Šta je novo?

GeForce GTX 560 Ti Thread

Drajveri ne smaraju samo SLI, vec i celu seriju 570!!!
Sa ovom kupovinom treba sacekati. Vidim na oglasima da se prodaju 570 -ice stare po par dana !!!

Uvek ima nezadovoljnih i oni koji ocekuju nerealno....., pratim strane forume i nisam nigde primetio neki problem da se ljudi zale na drivere i da vracaju GTX 570

Poslednja izmena:
Drajveri ne smaraju samo SLI, vec i celu seriju 5xx !!!

Ja prvi put cujem :trust:

@Alister

Jel to za 24/7 ? Na tim klokovima maltene dodje kao 570 @ stock.

Znaci ne mogu da verujem bacicu ovaj komp kroz prozor. Poceo da mi daje BSOD u vezi RTClock64.sys kad udjem u Win posle nekih par minuta . Vidim da je to vezano za MSI Afterburner. Zasto se to dogadja? Sta je bre ovo vise? Kupicu konzolu majke mi cccccc:wall:

http://www.guru3d.com/category/driversweeper/

Pa brisi sve vezano za nVidia drajvere i zatim uradi novu, cistu instalaciju.

Poslednja izmena:
Uvek ima nezadovoljnih i oni koji ocekuju nerealno....., pratim strane forume i nisam nigde primetio neki problem da se ljudi zale na drivere i da vracaju GTX 570

Ok, postujem tvoje misljenje. Ali vise verujem sebi :)
Znam licno lika koji je prodao karticu posle par dana zbog problema sa seckanjem !!!
ASUS model 570 ! Konfiguracija :
Intel Core i7 860 @4.0Ghz
Asus Maximus III Formula
2x2GB Geil Evo One CL9 DDR3 @ 2180Mhz
Ajde ubedi me da mu je slab procesor :)

@Alister

Jel to za 24/7 ? Na tim klokovima maltene dodje kao 570 @ stock.

Da, za svaki dan ...mada moze jos,ali nema nekog veelikog napretka tako da drzim ovako :)

Nisam menjao video kartu 3 god,ova me bas pozitivno iznenadila posle 8800GT :p

Ok, postujem tvoje misljenje. Ali vise verujem sebi :)
Znam licno lika koji je prodao karticu posle par dana zbog problema sa seckanjem !!!
ASUS model 570 ! Konfiguracija :
Intel Core i7 860 @4.0Ghz
Asus Maximus III Formula
2x2GB Geil Evo One CL9 DDR3 @ 2180Mhz
Ajde ubedi me da mu je slab procesor :)

haha zato bi to pokusao?
pa ako nije resio problem ili je neki cudan HW problem bio ili je korisnik nesposoban da nasteluje PC :)
slab procesor 100% nije a takodje nije ni neka klasicna greska GTX 570

haha zato bi to pokusao?
pa ako nije resio problem ili je neki cudan HW problem bio ili je korisnik nesposoban da nasteluje PC :)
slab procesor 100% nije a takodje nije ni neka klasicna greska GTX 570

No koment!
Kupuj sta hoces, samo ne ofiraj ljude da daju pare dzabe .
Ja sam izneo svoju istinu i 570 ne kupujem i ne preporucujem !!!

No koment!

istina se tako ne iznosi.... otvoris novi topic, dokumentujes sve, screenshotove, opises problem do detalja, saslusas sve predloge i ako to ne uspe onda tek tvrdis sta ne valja i zasto jer imas "dokaz" zasto to ne valja :)
Takodje na PCu ima milion razloga da nesto jednostavno krene po zlu... bio bi ja ***** kad bi tvrdio da je PC jednostavan (jeste kad radi ali kad neradi.....) :)

istina se tako ne iznosi.... otvoris novi topic, dokumentujes sve, screenshotove, opises problem do detalja, saslusas sve predloge i ako to ne uspe onda tek tvrdis sta ne valja i zasto jer imas "dokaz" zasto to ne valja :)
Takodje na PCu ima milion razloga da nesto jednostavno krene po zlu... bio bi ja ***** kad bi tvrdio da je PC jednostavan (jeste kad radi ali kad neradi.....) :)

Nemam cinjenice !!!
Rec za rec, ko veruje veruje, ko ne veruje neka kupi. Znaci pominjem samo moje uverenje koje ne mora nista da znaci.
Ljudi koji su imali kartu su da ne kazem dugogodisnji ljubitelji HW-a, i imaju kvalitetan HW, kao i svo potrebno znanje.
Ako su nestrucni, onda i ja gresim.

Pogledaj community forum Gigabyte i problemi sa 5xx serijom !!!
Masovni problem, kao sa 6850, ako ne i vise

Poslednja izmena:
Da, za svaki dan ...mada moze jos,ali nema nekog veelikog napretka tako da drzim ovako :)

Nisam menjao video kartu 3 god,ova me bas pozitivno iznenadila posle 8800GT :p

Verujem :p

No koment!

Sa svakom karticom koju su i nVidia i ATI do sada napravili neko je imao neki problem. Sa druge strane neki drugi ljudi mozda nikada nisu imali nijedan problem ..

Ja sam 570kom dosta zadovoljan i nemam nijedan jedini problem, a vidim iz one druge teme o istoj karti da su i neki drugi ljudi takodje zadovoljni i nemaju nikakve ozibljne probleme sa kartom. Cisto je generalizovanje reci da je 570ka los proizvod koji pravi probleme na osnovu jednog slucaja iz koga nemamo nijedan opipljiv dokaz da je problem do same karte. Nego je sve rekla-kazala, 570 proglasena krivcem i kraj price. Ne kazem da mozda i nije do same karte neki problem, ali kao sto rekoh, onda bi ta sama karta bila falicna, a ne cela GTX 5xx serija.

@Ocz
Na zalost mislim da je generalni problem sa Fermi Arhitekturom.
Mozda ne kod svih, ali sam uverio ljude da postoji problem koji nisu ni identifikovali
Tek kad sam im pokazao, rekli su da nesto nije kako treba (GTX 460)!!!
Mnogi ljudi ne znaju, a verujem da su nesto cudno primetili.
Takav slucaj je bio i sa 6850.
Drug je kupio 570 i zove me nesto mu nije u redu, kaze secka !!!
Ljudi koji su imali neispravne karte su tvrdili da izmisljam i da nije slucaj kod njih !!!
Pa kad sam rekao ne avalanche , nego frost na testu, videli su problem.
Necu da pametujem, ali ovo je moje licno misljenje.
Mozda je ispravno , mozda ne.
Ali fermi vise ne kupujem.
Toliko.

Poslednja izmena:
pa naveo si da je vezano za msi ab,nisi nigde naveo da si probao i rivu i evga.
*** ,to mi je prvo palo na pamet... jesi probao reinstal drajvera?reinstal win?

Podrazumeva se.Ma probao sam sve zive drajvere unazad do 260 i sada ove poslednje 266.77. Reinstalirao win na drugom hd-u i sve vratio na default i cpu i gpu, sve radi ok sada. Stvarno mi nije jasno. Koji sad program da koristim za podesavanje venta kad i ovaj a i Precision prave sr...?
*** kad ne moze nista da radi kako treba duze od par meseci. Mnogo me ovo nervira covece. Potrosis toliku kintu i ocekujes nesto dobro, uzivanje i da sve ide lepo ali ne, nece da moze. Baksuz u pm:(

@Thierry Henry
riva tuner, MSI afterburner, i verovatno EVGA su svi delo jednog autora i iste mehanizme koriste u pozadini, e sad neznam sta da ti preporucim ako imas problem sa jednim, treba potraziti nesto od drugih autora

Evo kako radi GTX 560 u kombinaciji sa Dual Core procesorom

C2D E8400@4Ghz
MSI GTX 560 Ti Twin Frozr II OC

I sta sve ovo govori ? :D
ne kapiram, na jednom drugom forumu saveti da gtx560 moze na moju konf, tj uz e8400 na 3,6+Ghz a onda ovde polemika kako treba i7 :)
Kapiram ja da je ta kartica najjaca koju mogu da pazarim a da radi bez ''gusenja'' ali da li je bas sve tako crno u kombinaciji gtx560 i e8400 c2d ?
Ako stvarno jeste onda cu da jurim neku gtx460/6850/6870..

@HSVstoned
jeste da nevolim ATI ali sa dual core ces malo bolje proci sa ATI... imat ces i tu manje iskoriscenje zbog dual CPUa ali bi trebalo bar nesto malo bolje da bude nego sa GTX460 ili 560... mada dok ne vidimo objektivne testove za sad neznamo koja je tacno razlika i koje su sve igre limitirane i koliko a koje nisu

daj covece, ispade po tvojoj prici da ce i neka gtx 460 ''da se provuce'' u kombinaciji sa ovim procesorom.. :trust: oces da kazes da je i ova 4870 overkill? :smoke:
Par ljudi mi je reklo da bih mogao gtx560 ali da je realno najprimerenija a najjaca 6870.

Poslednja izmena:
daj covece, ispade po tvojoj prici da ce i neka gtx 460 ''da se provuce'' u kombinaciji sa ovim procesorom.. :trust: oces da kazes da je i ova 4870 overkill? :smoke:
Par ljudi mi je reklo da bih mogao gtx560 ali da je realno najprimerenija a najjaca 6870.

Veruj kome oces sta me briga, uzmi ali nemoj posle da otvoris temu GTX560 low GPU usage i da pljujes drivere, engine, CPu, itd.......
Ako stavrno zelis da preispitas realnost, pojuri malo redje testove o poredjenju slicnih GPU-eva na razlicitim procesorima pa izvuci sam zakljucak ako meni neverujes

na primer:
http://www.tomshardware.co.uk/balanced-gaming-pc-overclock,review-31895-9.html

PS: test je mator kao i igre, takodje moguce da se GTX 4xx/5xx serija ili cak i ATI 6xxx losija pokaze sa dual core a nisu testirani

iskreno ovih testova ima malo, ali mozes zakljuciti da sve vise ima lose optimizovanih igara i one koje forsiraju multitreading... pa se zakljucak sam namece

Poslednja izmena:
Ako stavrno zelis da preispitas realnost, pojuri malo redje testove o poredjenju slicnih GPU-eva na razlicitim procesorima pa izvuci sam zakljucak ako meni neverujes

na primer:
http://www.tomshardware.co.uk/balanced-gaming-pc-overclock,review-31895-9.html

Pogledaj rezultat za rezoluciju 2560x1600

i sta covek kaze na kraju ... "The graphics cards and PCIe bus were the same frequencies for each processor, so it’s a bit surprising the older LGA 775 platform was able to tap more raw graphics potential in what would seem sheer GPU-limited situations."

1. ko igra u toj rezoluciji?
2. igre koriscene na testovima su matore i pre svega GPU gladne, da vidis tek kakvo je stanje u strategijama i FPS igrama u multiplayer okruzenju, rpg-ovima, simulacijama, itd..
3. test je star, nema NV 4,5 i ATI 6xxx generacije
4. tom ipak nesme da nacepi ATI/NV i ugrozi prodaju pa zakljucak i nije 100% objektivan (da je zeleo da bude objektivan ubacio bi novije graficke i veci izbor igara a ne selekciju nekih igara)

Ja sam sa e3300 (jeste kes je takodje ocaj na ovom procesoru ali ipak je bila 4.3Ghz frekvencija) sa 4.3Ghz presao na i5 sa GTX460 i razlika je vise nego uocljiva, iskreno mnogo vece ubrzanje sam osetio zamenom procesora nego zamenom 8800GT -> GTX460 i to bas u igrama

Poslednja izmena:
Nista Zeljko nije mi samo jasno zasto se odjednom desava sve radilo perfektno? Nista novo nije instalirano niti menjano. Zbog toga svega sam zamrzeo PC. Zato sto mi uzme toliko dana,sati, minuta za neke *****avancije a toliko para utrosenih da bih eto mogao da budem miran, ali ne da mi nesto. Uvek nesto neki problem neko go... od hardvera nije kompatibilno sa ovim ili onim.
Problem sa tehnologijom danas je da izlaze nove stvari, izlaze nove igre i ovo sve ide u krug vec godinama i jednostavno prinudjen si da menjas svake godine covece da bi isao u korak i da bi odigrao/odradio to sto zelis na nekom vise nivou. Cak i tada nisi siguran da li je kompatibilnost 100% sa tim nekih vrhunskim komponentama. Ti to mislis kao sto sam i ja mislio, novi cpu,nova grafika, nov vent, novo ovo novo ono. A, to ustvari uopste nema blage veze jer ces kad tada naleteti na BSOD,GSOD ili nesto trece. Moguce da ima mali procenat ljudi kojima sve radi 2,3 ili vise godina ali to je smesan procenat u poredjenju sa onima kojima se problemi desavaju i to kad mislis bas da je sve perfektno. ***, presrecan sam bio kad sam uzeo SSD, kao i novi cpu, takodje i graficku ovu, i onda se ispotavi na kraju da me sve zeza skoro. I opet saveti vrati na default, uninstaliraj ovo ono itd. Bem ti to vise pa zasto sam provodio tolike sate namestajuci??? Onaj glupi SSD odradio sam ne znam ni sam koliko tweakova, pazio,premestao temp foldere i na kraju me j... pa me rastura sa glupim rezovima?!
Stvarno ne treba robovati komponentama, ali jednostavno kao malo dete se odusevis i onda te odvali po celu neki BSOD i spustite nize nego kad si uzeo taj ssd ili grafu svejedno. A vremeee... tece li tece... nazalost :(

1. ko igra u toj rezoluciji?
2. igre koriscene na testovima su matore i pre svega GPU gladne, da vidis tek kakvo je stanje u strategijama i FPS igrama u multiplayer okruzenju, rpg-ovima, simulacijama, itd..
3. test je star, nema NV 4,5 i ATI 6xxx generacije
4. tom ipak nesme da nacepi ATI/NV i ugrozi prodaju pa zakljucak i nije 100% objektivan (da je zeleo da bude objektivan ubacio bi novije graficke i veci izbor igara a ne selekciju nekih igara)

Ja sam sa e3300 (jeste kes je takodje ocaj na ovom procesoru ali ipak je bila 4.3Ghz frekvencija) sa 4.3Ghz presao na i5 sa GTX460 i razlika je vise nego uocljiva, iskreno mnogo vece ubrzanje sam osetio zamenom procesora nego zamenom 8800GT -> GTX460 i to bas u igrama

Mislim da je ovo kljucno, ovaj tvoj prelaz je zestok, e8400,500,600 su zveri u odnosu na ovaj procesor, sve jace od 4870 je overkill ! o tome ti i pricam, nema veze sto si ga ti nekako drzao na 4+ghz, a vidjao sam neke clanove ovog foruma sa e8400 i gtx 560,570.

Dakle, pricas na osnovu tvog slucaja, i kao sad je odmah to pravilo za sve.
Ja mislim da je odnos e3300 na 4Ghz i gtx 460 = e8400 4Ghz i 5970.

Dakle, ovo bi bio bas overkill, a to sto je par igara neoptimizovano, ili sto 2-3 traze jaci proc za fiziku.. :trust: Metro 2033 sam igrao na high na 1680 bez fizike, mafia 2 isto sve haj sa AA i mogao sam medium fiziku, gta koji je kao prva igra koja trazi 4 jezgra i neoptimizovan je pa je radio bez ogranicenja, tj jedino 512mb v rama za 100 detalje grada.. jaka stvar.

Sustina je da necu da dajem kes za novu konf jos 1,5god a da se obezbedim za max podesavanja na 1680.. kazem ti, za ostalo je e8400 zver, sve momentalno otvara a ako mi verujes igrao sam warhead maxed out, i skenirao komp sa eset ss i sunbelt sounter spy i slusao muziku preko winampa ! seckalo je naravno, ipak je ovo c2d ali je bila izvodljiva operacija ,) ,) e sad ko to radi u praksi ? ove igre sa raspalih kozola sto dolaze ? ne prijatelju.. nemam nista protiv kupovine i serija, amd x4, x6 itd ali ja kes hocu da ulozim u neke druge stvari, dslr pre svega i neka putovanja, ebe mi se za par fps vise ako imam i/x6 cpu. :smoke:
A opet da ostavim ovi graficku opet ce solidno raditi ali 100-160 za upgrade [plusa prodaja postojece] i nije mnogo za 1,5 god, a sve ce leteti na max rzoluciji.

Ako gresim u vezi gtx560 i svega ovog sto sam napisao, neka me neko kompetentniji ispravi :D

Mislim da je ovo kljucno, ovaj tvoj prelaz je zestok, e8400,500,600 su zveri u odnosu na ovaj procesor, sve jace od 4870 je overkill ! o tome ti i pricam, nema veze sto si ga ti nekako drzao na 4+ghz, a vidjao sam neke clanove ovog foruma sa e8400 i gtx 560,570.

Dakle, pricas na osnovu tvog slucaja, i kao sad je odmah to pravilo za sve.
Ja mislim da je odnos e3300 na 4Ghz i gtx 460 = e8400 4Ghz i 5970.

Dakle, ovo bi bio bas overkill, a to sto je par igara neoptimizovano, ili sto 2-3 traze jaci proc za fiziku.. :trust: Metro 2033 sam igrao na high na 1680 bez fizike, mafia 2 isto sve haj sa AA i mogao sam medium fiziku, gta koji je kao prva igra koja trazi 4 jezgra i neoptimizovan je pa je radio bez ogranicenja, tj jedino 512mb v rama za 100 detalje grada.. jaka stvar.

Sustina je da necu da dajem kes za novu konf jos 1,5god a da se obezbedim za max podesavanja na 1680.. kazem ti, za ostalo je e8400 zver, sve momentalno otvara a ako mi verujes igrao sam warhead maxed out, i skenirao komp sa eset ss i sunbelt sounter spy i slusao muziku preko winampa ! seckalo je naravno, ipak je ovo c2d ali je bila izvodljiva operacija ,) ,) e sad ko to radi u praksi ? ove igre sa raspalih kozola sto dolaze ? ne prijatelju.. nemam nista protiv kupovine i serija, amd x4, x6 itd ali ja kes hocu da ulozim u neke druge stvari, dslr pre svega i neka putovanja, ebe mi se za par fps vise ako imam i/x6 cpu. :smoke:
A opet da ostavim ovi graficku opet ce solidno raditi ali 100-160 za upgrade [plusa prodaja postojece] i nije mnogo za 1,5 god, a sve ce leteti na max rzoluciji.

Ako gresim u vezi gtx560 i svega ovog sto sam napisao, neka me neko kompetentniji ispravi :D

Apsolutno si u pravu....ko ima P35 ili X48 i npr. E8400 samo ubaci SSD i grafiku i igra se isto kao i sa I7 930,i5 2500K ili 1090T svi na istom kloku od 4GHz....no o tome ce biti vishe reci ovih dana samo da Hohoja sredi rezove sa nasheg subotnjeg druzhenja - prvi put u Srbiji svi na istom kloku...nema rekla-kazala!
P.S.
usput razocaranje je u subotu bila bash ta GTX570 ....mnogo vishe para a slabija karta od HD 6950...

Da shvatim ovo kao neki sarkazam na moj post ili.. ? :)

e pa odlicno onda :)

A kako tek izgleda kombinacija ssd. i7 oc i gtx560/70 ? :D

Poslednja izmena:
Apsolutno si u pravu....ko ima P35 ili X48 i npr. E8400 samo ubaci SSD i grafiku i igra se isto kao i sa I7 930,i5 2500K ili 1090T svi na istom kloku od 4GHz....no o tome ce biti vishe reci ovih dana samo da Hohoja sredi rezove sa nasheg subotnjeg druzhenja - prvi put u Srbiji svi na istom kloku...nema rekla-kazala!
P.S.
usput razocaranje je u subotu bila bash ta GTX570 ....mnogo vishe para a slabija karta od HD 6950...

Vec mi se dopada ovaj test! Kad mozemo ocekivati rezultate?

Sutra,prekosutra....danas je u haosu i ne stizhe :) ... takodje ce se moci videti i MSI GTX560Ti,Gainward GTX570 GS,Sapphire HD 6950 (def i unlocked na 6970) itd.

@Thierry Henry

Dobio si neki problem ali ne znas koji? BSOD?Sumnju bacas na kartu?
Sve sto je vezano za problem karte moras dobiti specifican code unutar blue screen-a (driver,hardver) .
Da li si siguran da je problem te prirode?

Poslednja izmena od urednika:
Ajmo useri koji imaju doticnu kartu, kakve su OC mogucnosti, ili bolje reci maximum koji je za vase karte.GTX560 kad je najavljivana i kad se pojavila bilo je - fantastican overkloker, nesto neverovatno itd itd...ja jos nijednom to nisam video na nekom primeru ovde...

Dobio si neki problem ali ne znas koji? BSOD?Sumnju bacas na kartu?
Sve sto je vezano za problem karte moras dobiti specifican code unutar blue screen-a (driver,hardver) .
Da li si siguran da je problem te prirode?

Kako ne znam koji? Jel' citas ti moje postove ili sta? Dobio sam Rtclock64.sys BSOD posle 2 nedelje od kad imam 560 kartu. Code unutar je otvoren sa windbg. Samo izguglaj rtclock64 i sve ce ti biti jasno. Sve vraceno na default i opet bsod. Reinstall je.... win-a je resilo stvar ali sam sada na def klokovima, a nisam imao vremena da testiram. Izgubih dragoceni vikend na je... komp.

Nazad
Vrh Dno