Newell je genijalan covek, ne samo zbog vrsnih naslova iza sebe, vec mi se oduvek kod njega svidelo i to razumevanje i sagledavanje gaminga iz svakog ugla.
A sto se tice tih biznis planova i svega, to jeste danas neizostavni deo visokobudzetnih naslova, ali nekako ne mogu da se oduprem utisku da tu ide mnooogooo vise love na marketing i promociju nego na sam razvoj igre. Danas je ista stvar i sa muzickom i filmskom industrijom, uopste sa industrijom elektronske zabave.
Lady Gaga je samo nastavak Madone (tj, Britni Spirs koja odavno vise nije 'in" ) , ona je prozivod, nesto sto treba pokriti trziste tupavih klinkica a koje one dve matorke vise ne zadovoljavaju. I sad, posto ni glas ni pesme ne mogu da budu kvalitetnije (kao paralela invoativnosti i zaraznosti u gaming industriji) e onda cemo da udarimo po sledecoj stvari koje bi te klinkice trebalo da odusevi - da bude teska ludaca (opet paralela > tezak hype i shaderi 320.6

) jer je to ono o cemu njeni fanovi pricaju i sto ih uzbudjuje. ****s kvalitet muzike! Ona je "likusa"
Undefined je postovao:
Dok se gaming industrija *****iše sa investicijama tipa COD:MW2 (razvoj igre $40M, plasman i marketing i bonusi Sonyiju i MSu $150M) i pravi igra koje moraju da se prodaju bar u 4 ili 5 miliona primeraka da bi ušle u pozitivno...
..ja se kladim u svoju patku da u sam razvoj igre nisu potrosili ni 15 miliona $ , ali da je zato na marketing , pr , etc. otislo oko 30ak mil. $ najmanje.
Da su oni ulozili vise u razvoj te igre , ne bi ona izgledala isto kao cod4:mw (1) samo malo sarenija i sa par perkova vise

Mada to moze biti i posledica odlaska dvojice najbitnijih ljudi sa chela infinity warda, koji planiraju da (ponovo) oforme novi gaming studio van okrilja activision-a, i da pokopaju cod fransizu
Vise o ovome za one koji ne znaju , imate na netu, cak se spominje i naziv studia i da je taj novi "cod killer" vec uveliko u razvoju.