Šta je novo?

Samsung S8500 Wave [BadaOS]

@ HSVstoned

Aj probaj da startujes taj PES 2011 preko smart search-a pa kazuj sta se zbiva?

Brate, jesi mislio preko onog search-a iz glavnog menija ? kada ukucam donor aplikaciju, toozla u ovom slucaju, ne izlazi nista, a kada kucam pes 11 prikaze kao menu aplikaciju i ne moze tako da se otvori.
Inace, modern combat, pes 11 i bruce lee rade do j..a :) e da, i ona gta wannabe igrica :)

Desire 576 MB, ali ima Hero 288 i Legend 388 (ima uređaja i sa manje).

Mrzelo me sve ovo da citam, preleteo sam pogledom ali kapiram sta je otprilike, posle cu detaljno.
Mozda manve ima nacin da sredi nesto pomocu ovoga, a mozda ce i nama znaciti koji smo brisalo gps history itd.

Hi everyone,

I know most of us still have problem with Wave's GPS. After wrestling with my GPS on Wave for a period of time, I have a solution that I'm so sure
that you will love your Wave much more.

I won't tell you guys in details because there's a lot of information behind the story. The following is the step-by-step you need to do
with your phone and it needs "sTune" as you need to deal with files in there.

Some basic knowledge I need you to know to get along with what we are going to do with the phone.

"Wave" has one feature called "GPS Plus (GPS+)" and what is it?

GPS+, based on my research on the web, is a feature of Qualcomm chipset which works as an assistant of GPS device
to download some "data" from the server on our phone for positioning calculation.

What kind of data is downloaded?
- It is just a binary file, named "xtra.bin", which contains "Almanac" and "Ephemeris" data of the 32 sats.
Our Wave will convert the bin file "AlmFile00 - AlmFile31" and "EphFile00 - EphFile31" into folder "User/LBS/CGPS_PE"
If you'd like to know about "Almanac" and "Ephemeris", please google it as I don't want to explain here.

What is the benefit of downloaded "Almanac" and "Ephemeris" data into the phone?
- These data will help your GPS device finding the position quicker because the device doesn't have to waste time-to-communicate
with the sats to get data for the calculation. The data is valid for only "167" hours and we need to re-download the binary file again
to gain the feature of GPS+.

What is the problem on our Wave?
- The problem, imo and based on my FW ver JK1, is that the firmware is incomplete and malfuntion because it doesn't work in such a way it should.

So my solution is to refresh the data under the folder "User/LBS/CGPS_PE", "User/LBS/CGPS_ME" and manual download the binary file from the server
using "LBS Test Application"

**Checkpoint**
1. ONLY "Enable location services" is used (Setting>Connectivity>Location)
2. Access "LBS Test App" by dial code *#4097*4097# on your phone
3. Make sure that under "Application setting" menu
you "GPS mode" is "Standalone" and "GPS Device-Type" is "Hybrid"
4. Under "User setting" > "Assist Method" is "GPS+"

PS. Other features such as "Advanced GPS", "Enable network position", and "Enable sensor aiding" will NOT be used.

Some explanations;
"Advanced GPS" is auto-download feature for GPS+ to download binary file from the server
"Enable network position" - I have no idea with the feature as I don't see any outgoing connection via my router's log file. And this make
me believe that AGPS or Assisted GPS still not work by now based on my JK1 firmware.
"Enable sensor aiding" - this should be a feature that enable "magnetic sensor" but it seems doesn't work properly after checking with "LBS Test App" and LBS config file.
And it worsen Route66 in terms of accuracy.

Ok, lets start!!

1. Gently plug your Wave to the PC using USB and open "sTune".
2. Browse to folder "User/LBS/CGPS_PE" and backup all the files.
3. Delete all the files under the folder.
4. Browse to folder "User/LBS/CGPS_ME" and backup all the files.
5. Delete all the files under the folder.
6. Access "LBS Test App" with *#4097*4097# and manual download the bin file under menu "Test Application" > "GPS+" > "Download data".
Now, a valid time of 167 hours of "Almanac" and "Ephemeris" files should be ready under "User/LBS/CGPS_PE" (don't worry if there're only Almanac files)
7. Make sure the data has a valid time of 167 hours by checking at the same menu "Test Application" > "GPS+" > "Check valid time"
8. Go out side the house and do the first fix. Now you should get the fix faster and more number of sats.

PS. The time (Almanac & Ephemeris) will be "invalid" after the phone restart. You should re-download to make it "valid" unless your "Advanced GPS" is working properly.
Then you don't need manual download.

This solution is proved by many user in my country and I do hope it really works for you guys.

Huh, hvala za info, ali bih sacekao potvrde iz vise izvora da ovo radi i da ne pravi neku stetu.

:smoke:
Man - i'm getting upto 4 sats indoor Cheesy It never worked that good. And from what i found GPS+ means that your phone is using GPS and GLONASS sats at the same time.

http://www.mysamsungwave.com/index.php?topic=6291.0

verujem da si registrovan ovde pa prati temu :)

Ipak treba sacekati jos koji dan. Otprilike da wave neam neke vece probleme sa hvatanjem satelita, jedino verzija bade koci i to moraju da srede u 2.0 .

Ubacio sve mape (evropseke) teleatlasa na sygic, radi ekstra i po meni bolji od ndriva (jedino sto postoji stari problem a to je mapa Srbije od 400kb).

Niko nista ne zna za tapatalk ?

Kako si naterao sygic da radi,gde ima da se nadja kljuc za registraciju.Mape nisu problem,koriste se img. otkljucane mape za Garmin.

^ Radi Sygic...postoji jedna arhiva koja se prekopira preko instalacije i nakon toga se dodaju ti neki fajlovi za licenciranje mapa i bla bla....ako ispratis po uputstvu, radi sve provereno...ja nemam Sygic posto necu da instaliram 1.2 ali gomila ljudi je to sredila...ima uputstava na netu i te arhive za download...

Ubacio sve mape (evropseke) teleatlasa na sygic, radi ekstra i po meni bolji od ndriva (jedino sto postoji stari problem a to je mapa Srbije od 400kb).

Bice u sledecem izdanju Navteq-a za Sygic, 100%!

Celo popodne slusam muziku preko wave-a, flac i 320 kbps mp3 i ovo nije normalno, ja moram sto pre da pazarim sennheiser sluske ! :) tesko da bih mogao da se odreknem ovakvog audio kvaliteta :)

a evo i zasto.

WOLFSON audio chip wm8994 ( best audio chip ever build in some phone !!!!!!!!!!!!!)-one of the most reputed experts in the acoustic domain.

Izvinjavam se,ja sam nesto pobrkao.Sygic sam i ja tako uradio,meni treba kljuc za Navitel navigaciju koja se pojavila na Samsung apps.Odlicna navigacija koja prima img.mape.

Moze li neko da mi okaci originalne parlingo.jad i parlingo.jar fajlove iz telefona...koji se mogu izvici uz pomoc sTune-a???

putanje iz kojih mi trebaju ovi fjlovi su
AppEx \ User \ java \ Hidden games \ Palringo
AppEx \ SysDefault \ java \ Hidden games \ Palringo

Upakujte ih posebne durektorijume! (moze da se nazovu kao USER i SYS)

Slucajno sam izbrisao originale, a trebaju mi...da ne objasnjavam puno... Hvala unapred

Koja vam je trenutna verzija Firmware ? Na sajtu samfirmware.com sam video da je izaslo nesto u januaru

S850XXJL2 ## 2010 December DOWNLOAD Bada 1.2
S8500XEKA1 * ## 2010 January DOWNLOAD FIRST S8500XEJL2
* No full firmware

E sad, moj Wave je na servisu, a do sada mu je pisalo XXJL2, da li neko ima ovu noviju verziju ili je to neka test/beta verzija koja nije zvanicna?

Greska je u datumu treba da pise 2011. umesto 2010.

ko se tamo registrovao moze i da vidi http://www.samfirmware.com/WEBPROTECT-s8500.htm

Poslednja izmena:
:D ;)

[YOUTUBE]vcmZW5IvK4U&feature[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]48os_gRjNBc&feature[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
ja mislim da je neko pre na ovom forumu rekao da wave ipak nema gorilla glass, već samo galaxy s.
s druge strane koliko je ovo izdržljivo na wave-u ako nije gorilla ondak je godzilla :D

Wave II nema ;)
Mozda je neki preponosni vlasnik galaxy s tako rekao, ne bi me cudilo.
A i logicno je da Wave II nema, kako bi ih drugacije distancirali ?

super, neko od wave hatera je izjavio da nema.
meni je bilo čudno da nema pogotovo posle gledanja onog lika na YT što ga "siluje" sa onim noževima :D

Mislim da sam cak i ja pricao da nema, jer je tako nekakva prica vazila svojevremeno... mislim, da ima neku zastitu (i to mnogo dobru!) je sasvim sigurno - videsmo to sa klipova, a neki bogami i uzivo ;)... ali prica je bila da nema Gorillu. Te da samo Galaxy S ima.
Uostalom, tako je bilo i na njihovom zvanicnom sajtu svojevremeno... Galaxy S je naveden kao model koji ima Gorilla Glass, dok Wave-a na tom spisku podrzanih modela nije bilo. Ne znam kakva je sada situacija...

mislim da je to bilo kao i sa kiesom, napravili su cool telefon ali posle toga nisu prstom mrdnuli što se PC softvera i marketinga tiče. i onda kad se prodalo ko alva setili se odjednom :D

Mislim da sam cak i ja pricao da nema, jer je tako nekakva prica vazila svojevremeno... mislim, da ima neku zastitu (i to mnogo dobru!) je sasvim sigurno - videsmo to sa klipova, a neki bogami i uzivo ;)... ali prica je bila da nema Gorillu. Te da samo Galaxy S ima.
Uostalom, tako je bilo i na njihovom zvanicnom sajtu svojevremeno... Galaxy S je naveden kao model koji ima Gorilla Glass, dok Wave-a na tom spisku podrzanih modela nije bilo. Ne znam kakva je sada situacija...

Gorilla Glass -> http://www.corninggorillaglass.com/#featured-products

Mozda neke prve verzije wave-a nisu imale gorilla glass ali sada je sve jasno.
A i sta su talasi mnogih od nas sve preziveli, sto neko rece ako nemaju gorilla imaju godzilla glass :D

Da li je normalno da se sat na mobilnom telefonu vrati unazad za nekoliko sati, posle 10ak minuta na ovako hladnom vremenu? Kad restartujem telefon, vrati se vreme u normalu.

P.S. Cisto da bude jasno, bio sam u servisu "popravili" su ga, namestili su oni BADA 1.2 i baterija se ponasa normalnije, ali sam primetio ovu anomaliju.

Vrh Dno