Slican slucaj, baterija je sasvim zadovoljavajuca, punim ga skoro svako vece, ali uvek ostane 45-50% tako da ne bih rizikovao...inace, kada mi stigne tablet, fon ce mi bez problema izlaziti na dva dana, posto sam non stop na netu...
Razgovaram oko sat i po u proseku, dnevno...jedno 10sms-ova, ostalo je sve vreme koje provedem na netu, sa miren-om, tapatalk-om, e-buddy, twitter...jedno 4-5 sati...skype ne koristim, filmove ne gledam na fonu, muziku retko slusam, igrice jednom u mesec dana...
I ostane ti 40-50% baterija na kraju dana? Onda ti definitivno imas neki "klokovani" primerak baterije, posto i ja i moj kolega koji ima isti telefon to ni u snu ne mozemo da zamislimo.![]()
Samo da ti odgovorim na pitanje o osvetljenju tastature - jeste malo random. U većini situacija ne pravi problem, tj. gasi se kad treba, pali kad treba. Problem može da napravi korišćenje noću, ako je prostorija osvetljena na graničnoj vrednosti senzora, pa se tastatura pali i gasi. Dovoljno je samo pomeriti telefon i nema problema. Na telefonu je 1.72, telefon je full stock, nije rutovan. Takođe kao i ti čekam da se neko oduševi sa CM ili nekim drugim custom ROM-om pa da sledim taj korak. Na XDA ima dosta zadovoljnih korisnika custom ROM-ova, ali ovo jako dobro radi, pa nemam neki argument da to činim.
Lepo je znati da u perspektivi imaš telefon koji će da radi na 1.5GHz umesto 800MHz, sa fino skockanim kuvanim ROM-om. Mom prethodnom Android telefonu su takvi ROM-ovi dali sasvim novu funkcionalnost.
Ima istine u tome što driver priča, ali gleda isuviše usko, baš kao pravi vlasnik Apple prizvoda. Zahvaljujući custom ROMu i overkloku sam od jednog jako zastarelog i jeftinog Androida napravio vrlo aktuelan aparat, koji je gurao vrlo korektno sasvim svež Android i potpuno nove aplikacije.
Nikakvih baš posledica nije bilo po bateriju. Možda bi se dale izmeriti, ali u normalnom radu ja nikakvu razliku nisam primetio.
Ovi kvaliteti daju perspektivu telefonu da će bez problema moći da se koristi i za dve godine sasvim ravnopravno sa tada aktuelnim uredjajima. Z je i na 800MHz jako brz telefon, jer ima najmoderniji aktuelan CPU. Lepo je što ima ogromnu rezervu snage.
Još jedan argument u prilog neosnovanosti brige za bateriju - kad jedva koristim aparat, bar 50% baterije potroši ekran, a kad se intenzivno koristi ta cifra je i preko 70%. Prema tome, sve ostale komponente su neverovatno štedljive, a pogotovo CPU. Posledica najektremnijeg o/c-a teško da će narušiti bateriju za više od desetak posto i to samo ako se telefon ne ispušta iz ruku.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari