Šta je novo?

ASUS P67 zvanična tema

:D

Ja imam 2 komaTa pozadi, dual core chvarci :D

problem u firewire prikljucku-standardu je taj da ga je sony razvio pre koju deceniju za svoje kamere, a propusna moc interface-a je i po danasnjim merilima odlicna., .....ali,

sve sto je dobro mora da se prihvati, jelte, od sirokih narodnih masa ( monopolista koji hoce pare ) sto sa firewire standardom nije bio slucaj pre koju deceniju, tako da je revolucionarna magistrala za prenos enormnih kolicina podataka ostala nekako u senci serijskih, paralelnih, ps2, usb, 1, 2, 3, ide, pata, sata, 1, 2, 3,(6), lightpeak ? carobnih konekcija, koje ni danas ne mogu da primirisu svojim deklarisanim protocima.

e sad cvarci su cvarci tu nema spora, to je cinjeica.:)

e sad, mene licno interesuje kakav tip regulacije naponske jedinice ima mainframe komp. nuklearne podmornice klase typhoon ?
analogni ili digitalni ?
ili mozda kombinovani kao ove nove revolucionarne ploce ?

hmm,
sa svom ovom preciznom regulacijom napona od 1mikroV sa podeocima od 0.05 koja garantuje maximalnu stabilnost ( ilvecsta ), cudi me kako firewire kao standard uopste moze da se stavi na istu plocu sa ovom prefinjenom lelektronikom.

ne znam samo kad pukne grom od 10 miliona volti u blizini regulatora naponske jedinice p67 maticne ploce, oce li se to povoljnije odraziti na glasifikaciju sandy bridge procesora, ili na proizvodnju cvaraka ?

:p

Ima na benchu (sajt - test naprednih tehnologija) priče o DIGI+ tehnologiji, koju ima cela ROG serija.
No da okačim i jednu prezentaciju koju sam polovično spremamo za kolege, pa da takođe istu podelim sa drugarima ovde. :)

LINK

U kratkim crtama što se tiče DIGI+VRM tehnologije:
1. Napon je stabilniji (pad se teško oseća i na trećoj decimali)
2. Može precizno „MANUELNO“ da se podešava
3. Manje se greje prostor oko proca
4. Manje se greje prostor oko proca = veći OC potencijal
5. Manji gubitci!
6. Manja emisijia radijacije (možda je nekome bitno, meni jeste ostado samo sa nekoliko dlaka na glavi :))

E sad u prezentaciji ćete videti dosta toga zanimljivog :) ja se nadam, a sa druge strane neću reći ko je zaslužan za veći deo priče, a ono što smem reći je to da „Šamino“ sa VRZONA, tj. iz EVGA više nije u EVGA, da je ANDRE Jang odličan lik :) i da je bilo lepo se upoznati i videti obojicu u manirima "persistent perfection inspiring innovation" priče :)

P.S
Kod ST-a ne mogu da kažem da je keramika, ne mogu da kažem ni da je obična plastika, ja nemam definiciju bila mi je u rukama 3min.

Poslednja izmena:
tri minuta ti je bila u rukama?! ..and all that it takes is dva minuta straha, covjece

poz,
nisam intelovac i ne znam koliko je tacno. procitah na tr-u da treba da izadje nesto jaci cipset sa oznakom z68?! koji ce podrzavati sve dodatne stvari, kao npr. "video transcoder". koji izgleda nije podrzan u p67. Jedna stvar koja mi se nenormalno svidja je konacno implementacija efi-ja:))))))))
"The problem with P67
The other problem is that the P67 is currently the only chipset that fully supports Intel's new overclocking regime. You can read more about that in our Sandy Bridge review, but the bottom line is that performance enthusiasts will want the P67 chipset. But they'll also want to use Quick Sync Video. And since they've paid for the frigging HD Graphics core, why shouldn't they be able to use that? It's all thoroughly unsatisfactory.
Making this whole story even more intriguing is the rumoured arrival of a third consumer-orientated Sandy Bridge chipset known as Z68. If the scuttlebutt is correct, the Z68 is the one chipset to rule them all. It supports both the HD Graphics core and the overclocking options. In other words, it's what the P67 should have been.
Quite why the Z68 is not available at launch we cannot say with certainty. But it sure looks like Intel suddenly – and belatedly - realised the P67 has a major problem."

uzeto sa techradara,
http://www.techradar.com/news/compu...eo-transcoder-cock-up-919110?src=rss&attr=all

Poslednja izmena:
pa ove pro i ove obicne p8p67 ima, pogledaj malo po prodavnicama- treba da su stigle danas

menu juce rekli tek za 10-15 dana... kao i procesori :( gde stize sabertooth sledece nedelje? :)

ne moze pm, napunio si inbox :) u svakom slucaju baci mi na pm za sabretooth info

jel moze i meni na pm gde ce da ih bude :)

Treba sledece nedelje da sastavim drugaru komp pa sam gledao ploce i koliko vidim P8P67 LE je najkompletnija ploca, firewire, eSATA, IDE, 3PCI, na svakoj ploci koja je vise klase fali po nesto.
LE ploce su nekad bile za izbegavanje, PRO je bila najbolja kupovina (najvise za ulozene pare) ali sad mi se najbolja kupovina cini bas LE.
P8P67 ima Bluetooth ali nema IDE kontroler i nema eSATA ?!?!?! i tako dalje, jedina stvar koja mozda fali na LE je podrska za SLI

Koji je najpouzdaniji način za upgrade BIOS-a na P8P67 pro ploči?

Koji je najpouzdaniji način za upgrade BIOS-a na P8P67 pro ploči?

Meni onaj EZ Flash preko USB deluje sasvim sigurno. Ceo proces traje veoma kratko.
Ja nisam menjao ovaj sto je dosao sa plocom (1003) posto sve radi bez problema.

Meni onaj EZ Flash preko USB deluje sasvim sigurno. Ceo proces traje veoma kratko.
Ja nisam menjao ovaj sto je dosao sa plocom (1003) posto sve radi bez problema.

Hvala, probaću pa javljam, nadam se da je neću ubiti, mislim ploču!

preko usb-a definitivno. Nemoj da ti padne na pamet da koristis onaj live update iz wina samo.

Poslednja izmena:
:(

Mada nije sve tako crno.
Prvo Intel je priznao grešku a mogao je da prećuti.
Drugo pogodjeni su samo SATA 2 portovi. Kod mene npr. postoje 4 SATA 3. Tako da mi je trenutno samo jedan HDD na problematičnoj vezi.
Najveći problem će biti zamena ploča i čekanje izmedju. Tome se ne radujem nimalo.

Poslednja izmena:
Ok, skroz elegantno. Ako se ne varam BIOS file bi mogao i na hardu da pronađem i da ga pokrenem za update pomoću ovog EZ Flash-a ili ne?

Mislim da funkcionise samo sa USB uredjajem. Bar tako navode u upustvu.

:(

Mada nije sve tako crno.
Prvo Intel je priznao grešku a mogao je da prećuti.
Drugo pogodjeni su samo SATA 2 portovi. Kod mene npr. postoje 4 SATA 3. Tako da mi je trenutno samo jedan HDD na problematičnoj vezi.
Najveći problem će biti zamena ploča i čekanje izmedju. Tome se ne radujem nimalo.
U sličnoj sam situaciji jer na ploči imam 4xSATA3 porta ali to ne menja činjenicu da skupo plaćena ploča nije funkcionalna u potpunosti.

Izgleda ovaj asus ima mnogo problema sa biosom :) Sve lepo ja OC onako laganica na 4.0Ghz pustim testove prolazi sve ugasim pc ustanem ujutro i komp nece da se ukljuci samo se vrte kuleri, Ugasim ga ponovo i upalim tu on uradi neki restart i dobijem sliku gde pise overclocking failed press F1.

Probao sam i da stavim sve na default isti slucaj samo sto ne pise ovo overclocking failed.

E sad citam po raznim forumima da novi biosi nesto poprave a drugo pokvare ubi me ovo :D i jos nema opcije za downgrade biosa...

Nema to veze sa BIOS-om.
I koja su ti podešavanja?
Ako piše oc faild nešto nisi podesio dobro, očigledno.
I zašto držiš 2600K na 4GHz? Ja sam sa prvim BIOS-om išao na 4.5GHz bez problema na ES primerku koji se grejao kao bleasav.

Poslednja izmena:
Ovo je nova platforma, jos uvek se istrazuje, greske se jos uvek uocavaju i ispravljaju, svi proizvodjaci ploca izbacuju biose na nedeljnom nivou i svaki novi BIOS je u preko 90% slucajeva bolji od prethodnog, barem za 24/7 korisnike. Slobodno stavi poslednji aktuelan 1204 bios i javi utiske.

Nazad
Vrh Dno