Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

^Stavim ga na storage i bilo gde ga kopiram?

EDIT: I šta znači ovo?

4. If you're on my ROM v5 or higher, you don't need to disable the lagfix.
> If you are using another Lagfix, disable it NOW - just for the safety.

Ovo je pitanje za koju verziju ROM-a hoću da instaliram?
Koliko sam ukapirao skinuo sam i instaliraću v8.1 Darkys rom...

Poslednja izmena:
Ne zanima te to, to ko je već koristio Darky rom i ima instaliran lagfix. Moja ti je preporuka da ideš na noviji rom. Kada sam tek uzeo telefon, stavio sam 8.1 i zapucavao mi se, par puta mi se desilo i onda sam stavio 9.1 i od tada sve radi kako treba već 20ak dana.

Kada povežeš telefon na komp, pojaviće ti se nešto kao gt-i9000, otvoriš to i prekopiraš, unutar toga imaš i folder sdcard (ako se ne varam, možeš da proveriš), ali ti stavi i na root i na sdcard, to će onda funkcionisati sigurno :)

^Znači da nađem darkys rom 9.1? Na ovom tutorialu piše da je 8.1 latest... Može neki link ili da guglam?

E, da, ne znam da li ti je neko rekao, obavezno pre svega proveri da li možeš da udješ u recovery i download mod! Tek nakon toga smeš bilo šta da radiš.

Mogu... sve to šljaka... već sam updejtovao sa 2.1 na 2.2... :)

^A da instaliram Extreme ili Ressurection verziju? Sad ih tražim na YT, ali ne znam koja je bolja verzija u praksi i kolike su zapravo razlike?

Najnoviji 9.3 nisam probao ali 9.2 extreme radi bez greške....nećeš pogrešiti ako ga staviš .
Nikako 8.1.

Poslednja izmena:
^Ok, a kakva je procedura ako želim da pređem recimo na drugi (ressurection)? Jel sve isto pratim, ili ima neka druga procedura? Zanima me, ukoliko mi se ne svidi jedan ROM, da li mogu da pređem na drugi i koliko je to komplikovano?

Nije teško ako imaš instaliran CWM recovery.

Moj ti je savet da instaliraš tu Darkijevu aplikaciju i da uz pomoć nje instaliraš rom.

To znači da samo stavim rom u sdcard dir na telefonu i da iz marketa skinem tu app... sve ću kasnije valjda sam shvatiti?
A što mi ne savetuješ da idem preko ovog uputstva?
Čak sam na YT našao klip kako se ubacuje taj extreme...

^Stavim ga na storage i bilo gde ga kopiram?

EDIT: I šta znači ovo?

4. If you're on my ROM v5 or higher, you don't need to disable the lagfix.
> If you are using another Lagfix, disable it NOW - just for the safety.

Ovo je pitanje za koju verziju ROM-a hoću da instaliram?
Koliko sam ukapirao skinuo sam i instaliraću v8.1 Darkys rom...

Pa sto bi stavljao 8.1 kad vec ima 9.3?

Ok. Instalirao sam 9.2 Extreme edition. Imam primedbu na nekoliko stvari i na kraju pitanje?
1. Nemam ANDROID MARKET
2. Nemam widgete koje sam imao, a ne znam kako da ih vratim, pogotovo što nemam market!
3. Gore su zelene ikonice, jako drečave i kada sam pokrenuo neku app, gore se bar sklonio na nekoliko sekundi, i ladno je ostao burn in (tj. trag tih ikonica iako ih nije bilo... dosta se jasno video. Ne znam da li je to normalno za ovu vrstu ekrana, ali ne želim da oštetim telefon (na ovaj način) koji sam tek kupio, pre vremena!)...
4. Kako ubacujem neki pack ikonica? Želeo bih da nađem taj Gingerbread pack, pa ako je neko voljan da da link...

U slučaju da ne mogu da rešim problem sa ovim ROM-om, kakva je sad procedura da recimo probam ressurection, koji sam takođe skinuo na komp?

privremeni burn in postoji na amoled ekranu, u ovom slucaju zato sto je notification bar crn(pogaseni pixeli) dok npr sat je beo ili neka druga ikonica je zelena(ti pixeli se greju, upaljeni su). kada sklonis to vidis da se ti pixeli hlade i i stapaju sa okolnim pixelima koji su do tada bili ugaseni :)

^Hvala na brzom odgovoru, nadam se da ću i za ostala pitanja dobiti odgovor jer mi je baš VAŽNO... prvi put ovo radim, pa dok ne uđem u štos...

Hoćeš da kažeš da je to normalno, da ne bi trebalo da se brinem i da time neće doći do trajnog oštećenja ekrana?
Postoji li mogućnost da se promeni boja tih ikonica (jer, ponavljam, ovo nisam primetio kada sam imao stock verziju... ne mogu sad da se setim, ali ikonice su bile druge boje pa nisu ostavljale taj trag...)?

Kako nemaš market? Ne možeš da ga pokreneš? Meni se kod instalacije 9.0.2 (prvi rom) desilo da nije radio market, i ponovo sam flešovao rom i proradilo je.

Widgete ćeš skinuti kada središ market, a mogao si da koristiš i titanium backup, posle samo staviš restore i dobiješ ponovo sve programe.

Imaš preko Darky rom aplikacije da odabereš sive ikonice.

Ne, jednostavno NEMAM MARKET ikonicu! Pročitao sam da se desilo i drugima... inače tel radi odlično. Nema nekih ostalih grešaka...
E sad, šta to znači "ponovo flešovao rom"... od kog koraka radim to? I da li sad umesto extreme, mogu da ubacim recimo ressurection (ili neki drugi ROM) i da uradim taj korak "flešovanje ROM"-a i da sve bude ok, ili ima neka procedura prvo skidanja postojećeg, pa onda instaliranja novog?

Nemam potrebu za bilo kakvim backupom, jer je nov tel... nemam ništa od podataka...

Imam Darky Rom Configurator, ali ne znam šta sa njom da radim... ponudi mi da kad stisnem meni, izaberem save&exit (što sam uradio i ništa se nije desilo) i save&reboot to recovery? Šta izabrati i šta nakon toga...

promeni samo temu.
ja npr imam burn in sata, covek se navikne vremenom... :)

^Znači oval AMOLED je slično njesra kao i PLASMA? Pa ne mogu da verujem... ježim se od plazmi (imam veliki TV... isti problem!). A mislio sam da je ovo nešto specijalno i bolje od LCD? pfffff

^Znači oval AMOLED je slično njesra kao i PLASMA? Pa ne mogu da verujem... ježim se od plazmi (imam veliki TV... isti problem!). A mislio sam da je ovo nešto specijalno i bolje od LCD? pfffff

sve tehnologije imaju burn in mogucnost....od toga ne mozes da pobegnes.

a darky configurator, stikliras sta hoces, reset u recovery i tu flashujes njegov rom

Ja sam malopre flešovao 9.2, iz ove aplikacije, stvarno najbezbolnije i najlakše do sada. Izabereš opcije koje ti odgovaraju, ideš menu i odabereš select zip and flash. Tu odabereš zip fajl koji je zapravo rom i sve se samo odradi. Sad kada si na Darky-ju, ne moraš da biraš wipe i jednostavno odradi ovo i trebalo bi da se poprave nedostaci. Ja sam imao problema kada sam prelazio sa stock na darky.

EDIT: Meni se nije javio burn in, a nisam obraćao pažnju niti bilo šta posebno radio. A kako se sam ekran relativno brzo gasi (30 sekundi), teško da može da nastane burn in tek tako.

Poslednja izmena:
kada sam procitao o burn in-u par strana pre, pogledao i utripovao da imam isti po sredini display-a, taman kako klizem prstom.
Naravno nisam se smirio dok nisam skinuo screen protector i video da nema nista.

Screen protector je nepotreban. Samsung ima gorilla glass.

Ja sam malopre flešovao 9.2, iz ove aplikacije, stvarno najbezbolnije i najlakše do sada. Izabereš opcije koje ti odgovaraju, ideš menu i odabereš select zip and flash. Tu odabereš zip fajl koji je zapravo rom i sve se samo odradi. Sad kada si na Darky-ju, ne moraš da biraš wipe i jednostavno odradi ovo i trebalo bi da se poprave nedostaci. Ja sam imao problema kada sam prelazio sa stock na darky.

EDIT: Meni se nije javio burn in, a nisam obraćao pažnju niti bilo šta posebno radio. A kako se sam ekran relativno brzo gasi (30 sekundi), teško da može da nastane burn in tek tako.

Ok, otkačio sve iz Darkis rom konfiguratora, ali mi pomozite za sledeće:
1. Kernel options: Voodoo je otkačen po difoltu
2. Modem options: JPY

Ne znam šta je ovaj Alternative WiFi driver i LockScreen Wallpaper (u stvari, nije mi jasno zašto u objašnjenju stoji da baš troši bateriju)...
I sad, kad sve to otkačim idem na menu, i onda idem u recovery?

Kad odem tamo ima gomila nekih opcija... šta odabrati i da li mora baterija biti na 100% kada ponovo bude radio flash???

Da li moram da radim wipe data i wipe cache partition (prošli put uradio, tj. prvi put kada sam stavljao Darky sve sam to uradio, ali kada je završio instalaciju u telefonu su i dalje ostali brojevi koje sam zvao, podešavanja telefona koja sam ima pre tog darkya itd...)

Tako je bila priča i za apple 3gs (verovatno i za 4), pa sam ja ipak našao telefon (koji sam kupio) sa nekom ogrebotinom na ekranu, veličine cca 3mm...
Sa druge strane, meni je jednom ispao 3gs, ali sva sreća, imao je SProtektor... ne možete da verujete kakve su posledice tog pada, tačnije klizanja po podu bile... Takve ogrebotine su nastale, da sam mislio da su probušile SP i da ću imati gadna oštećenja ekrana... SVA SREĆA, sp je odradio svoj posao... od tada, nikad više bez sp... btw, gde da nađem za ovaj tel SP?

Ja sam stavio jpy i voodoo. Ipak ti idi opet na wipe, moguće da nije nešto lepo prebrisao pa zato imaš problema. A što se baterije tiče, ja sam radio i sa 70ak %, neće ti se baterija potrošiti, ali kažu da je bolje da bude na max zbog trajanja baterije.
EDIT: Ja sam kupio invisible shield, naručio direktno sa sajta proizvodjača, stiglo bez problema, jeste skup, ali ne bih da zbog 20e zažalim.

Poslednja izmena:
Ja sam imao HD2 preko godinu dana koristenja bez ijedne ogrebotine. Ispadao direktno na ekran, nosen u dzepu sa kljucevima, itd.... Slicno se ophodim i sa i9000 i jos uvijek nemam ni jednu packu na ekranu.

DamianGTO Ultimate kernel u slici i reči:

Osvetljenje podešeno na maksimum, poslao oko 30 poruka i približno toliko dobio, par kraćih razgovora, oko 1h 30 min. igranja igrica, wi-fi uključen jednom kada sam bio u dometu signala, pregled slika u galeriji, ostala čačkanja po telefonu...

2chnqty.png

S obzirom da se investicija proteze od 3$ u mom slucaju, do 15-tak evra nasuprot ulaganju u telefon vrednosti nekih 400 evra (tada),
mislim da je dodatno ulaganje kostalo smesno malo novca.

Vrh Dno