Šta je novo?

Marantz bg

Pa sad kada sam pustio dva razlicita playera sa dve razlicite zvucne, u win opcijama za sound su obe bile na enabled, a u player-ima je bilo posebno podesen foobar na M-Audio, a winamp na integrusu, i tako sam foobar slusao preko zvucnika, a winamp preko slusalica, sa dve razlicite pesme.

Na stereo pojacala sa digitalnim ulazima zaboravi, to se uglavnom furaju AV risiveri, Logitech-i i tako to. Bice i to popularnije u buducnosti i na stereo pojacalima, ali se bas nesto tome i ne radujem. A S/PDIF sa ploce i nije nesto, tako da bi ti opet bilo pametnije da saljes digitalno sa neke druge dodatne kartice. Evo recimo, M-Audio moze da dalje signal preko S/PDIF-a (AC-3 i DTS pass-through). Sad recimo da uzmem da koristim neki eksterni DAC, gomila ljudi bi se cudila sto to jednostavno ne nabodem u plocu, nego preko druge kartice koja ima kvalitetnije izveden digitalni izlaz. Ima razloga...

Kasno!

Uzeo sam Wharfedale diamond 10.7 povoljno iz oglasa ali nove neotpakovane sa garancijom jos 11 meseci :)

Sada cu bash lagano da pregledam pojacala - marantz pm7004-3, rotel 1062 mi se mnogo svidelo al mi probija budzet :(
creek evolution mislim da bi odlicno isao sa 10.7 a uzeo sam i yamahu A-s500 http://www.whathifi.com/Review/Yamaha-A-S500/ u ozbiljno razmatranje,

Cestitam na kupovini zvucnika!

Sto se pojacala tice ta Yama koju spomijes je boza u odnosu na Rotel, Marantz, Creek koje si spomenuo. Bilo bi idealno kada bi mogao sve da ih probas na svojim zvucnicima. Mozda da trazis kucnu demonstraciju od prodavaca?
Ovako napamet bez slusanja ja bi igrao na Creek jer mu je cena kod nas dosta niza nego napolju pa bi racunam za manje novca vise dobio. Naravno ponnavljam idealno bi bilo da se pre kupovine proba.

Vidim razmisljas o kvalitetnijoj zvucnoj karti za slusanje muzike preko kompa. Jesi li razmisljao o nekom eksternom D/A konvertoru? To bi trebalo da bude malo skuplje ali i kvalitativno bolje resenje.

malo skuplje a da bude bolje veoma tesko....

Uvek je bolje ici na stereo amp ako ti je muzika primarna....

http://www.4audio.rs/product.php?id=4

ovaj amp ima dac u sebi, deluje kao fino resenje...btw nisam imao prilike da cujem da li postoji razlika kada bi direktono vezao hd player na amp ili kada bih isao na dac sa koaksijalnim pa na amp...da li je razlika uocljiva u kvalitetu zvuka?

ima mnogo razlike u zavisnosti od toga sta se koristi za stvaranje pmc signala

sta predlazete kao stereo setup za slusanje flac-ova i ostalih digitalnih formata sa hd player-a?
ja sam razmisljao da idem sa hd payer-a na amp (razmisljam o rotel 1620 ili 06se) preko RCA bez DA konvertora...nisam bas strucan u ovome :S:
soba je oko 20 kvadrata za zvucnike sam mislio focal 716...
treba li ovom setap-u DAC ili ima neko neki bolji predlog za setup i izbor komponenti?

http://www.4audio.rs/product.php?id=4

ovaj amp ima dac u sebi, deluje kao fino resenje...btw nisam imao prilike da cujem da li postoji razlika kada bi direktono vezao hd player na amp ili kada bih isao na dac sa koaksijalnim pa na amp...da li je razlika uocljiva u kvalitetu zvuka?

Imao sam prilike da cujem nekoliko Advance Acoustics pojacala. Pre nekih par meseci cak i njihov preamp sa integrisanim DACom. Utisak uvek isti. Zvuk nezanimljiv. Dosadan. Meni se to nikako ne dojmi kao firma. Nesto jednostavno nedostaje zvuku. Nema tu one uzbudljivosti i poleta kao kod nekih drugih firmi. Detalji maskirani kao da je neko stavio zavesu preko zvucnika. Ne znam, neka ide da cuje. Meni je bljak.

kolko sam gledao da svaki eksterni DAC koji bi bio bolji od kvalitetne zvucne je ekstremno skuplji, a racunam u narednih par godina ce njima mnogo da pade cena, ne bih stime zurio :)
kako vam se ovo cinim, http://www.harmankardon.com/EN-US/Products/Pages/ProductDetails.aspx?PID=HK%203490reciver je u pitanju kod nas je oko 450e , mozda je ipak bolje ici na stereo pojacalo?

Taj HK nije ni blizu ni pojacivacima koji ti se svidjaju. Ti kao da si resio da usparas neku kintu pa si sa planiranih 700E skliznuo na oko 500? Ako je tako onda ok. I taj HK i Yamaha mogu da zavrse posao ali neces za manje para dobiti isti kvalitet kom si tezio. To da znas. Cak i u tom slucaju pucao bih na Marantz PM6003. Taj malisa vredi svaki dinar!

sta predlazete kao stereo setup za slusanje flac-ova i ostalih digitalnih formata sa hd player-a?
ja sam razmisljao da idem sa hd payer-a na amp (razmisljam o rotel 1620 ili 06se) preko RCA bez DA konvertora...nisam bas strucan u ovome :S:
soba je oko 20 kvadrata za zvucnike sam mislio focal 716...
treba li ovom setap-u DAC ili ima neko neki bolji predlog za setup i izbor komponenti?

Predlazem optimizovan PC ili Mac Laptop + DAC+ stereo Amp. Ti Roteli mi se dopadaju. Probaj sa njima. Uz pojacala koja sam spominjao u topiku zelim da dodam i Exposure 2010s2. Cuo sam ga malo detaljnije za vikend. Strasno pojacalo za novac!
Velika je steta sto kod nas sustinski ne postoje pravi HiFi dileri kao na zapadu vec samo distributeri sa svojim maloprodajnim radnjama pa je sustinski tesko uredjaj jednog od njih na licu mesta poslusati i uporediti sa nekim iz drugog dstributivnog programa. Nema sanse cuti recimo Nad, Creek i Rotel u istoj radnji - prostoru na jednom ili vise pari zvucnika. Time je mogucnost za pravi izbor prilicno suzena ali sta da se radi. Zivimo gde i kako zivimo... ***.

Poslednja izmena od urednika:
@Mascalero hehe provalio si me!
ma sada sam planirao samo zvucnu kartu i neke kablove recimo chord Carnival Silver Screen a kao stedim za pojacalo,
medutim pre neki dan sedimo devojka i ja slusamo prvo flac ninu simone par pesama pa bitlse flac par pesam to zvuci odlicno, i onda krene royksopp mp2 128kbs.
I ona pojaca malo i kaze kako je sada bez zveze zvuk (ja ne pojacavam danima bas iz tog razloga, zvuci prazno) , ja kazem sigurno je do pojacala ili sto je low bit mp3, a u sebi se mislim samo da nije do zvucnika :):)

Pregledali par pojacala preko neta i njoj se bas dopadne kako izgleda HK, ja se mislim to je ipak HK 2x120 ne moze bas tolko strasno da bude.
i tako...

Medjutim sada me proslo suzio sam na 2-3 modela, ici cu na
marantz pm7004, exposure 2010s ili audiolab 8000S.

Sta mislite koje od ova tri je najbolje?

zavisi sta slusas i na koje zvucnike kacis

slusam rock, pop, metal, rege, najvise.
Ima tu jos toga ali to je primarno.
Verujem da ako mi se svidi kako sade i ac/dc zvuce na pojacalu, da ce sve ostalo da mi se svidi od muzike koju slusam.
Zvucnici su wharfedale diamond 10.7 pominjani ranije, a mozda nekada u buducnosti b&W802d :):):) hehe a mozda i ne...
Pojacalo?

hmmmmozda je ipak najbolje da poslusas kako to tebi zvuci...

ne verujem da je vrsta muzike toliko bitna, mislim ne zna pojacalo koju vrstu muzike reprodukuje :)
valjda bi na dobrom pojacalu sve manje vise trebalo dobro da zvuci..

hmmmmozda je ipak najbolje da poslusas kako to tebi zvuci...

pa to je i plan naravno da cu da poslusam, ono sto mogu, marantza sam vec slusao sa diamond 10.7 u prodavnici.
slusacu sve pre nego sto se odlucim, ovde samo suzavam izbor toga sto cu slusati, sigurno ne bih kupio pojacalo samo po preporuci a da ga ne cujem prvo.
a da li cu sa svojim zvucnicima to cu jos da vidim, ajde da kupujem pojacalo od 2000-3000e pa da se i cimam,
ovako nema sanse da teglim zvucnike, em nisu laki, em sto mogu da ih ostetim, bacio sam kutije.
Samo pitam koje je najkvalitetnije u tom rangu cena.

ako ga ne cujes sa svojim zvucnicima i "izvorom" kao da ga i nisi slusao....

@Mascalero hehe provalio si me!

Medjutim sada me proslo suzio sam na 2-3 modela, ici cu na
marantz pm7004, exposure 2010s ili audiolab 8000S.

Sta mislite koje od ova tri je najbolje?

:d

Na mojoj lestvici kvaliteta situacija izgleda ovako!
1. Exposure :guitar:
2.
3.Marantz
4.
5.
6.Audiolab

Mislim da je za muziku koju slusas (a i generalno) Exposure najbolji izbor. Mene je pre neki dan bukvalno odusevio. Preslusao sam za nekih dva sata gotovo sve od "Silvane do Nirvane". Meni je super super.
Sa druge strane civi je u pravu. Sinergija izmedju komponenata je vazna. Dzabe sto je Exposure po meni najbolji od spomenutih ako se Marantz bolje gadja sa tvojim Wharfedale. MORA da se proba ako hoces zicer varijantu. Marantz si vec cuo. Zasto ne trazis "home demo" od prodavca? Neki su spremni da izadju u susret.
Audiolab mene ne dojmi posebno. Nije los ali nije ni nista posebno. Vise mi se dopada od Advance Acoustics ali to i nije neka prednost. Meni se u stvari sve dopada vise od Advancea. :eyebrows:
Probu Audiolaba bih ostavio za kraj ako bas nista od predhodnog ne upali.

p.s.
Gde nestade Creek Evo?
Exposure i Creek se prodaju u istoj radnji. Ako vec izmuvas da ti donesu pojacalo na probu kuci trazi da ti donesu oba. :laugh:

Poslednja izmena:
evo da javim , vec neko vreme se slusa Exposure 2010s2, izvuklo je maximum iz zvucnika, i sada to sve zvuci odlicno,
uzivam u muzici po 5-6 sati dnevno non stop za sada :)
sada je sve leglo, moze i da se pojaca, a i srednji i bas su extra, visoki su bili ok i sa yamahom al sada su :)
verujem da sa nekim boljim zvuznicima moze jos bolje kao na pr. MA rx8 ili B&w 683 ili nesto vintage ali otom-potom :).

Nazad
Vrh Dno