Šta je novo?

NOKIA N8 - prvi Symbian^3 telefon

Stivi Vonder bi i za iPhone dao 500e :d

Nije loshe za fon od 200e :)
Nevezano za cenu, ja nisam video mobitel (od onih dostupnih kod nas) koji pravi bolje fotografije,a svakako je jeftiniji od iPhonea 4.

Ne shvatite me pogrešno, smatram iPhone 4 vrhunskim telefonom, al' ako stvarno može da se nađe za ~400e, a nekome je baš bitna kamera i da je Nokia :d što da ne :)

taj vrhunski telefon ne bi smeo da bude skuplji od 350e :d na ip4 mislim.

Sa'će drajver da te ubedi da to nije istina. Morao je i ovde da istroluje, of kours.

taj vrhunski telefon ne bi smeo da bude skuplji od 350e :d na ip4 mislim.
Ovakve prepirke sam upravo hteo da izbegnem ;)
Pogotovo što cena iPhonea 4 nema veze sa time kakvu kameru ima Nokia N8. iP4 sas samo naveo kao primer telefona koji ima ima istu ili lošiju kameru od N8, a skuplji je, nebitno da li je skuplji 100e ili 1000e.

za prepirku je potreban jos koji post a ne jedan mali spam sa moje strane ;)

n8 nema konkurenciju sto se tice kamere,da nema xenon flash ne bi se toliko izdvajala :)
ali symbian.. ne kapiram nokia razvojni tim ali i nisam nikad :d

za prepirku je potreban jos koji post a ne jedan mali spam sa moje strane ;)

n8 nema konkurenciju sto se tice kamere,da nema xenon flash ne bi se toliko izdvajala :)
ali symbian.. ne kapiram nokia razvojni tim ali i nisam nikad :d
Ma ništa protiv tebe :) nego nisam hteo da dam povoda za gomilu takvog spama.
Što se toga tiče moderator PJ ima najbolji mogući potpis.

Ima i N82 xenon flash pa je ovo čudo ipak dosta bolje, stavili su i bolji i veći senzor.

Meni se čini da Nokia ne zna šta će. Gube tržišni udeo, a nemaju spreman proizvod za ono što je sad u trendu. Symbian je (osim SE UIQ i par drugih uređaja) bio skoro u potpunosti njihova platforma, očigledno neće da budu "samo još jedan" proizvođač Android uređaja, a MeeGo još nije spreman.

Odlicne slike, hvala sto si ih okacio! :)
Samo cekam da se javi onaj sto je nekoliko strana iza govorio da K800 ima bolje slike nego N8 i pozivao se na visegodisnje iskustvo :d
Symbianu ^3 ne fali nista - kada pogledas i sa estetske strane ne vidim po cemu je uopste Android toliko bolji, izgleda super da se ja pitam ;)

Symbianu ^3 ne fali nista - kada pogledas i sa estetske strane ne vidim po cemu je uopste Android toliko bolji, izgleda super da se ja pitam ;)

Estetski je ok, ali katastrofa koliko sporo radi, pa pogledaj neki review.. :)

Što se tiče brzine aplikacija u telefonu i njihovog pokretanja, bitno je šta ko hoće i želi. Ja lično ne žudim za nekim efektima, a najviše od aplikacija koje pokrećem na mojoj N95-ici je music plajer, gps, digitron i ponekad neka igrica i naravno kamera. N8 ima zaista najbolju kameru koju sam video kod telefona i to mi je jako bitno, a sasvim je dovoljno "jak" za neke moje potrebe, samo čekam da mu padne cena ili da se pojavi i kod nas kod mobilnih operatera u nekom paketu...

Poslednja izmena:
Ne znam šta te konkretno zanima...
Ja imam C7 par dana. Veoma sam zadovoljan, ekran sjajan, kamera dobra, brz...
Ako imaš pitanja...

Pozdrav

Kupi HD2 :)
Anyway ima li neko ovde bilo koji Symbian^3 telefon(C6-01,C7,E7,N8), hteo bi da popricham sa njim poshto bi mozda i ja uzeo C7.

E C7 je odličan, gledao sam i neke testove na Net-u, odličan je fon... Jedino što me nervira kod njega je što kamerica nema autofocus :p

Zašto je to toluiko bitno, kada ne snimaš stalno macro slike. Na daljjinu ti je svejedno, pošto će sve biti u fokusu.

Lep je C7.. ali 450 majki, dajte bre.. :) Za onaj Symbian koji sutra mogu da prestanu da podrzavaju i koji strasno laguje.

napolju, u redovnim radnjama, c7 je 370e, a n8 500... posto kod nas nema n8, onda su odrapili cenu za c7... ovce su za sisanje...

Baš sam iznenađen kvalitetom fotki koje pravi N8. Svaka čast. Jedino mu je mana symbian ... i dobro procesor :D Kod nas čisto sumnjam da će se pojaviti N8, mada opet nokia telefoni su dosta zastupljeni u ponudama naših operatera.

ja ne mogu da verujem, pa da li je moguće da jedan telefon košta blizu 400e a da nema autofokus? totalno sam razočaran. ne znam kakve slike pravi, ali garant ako pokušaš da slikaš neku stranicu texta bude mutno. meni recimo ovo često treba, kad hoću da pošaljem nekom mail a nisam pri laptopu i skeneru, a mislim da su se mnogi našli u sličnoj situaciji nekad.

inače na novobeogradskom buvljaku sam video nokiu n8 za 450 evra novu. ne znam, volim nokiu, lep je aparat, ima odličnu kameru, ali ja za njega ne bih dao 450e. da ima slajd hardversku tastaturu bih. ali zato je e7 dobar. n900 je zasad nešto najbolje što je nokia napravila i po meni i dalje je best buy od njenih, a i od svih telefona...

napolju, u redovnim radnjama, n8 500...

Ja drzao u rukama za 499e :)

N8 je prvi Nokijin iole ozbiljniji telefon koji nema da se kupi u Srbiji legalno. To koliko se kome telefon svidja je irelevantno u ovoj prici oko uvoza. Fina misterija.

Evo i sam sam uzeo N8 i telefon mi se dopada zaista..Baterija mi je evo tek treci dan down a bas sam ga koristio.Sto se tice kamere super je..a brzina..hm pa telefon sam napunio snimcima i slikama i ima mozda 2 gb jos free a brz je isto kao i prazan.Ne kapiram ko prica da je spor ili sta ja znam.??Sporiji od iphona jeste ali to vecina ljudi ne primeti.

Prilozi

• IMG_0229.JPG
    IMG_0229.JPG
    79.1 KB · Pregleda: 80
  • IMG_0233.JPG
    IMG_0233.JPG
    72 KB · Pregleda: 78
  • IMG_0234.JPG
    IMG_0234.JPG
    81 KB · Pregleda: 89
Ljudi tripuju da je spor zbog UI koji je napravljen na drugi nacin, pa kad listas one ekrane, ne ide kako pomeras prst nego ceka da zavrsis pokret, pa ljudi misle da je to kasnjenje

Pa nista, samo kazem to ne znaci da je telefon spor, nego je tako napravljeno, da bi se omogucile jos neke akcije, neko je to vec objasnjavao. Kao kod mene na n82 kad kliknem na poruke, ne otvore se odmah nego ima pauza, zato sto kad kliknem na taj taster, ako kliknem posle na * zakljucava se tastatura i mora da postoji taj lag da ti omoguci zakljucavanje (inace bi se trkao sa telefonom da li ces uspeti dovoljno brzo da kliknes da zakljucas tastaturu). Mislim da je neko spominjao da i ovde nesto slicno postoji, da kad kenes prstom levo ili desno, mozes da uradis jos nesto osim menjanja ekrana i zbog toga se ceka

nadam se da shvataš da je taj ui namerno tako urađen

Ako je namerno tako uradjen (u sta ja ne verujem) onda je to jos gore, jer na touch screenu ne postoji nista losije od toga nego da ti UI ne prati pokret prstiju na ekranu, zato se nikome ni ne svidja.

Poslednja izmena:
Cackao sam ga desetak minuta u prodavnici i odusevio se koliko je brz. Skenjao se kako su sposobni da onakvo kuciste i ekran upropaste UI-jem.

Poslednja izmena:
Ako je namerno tako uradjen (u sta ja ne verujem)

ROFL

2w3w561.jpg

Pravi fail je napraviti UI na touch screenu koji ne prati pokret prstiju po ekranu i taj fail kosta skupo nokiju, jer gubi trziste, tako nesto nikome ne treba.

A ja ne verujem da su to namerno uradili samo zbog toga jer se secam koliko im je samo trebalo da izbace kakav takav kineticki scroll.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno