Šta je novo?

Marantz bg

@Benny Blanco
Novi Marantz ti nece svirati kao stari. Ne kupuj napamet, probaj ga svakako pa odluci. Za30m2 mislim da ipak treba neki podnostojeci zvucnik koliko god Monitor Audio RX2 bio hvaljen misli da je to za njega preveliki zalogaj. Sa druge strane sa podnostojecim kutijama od oko 80ak hiljada dinara se neces bas usreciti. Za te pare a da je zvucnik gabaritno veliki kvaliteta nema. Ideja za stariji JBL Lserije recimo L80T ili L100T je sasvim ok. Ne sazem se da noviji zvucnici sa manjim membranama ne mogu da proizvedu kvalitetan i voluminozan bass. Ko to tvrdi taj nije slusao dobre modele. Velika bass membrana generalno jeste prednost ali ona se nakutijama starije proizvodnje verovatno mora reparirati. Racunaj sa tim troskom. Zvucnci novije generacije sa manjim bass membranama sa druge strane po pravilu imaju rezolutniji, detaljniji i cesto prirodniji visokotonski spektar u odnosu na starije modele. Tako je to u principu, na jednom mestu dobijes a na drugom izgubis, malo. Ti proceni sta ti je vaznije.
Prica oko kablova ne stoji uopste. Kablovi jos kako imaju uticaja na ukupan zvuk sistema ali sto je sistem skuplji te razlike ce biti uocljivije. Za cenovni rang koji tebe zanima te razlike mogu biti suptilne do nikakve ali reci da kablovi sustinski nemaju svoju ulogu u sistemu je potpuna neistina zasnovana verovatno na licnom iskustvu. Moja iskustva su dijametralno suprotna.
Osetljivost zvucnika generalno ne treba da te brine previse, vise paznje osveti kvalitetu pojacala koje planiras da kupis i njegovoj sekciji napajanja. Sto je taj deo pojacala kvalitetnije odradjen to ce ono biti stabilnije u radu i bolje ce zvukom puniti kutije. Klasican primer su recimo Naim pojacala koja uz neke druge nedostatke imaju jako jako dobro odradjen taj deo price. Bio sam svedok direktnog uporedjivanja Naim pojacala od 50w i Yamaha 2000 koja ima ako se secam nekih 100 i vise watti po kanalu... Naim je dvehiljadarku razbicao ko mace muskatlu po svim parametrima. Hocu da kazem, nemoj da brojis watte i decibele tek zbog brojanja, ima to malo dublju pricu.

@geek master
sad videh opasku za nova pojacala i losu izradu plus plasticne potenciometre... Koja si to pojacala gledao i u kom cenovnom rangu?;)

Evo i odgovora :)

@geek master
sad videh opasku za nova pojacala i losu izradu plus plasticne potenciometre... Koja si to pojacala gledao i u kom cenovnom rangu?;)

Evo ovako, pokusacu da se setim. Prvo sam gledao sva pojacala izlozena u tehnomaniji u sarajevskoj. Oni koliko znam imaju samo entry level i neku nizu srednju klasu. Tamo sam video Marantza (ne secam se koji), 2-3 Yamahe, mislim da je bio i neki Pioneer, mozda jedan Denon.
Posle toga u 4Audiu sam pogledao sva pojacala do 500 eur, i sva su imala uzasan plastican ili suplji limeni knob. Izuzetak je ono pojacalo AdvanceAcoustica na popustu, ono deluje kvalitetnije izrade (a i unutra ima dobre komponente koliko znam) ali sam se odlucio da ga preskocim jer su ga pljuvali po review-ovima. Mozda greska, ali nema veze.
Zatim sam pogledao onaj srebrni Rotel u Koratu, mislim da je model 04. On je imao relativno prihvatljiv volume knob, ali mi je finish prednje maske katastrofa, obojena plastika bojom koja bi trebala da imitira boju aluminijuma.
Ali generalno sve sto sam gledao je bila entry level klasa i niza srednja.

Ideja za stariji JBL Lserije recimo L80T ili L100T je sasvim ok.

Da se nadovezem i na svoj stari post, vidim po oglasima i dosta odlicno ocuvanih JBL 4311B zvucnika, oni su isto odlicni.

Zvucnci novije generacije sa manjim bass membranama sa druge strane po pravilu imaju rezolutniji, detaljniji i cesto prirodniji visokotonski spektar u odnosu na starije modele. Tako je to u principu, na jednom mestu dobijes a na drugom izgubis, malo. Ti proceni sta ti je vaznije.

Slazem se, cak, Benny Blanco, ukoliko slusash uglavnom Panteru i Speed/Thrash i slicno, bolje je da ides na takve zvucnike, jer generalno tu nema nekog bass-a, uglavnom je przenje visokotonaca i srednjih.

Pa do 500e novo jeste entry level, ne moze se tu previse ocekivati. :p

@Geek_master
Ma Pantera mi je bio omiljeni bend '90 :) koji jos uvek rado slusam :)
Slusam svasta inace , od dorsa, police, pako de lucija, satriania:), pa do ltj bukema i trentemollera. Vrlo raznovrsno.
Poslednjih dana slusam Ricarda Bonu Mo Bop I, II, i III :)
A kabl za zvucnike imam kao ok neki, ne secam se koji davno sam ga uzeo deblji je i secam se da me kostalo 2x3m oko 40dem.(to je ko sada 40e)

Poceo sam da obilazim prodavnice po Beogradu i da slusam.
Kolko vidim zvucnici su presudni za zvuk, pojacala kao tu i tamo, ali tu ne moze mnogo da se pogresi, ako se uzmu dobri zvucnici.
Sada se nude sve neke mini 6-ce, za velike pare, a realno rok zvuk bez basa nije to :)

Pregledavam i oglase i cim nesto valja i ima realnu cenu to nestane u roku od odmah:)

Pozz! i Hvala na pomoci!

Naravno u prethodnom postu mislim na pojacala do 700e :).

Evo i odgovora :)

Evo ovako, pokusacu da se setim. Prvo sam gledao sva pojacala izlozena u tehnomaniji u sarajevskoj. Oni koliko znam imaju samo entry level i neku nizu srednju klasu. Tamo sam video Marantza (ne secam se koji), 2-3 Yamahe, mislim da je bio i neki Pioneer, mozda jedan Denon.
Posle toga u 4Audiu sam pogledao sva pojacala do 500 eur, i sva su imala uzasan plastican ili suplji limeni knob. Izuzetak je ono pojacalo AdvanceAcoustica na popustu, ono deluje kvalitetnije izrade (a i unutra ima dobre komponente koliko znam) ali sam se odlucio da ga preskocim jer su ga pljuvali po review-ovima. Mozda greska, ali nema veze.
Zatim sam pogledao onaj srebrni Rotel u Koratu, mislim da je model 04. On je imao relativno prihvatljiv volume knob, ali mi je finish prednje maske katastrofa, obojena plastika bojom koja bi trebala da imitira boju aluminijuma.
Ali generalno sve sto sam gledao je bila entry level klasa i niza srednja.

Da se nadovezem i na svoj stari post, vidim po oglasima i dosta odlicno ocuvanih JBL 4311B zvucnika, oni su isto odlicni.

Slazem se, cak, Benny Blanco, ukoliko slusash uglavnom Panteru i Speed/Thrash i slicno, bolje je da ides na takve zvucnike, jer generalno tu nema nekog bass-a, uglavnom je przenje visokotonaca i srednjih.

Hvala na odgovoru. Slazem se, ta klasa uredjaja ne odaje utisak previsokog kvaliteta. Realno i cena im je takva. To sti je za prosecnog stanovnika Srbije izdvajanje sume od 500E za uredjaj pravi podvig (na zalost) pa se ocekuje i kvalitet proporcionalan naporu i odricanju da se taj novac ustedi, drugo je pitanje. Taj nivo kvaliteta danas toliko kosta i kraj.
Za Advance Acoustic nis pogresio. Zvuk je boza. Potpuno i bukvalno.
Za JBL 4311 se slazem, dodajem i 4312 i 4313. Sve opake kutije u svoje vreme. I danas jako dobre ako se nadju dobri primerci. Ipak u osnovi to su studio monitori sa svim svojim prednostima i manama. Mislim da je zvucnik tipa L80 mnogo vise "HiFi" i mnogo prijemciviji uhu pocetnika. Ne mislim time bolji, vise nekako konvencionalniji. Moje misljenje.

Poceo sam da obilazim prodavnice po Beogradu i da slusam.
Kolko vidim zvucnici su presudni za zvuk, pojacala kao tu i tamo, ali tu ne moze mnogo da se pogresi, ako se uzmu dobri zvucnici.

Da ne budem pogresno shvacen napisacu "mislim" iako u stvari "tvrdim" da gresis. Moze itekako da se pogresi losim odabirom pojacala. Pojacalo je kao i zvucnici pa i izvor na kraju (realno na pocetku) vrlo vazan deo HiFi lanca koji ce svirati onoliko dobro koliko svira njegova najslabija karika. Nekih odstupanja u ceni moze da bude ali ona mislim ne treba da budu drasticna. Jednostavno receno dobar zvucnik nece moci da iskoristi svoj pun potencijal ako je ono sto mu predhodi (izvor i pojacalo) klasu dve losije. Odsvirace ono sto "dobije" a to sto dobije nece biti dovoljno dobro. Opet kazem, moje misljenje. Postoji tu nekoliko torija, od ove koju si spomenuo, preko "source first" teorije do ove koja je meni najdraza a to je manje/vise balans celog sistema sa dobro uparenim i odabranim ciniocima/komponentama.

btw, jesi cumo Marantza 7003? Sta jos? Utisci?

Nisam cuo Marantza 7003 al sam cuo marantza pm5004 i 6003...

Al da krenem od pocetka prvo sam pretumbao komplet dnevnu sobu zamenio sam mesta trosedu(koji je u g) i polici sa muzikom tv-om za 180 stepeni, posto su stajali
na sred sobe nasuprot zida (a iza njih je bilo jos toliko prostora-trpezarija) sada sam to odvojio garniturom a zvucnici su na kraju sobe, ogromna razlika u zvuku,
ovako je mnogo mnogo bolje.

Presao sam jedno 60-70km i sada sam jos vise zbunjen :D
a preslusao sam od zvucnika i pojacala:

creek evolution i neki epos zaboravio sam mu oznaku jer je 1200e, i to mi se dopalo kako zvuci, malo basa za mene al lepo zvuci.
pojacalo sam uzeo u razmatranje kada bude to doslo na red.
wharfedale 9.6 i 10.7 . ovi 9.6 nisu ostavili neki utisak na mene, a i ne verujem da cu ovo da kazem 10.7 jer su (6-tice) imaju previse basa ili
su bili lose pozicionirani, cak sam prilazio pojacalu da vidim da nije bas odvrnut al bio je na nuli.
jble s90 i es80, to mi se vec dopalo narocito es90 mislim da je odlican ali mozda malo velik za moj prostor.
ako se odlucim za jbl mozda uzmem es80.

zatim Klipsch Synergy F-3 mislim da je na onkyo pojacalu, i Klipsch RF-82 koji su mnogo veci nego sto sam ocekivao (ogromni)
ok je zvuk al naplasili su me sa tim visokotoncem da je "kao los posle par dana slusanja kao boli glava" (marketing je uradio svoje)
al nisam ih odbacio. ipak trazim nesto sto ce da me odusevi da kazem WOW! za ovo vredi dati 700e:zgran:.
Znam da u hi-fi merama 700e nije mnogo al za mene je sasvim dosta, planiram da kupim zvucnike i kasnije pojacalo da ih slusam dugo,
a ne non stop nesto da menjam.

Zatim sam slusao MArx2 koji su ok malo suvi:banana: al ok, zatim kef c5, nisu imali c7 i po zvuku ovoga c5 uzeo sam c7 u ozbiljno razmatranje kada im stigne,
cena je ekstra, ostalo bi mi da se glupiram sa kablovima, popravim cd player m-cd38, koga ima od kada se pojavio i sada je poceo malo da preskace
(nisam ga probao 2god :))
mission m35 mi je u pocetku bio ok a posle par minuta poceo je da me nervira naglaseni bas neki THUMP! THUMP! zvuk mada mozda
sa mojom yamahom bi to bilo ok, ali posto planiram kasnije yamahu da promenim odbacio sam ih.
Kakvi su ovi MA monitor 6 i BX6? jel su ok te serije MA, ako zvuce slicno kao rx2 ozbiljno bi ih razmotrio.

I na kraju sam cuo b&w 684 i 685 koji su me odusevili zvukom ali ne i cenom :) na rotelu RA-1062, ne znam da li je do pojacala
posto su ova ostala bila uglavnom marantzi na 40ak w, ili mi odgovara takav zvuk:smash: ,al stvarno je dobar. 685 mi se uklapa po ceni ali jos stalci onda
ali mislim da je premali za moju sobu mada ok zvuk, mozda ima i veze sto sam ih poslednje slusao
(poceo sam da trazim i neki b&W u dobrom stanju za male pare po oglasima hehehe:wave::))

Slusao sam uglavnom njihove diskove money for nothing i hotel california i neke laganice. sledeci put nosim nesto svoje.
diamond 9.6 su ok za laganice ali mislim da nisu kompletni za ostalo.

Znaci sve to odlicno zvuci za mene i ono sto trazim, agonija izbora :d
Moracu nekako da prelomim al nisam nasao nesto da kazem to je to
gotovo. Neke zvucnike sam eliminisao :)
Izgleda da cu morati da predjem jos stotinjak kilometara od prodavnice do prodavnice. Odlucio sam da ne dodajem vise novca od 700 jer kako je pocelo skupicu 1000 i onda kao al za 1300 ima jos bolje i onda kada to skupim za 2500 ima jos bolje.......

Poslednja izmena:
Moras da nosis iskljucivo svoju muziku i da pustas istu na svim uredjajima koje slusas u prodavnici. Postoje ogromne razlike u kvalitetu produkcije u muzici. Maltene si dzabe obilazio sve ako nisi nosio svoj disk.

Najbolje narezi svoj best of na cd sa razlicitim vrstama muzike.

Inace ja se u zadnje vreme bacih u proucavanje konstrukcije kutija, racunanje skretnica, osobina zvucnika... sigurno ce da padnu neke bolesne DIY kutije :) Jel hoce neko moje Cerwin Vega AT-80 zvucnike? :)

@Benny Stos je sto u HiFi sve je "sto prosto kad moze komplikovano". Koji zvucnik ide sa kojim pojacalom, kako se koji izvor slaze sa svime time i sl. Nije lose sto si obisao sve uzduz i popreko ali def ti treba muzika koju odlicno poznajes. Opet kad cujes negde neke zvucnike to zavisi i od prostorije i pozicije samih zvucnika pa ne mora da znaci da ce isto tako biti i kod tebe. Kad odes u radnju moras slusati malo duze da bi eventualno uvideo neke nedostatke zvuka ili dovoljno da te prodje utisak prve impresije.
@Geek Poklanjas ih? :p

Poklanjam kad neko meni pokloni evre ;)

Ja sam bio u fazonu da mi prodavac pusti nesto sto najbolje zvuci kod njih da se odusevim, sto zna da dobro zvuci, i da kazem to je to.
Posto slusam stvarno raznovrsnu muziku.
Mislim ne moze kao nesto da zvuci na nekom zvucniku tog kvaliteta i cene extra a ostala muzika lose.
A svi su imali te iste pesme tako da sam slusao isto svugde pa sam mogao da procenim jer su svi imali Dire Straits i Eagles a to "poznajem",
iako nisam slusao do sada na tako kvalitetnim zvucnicima.
Mada definitivno cu poneti i neki svoj cd sledeci put.
Obisao sam sve da suzim izbor na dva tri modela (sto i nije proslo najuspesnije) pa bih njih duze da preslusao i sa svojim cdom.

Da B&W 683 nisu 1150e nego oko 700 e vec bih imao zvucnike :)

I jel zna neko ovo
"Kakvi su ovi MA monitor 6 i BX6? jel su ok te serije MA, ako zvuce slicno kao rx2 ozbiljno bi ih razmotrio."

A i nije mi se dopalo sto je lik na jednom mestu rekao da to je 650e ali mi racunamo euro 110, mislim WTF!?!? pa ja ga racunam 90 onda.
Ili naplacujte u eurima ili preracunajte po kursu zna se kolko je euro. Onda to nije 650e nego vise!

A i nije mi se dopalo sto je lik na jednom mestu rekao da to je 650e ali mi racunamo euro 110, mislim WTF!?!? pa ja ga racunam 90 onda.
Ili naplacujte u eurima ili preracunajte po kursu zna se kolko je euro. Onda to nije 650e nego vise!

Mislim da po propisima svaka prodavnica mora da ima istaknute dinarske cene. Znaci placas cenu koja je na uredjaju u trenutku kupovine. Ako mislis da ima razike izmedju devizne i dinarske cene trazis popust tako da ih izjednacis po deviznom kursu i to je to.
Od zvucnika koje si naveo nekako najvise postujem B&W i JBL. Ako smem da budem subjektivan ja bih negde tu i trazio resenje. Mislim da KEF nije ono sto bi ti leglo na duze. Ni Monitori takodje.
Znam da si odlucio da prvo pazaris zvucnike sto bi u neku ruku bilo i logicno ali nesto mi drugo nije van svake logike tj zasto prvo ipak ne kupis pojacalo pa onda lepo pod ruku i od radnje do radnje dok ne nadjes odgovarajuce kutije? Lakse je da okolo nosas pojacalo od desetak kila nego podnostojece kutije jer rece neko a ja se slazem, uparivanje kutija i pojacala je jako bitna stavka.
Evo na ovom linku mozes da vidis kako se slazu recimo JBL L80T koji smo spominjali i Creek Evolution koji si imao prilike da cujes. http://www.hi-files.com/forum/index.php?/topic/18462-david-i-golijat/

Jos jedna stvar, kad si slusao Creek da li ti je bilo ponudjeno da cujes pojacalo Exposure 2010s2? Ono se od prilike uklapa u tvoj budzet a u casopisu HiFiles je proglaseno za apsolutni BestBuy u klasi do 1000evra. Ok skuljeje od creeka 100evra ali mozda ima smisla probati. Mislim da ce i po mzickom ukusu odgovarati.
Ovde ima da se procita gotovo ceo istorijat Exposure ako imas strpljenja http://www.hi-files.com/forum/index.php?/topic/12264-exposure/

Vidi, onaj Rotel 1062 uopste nije pojacalo za izbegavanje...

Napravio sam trogodisni plan :) hehehe
odlucio sam da kupim privremeno neke zvucnike, ispod 500e, jel su ovi moji stvarno krsh.
imam neke dogovore po oglasima videcu sutra sta ce ispasti.
Pa onda pojacalo za koji mesec (kada skupim e:)) tipa neki rotel, creek, marantz 7004, pogledacu i Exposure tada, a sada cu da procitam ovo na hi-filesu :)
I onda stedim za b&W, pa kada bude bice, godina dve al neki bolji model ce da padne, mislim da mi se to navise svidelo.

Sinisa Rankov SINEVOICE

odlican izbor a dobices i edukaciju o zvuku pride :)

Kasno!
Resio sam zvucnike juce, uhvatio me neizdrz, bar za neko vreme :)
Prvo da kazem najbitnije a to je da sam vrlo zadovoljan zvukom :) za sada.

Uzeo sam Wharfedale diamond 10.7 povoljno iz oglasa ali nove neotpakovane sa garancijom jos 11 meseci :)
Juce sam ih otpakovao zavrnuo one siljke sa donje strane nakacio na pojacalo i od tada rade skoro 24h :)

Na mom reciveru yamaha zvuce odlicno posto on ima cist i definisan zvuk a oni imaju malo vise basa,
sto je meni ok, verujem da bi lose zvucali na nekom pojacalu koje ima mnogo jaci bas, mada ima i ko to voli.

Sada cu bash lagano da pregledam pojacala - marantz pm7004-3, rotel 1062 mi se mnogo svidelo al mi probija budzet :(
creek evolution mislim da bi odlicno isao sa 10.7 a uzeo sam i yamahu A-s500 http://www.whathifi.com/Review/Yamaha-A-S500/ u ozbiljno razmatranje, jer mislim da mi treba pojacalo sa cistim zvukom, dobrom dinamikom i ne preteranim basom :) ai cena je ok, ili nesto deseto hehe

Ako moze mala pomoc, 10.7 imaju mogucnost povezivanj bi-wire, treba mi jos jedan par kablova? jedan kraj ide takodje u
zvucnike a drugi u pojacalo na B speakers ili isto u A zajedno sa vec montiranim kablovima? ili za to treba neki poseban kabl? I koliko bi-wire utice na zvuk
posto ovako zvuce ok?

da dodam da prakticno prvi put cujem neke visoke i srednje u muzici koju slusam na ovim zvucnicima.

@company69
sto se tice edukacije o zvuku mozda ne znam sve tehnicke aspekte i termine ali znam dobar zvuk,
muziku slusam od kraja 80 na marantzu i pioneer cs353 (prvi kombo) nikada neka mini linija ili nesto tako.
A i gitaru sam svirao sto na probama to i na koncertima u KSTu i sl, doduse ne u poslednjih desetak godina
ali zato imam kvalitetno pojacalo kuci sa Celestion 12-com :)

Poslednja izmena:
Ako moze mala pomoc, 10.7 imaju mogucnost povezivanj bi-wire, treba mi jos jedan par kablova? jedan kraj ide takodje u
zvucnike a drugi u pojacalo na B speakers ili isto u A zajedno sa vec montiranim kablovima? ili za to treba neki poseban kabl? I koliko bi-wire utice na zvuk
posto ovako zvuce ok?

Kod zvucnika koji imaju mogucnost bi-wiring konekcije, obicno se primeti zvucni napredak upotrebom duplih kablova. Dakle, da, potrebno je dva para kablova, jedan sa A izlaza, drugi sa B izlaza pojacala. Neko ko nema A i B, nego jedan izlazni par, koristi oba kabla na tom izlazu, ali posto imas A i B, to je najbolja varijanta. Skinu se jumperi sa zvucnika i svaki par kablova ide na svoje terminale. Obicno ne valja mnogo mesati raznorazne vrste kablova za mid/bass i high opseg, jer cesto dolazi do disbalansa zvuka upotrebom razlicitih materijala ili konstrukcije kablova na jednom zvucniku. Uobicajen je stereotip da za mid/bass valja staviti sto deblji bakarni kabl, a za visoke posrebreni. To u praksi nije bas uvek idealno.

Hvala nikk na objasnjenju,
mislim da cu onda za sada ostati na jednom paru kablova, mozda kada uleti neko bolje pojacalo za koji mesec!
:)

Posto mi je PC izvor, odlucio sam da za pocetak promenim moju Audigy 1 player (slika dole) pratio sam vrlo malo forum na tu temu, da li je ok izdvojiti oko 70e za m-audiophile 2496, ili asus xonar ds ili dx (koja je bolja?) ili da uzmem ASUS XONAR Essence STX za 170e, vidim da su svi zadovoljni sa stx. Neka preporuka?
pc>>yamaha rx396(za sada)>>Wharfedale DIA 10.7

Ne bi bilo dileme uzeo bi stx da nisam iscitao http://www.audiohard.com/phpBB3/viewtopic.php?f=2&t=2352 gde je covek dao koji je probao vise kartica dao ocenu 1/10, on doduse preporucuje RME Hammerfall 9632 audio karticu koja je oko 500$, :zgran:

Znaci da li da uzmem ma 2496, asus ds?dx? ili asus stx?
edit. u stvari da li vredi dodati 100e za stx u odnosu na ma 2496, asus ds?dx? ili nesto trece?

Prilozi

• Sound_Blaster_Audigy_Player_2.jpg
    Sound_Blaster_Audigy_Player_2.jpg
    79.1 KB · Pregleda: 48
Poslednja izmena:
2496 jos bolje 192 jm2c

m Audiophile 192 , jedva sam je nasao kod nas ima samo u mitrosu kolko vidim, sacu da pogledam specifikaciju, imacu jos minimum 6 meseci samo analog in na pojacalu ***a.
znaci kazes bolje zvuci od toliko hvaljenog stx?

Kada vec kuckam sta preporucuju znalci za yamahin selektor impedance za zvucnike od 6oma , da li da setujem min4oma ili min 8oma?

edit. oni imaju M-Audio Audiophile 192K da li je to to? i da li radi ok pod win7?

Poslednja izmena:
Video sam imaju na njihovom sajtu da se skinu drajveri za 32 a i za win7 64.

Zanima me da li postoje neke sanse da rade obe karte u isto vreme audigy i recimo 2496?
Ne znam kako bi prikljucio sluske, do sada sam koristio neki kao daljinski na kablu od Creative zvucnika koji ima
ulaz za sluske, a kada smo kod toga ne znam ni kako bi prikljucio zvucnike za komp kada se igra nesto.

Bilo bi odlicno ako bi obe mogle da rade u isto vreme makar u stereo modu, m-audio za pojacalo a audigy 5.1, ustvari ne mora 5.1 itd...

ako imas dobre sluske , mozda ipak razmislis o stxu , ali to je ionako bolje da izvices sa ampa...

Video sam imaju na njihovom sajtu da se skinu drajveri za 32 a i za win7 64.

Zanima me da li postoje neke sanse da rade obe karte u isto vreme audigy i recimo 2496?
Ne znam kako bi prikljucio sluske, do sada sam koristio neki kao daljinski na kablu od Creative zvucnika koji ima
ulaz za sluske, a kada smo kod toga ne znam ni kako bi prikljucio zvucnike za komp kada se igra nesto.

Bilo bi odlicno ako bi obe mogle da rade u isto vreme makar u stereo modu, m-audio za pojacalo a audigy 5.1, ustvari ne mora 5.1 itd...

Ja je koristim sa integrusom na kojoj su povremeno sluske i mikrofon, rade zajedno, samo presaltam kad mi koja treba. Nista ne baguje. Pretpostavljam da se ni bilo koja druga kartica s njom ne bi bunila u win 7. Imam 64-bitnu verziju...

PS. Evo sad sam probao istovremeno da sa M-Audio pustim Foobar, a sa integruse Winamp, radi istovremeno sve kad su obe aktivirane.

imam Sennheiser HD 201, i zadovoljan sam istim za male pare:), ne stize im kabl do ampa posle novog razmestaja :(, izmenjao sam dosta sluski jer
sam ih stalno skidao -stavljao i uvek mi posle oko godinu pukne neka plastika, na neke altec od 50e sam seo, i od tada samo jeftinoca imam i jedne speed link u rezervi ako ode 201.
Kada se prikljucuju direktno na zvucnu losije rade a narocito ako se prikljuce na integrusu to je tek blagi uzas.

Odlicno nikk, gde biras zvucne u win opcijama ili u samim plejerima?

Imam spdif izlaz na ploci, da li to znaci ako uzmem neko pojacalo sa digitalnim ili koaksijalnim ulazom da mogu direkt u pojacalo?
Mada retko koje stereo ima digitalni ulaz. Verovatno ce neki novi modeli imati.

Evo sad gledam ima ovo AA MAP305II DA 5kom, je**no izgleda, ako zvuci kao sto izgleda extra :) Jel cuo neko nesto od Advance acoustica?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno