Šta je novo?

GTX400 (GTX460) low GPU usage problem sa drajverima [SPLIT iz nVidia drajveri teme]

Je l' probao neko one drajvere što sam postavio?

Bas cu ovih dana da probam GTX 460 Talon Atack na i7,zapravo imam SLI ali cu pokusati da vidim postoji li ovakva vrsta problema!
Znaci samo DX9 igre?

Je l' probao neko one drajvere što sam postavio?

tesko da ce njima ista pomoci kad su na dual core-ovima.......... cak pitanje i da predju na ATI ako se ispostavi da NV ima veci overhead dobice max 5-10% u nekim naslovima a neki ce raditi isto ili gore, u ovo sam siguran 100% (pod uslovom da nemaju neki drugi NV/HW problem)

Processor: Intel(R) Core(TM) i7 CPU 860 @ 2.80GHz @ 3830 Mhz
CPU ID: Intel64 Family 6 Model 30 Stepping 5
Operating System: Microsoft Windows 7 Ultimate
Physical memory: 4.00 GB
Display adapter: NVIDIA GeForce GTX 570 1280 MB
Driver version: 8.17.12.6677 (20110120000000.000000-000)

==============================================================
TimeDemo Play Started , (Total Frames: 3502, Recorded Time: 92.69s)
!TimeDemo Run 0 Finished.
Play Time: 80.90s, Average FPS: 43.29
Min FPS: 35.11 at frame 2333, Max FPS: 54.33 at frame 762
Average Tri/Sec: -26502594, Tri/Frame: -612259
Recorded/Played Tris ratio: -0.85
!TimeDemo Run 1 Finished.
Play Time: 77.40s, Average FPS: 45.24
Average Tri/Sec: -26467046, Tri/Frame: -584983
Recorded/Played Tris ratio: -0.89
!TimeDemo Run 2 Finished.
Play Time: 77.33s, Average FPS: 45.29
Average Tri/Sec: -26237580, Tri/Frame: -579345
Recorded/Played Tris ratio: -0.90
TimeDemo Play Ended, (3 Runs Performed)
==============================================================

//////////// Summary \\\\\\\\\\\\\

02/18/2011 20:11:04 - Microsoft Windows 7 Ultimate

DirectX 10 ENTHUSIAST 3X @ Map: ambush @ 0 1920 x 1080 AA 0xx
==> Framerate [ Min: 35.11 Max: 54.33 Avg: 45.27 ]

Proc je na 4ghz iako ispisuje 3.8...

Izgleda da mi je igra radila u DX9 modu, pošto ovako sve radi normalno...:mad:

..ali opet, nije radila kako treba u DX9 modu, što znači da mogu da očekujem slične probleme...

Kako da podesim warhead da radi u DX10 modu, zaboravio sam...

Poslednja izmena:
Ukljucio sam Just Cause 2, koji je jelte, Dx10 baja i primetio jednu zabrinjavajucu stvar. Kada sam gledao ka otvorenom moru gpu usage mi je odleteo na 90% ALI kada sam se okrenuo ka sumi fps mi se prepolovio i gpu usage je pao na 50%. JC2 koliko sam video zaposljava jedno jezgro maksimalno a ostala su na nekih 20%-50% ali u pikovima. Znaci da je mozda tacno da kod nvidie postoji uska povezanost izmedju zauzeca procesora i graficke karte. Sto bi znacilo da maximum iz ove karte mogu izvuci samo igre koje koriste sva cetiri jezgra a to je... pa... Jako retko...

Ono sto je nVidia uradila je cista prevara. Da su na kutiji stavili: For MAX gpu usage use procesor on 5Ghz (posto SB nije tada postojao a 4ghz na SB je kao 5Ghz na svemu ostalome), ne verujem da bi ikada prodali i jednu kartu...
nVidiu ne kupujem nikada vise... IKADA!

I da NIJE NORMALNO da AMD PII 955 bude bottleneck za jedan gtx460, mislim to je smesno...

Na koliko opadne fps kad se okreneš?

Evo u mafiji mi se javlja blago seckanje na 60 fps !!! To nije bio slucaj sa 6850

Physx? Upaljen ili ugašen? Modifikovani fajlovi da bi se ugasio cloth simulacija na prolaznicima, pošto greškom u engine, to ne odrađuje CUDA, već se posao prebacuje na CPPU.

Poslednja izmena:
Na koliko opadne fps kad se okreneš?

Physx? Upaljen ili ugašen? Modifikovani fajlovi da bi se ugasio cloth simulacija na prolaznicima, pošto greškom u engine, to ne odrađuje CUDA, već se posao prebacuje na CPPU.
FPS ne opada, ja sam jasno napisao da secka na 60 fps !!!

Physx Iskljucen:(

Poslednja izmena:
@rAMA E ovo postaje vec smesno. Hteo sam da napravim par slika u JC2 medjutim sada sve funkcionise normalno??? I kada gledam u sumu i kada gledam na more gpu usage je na oko 90% jedino sto kada gledam ka sumi fps opadne za 10.

Ako ukljucim v-sinc onda kada gledam ka moru fps je zakucan na 60 ali kada pogledam ka sumi fps je zakucan na 30?! Aj ovo je verovatno bug igre...

Nije bio v sinc ranije ukljucen, zasto se sada igra ponasa normalno ne znam, imam coveka kao svedoka da je gpu usage opao na 50% kada sam gledao ka sumi... Gremlini?

pa i dalje se ne razume povezanost GPU usage sa vsync i enginom.. ako gledas u sumu i imas 60fps-a sa vsyncom GPU usage je onoliki koliko treba da bi izvukao tih 60fps-a (znaci jaca karta manji GPU usage)... dok bi bez vsync-a trebao da bude 99% uvek ako engine nije limitiran i ako CPU moze da izvuce maximum iz GPU-a

pa i dalje se ne razume povezanost GPU usage sa vsync i enginom.. ako gledas u sumu i imas 60fps-a sa vsyncom GPU usage je onoliki koliko treba da bi izvukao tih 60fps-a (znaci jaca karta manji GPU usage)... dok bi bez vsync-a trebao da bude 99% uvek ako engine nije limitiran i ako CPU moze da izvuce maximum iz GPU-a

?????? Aman o cemu ti? Gledam u MORE i fps je 60, okrenem se i gledam u SUMU i fps je 30 (ne govorim o GPU usage jer je ukljucen v sinc, govorim o Frames Per Second) kada je Vsinc ukljucen. Zato mi je to cudno.

Cisto sumnjam da GPU usage ima veze sa ovim seckanjem. Kod mene U mafiji II, GPU usage ne pada ispod 90% zauzeca, a igra blago secka na 60 fps-a.
Nesto je mnogo sumnjivo, a nisam strucan da bi dao dijagnozu.

Poslednja izmena:
Pratio sam par dana ovu temu, cisto da se ubacim i kazem da na mojoj masini i sa ovom grafikom nemam nikakvih problema. Pre dve godine sam imao Core2Duo i 9800GT i mogu reci da je core2duo ispod 2,7GHz preslab za bilo koju ozbiljniju grafiku (znaci za 9800GT) da ne pominjem ove danasnje bestije.

?????? Aman o cemu ti? Gledam u MORE i fps je 60, okrenem se i gledam u SUMU i fps je 30 (ne govorim o GPU usage jer je ukljucen v sinc, govorim o Frames Per Second) kada je Vsinc ukljucen. Zato mi je to cudno.

Nadovezao sam se i na tvoj prosli post... samo sam predocio kako vsync utice na GPU usage i kad je vsync ukljucen nema smisla posmatrati GPU usage koji je limitiran bas tim istim vsyncom

Mafiju sam odigrao na xp-u posto tamo nije imalo tog microstutering-a (da igra radi na 60 zakucanih frejmova, a ima mikro seckanje). Inace na win7 je mogla da mi radi samo uz ove modovane drajvere: http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=185427

Sto se tice Just Cause-a 2, on ima neki problem, koji ne znam kako da ga objasnim. Poenta je sto mi je igra jednom rna pocetku radila na 50-60 frejmova, posle par paljenja igre fps je spao na 30, max 40. Fora je sto i kad pogasim gotovo sve opcije fps ostaje takav. Cak sam i reinstalirao igru i promenio gomilu drajvera i fps je ostao slican. Ne znam u cemu je fora, ali sumnjam da je u kombinaciji igre, win7 i drajvera. Nesto tu opasno ne stima, najverovatnije drajveri i igra.

Sto se tice generalnog problema sa fps-om i nvidijom, savetujem vecini da ima i instaliran xp i da na njemu igra dx9 igre, a dx10 i dx11 nek igra na win7. To se pokazalo kao najbolje resenje, jer problemi na xp-u se znacajno manje javljaju.

Cisto sumnjam da GPU usage ima veze sa ovim seckanjem. Kod mene U mafiji II, GPU usage ne pada ispod 90% zauzeca, a igra blago secka na 60 fps-a.
Nesto je mnogo sumnjivo, a nisam strucan da bi dao dijagnozu.
Slažem se stobom
Pratio sam par dana ovu temu, cisto da se ubacim i kazem da na mojoj masini i sa ovom grafikom nemam nikakvih problema. Pre dve godine sam imao Core2Duo i 9800GT i mogu reci da je core2duo ispod 2,7GHz preslab za bilo koju ozbiljniju grafiku (znaci za 9800GT) da ne pominjem ove danasnje bestije.
Koja ti je maticna ploca

Sto se mene tice, ja brisem W7 cim budem mogao, vracam XP a igre koje su d10 i d11 only, ma ko ih sisa.

A gledao sam na youtubeu intervjue sa devovima JC2 i ljudima iz nVidie koji su tesno i usko medjusobno saradjivali da naprave sto bolje gejming iskustvo i maksimalno igru optimizuju za superiornu nVidiju... Pa dobro je sto su toliku usko i tesno saradjivali jer da nisu verovatno bi na igri pisalo da se moze igrati iskljucivo sa rejdonima.

Eh da, da li ovakvi problemi u igrama i w7 postoje sa ATI kartama? Da li je iko igde naisao na to ili da li je licno iskusio?

Poslednja izmena:
Meni j ena 6850 JC2 leteo (mada je karta bila kvarna :p), a sa nV mi isto secka kao gligi. JT okrenem se ka šumi secka, gledam na drugu stranu radi razbija. Isto se javlja i u SC Convictionu, gledam ka karnevalu (znači pogled u dubinu) secka, gledam ka višepoligonskomokruženju radi na 60. Izgleda da ej problem samo kada se gledaju udaljeni predmeti.

P.S. Nego, pošto niko nije probao drajvere koje sam okačio, a koji su mnogim ljudima rešili probem, probaću ih ja. Lenčuge! :p

Koja ti je maticna ploca
Trenutno mi je Gigabyte P41 UD3L , imao sam ASUS P5Q Pro ali je na zalost crkla, sad se slepam sa ovim satrapom od maticne dok ne predjem na novu platformu, ali za divno cudo nemam nikakvih problema. Inace letos kad sam kupovao GTX460 secam se da je bilo dosta rasprava na stranim forumima kako grafika ima problema sa nekim cipsetovima, mada sam ja eto po promeni grafike menjao i maticnu i napajanje (prvu zato sto je crkla, a napajanje zato sto je bilo slabo za grafiku( Xigmatek, napajanje je radilo na granici i gotovo svaka igra je seckala a iz napajanja se culo pucketanje)):smash:
Inace desktop koristim iskljucivo za igre, laptop za ozbiljne stvari :)

Poslednja izmena:
@Villy
Izgleda da su ovi "tvoji" drajveri OK !
Bas se vidi razlika na bolje u Mafiji II

*** izbrisao sam, imam samo DS2, StarCraft 2 i Mafiju.
Sve rade ok.
Probajte pa iznesite utiske

http://translate.google.pl/translat...-430-ndetails-1.html&sl=pl&tl=en&hl=&ie=UTF-8

evo sta kazu poljaci........ ne bi previse komentarisao samo da i5 dual core prelazak na i7 donosi:
kod ATI 5870 od 15 do 52% ubrzanja
kod GTX 480 od 42 do 128% ubrzanja
i dalje nije uradjen full test sa pravim dual core procesorom, posto i5 ima HT eneblovan.. kazu da ATI ima optimizaciju za HT a NV samo za realna jezgra, takodje nema testa sa vise drivera (pa se nemoze ista reci da li neki driver poboljsava ili pogorsava situaciju), opet se pojavljuje problem win7-ce, nema direkton poredjenja sa XP-om i poredjenje 32/64bit sistema
U sustini NV dosta gora od ATI-a po radu na dual core procesorima ali zakljucak da su obe debelo limitirane sa i5 (dual core sa ukljucenim HT-om) pa se moze zakljuciti kakav bi kriminalan test bio sa nekim procesorom starije dual core arhitekture...

Ljudi, ovi 263 drajveri su noviji od 266. Pogledajte datum! Meni radi sada sve savšeno! I Wot Mi radi bolje od 40-60gps, SC Conviction, nema seckanja u JC2 (koji je po meni krš igrica BTW), sve radi super, prezadovoljan sam. Probajte!

Probao sam danas Mirror's Edge, i sa PhysX-om ukljucenim sam imao 15-ak fps-a, a sve to zato što je GPU usage bio na 45-50%... Moram da probam ove druge drivere...

Ljudi, ovi 263 drajveri su noviji od 266. Pogledajte datum! Meni radi sada sve savšeno! I Wot Mi radi bolje od 40-60gps, SC Conviction, nema seckanja u JC2 (koji je po meni krš igrica BTW), sve radi super, prezadovoljan sam. Probajte!

i na kraju rasprave od 50 strana .... ipak ce ispasti da su drajveri u pitanju kao sto je i primeceno jos na pocetku teme

jel moze neko da okaci link za ove 263. drajvere. prvi put mi je download isao sporo pa sam prekinuo. sad ne mogu ponovo da nadjem

Call of Duty Black Ops radi i dalje lose sa ovim drajverima 263...

Poslednja izmena:
Mene iskreno ovo iritira,ne mislim na korisnike vec na problem!Ovih dana sam bio bas bolestan i nestigoh da odem da protestiram GTX 460 /SLI i da javim utiske ali cu otici definitivno da probam.
Pratim razvoj situacije i definitivno najvise i smrdi na drivere.Ako se vratim na to kada sam testirao GTX 460 Asus Top iz ove teme:
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?239474-VGA-Asus-GTX-460-1GB-CU-Top-Test-Review
posto to radim precizno i detaljno sinteticki testovi su mi sluzili samo za prikaz performansi dok sam se za rad karte koristio gamingom .Znaci live monitoring mi je bio uvek ukljucen i sa 258.96 driverima na mojoj tadasnjoj platformi Intel [email protected],Asus Rampage Formula X48,OCZ Blade 1200 Mhz nisam imao ni jedan jedini problem.
Imam i7 950 sad na kom mogu da provrtim detaljnije te testove i da vidim sta se dogadja.
Ima li neko sa SLI slicnih problema?

Poslednja izmena:
Posto i sam imam dual core procesor a planirao sam da pazarim msi 460gtx hawk ova tema me je prilicno udaljila od kupovine istog...

Kao alternativa mi se namece MSI 6850 Cyclone power edition? Sta mislite o ovoj kartici?

Pazi, niko ti ne garantuje da nece da ti radi. Mozda ti i ok radi. :) Mada ako vec ne zelis toliko da rizikujes onda idi na 6850, posto za sada ovaj problem se malo javlja, tj redak je.

Vrh Dno