Šta je novo?

AMD X4 955 VS. X6 1055T

Au brate nece ni na 3.2ghz, losh primerak.

Džaba tebi peđomire pričati :D

Menjaj ploču ako si već uzeo X6.

moze na 3.2,pa da je najlosiji primerak :p Zeza te nesto drugo,najverovatnije memorija,ne moze taj drljavi exceleram preko 1600 :) Povecaj ramu voltazu,meni recimo radi na 1.72V.

Džaba tebi peđomire pričati :D

Menjaj ploču ako si već uzeo X6.

Reci mu isto na sekiri, mozda te tamo poslusa :)

Kraju sala, kao sto ti rece Villy, UD3 ploce nisu za OC, posebno ne za oc Thubana, mada opet-u osvit Bulldoze, sve je to tek u fazonu-da se lakse ceka...
Villy, kolko se secam ti si pre imao GA 790XT UD4P plocu, kao ovu iz mog potpisa, ne znam kakva si iskustva imao s njom ali ja na njoj bez problema teram ovaj 1090T na 4.1 gHz na 1.475 a 4gHZ na 1.45(mada vecinom vozim na defaultu jer turbocore savrseno radi), iako je 790 chipset dosta dobro "nosi" Thubana, pretpostavljam zbog hladjene naponske.
Mislim da bi mu bolja opcija bila i da je nju uzeo od te UD3 iako je stariji chipset.

Nemoguce pa na x4 955 je radio na 1856mhz proshao linx 100 krugova znachi da nije do memorije jedino ako ne trebaju druge latencije memorije da isprate x6 ja stvarno ne znam?

Reci mu isto na sekiri, mozda te tamo poslusa :)

Kraju sala, kao sto ti rece Villy, UD3 ploce nisu za OC, posebno ne za oc Thubana, mada opet-u osvit Bulldoze, sve je to tek u fazonu-da se lakse ceka...
Villy, kolko se secam ti si pre imao GA 790XT UD4P plocu, kao ovu iz mog potpisa, ne znam kakva si iskustva imao s njom ali ja na njoj bez problema teram ovaj 1090T na 4.1 gHz na 1.475 a 4gHZ na 1.45(mada vecinom vozim na defaultu jer turbocore savrseno radi), iako je 790 chipset dosta dobro "nosi" Thubana, pretpostavljam zbog hladjene naponske.
Mislim da bi mu bolja opcija bila i da je nju uzeo od te UD3 iako je stariji chipset.

To je najbolja ploča koju sam imao, prodao sam je Fingonu :D Ne mogu da ti opišem koliko mi je žao te ploče :( Meni je radio na 4Ghz na 1.425 1090T :( bolje je dati 70e za tu ploču polovnu, nego 100 za ovu ud3 koja ja i pokretač teme vozimo. Džaba sata 3 i usb3 kad ne može da tera procesor preko 3.5 :(

To je najbolja ploča koju sam imao, prodao sam je Fingonu :D Ne mogu da ti opišem koliko mi je žao te ploče :( Meni je radio na 4Ghz na 1.425 1090T :( bolje je dati 70e za tu ploču polovnu, nego 100 za ovu ud3 koja ja i pokretač teme vozimo. Džaba sata 3 i usb3 kad ne može da tera procesor preko 3.5 :(

Ma meni nece da tera ni na 3.2

Ma meni nece da tera ni na 3.2

Cekaj, cekaj, to vec ne moze, neku gresku u koracima pravis ocigledno. Ti si presao sa 955 Phenoma koji je BE pa ti je bilo lako da klokujes, samo svirnes mnozilac i napon ako ustreba i gotovo, ovaj 1055 nema otkljucan mnozilac pa pretpostavljam da otuda problemi. Ovde ces morati malo vise da se pomucis ali fino, polako, korak po korak i izvuci ces bar 3.5-3.6 pa da je ne znam kakav i primerak procesora i ploca.

Najvishe shto sam uspeo da izvuchem je 3.0ghz nemogu vishe odma restart chim pustim linx, malo je bio izgreban od kulera procesor da ne pravi to problem?

:lupko: Koji genije. Nekima dazbe govoriti. Samo mi nije jasno zasto je dosao za savet na 2 foruma kad je opet ucinio ono sto je zacrtao. :crash: Sad kupi i novu plocu. Neku 790XTA ili 890 ili juri neku ASUS
M4A79T Deluxe polovnu ako zelis da "teras" tog x6 kako treba :)

Poslednja izmena:
Moj glas za MB AM3 890GX ASUS M4A89GTD PRO

a s'obzirom da u skorijoj buducnosti stize BD, nema potrebe da sada trosi pare na X6 (a on je upravo to uradio :D)
Pa znas kako ali kada stigne bd sta mislis kojim procesorima ce drasticno da padne cena X4 ili X6 moci ce da izvuce kinut.

A sto se tice ostalog tebe tu zeza ili memorija ili ploca nam druge taj procesor da je najlosiji ako ga lepo podesis moze da ide na 3.6 sa stock kulerom a sa necim jace ide na 4 bez problema ali ne sa tom plocom.
Evo ti primer: http://www.youtube.com/watch?v=5a7AxZJ7tWc&feature=related

Ajd kad se već ovde bavite klokom AMD-a, može li neko da me uputi u max bezbedan napon za DDR3 module? Imam 2x2GB Kingston 1333MHz CL9 koji su po defaultu na 1.5V, sad rade na 1.65V i 1667MHz ali i dalje šuntavi CL9, stavio sam danas Arctic Cooling RC na nju, pa bih malo da je poćeram... :d (spustim latencije, ali ne znam do kog napona smem da idem)

ovim programima mozes da vidis sve vrednosti za mem., npr.

Prilozi

• everest.jpg
    everest.jpg
    247.2 KB · Pregleda: 59
  • cpu-z.jpg
    cpu-z.jpg
    83.9 KB · Pregleda: 55
Pa 98% zavisi od memorije ali vidim da je ok.. tako da 99% bojim se onih gremlina koji znaju da pokvare planove.

Da ne zeza mene i sad memorija, na 955 black edition je ishla na 1856mhz ali opet black je bolji po pitanju toga. Mozhe li mi neko pomoci kako da podesim latencije i da probam nekih 3.6 na ovoj plochi?

ako mozes pokusaj da nabavis neku memoriju koja ti je predlozena uz maticnu, da ti neko pozajmi ako ima ddr3 pa da probas sa drugom memorijom da podignes cisto da znas da je zbog ploce...

Salu na stranu, ne razumem. Nije ta ploca valjda toliko losa da ne moze cpu na njoj ni da makne...

...a da ja tebe pitam nešto.

Jel možeš ti da kupiš Maybach i onda da mu sipaš švercovani super 95 iz Bugarske, a da ga pritom voziš 250 na sat po kaldrmi?

Naponska na ovoj asus-ovoj M4A89TD je 6+2??

Ja bi isao na M4A88TD-V EVO/USB3. Best buy ploca. Mada ne znaci 100% da ces moci da postignes stabilni 4.0GHz clock. Mnogo kockica treba da se slozi da bi to postigao. Kao sto rekose ljudi pre mene.

Ali Cpu nece ni da makne... To je sumnjivo.

ako nista drugo pitaj tamo gde si kupio cpu da testiraju na nekom svom pc

Pa da,jednostavno nek' zamoli ljude iz prodze da provere koliko mu se klokuje CPU.:laugh:

Kako se ne setih toga do sad,ustedeo bih sebi dosta cimanja...:laugh:

Vrh Dno