Šta je novo?

AMD X4 955 VS. X6 1055T

Lik od koga sam uzeo x6 mi je rekao da ga je drzhao na 3.6 ali on ima ASUS Crosshair IV

Pa Crosshair IV je Crosshair IV... Mozda mozes da je poredis sa UD7 a vrlo vrlo tesko sa UD3...

Pa onda je jasno.. tebe zeza maticna ili memorija.

Memorija je glat ishla preko 1800 na starom procesoru, jedino ako je losha memorija za x6 neka me neko ispravi?

Pa to ti govorim amd ima implentiran memoriski cip u procesor dok intel na cipsetu, usled toga veca kompitabilnost kod intela. I nece svaka memorija da radi na amd-u proveri u knjizi na sajtu kompitabilnost ploce i memorije. Mada kao sto sam rekao 99% mislim da je ploca. A procesor mislim da je skroz ok jer nema sanse da se nemoze kloknuti. Imas li garanciju na njega? Ako sumnjas da je bas procesor probaj da ga zamenis... Mada ne znam koji bi izgovor mogao da smislis da bi ga zamenuli. Ali opet ali nema sanse da je procesor...

Ja mislim da sada i Intel ima IMC u procesoru...

I ova tema je bez veze više. Vrti se na poseldnjih 10 strana jedna priča, a da ne pominjem što je pokrenuta na dva foruma i da opet pokretač treda tera svoju priču i što mu ne dopire do glave šta mu se kaže. Glupa investica, krš ploča i to je to... Over and out

Poslednja izmena:
Samo da javim da sam jutros uzo x4 955 i da radi ko zmaj. Crysis2 silky smooth. :D

Ja mislim da sada i Intel ima IMC u procesoru...

I ova tema je bez veze više. Vrti se na poseldnjih 10 strana jedna priča, a da ne pominjem što je pokrenuta na dva foruma i da opet pokretač treda tera svoju priču i što mu ne dopire do glave šta mu se kaže. Glupa investica, krš ploča i to je to... Over and out
Da je imao bolju plocu bila bi to ok investicija. Jer 6 jezgra su ipak bolja bar meni za photoshop after effect... a za igre je isto ok nigde nije stucno...Zeznula te druze ploce.. Pozz

Znam ali nema veze zamenicu je drugom.

Onda sacekaj jos dva meseca da se pojave am3+ ploce

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Sta ste bre napali decka.... Njegove pare, pa molim lepo, neka menja svake nedelje po jedan...i ja ne razumem one sto uzimaju GTX580 da se igraju 'duze vremena'... Gde se ima tu se i prosipa...cheerscheers

Evo 2 korisna linka:

http://www.overclock.net/amd-cpus/832269-help-overclocking-phenom-1055t.html

Znaci, lik koji pojma nema ga je kloknuo na 3.4Ghz iz neznanja.

Ovde, pak, ispade da taj cpu uopste i nije na support list za tu plocu. Jel ti nije stara revizija? Imas li najnoviji bios?

http://forums.tweaktown.com/gigabyte/39547-gigabyte-ga-870a-ud3-x6.html

Nisam neki expert, ali ploca ima 8+2 power design. Nemojte da mi kazete da na njoj proc. nece da makne. Znam da UD3 nisu neke ploce, ali trebalo bi da se regularno klokuju do limita procesora, doduse uz pistanje navojnica i mogucnosti da svakog sekunda sve EXPLODE.

Pa kad na moju plocicu koja vredi tepsiju pasulj moze da se ubode x6 1055, glupo bi bilo pretpostaviti da na ud3 ne moze da se klokne.

Poslednja izmena:
Jedno je klokovanje,a drugo da samo moze da se upali... Nije samo poenta da moze da isporuci odredjeni napon,taj napon treba da bude i stabilan,bez oscilacija....:)

Uostalom,rekao mu je lepo chovek da ne moze sa tom plocom,da je on pokusavao,njih desetoro mu pricalo,i sad kao nikom nije jasno.

Sve je to jasno, ali u ovom slucaju covek ne moze da makne cpu sa 0. Moja UD3 je drzala i5 750 na 4.2Ghz Linx 8 sati. Jasno je da za takav oc ni ud4 ne vrsi posao za24/7, ali za slikanje moze i UD3 ;)

Pa ko je mogao da pretpostavi da nece da radi, sad je gotovo nego od sad pa na dalje cu da vas poslusham pa da vidimo kako cu prolaziti, sad lepo pitam hocu li moci sa asus crosshair iv formulom da guram nekih 3.8 ili 4ghz bez problema? Poshto sam video da likovi na slabijim plochama guraju na 3.6 sa stock kulerom?

Pa opet ti sve zavisi od Cpu-a. Moj savet je da ne pravis rupu bez dna. Sljakaj lepo taj x6 kad si ga vec uzeo dok ne dodje Bulldozer ili Intel, pa onda menjaj. Ako ti je, recimo, zapao jedan od 10 najlosijih primeraka cpu-a u ovom delu Evrope, onda moze da se desi da ni Merlyn the Wizard ne moze da baci takvu magiju da ga pocupa. Da dajes sad pare za Asus Crosshair 4, omg, omg, tolike pare za plocu koja ce sa 3 meseca da vredi tepsiju bureka je suludo rasipanje para. Cak i ako si extremno bogat covek, kupi nesto devojci, popij pare s drustvom, udeli sirotinji...

Poslednja izmena:
Pa ja da sma toliko bogat ja bih odma uzeo neki i7 i plochu od nekih 300 evra, nego eto volim da ima sve jako. Hoce li biti nove ploche za am3+ ili ce da se ispeglaju biosi?

Poslednja izmena:
Nove ploce. Bice drugaciji socket....za jedan pin... :D

Znachi morace i nova plocha, a tad ce mi trebati jedno 100-120 evra za plochu i 150 za neki procesor jel tako?

Recimo...za konkretne cene ne zna niko...

Mene u principu ni ne zanima,necu ni da jurim najbrze. Uzeo sam plocu sad,kad pojeftine x6 uzecu i CPU,napucati ga koliko moze i nek' stoji... :)

Tako. Ali tada bi bar znao za sta dajes pare. Taj cpu ce pod da brise ovim Thubanima i Denebima. Ovako sta ces da uradis. Doplatio si 50e za Cpu, i sada treba da das jos gomilu love za plocu...:smackbum: i da sve radi bar 2% brze nego staro, ali ne... Cak nije sigurno da nece i losije da radi...
Sto se tice ceni Bulldozer-a, to nije misterija. Oni mogeli koji ce se boriti sa 2500k, kostace kao 2500k, Asus Corsair 4 bice zamenjen sa 5 recimo za slicne pare..itd...itd... A da naprave nesto toliko revolucionarno da ponizi intele pa da mu nabiju cenu, sigurno nece...

Poslednja izmena:
druze, ne radish ti neshto kako treba. jes da ud3 nisu top ploche, ali daleko od toga da su krsh kao shto neki kazu, ima 8+2 faze i moze solidno da se nosi sa osrednje klokovanim x6.
taj cpu mora da radi na barem 3600mhz, a ono shto treba da uradish je sledece:

ne znam koji kuler imash, ali treba ti neshto od barem 15-20e, neki hyper tx3 i slichno.
skini sa neta i ufleshuj najnoviji bios za plochu
u biosu setuj fsb 257mhz
cpu na auto ili x14
memoriju stavi na 1333 cl9 (oko 1712 ce biti) unganged, kasnije kad utvrdish max cpu klok, onda zatezi memoriju, ona je najmanje bitna
mnozilac za NB stavi na x9 (2313)obavezno stavi command rate 2T, zna da pravi problem kod jeftinijih memorija
ht link isto x9
voltaze mozesh blago da podignesh vcore ~1.375v da bude pod opterecenjem, ostale na defolt, eventualno memorija zna da zeza pa da mora da se malo "chasti" sa oko 1.7v, probaj i to.
za pochetak iskljuchi cnq i c1, turbo i druge gluposti :D
takodjer, bitno je da imash kvalitetno napajanje sa barem pravih 550w i da imash 8 pinski konektor za cpu

probaj ovo pa javi, mora da radi, samo obrati paznju na temperaturu mosfeta i zavojnica, pipaj prstom, ako ze uzari, onda smanji klok ili postavi neki ventulator da pirka preko naponske.

Poslednja izmena:
+1 To jednostavno mora da radi. ;)

Sva podeshavanja ista kao shto je demios rekao linx nije uspreo da izdrzhi ni 10 sec odma se restartovao josh nije bila obelezhena sva memorije nego 2048 neshto me ^ebe opasno samo ne znam shta.

Koje napajanje, jel najnoviji bios? Pozajmi na sec drugu memoriju? Ovo za napajanje i 8 pin konektor ti je lepo rekao coek.

Poslednja izmena:
Napajanje je cft-750w, ne znam dali je do memorije niko mi nije odgovorio dali memorija mozhe drugchije da radi i loshije na x6 nego na x4 to mi josh niko nije odg.?

koju greshku ti izbaci bsod? tipa 0x000000000124 i slichno, ono na kraju javi shta je. pratish li temperature? hoce fenom da se resetuje ako pridje 60c a na ivici je stabilnosti. nisam ti ja dao bash 100% setovanja koja ce raditi. krenu od toga, pa pomeraj malo voltaze, setovanja za memoriju stavi ruchno kao po specifikacijama, takodjer mozesh one sublatencije malo da razlabavish, jer kad stavish 6.67 odnos memorije (tj 3.33) onda zna mem kontroler odnosno plocha da podese malo agresivnije latencije, pa ih ti ruchno podesi malo labavije i rekoh ti obavezno 2t za memoriju za pochetak. takodjer, koliko ti plocha daje napona pri opterecenju? ako si stavio u biosu 1.375c a nisi ukljuchio load line calibration, moguce da ti napon padne ispod granice stabilnog. zatim, moguce jednostano da se mem kontroler tog x6 ne mirishe sa tim exeleramom, pa zajmi od nekog neki drugi ram, ali najbitnije kako da isprobash da li ram pravi frku ili ne je memtest. skinesh hirens boot cd narezesh i pokrenesh sa njega mem test i pusti da izvrti ceo krug, oko 20 min. takodjer, probaj i druge mem mnozioce, probaj i 5.33, igraj se malo, toliko toga ima d aprobash. nije losha plocha, pusti sht adrugi prichaju, samo malo morash da se pomuchish. nisi mi ni rekao jel vruca naponska pod linxom. i obavezno turi celu memoriju da zauzme. gledaj svo vreme dok linxuje kad i gde pukne, tj da li se pregrejao cpu ili pak pada napon previshe i obavezno zapishi greshku koju ti izbaci plavi ekran. takodjer, malo dodaj struje i na cpu nb voltage ~1.25v

E shta god sam probao nece odma puca linx znachi nema shanse 3.6, 3.4 je hteo ali ni to nije bilo 100% sigurno, ne znam dali mozhe da bude do memorije spushtao sam je i na 1000 i neshto mhz i opet je restartovao

A znaci ipak si kloknuo na 3.4, ja mislim da je do ploce ali .. nemoj da me drzis za rec. Ali bio si mi najbolji kada si rekao da nece ni da mrdne onda sam bas mislio da je do procesora ili da ti je maticna bas ...riknula. Mislim da ti izvlacis max sa tom plocom to je moje misljenje. Ali ako mozes probaj prvo vidi kod nekog druga da testiras jos.

Nazad
Vrh Dno