Šta je novo?

AMD X4 955 VS. X6 1055T

A znaci ipak si kloknuo na 3.4, ja mislim da je do ploce ali .. nemoj da me drzis za rec. Ali bio si mi najbolji kada si rekao da nece ni da mrdne onda sam bas mislio da je do procesora ili da ti je maticna bas ...riknula. Mislim da ti izvlacis max sa tom plocom to je moje misljenje. Ali ako mozes probaj prvo vidi kod nekog druga da testiras jos.

Pa ti si mi dao taj x6 zato lepo reci kako je tebi radio?

A nisam skontao da si to ti...Kako Ploca ima softwere koji se zove turbo V EVO i kod njega imas extreme unlocker i on sam podesi maximum stim sto je moja memorija losa pa ne ide vise od 3.6.

Pa ako je tebi radio na 3.6 onda nije do procesora znachi da uzimam drugu plochu, reci mi koliko si provrteo krugova u linxu na 3.6 imash li neku sliku?

x20 na temp od 50c i igranje dirt 2 znaci bez problema je isao na tu vrednost.

sa stock kulerom.. koji je bucan....

Znachi ova plocha je krsh za x6, evo chovek od koga sam uzeo procesor kazhe da ga je furao na 3.6 sa stockom

Covek ti je svetski uvalio taj x6! Video da se ne razumes,video da su ti svi rekli da ne menjas 955, ti opet nisi poslusao i sad ces da bacis jos min 20-30e za drugu plocu! Al dobro, tvoje pare,tvoje greske...

A otkud ti znas da ga je furao na 3.6? Mogu i ja da kazem da furam moj proc na 4.0 sa stock kulerom i na 1.37v i da sam nb stavio 3200,itd... jel ces mi verovati? Svako svoju robu hvali,i svako ce reci da je najbolja...

Čovek ima # CPU: AMD X6 1055T # MoBo: Crosshair IV Formula, moralo je da radi na 3,6 na def pa da hebe orla u letu ;)

http://www.hardwarecanucks.com/foru...gabyte-870a-ud3-am3-motherboard-review-9.html

4ghz bez problema sa X6 1090T

a da moze da radi i sa tvojim neotkljuchanim, dokaz je fsb od preko 300.

mnogi misle da je lako ocovati AMD i to josh ako to nikad nisu radili ili pak nemaju dovoljno iskustva. pa nije bash tako. pogotovo kad se napravi mix od lesh ram memorije, ploche iz sub 100e segmenta i procesora koji nije BE.

verovatno bi ti bolje bilo da si se otvorio za 1090t i za neku bolju memoriju, ali....

moguce da je jednostano cpu leshina primerak ili pak da ga je prethodni vlasnik mozda degradirao ili neshto zeznuo memorijski kontroler. ali dok ne ispitash sve, ne mozesh donositi nikakve zakljuchke tipa, lesh je cpu, lesh je memroija ili lesh je plocha. ako ti je lakshe da promenish plochu, uradi to, ali ako ti se desi ponovo isto nemoj da kukash posle.

Poslednja izmena:
Villy, sigurno da moze na crosshair lV,ali nekome ko se uopste ne razume mozes prodati pricu kako radi i na nekoj am3 770 ploci

E ljudi nisam ja tu kriv ja sam ga terao na 3.6ghz ali sam imao lose napajanje pa nije islo dalje... ne lose slabo za clock. Prodajem ceo komp i tako sam stavio da se prodaje i procesor rekao moju cenu, a on je predlozio zamenu ja sam rekao da cu da razmislim kada sam ja razmislio rekao sam da pristajem i dao mu 4 dana fore imao je da misli. Ja bi najradije vratio novac i procesor samo da nisam kupio napajanje. A kod mene je radio na 3.6 mada me nervirao kuler jako, a prosao je i linx sa 20 prolaza. Ja ne zelim nikog da prevarim a i nisam nikog, uvek idem na moto sto nezelis da rade tebi ne radi i ti njima. A i kupovina nije isla preko benchmarka tako da nisam znao da je on kupac..

Villy, sigurno da moze na crosshair lV,ali nekome ko se uopste ne razume mozes prodati pricu kako radi i na nekoj am3 770 ploci

Pa nisamja njemu prodao pricu zao mi sto nisam uradio nijedan screen a trebao sam... Nemoj da pravis od mene negativca.. Ja sam izasao koliko sam god mogao u susret... Da nisam ulozio te pare vratio bi mu i procesor i pare..

Ma nisi me razumeo. Ne pravim od tebe negativca,daleko bilo. Svako gleda prvo svoj interes,i to je normalno.
Pa nije tvoje da ti kupca pitas da li ce ti raditi,jer se podrazumeva da kupac zna sta hoce i sta mu treba. :)

Pedja,sacekaj da stignu nove ploce,ako bude moguce da thuban radi na njima uzeces neku novu,ako ne, pasce cena ovim am3,pa ces uzeti neku jaku i uzivati. Mesec-dva ti nista ne znaci :)

studentu nisi ti kriv, opusti se, on ne radi neshto kako treba, a i cpu radi an defoltu, znachi ispravan je, ako je kod tebe radio an 3.6, ne mozesh ti biti odgovoran ako njemu ne radi ili ne zna da namesti, ili pak nije kupio odgovarajucu plochu. u svakom sluchaju, ubedjen sam da moze da ga klokne na 3.8-4ghz jer ima bolji kuler od tebe, a do 4ghz bi trebalo da moze da izdrzi plocha, tj mosfeti, a ako turi neki vent da pirka preko njih, moze i vishe, ali dechko ne slusha shta mu se kaze.

PA pazi nisam ga ni ja nesto namestao i kod amd-a se ne razumem ja sam uvek imao intel, cak i zalim sad za mojojm P5Q3 Deluxe i Q6600. Ja sam ga podesio tj ploca ga je podesila.. znate o cemu pricam ko se razume u ROG seriju.

PA pazi nisam ga ni ja nesto namestao i kod amd-a se ne razumem ja sam uvek imao intel, cak i zalim sad za mojojm P5Q3 Deluxe i Q6600. Ja sam ga podesio tj ploca ga je podesila.. znate o cemu pricam ko se razume u ROG seriju.

da li ti je bio stabilan an tih 3.6ghz? da li si vrteo neke testove stabilnosti?

Jeste provrteo sam 20 puta linX i temperatura mi je bila 50-53c najvise samo ja sam ga smanjio jer sam imao utisak da ce se napajanje raspasti CM Extreme power 500w tj bio je bucan ventilator, ali nije izlazio tako topa vazduh. sad sam uzeo CHIEFTEC Turbo CFT-750-14CS 750W i nazad izbacuje mlak vazduh. Mada nemam trenutno kuciste pa nemam ni ventilatore mozda je to i normalno ako uvlaci od procesora topao vazduh:).

Evo ga cpu sa ugashena 2 jezgara u biosu ide na 4ghz chim upalim 5 ili 6 jezgro nebitno odma puca linx posle par sekundi dok na 4ghz i 4 jezgara radi evo slike znachi da nije do memorije radi na thubanu ili su ta 2 jezgra losha ili cpu od to dvoje nema drugo

Prilozi

• 4 JEZGRA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.jpg
    4 JEZGRA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.jpg
    296 KB · Pregleda: 72
Ne mogu jezgra koja rade Ok na default da budu losa. A sa to gasenje jezgra si ti taj cpu downgradowa na Deneb-a, tako da taj zakljucak da mem. radi na Thuban i nije bas neki... Pedjo, nadji bwe, majku mu, neku drugu memoriju, pa probaj.... Sve bwe nesto oces da koves ekseri bez cekic. Pa ne moze sine... :) Bez alata nema....

Poslednja izmena:
Ma kakva crna memorija, jedino sto je dokazao jeste da ploca nemoze da izvuce 6 jezgara pri oc-u. A to, ako jezgra rade na default, ne mora da znaci da ce da rade sva i na 4ghz, nema svako jezgro isti oc potencijal. Mislim da je u nekom ranijem postu napisao da je memoriju maksimalno olabavio, pa i je i dalje dobijao bsod. A i thuban je u svemu bolji od deneba, hladniji, bolji oc potencijal, manje trazi struje i ima bolji mem. kontroler, tako da ta tvoja tvrdnja ne stoji nimalo. Ne mogu da verujem koliko se puta vrti jedna te ista prica, da li iko prati radnju, ili ide fora: "Ma ja cu da ti kazem sta ne valja, a bas me briga sta je neko ranije napisao".
Villy je rekao koliko je ploca mocna. Ne verujem da bi tek 'nako blatio neko parce hardvera iz obesti. Cak je Pedjin slucaj dokazao to sto je Villy rekao za plocu. Tako olako delite savete bez imalo informacija, i ikakvog truda da malo pogledate sta je covek vec probao.

Kako to? Da li je probao sa drugom memorijom? Mem. moze da kosta ko Yugo, ali da ne radi iz boga pitaj kog razloga. Sto se ploce tice, to sto tvrdite je jednostavno nemoguce. Ovo je moja ploca:

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3276#ov

Pogledaj kakva je i pogledaj sta stoji prvo pod overview;)

Ima 2+1 anponsku, a vi pricate da UD3 ploca moze samo na def. sa 8+2 naponskom. Pa to nema veze...

iwcham druže, nemoj da se ljutiš, ali kad već nisi čitao temu od početka i pratio šta sam ja pisao i šta su drugi ljudi pisali, nemoj da pitaš glupa pitanja i svoje zaključke donosiš na osnovu pretpostavki.

Pogledaj na par mojih poslednjih postova šta sam odradio sa pločom i koliko još ljudi ima problema sa pločom, a onda baci pogled na gigabyte forum, pa tek tamo vidi ima iste probeme kao ja i peđa. SAmo pogledaj temu o ovoj ploči na ovom forumu i pogledaj moje i boardslideove postove pa vidi... Ma bre svi se žale na ploču i ploča je krš za X6 i tu je tačka. Da ne pominjem što sam ja lično vrhunski ohladio naponsku, menjao memorije itd, a povrh svega toga što moj procesor radi na drugim pločama, a na ovoj neće. PLoče su krš i .

Evo uzeo sam danas tri nova komada ploča. 87A-UD3, MSI 77 C45 i ASUS 880 PRO USB3 EVO, pa ću da sumiram svoje utiske.

Mogu samo da kažem da je gigabyte prso u startu, jer radi je lošije odrađen od stare GV MA770TUD3P.

Toliko od mene, ceo tekst će biti praćen kompletnim slikanjem podešavanja i setupa. Više reč neću reći u ovoj temi, a vi onda dalje lupetajte da je kriva memorija, procesor itd....

Dobro sto sam onda uzeo ovu plocu za 4800din umesto UD3 :smack:
Salim se malo. Jednostavno nema logike. Procesor koji radi bez problema na default na ploci od 4800din koja ima 3+1 faza isto tako ne moze da mrdne sa default na ploci od 10000din sa 8+2 faza. Pa to je kao da kazes da je 2+2 5. Ali ok, ako si sve to proverio u praksi... onda ostaje samo da se cudimo i krstimo...

Evo 2 korisna linka:

http://www.overclock.net/amd-cpus/832269-help-overclocking-phenom-1055t.html

Znaci, lik koji pojma nema ga je kloknuo na 3.4Ghz iz neznanja.

Ovde, pak, ispade da taj cpu uopste i nije na support list za tu plocu. Jel ti nije stara revizija? Imas li najnoviji bios?

http://forums.tweaktown.com/gigabyte/39547-gigabyte-ga-870a-ud3-x6.html

Nisam neki expert, ali ploca ima 8+2 power design. Nemojte da mi kazete da na njoj proc. nece da makne. Znam da UD3 nisu neke ploce, ali trebalo bi da se regularno klokuju do limita procesora, doduse uz pistanje navojnica i mogucnosti da svakog sekunda sve EXPLODE.

Pa kad na moju plocicu koja vredi tepsiju pasulj moze da se ubode x6 1055, glupo bi bilo pretpostaviti da na ud3 ne moze da se klokne.

Sta ti znash i o cemu ti pricas?(ne mislim samo na ovaj post...)

Ploca se raspada bukvalno, zbog te ploce sam otvarao novo pojacalo od 500e(audio je pravio probleme, ne znam kako se to stabilizovalo) , probao sam sve moguce biose, u samom startu sam imao fenomenalne rezultate - cinilo se da kakva god setovanja da stavim da to radi rock stable!!! Ohh how I was wrong... Mozilla BSOD-uje na svaka 2-3 minuta surfa na load safe defaults iz BIOS-a, dalje igranje igara da i ne pominjem(ustvari stabilnije je igranje igara od surfa u svakom slucaju ali i to puca na 30-ak minuta, nemam pojma tako nesto). Menjao sam i win7 sa 64 na 32 i ista prica... Moj primerak je za reklamaciju nego narucio sam drugu plocu uz doplatu pa me mrzi da se smaram sa reklamacijom a i necu ponovo istu plocu pa makar bila i revizija 3.0(moja je 2.1). Od Gigashita necu vishe nista bar ne skorije jer su im ove ploce kriminal a tek grafike 6850... A da, da ne zaboravim sinoc je otisla i mrezna , da da lepo instalirana i izgleda da je sva u redu sa njom medjutim ne postoji vishe u networku , kabal ubadash/cupash win nista ne registruje - ne postoji vishe , probao sam repair, sys restore, ponovo install driver - nista. Nisam reinstalirao win 7 jer me ne interesuje Gigabyte je ovoga puta toliko us**o stvari da ne zelim da cujem vishe za tu firmu. Nema tu nerviranja, ostaje mi samo da se smejem i to i radim, inace sutra vracam plocu u firmu jer mi je konacno stigla druga!

Demios ne sumnjam da si vrhunski poznavalac AMD-a ali nemash iskustva sa ovom plocom, ja sam se cudio da prosto 2 dana nisam mogao da verujem. Najbrze degradirajuca ploca EVER!!! Da li je problem sto premestaju proizvodnju u druge fabrike ili sta vec - ne interesuje me, ovo nije toliko bash jeftina ploca, ima 8 + 2 faze i sve garantuje neki pristojan klok medjutim...

Poslednja izmena:
naravno da nemam iskustva, samo mi chudno kako to nekome radi, a nekome ne. da li je kod nas doshla neka lesh serija ili shta. takodjer, bash me zanima ko je uvoznik tih plocha.

Ma vazi se. Ploca tera 955be na 3.8ghz bez problema, a sa 1055t ne moze ni da makne. Ne znam ko ne zna o cemu prica. Googlaj malo. Pitaju ljudi kako 1055t da teraju preko 4hgz a ovde se prica kako to fakticki uopste ne radi. Mozda ploca bagira i krs je. Mozda je nepouzdana javlja se bez zvuka, mreze... Ali da na njoj ne moze x6 da se klokne, to su gluposti...

Evo na crosshair iv mi radi cpu na 3764.mhz znachi da je plocha 870a-ud3 ochajna za x6. Nece ovaj procesor na 3.8 nema shanse.

A ti BoArDsLiDe nisi kupio Bugatti Veyron, nego parce elektronike koje se proizvodi u milijarde primeraka. Greske se desavaju. Mass production. Dok god postoje na netu ok review-i za plocu, i ljudi koji teraju x6 na po 4ghz...ovakvim uopstavanjima nema mesta...

http://www.youtube.com/watch?v=SEWAA973T2A

Poslednja izmena:
Nema mesta? Pa ja znam 5oro ljudi koji se žale na ploču, kukaju od muke. A sve su iskusni ljudi, tj nisu noobovi. Dodouše znam i jednog koji je zadovoljan, ali mislim da mu ploča još nije vrisnula. Ma bre, opet kažem, ali ko neće da čita, ne mora, idi na Gigabyte forum pa vidi šta se priča za ploču.......

Da bolje da verujemo tamo nekim YT likovima, nego ljudima koji su probali ploču... Ah što volim te "wiki/YT" postere :)

Vidi šta radi ASUS za iste pare sa istim steupom ;)

Testirano jutros do 6 sati! Čak se i onaj mali MSI c45 bolje pokazao odo ove ploče...

Prilozi

• asus.PNG
    asus.PNG
    95.7 KB · Pregleda: 53
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno