Šta je novo?

NOKIA N8 - prvi Symbian^3 telefon

da li neko zna kada n8 zvanično stize u srbiju?
u Alfa copy-ju nemaju informaciju...

pozdrav

[YOUTUBE]2zlrmCDb--U[/YOUTUBE]

Nokia N8 running 30apps in same time

Nije lose, s obzirom da CPU radi na "svega" 680mhz :smoke:

Poslednja izmena:
pa za symbian je dovoljno i 160 mhz :d

Koliko sam probao rade aplikacije i od ranije ali na OVI imate i nove aplikacije za Symbian^3. Do sada sve sto sam instalirao radilo je. Za vikend cu ubaciti Garmin. Tamo ima i opera i sl. Navigacija ide kao i na ostale Symbian modele. Meni odlicno radi i OVI Maps koji je za sve zemlje sem Srbije naravno. Kod nas vidi samo glavne puteve ali mnogo brze radi i u zatvorenom.
:)

[YOUTUBE]2zlrmCDb--U[/YOUTUBE]

Nokia N8 running 30apps in same time

Nije lose, s obzirom da CPU radi na "svega" 680mhz :smoke:

Symbijan i jeste optimizovan za slabije procesore, to mu sad i dolazi glave, jer nemaju mnogo eye-candy efekata i dosta su slabiji hardverski od android parnjaka (narocito RAM)...

pa dobro, ako radi isto dobro kao i ostali sa jačim procesorima i nije strašno. znate priču da iako su mac kompjuteri hardverski slabiji od pc-a oni rade isto ili bolje zbog optimizovanosti sistema i usklađenosti sistema i komponenti. mada ne znam šta im bi da u svoj top model ugrade ovako slabiji hardver u odnosu na konkurenciju. e sad očigledno je i taj slabiji hardver dovoljan jer sasvim lepo barata zahtevnom multimedijom.

Poslednja izmena:
Iako sam megalomanski nastrojen pa volim da vidim octa core procesor u mobilnom, ljudi ne shvataju da sve to moze i sa single core 600MHz bez problema i 256 MB RAMa :)

Imam Nokiju N95 8GB, za sada sam prezadovoljan, verovatno bih do kraja godine prešao na N8, pa da li se isplati ili da sačekam neki drugi model - čuo sam da će uskoro da izađe i N9?

Nije problem to shto procesor radi na 680MHz vec to shto je ARM11 arhitektura koja je za jedno 40% sporija od novije Cortex A8 arhitekture pri istom kloku.
@Skyw@lker
Batali N8 chekaj MeeGo telefone.

Najveci problem je sam softver koji bi bio super pre 5 godina, ali sad je kasno...

Koliko vidim kvalitet fotografija i video snimaka koje pravi N8 je daleko ispred mnogih smartphone-a na tržištu. Symbian mu je možda boljka, ali ako gledam all-in-one mogućnosti i konektivnost nekako mi je zapala za oko baš. Igre na mobilnom nešto i ne igram, GPS koristim ponekad, WiFi često, a kamerica mi je itekako postala bitna jer mnogo puta sam skapirao da ne moram da nosim "*****a" ako imam dobru kamericu u telefonu :)

Koliko vidim kvalitet fotografija i video snimaka koje pravi N8 je daleko ispred mnogih smartphone-a na tržištu. Symbian mu je možda boljka, ali ako gledam all-in-one mogućnosti i konektivnost nekako mi je zapala za oko baš. Igre na mobilnom nešto i ne igram, GPS koristim ponekad, WiFi često, a kamerica mi je itekako postala bitna jer mnogo puta sam skapirao da ne moram da nosim "*****a" ako imam dobru kamericu u telefonu :)

ćuti, nemoj da te čuju :p

ma de dobra, kamera je za nijansu lošija nego na k850 :D

šalim se :) inače i meni se čini da su slike na n8 izvrsne. ja sam prezadovoljan slikama koje prave n95 i 6, sa n95 sam miliJon slika ispucao. digitalca sam prestao da nosim kad sam nabavio n95 iako pravi bolje slike nego n95...

U ovoj nasoj truba zemlji i dalje nema 5 meseci posle premijere i niko ne zna kada ce biti.

@ed_hunter

Ako imas ikakvu priliku probaj stari N82, pogotovo po mraku. Nokia je pokazala da je po pitanju cameraphonova i dalje za klasu ispred ostatka sveta.

Pa ne znam.
Pre par godina u mojoj shkoli vodio se camera flame war izmedju k800i i N73/N93, a par godina kasnije izmedju k850i i N95(za N95 nisam siguran) i koliko se ja secam u oba navrata je SE imao lepshe slike(konkretno kod k800i jache, prirodnije boje), ali zato video na Nokia telefonima ubija.

jedina nokia koja je po svim testovima ubila k850 je n82.

Ukoliko je neko zainteresovan mogu pokaciti fotografije sa N8?

okaci neku po dnevnom svetlu i okaci neku gde blic dolazi do izrazaja, bas me zanima :)

Sa blicem u sobi ali sam je umanjio
Sa blicem
Bez blica
Slike su jako umanjene a mogu na mail da pustim u fullu koga interesuje. Napolju su mnogo bolje slike naravno. Po prvi put imam aparat koji je upotrebljiv na telefonu naravno.

odlicna kamera! ,)
pre ovog telefona i n82 su samo k800/810/850/neki lg i samsung pixon imali upotrebljive slike u svim uslovima ali ovo je za respect.

ne toliko zbog 12mpix koji je marketing samo,senzor je odlican i blic lepo odradjuje posao.

steta sto operateri nemaju u paketima n8 i sto je nokia tvrdoglava oko raspalog symbiana.. da je android ne bih razmisljao mnogo,ne znam kakav mu je bas ekran ali telefon ima muski izgled i ovakvu kameru..

okaci neku autdor,prirodu neki itd ;)

Ovo je itekako sjajna kamera. Koristio sam N82 2 godine, ima zaista sjajnu kameru, al' nije ni do kolena ovome što je okačio wolfelic. Na većini fotografija koje sam napravio sa N82 se kad se bolje zagleda ipak po šumu i koloritu može zaključiti da se radi o fotografiji koju je napravio mobitel. A ovo je bolje nego većina fotografija koje može da napravi moj Nikon S210 :d

Evo jos dve koje su napolju slikane.
Pretpostavljam da je suncano da bi bile i lepse ali je i ovo dovoljno da se vidi da je aparat konacno dobar.
:):)

Poslednja izmena:
najbolja kamera na mobilnom telefonu do sada :) mozda pixon i idou pariraju.

kako deluje ns na prvoj,kao pravi evropski grad :)

Malo je danas bilo hladno i tmurno i bez zelenila, ali sigurno bi test bio mnogo bolji negde u prirodi.
Tek sam ga uzeo pa ga tek ispitujem.
:)

pa i nije bas tmurno :D

verujem da bi senzor imao mnogo vece probleme na ovom zimskom suncu :)

Nije loshe za fon od 200e :)

Poslednja izmena:
mislis 500e :d

cene variraju od 380-500 ;) al nebitno.

LOL, za ovo bi 500e platio mozda Stivi Vonder :d

Nazad
Vrh Dno