SGS idu mnogo preko. Da li ovo znači da ipak nešto ne funkcioniše kako bi trebalo, sudeći po tim bodovima?

Nadam se da ćete mi odgovoriti na ova pitanja...

I još jedno pitanje za kraj... Kada se radi ROM FLASH, da li to znači da se OS instalira totalno fresh (kao kada se radi fresh install windowsa sa prethodnim formatom) ili ima neka caka da se totalno uradi restore OSa?

Ovako. Koristim Darkys v.8.0 (v.o.opsega I9000XXJPY) i sada bi da ubacim V9.2. Dal sada smem da ubacim v9.2 preko v8.0 i jel to znaci da ce mi sve aplikacije biti sacuvane? (tako barem pise tamo nego da proverim)

Da...slobodno flešuj.Ako koristiš Darkijevu aplikaciju samo proveri da ti nije slučajno ostalo štiklirano "Wipe".

Market > Darky's rom configurator > Wipe the Device treba da bude odcekirano, kao sto i jeste po default-u

Aha, hvala. Da pitam jos ovo pre nego sto odlucim: dali bi preko Darkys v8.0 smeo da ubacim stock I9000XFJS2 preko odina?

Jel može neko da mi pomogne sa postom broj #4597

Proveri da li ti je voodoo-lagfix ukljucen, s lagfixom trebalo bi da imas ~1500 u quadrant-u.

Poslednja izmena:
@jovanda: kome je ovaj post bio upućen?

A je meni @jovanda ja nista nisam ukljucivao prilikom ubacivanja V8.0...

Ja ne znam kako se uključuje voodoo-lagfix ?

Znaci ocisto ga nisi ni iskljucivao (praveci folder disable lagfix), proveri u recovery modu (cwm) da li je ukljucen.

^Ok, proveriću u recovery modu... ali te molim (kao i ostale na forumu) da pišeš malo razumnije. Početnik sam na ovoj platformi i teško mi je da tumačim to što si napisao... Ako možeš preciznije... Nije baš tako jednostavan ovaj Android :)

Imam još jedno pitanje...
Kako sada, kada mi je telefon već priključen na komp, da se vratim na onaj mod (mass storage) kako bih ubacio fajlove u tel?? (sada mogu samo rebootom, a na htc dhd sam prečicom mogao da biram iako koristim telefon)...

EDIT: I jel taj voodoo lag fix treba da bude ENABLE ili DISABLE?
Trenutno stanje:
Voodoo lagfix disabled
Next boot disabled

/system lagfix conversion NO
debug mode YES

Šta promeniti? Jel dovoljno samo da ga uključim?

EDIT2: Uključio sam taj lagfix i telefon je prilikom uključivanja PROGOVORIO... nisam čuo šta priča, jer je bila muzika glasnija...

EDIT3: Evo, budi se :) Malo mu je duže trebalo... valjda je sad sve ok :)

Poslednja izmena:
Ako vratis samo par strana u nazad videces da sam se i ja raspitavao u vezi tih osnovnih stvari (kako ubaciti ROM). Imam telefon tacno nedelju dana, prvi put na androidu, ali nije nikakav veliki problem samo malo da udjes u fazon (uz bench, xda, i guglanje :D).

Da se vratis na storage mod idi na settings > w. and network > USB settings

edit: Bravo sad imas lagfix :D

Poslednja izmena:
@telep: Hvala :) I ja sam sa telepa ;) -čisto da se pohvalim ;)
@jovanda: Hvala :) To (USB) sam tražio :)

Jel ima neka navigacija za android (paid but cracked?)?
EDIT: NAšao, iGO for Android...

Poslednja izmena:
@caesar: Hvala ti... oni sajtovi ma PM su VRH! Sve sam ukapirao...
Ali sad me zanima sledeće:
da li prilikom fleshovanja ROM-a, dolazi do "clean/fresh" isntalacije ili je to samo neki upgrade i
kako da se uradi klasičan RESTORE, dakle upravo taj fesh/clean install, sa prethodnim formatiranjem sistema?

^^ Pa zavisi. Obicno developeri nude wipe i no wipe verzije. I da se razjasnimo flesovanjem roma ti ne dobijas nikakav upgrade, posto trenutno svi romovi rade na froyo 2.2.1 verziji. Kad izadje 2.3 onda se moze reci da upgrade. Ali svaki ROM ima nesto svoje sto mu oni ubacuju. Ja obicno kada flesujem neki rom idem sa wipe verzijom. Znaci udjes u cwm i ides factory reset. Naravno, pre svakog flesovanja koristim titanium backup tako da kad instaliras clean verziju nekog roma uradis restore sa titaniumom i vratis sve settings i apps nazad.

Sta se desava sa ovim projektom? Malo je los snimak...
http://www.youtube.com/watch?v=Dj3cZ5BoslA&feature=related

Caesar ,
može li i meni lista sajtova za app ? Znam da je google my friend :) ali ima dosta sajtova a ti verovatno znaš koji su dobri (imaju dosta paid aplikacija ) a sa kojima ne treba gubiti vreme

^^ Pa zavisi. Obicno developeri nude wipe i no wipe verzije. I da se razjasnimo flesovanjem roma ti ne dobijas nikakav upgrade, posto trenutno svi romovi rade na froyo 2.2.1 verziji. Kad izadje 2.3 onda se moze reci da upgrade. Ali svaki ROM ima nesto svoje sto mu oni ubacuju. Ja obicno kada flesujem neki rom idem sa wipe verzijom. Znaci udjes u cwm i ides factory reset. Naravno, pre svakog flesovanja koristim titanium backup tako da kad instaliras clean verziju nekog roma uradis restore sa titaniumom i vratis sve settings i apps nazad.

Ok, znači prvo idem u CWM i uradi f.restore, a potom radim install update.zip + install ROM from SD? Jesam li dobro razumeo? Time dobijam zapravo fresh install? Taj factory restore je zapravo format sistema?

Nazad
Vrh Dno