Šta je novo?

ASUS P67 zvanična tema

Sleep nikada nisam koristio niti nameravam da ga koristim, te mi je nebitno da li funkcionise ili ne. Koliko se secam, ni na starijim plocama nesto nije uvek radio, valjda zato i nemam naviku da ga koristim.

Napajanje je Corsair HX650, a pod "meni radi" podrazumevam nedelju dana rada sa CPU intenzivnim aplikacijama bez vidljivih tragova problema. Nemam instalirane sinteticke programe osim LinX i Prime95.
Verzija BIOS-a je 1204.

LinX sam se setio da uslikam: http://i.imgur.com/uoNDw.png

P.S. Ispravio sam "moja mashina".

Poslednja izmena:
Za S3 sleep mora PLL fix da bude iskljucen za sad, da li ce uspeti da rese za novije neke biose neznam.. ali za sada ako je PLL fix ukljucen neradi sleep....

Takodje preporucujem svima da iskljuce LCC i stave ga na regular za OC jer desava da zbog LLC procesor nema dosta napona kad je jedno jezgro na 100% load-a ili da puca na idle...

Hvala na informaciji.

Kakva je situacija sa ekskluzivnijim modelim tipa WS, Maximus, Deluxe ili Sabertooth pošto su oni uvezeni u jednocifrenom broju? Znam da neće stići u prvoj turi ali šta ako stignu u avgustu.

Nije Sabertooth nista posebno, uzeo je ortak skoro, malo smo se danas igrali, na brzaka i7 2600k 4.5GHz @ 1.315 max temp ~ 55C na Megi...
Samo jos kad ga baci pod vodu....

Nije Sabertooth nista posebno, uzeo je ortak skoro, malo smo se danas igrali, na brzaka i7 2600k 4.5GHz @ 1.315 max temp ~ 55C na Megi...
Samo jos kad ga baci pod vodu....

Nije u rangu Maximusa ali nije ni loša. Taman za te pare.
Nego nisi naveo zašto nije ništa posebno. Koliko vidim OC vam je prošao sasvim solidno i pretpostavljam da niste imali problema sa stabilnošću.
Većina P67 ploča moze da postinge taj rezultata ali ostaje pitanje koliko su sposobne da rade u "napregnutom" stanju i koliko.

Nije samo to u pitanju, ASUS ploče imaju veću perf vrednost. Naime klok za klok daju veće rezultate, tj. što je veći klok veća je razlika. Mem perf je jedan od najvećih razloga, tj. dobro izbalansiran sublatency koji klok za klok daje bolje perfomanse.

Najboji pokazatelj je HWBOT:
http://www.hwbot.org/hardware/chipset/p67 gde se Deluxe, PRO i MIVE ističu najviše...

Kad se ploče vrate u prodaju, tamo gde ste ih kupili tamo ćete i dobiti info.
Sa druge strane pošto se radi o zameni, dobićeš novu ploču, a na prodavcu je da li želi da ti ustupi drugi model uz doplatu ili ne.

Da li se nekom desava da je komp super stabilan dok se ne ugasi a posle tipa 5-10 minuta ili sutra pokusas da ga startujesh a on iz drugog puta daje sliku i ispishe OC failed...press F1 to run setup ili ti vec sta tako.....?

Da li ti je sistem overklokovan? Ako jeste onda nije stabilan (mem podešavanja).
Flesuj poslednji bIOS za svaki slučaj.

WARNING
posle flashovanja 1305 bios odma nakon flashovanja OBAVEZNO dopustiti da se sistem digne i tek nakog gasenja mozete uraditi clear cmos koji se preporucuje.... onaj ko je flashovao bios i odma nakon toga radio clear cmos (a bez celog restart-a sa novim biosom ili bar ulazka u efi meni) brickovao je ploci unistavanjem boot dela bios-a

Ovo su rezovi i dokaz... 25 passova ne pije vodu .....50 vec bolje zvuci a i vi cete biti mirniji :)
pitanje za Zeljka....skinuo sam 1305 i interesuje me da li resava ovaj problem tzv. sekundarnog boota ili vec kako da ga nazovem....

Prilozi

• Linx All-4.8 low voltage.jpg
    Linx All-4.8 low voltage.jpg
    257.7 KB · Pregleda: 47
  • Linx All 5.0GHz.jpg
    Linx All 5.0GHz.jpg
    263 KB · Pregleda: 59
abacu8s, meni je to resio 12xx vec koji bios ali je morao clear cmos da se uradi... moguce cak i sa starijim biosom da ce clear cmos to resiti...
inace za stabilnost SB-a treba 24h prime blend FULL memory alocation :)

meni se desava da se komp nakon 7-8 sati ugasi pod primi blend-om sa BSOD-om code 124 sto znaci oce djubre od procesora vise napona....

Realno, ni 20 ni 50 ni 550 prolaza ne mora biti merodavno.

Ljudima se cesto desava da prodje i po 24 sata Prime-a i LinX-a pa da onda BSOD-uje svaki dan na malom opterecenju.

to se desi kad je LLC ukljucen i sa kombinacijom eista sa i bez da napon kad je procesor na idle bude premali, ili kad se samo jedno jezgro optereti na 100% LLC nedigne dovoljno napon i BSOD :)

najbolji test za ovo je par sati FOH home clienta koji koristi jedno jezgro... ili mozda prime blend na samo jednom jezgru (za prvo potrvdjeno za prime nisam siguran)

Poslednja izmena:
WARNING
posle flashovanja 1305 bios odma nakon flashovanja OBAVEZNO dopustiti da se sistem digne i tek nakog gasenja mozete uraditi clear cmos koji se preporucuje.... onaj ko je flashovao bios i odma nakon toga radio clear cmos (a bez celog restart-a sa novim biosom ili bar ulazka u efi meni) brickovao je ploci unistavanjem boot dela bios-a
ovo ne bi bilo lose staviti u sticky

Možda ovo pomogne.

http://hardforum.com/showthread.php?t=1578675

Some of you may have been experiencing a double POST on your P8P67 series motherboard whereupon after powering on the system from a cold boot, the board will power on and then immediately reset itself before it actually POSTs and shows any display on the screen. I’ll explain the fix below and give some information about why this happens.
First, I would like to stress the importance of flashing the BIOS to the latest BIOS revision as listed on our support website, http://support.asus.com/download. You can access the ASUS EZ Flash tool from within the UEFI (advanced options, tools) to flash the BIOS from any removable device such as a USB flash drive.

From time to time we needed to implement full resets in order to maintain stability due to the architecture of the Sandy Bridge platform. For instance, the system may require one full reset when the PCH power has been cut during S5 power state. To fix the most common additional reset (double POST when powering on from off state), enter UEFI BIOS -> go to ‘Advanced’ tab -> go down to ‘APM’, press Enter -> enable the “Power on by PCIe.” function. Then press F10 to save & exit. After save & exit, let the system boot into Windows or other OS, then perform a proper shutdown: Start button -> Shut down. You will no longer have the double POST. We will fix this in an upcoming BIOS release.

Poslednja izmena:
Šta donosi 1305:

1. Enable the display of Intel PCH revision BIOS Setup Screen for the ease of recoginization for B3 stepping chipset.
2. Enable support for ROG BIOS Print
3. Enhance SAS card compatibility
4. Enhance auto rule for better performance.
5. Enable Ai-SuiteII to be installed under OS license activated by third party software.
6. Enable support for onboard Bluetooth disable capability.
7. Enable support of "Wait For 'F1' If Error" option to allow user to ignore BIOS warnings during POST.

@abacus
Odličan OC. Taman za sadašnje potrebe.
Sa čime si upario Megahalems i kako se ti se kreću temperature idle,load?

SB je ogromno zilav po pitanju stabilnosti, moj prolazi ~1h linx na 1.3v (dize se i na 1.25v u windowsu) i radi ok ali 100% stabilnost ili ti 24h prime blend puca sve do 1.37v i zahteva voltazu od 1.376-1.38v u loadu za 4.6Ghz
desavalo mi se da bukvalno radi 9h i ugasi se pod primom na 1.35v, naravno u radu ce i 1.33v biti veoma stabilno sa mozda bsodom u mesec dana ali kazem 24h/7dana stabilnost je za mene nesto sto nikako nemozes oboriti a to za moj 2500k je ~1.38v(load)

Zato za NEMOJTE stedeti napon jer svima treba 1000% stabilan sistem koji nikad ne bsoduje

Poslednja izmena:
1.37v na 5 Ghz, sve stabilno, batch L049A796 :p

ovako provrtis prime blend (maximalna alokacija rama ides blend pa custom i stavis 3000MB) bar 12h u cpu-z otvoren (nova verzija) pri loadu dok radi prime.. da se lepo vidi napon, da poverujem :)
ono 1h - 5h mozete iskreno macku o rep okaciti, vrtim prime non stop vec 2 nedelje i vrteo sam i vrtet cu folding home i za sada jedino prime blend rusi/ gasi sistem, net je pun zalbi onih koji OCju i vecina se plasi da nevalja ploca/ram ali je kod 99% problem nedovoljne voltaze za OC ili prejak LLC mala voltaza

Vrteo sam 50 krugova IBT-a, prime 6h small fft , 5 h blend i smorio sam se zesce dok je to odradilo. Ako bas oces, odradicu 12h, al to kad odem da spavam.

Vrteo sam 50 krugova IBT-a, prime 6h small fft , 5 h blend i smorio sam se zesce dok je to odradilo. Ako bas oces, odradicu 12h, al to kad odem da spavam.

12h -> bsod (u stvari kad se probudis komp ce biti ugasen ako fali voltaze) :p
ne zaboravi cpu-z dok je prime aktivan da vidimo load voltaze, posto LLC, eist i sve ostalo snizava voltazu na idle pa da imamo kompletnu sliku

Stvarno mi sad nista nije jasno. Prosao je blend i small fft, IBT 50 krugova, ali kada stavim na prime95 custom sa 2500MB rama (posto mi win7 zauzima skoro 1.2 GB), sistem se gasi posle nekih 20 min. I to bez ikakvog BSOD, samo se u Event View-eru nadje Kernel Power error ID41. Bez veze... Sad testiram na 1.4V. Onaj IBT se reklamira kako je dobar, kao pola sata IBT-a je kao da vrtite 5 sati prime-a, poserem im se na program.

Evo moj log, svi su sa tom greskom zbog nedovoljnog napona........

Uploaded with ImageShack.us

Jednostavno SB je osetljiv na ram alokaciju vece kolicine rama i ono sto mu prime blend nametne... do sada je linx vazio za najbolji program za testiranje stabilnosti OC-a ali sa SB to je prime i to blend test sa maximalnom kolicinom rama (ja sam skinuo zadnju beta verziju kako bi mi alocirala svih 8GB)

Inace malo povecanje napona verovatno nece pomoci ja sam tako povecavao sa 1.24V pa sve do 1.3v, najgore je to sto je svako povecanje test trajao 1-10 sati i tek se na 1.3v ispostavilo da je 24h stabilan

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno