Šta je novo?

Samsung S8500 Wave [BadaOS]

dzaba kes kad trenutno NE mozes da platis ni jednu app... ja hocu my explorer i jock... a ima jos gomila app koje bih platio da mogu |( sad jedino da izmoljakam nekog ko ima stranu karticu da mi pazari...

ma možda to i jeste bada 2.0 ali je low end uređaj pa ima malo drugačiji interfejs kao i 533 i 733 modeli sa badom 1.2. bela pozadina u meniju i neki dugčiji widgeti. ako svuda piše da nfc dolazi sa badom 2.0 onda je ovo logično

Ovo na snimku nije low end, vec Samsung S8530 Wave II.

Ovo je 2.0 BADA ali je u ALPHA stadijumu, vidi se da laguje dosta i da photo editor cak i ne radi, ostalo su samo najave kao i zvanicna da ce bada 2.0 biti iza Wave 1 i za 2

Pa dobro bre, kad se predstavlja konacno bada 2.0 prava verzija, a ne neki zacetni stadijumi, beta verzije ne znam ni ja sta sve, zar nije trebalo danas, nista nema na netu, osim ovog klipa, koji mi se bas nesto i ne svidja?

Na snimku je definitino nova verzija Bade ali je natankovana upravo za prezentaciju nekih novina koje su najavljene...te tu i mozete videti dosta onih ikonica u meniju od kojih svaka po nesto demonstrira, a i finalnoj verziji tih demonstratora nece biti...samo, ako opet ne dozvole da uredjujes home screen sa ikonicama kako zelis, kao na androidu i iphoneuu .,..zayebali su stvar sto se mene tice...jes da kazu da ce biti UI promenljiv.,..bla bla bla...al ja ne videh nista konkretno po tom pitanju, tj. po pitanju shortcut-ova na home screene-u...sto mi mnogo fali...

Bas gledam sad HTC HD2...hta sve u njega moze da se upakuje...od Win7, poslednjeg andorida pa do Ubuntu-a...ludilo...i samo izbacuju nove i nove modove...

Na snimku je definitino nova verzija Bade ali je natankovana upravo za prezentaciju nekih novina koje su najavljene...te tu i mozete videti dosta onih ikonica u meniju od kojih svaka po nesto demonstrira, a i finalnoj verziji tih demonstratora nece biti...samo, ako opet ne dozvole da uredjujes home screen sa ikonicama kako zelis, kao na androidu i iphoneuu .,..zayebali su stvar sto se mene tice...jes da kazu da ce biti UI promenljiv.,..bla bla bla...al ja ne videh nista konkretno po tom pitanju, tj. po pitanju shortcut-ova na home screene-u...sto mi mnogo fali...

Bas gledam sad HTC HD2...hta sve u njega moze da se upakuje...od Win7, poslednjeg andorida pa do Ubuntu-a...ludilo...i samo izbacuju nove i nove modove...

Pa valjda im je u prilogu da odrade Badu kako treba, slicne fore da ima kao Android, ako ne, braca rusi nek pomazu sa onim ubacivanjem Androida na Wave...

sad vidim u oglasima ovaj wave 2 što ga prodaje stoske i piše ispod "Instaliran i GPS (NavGo) koji radi odlicno."
ja imam NDrive ko i svi pretpostavljam, koji je sad taj NavGo? Nije da mi treba, ni ovaj ne koristim ali ako je dža-bu što da ne :).

Ja sam pogresno otkucao, NDrive je u pitanju :)

Jos jedan " detaljniji " snimak 2.0 okruzenja :S: u blago katastrofalnom izdanju na nama " razumljivom " jeziku :d

Ja sad tek nista ne razumem, koliko sam ja shvatao sve, mislio sam da ce sada da predstave skroz funkcionalnu 2.0 verziju, spremnu za trziste, pa da krene polako distribucija po zemljama, a ne neke pocetne verzije, bete, trange frange, kao da se deca igrala, totalno mi nista nije jasno...!!!

EDIT: Kao Bada 2.0 stize na Wave i Wave II u Junu, skroz funkionalna, procitah, videcemo...

Poslednja izmena:
*** ipak je 1.2 izašao nedavno. ipak smo i mi malko nerealni, mada ne kažem da i oni nisu spori

Bio u servisu, BG elektronik, dao telefon na proveru, rekao za problem sa baterijom i riba koja tamo radi mi rece "nije trebalo da sami upgradujete Badu, jer niste skinuli sve drajvere, pa je to verovatno razlog lose baterije".
U prevodu na srpski, onaj ko kupi telefon od Telenora (za ostale ne znam) ima pravo da ode u ovlasceni servis i da mu tamo urade upgrade telefona i to za DZ u toku garancije. Svaki drugaciji upgrade, cak i preko KIESA, je pogresan.

Mali troll, ali za one koji su pazarili telefon od Telenora mozda i bitna informacija.

Nije mi jasno kako moze biti update software-a preko zvanicnog programa pogresan? Na primer, ja sam isto kupio telefon u Telernoru, sam upgrade-ovao Badu i nemam problema sa baterijom.

Ja kapiram da je ovo neka polu-gotova verzija,chisto da se prezentuju nove tehnicke mogucnosti OS-a....

Ta riba u BG elektronik uvek kaže da je update fw-a krajnje riskantna operacija;)...Slažem se da sve može da krene naopako, što bi Marfi rekao, ali ogroman je broj ljudi koji su update napravili bez problema. tako da definitivno ne stoji da je upgrade preko KIES-a pogrešan.

Juče na SPENS-u vidim Wave 723 za 29990 (bez ugovorne obaveze), nisam ni znao da su ti low end bada došli kod nas. Ovaj nije imao onaj kožni poklopac za ekran.

samsung-wave-723-01.jpg

Testirao sam koliko sam mogao ovih dana...ispod 15minuta GPS nema sanse da uhvati nesto. Ukljucene sve dodatne opcije u locations. Interesantna promena od 1.2 je i da u gps statusu nemam vise one barove dok trazi satelite, samo izbaci sve zelene kada lockuje za 15-20minuta pa gps status gubi svaki smisao. Kada uhvati, deluje da sve radi korektno. Ima li ko ideja kako ovo popraviti?

Juče na SPENS-u vidim Wave 723 za 29990 (bez ugovorne obaveze), nisam ni znao da su ti low end bada došli kod nas. Ovaj nije imao onaj kožni poklopac za ekran.

samsung-wave-723-01.jpg

Bzu, ja tolko platio s8500, tj manje od toga i jos dobio porez nazad... koja banda |(

Bzu, ja tolko platio s8500, tj manje od toga i jos dobio porez nazad... koja banda |(

onda da ti i ne kažem da je uz njega bio wave S8500 za 44990 :D

btw što se GPS-a tiče, malopre sam bio u Ravnom Selu. Ispred auta sam upalio GPS status i okrenuo fon naglavačke, tri sekunde posle 7 zelenih linija od satelita, upalim NDrive, trebalo mu je oko 10ak sekundi da konstatuje da ima vezu sa satelitima, nekih 5 sekundi da izračuna put do veternika. na raskrsnicama greška ide i do 10 m dok mi je brzinu kretanja pokazivao besprekorno. Ja sam prezadovoljan što se njega tiče, iako mi dosad nije trebao, ako se ukaže prilika vrlo rado ću ga koristiti. samo jede bateriju ko lud

Gresku mozes ublaziti gasenjem advanced GPS-a.

onda da ti i ne kažem da je uz njega bio wave S8500 za 44990 :D

btw što se GPS-a tiče, malopre sam bio u Ravnom Selu. Ispred auta sam upalio GPS status i okrenuo fon naglavačke, tri sekunde posle 7 zelenih linija od satelita, upalim NDrive, trebalo mu je oko 10ak sekundi da konstatuje da ima vezu sa satelitima, nekih 5 sekundi da izračuna put do veternika. na raskrsnicama greška ide i do 10 m dok mi je brzinu kretanja pokazivao besprekorno. Ja sam prezadovoljan što se njega tiče, iako mi dosad nije trebao, ako se ukaže prilika vrlo rado ću ga koristiti. samo jede bateriju ko lud

Bada 1.2?
Ne znam da li to da vezem za update ali recimo od tada bele pravougaonike u gps statusu nisam video... posle 15min dobijem zelene i to je to (nekada posle 25 minuta). Vreme dok nadje me jaaako nervira :(

Vrh Dno