Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Ne stavljajte 8.1, ne radi. Prvi rom da ga je kompletno upropastio. Prvo sam stavio No wipe, nije radio root explorer zbog toga sto ne radi BusyBox. Rekoh nista strasno, uzmem da flashujem Wipe verziju, udjem u market, pokusavam da skinem i instaliram neki app i telefon se rebootuje, probam opet, opet se rebootuje i tako jos par puta probao ista stvar... Back to 8.0 i suppose.

dobro je, taman sam se spremao za flashovanje....***a, cekamo 8.2 onda :)

Kako volim kada Darky napiše HUGE CHANGE, a ništa ne promeni i eto, rom ni ne radi. :D

Sad bas citam dalje, diskutujem na xda i gledam sta da radim, da li da se vracam na 8.0 ili moze da se spasi nekako ova 8.1 verzija. Za sad sam nasao ovo da neki lik kaze:

"For all having problems installing apps and rooting/busybox installation failed flash jpc with repartition and then 8.1 wipe then apply root and install busybox through recovery it fixed my issues"

Inace kao mora da se uradi root iz cwm onima kojima ne radi rootexplorer, ali to resava samo jedan problem, ostaje ozbiljniji da ne moze nista da se instalira sa marketa i rebootovanje telefona.

u stvari, dosta toga je implementirano u rom....pored meni veoma bitnih vizuelnih promena tu je i novi speedmod kernel sa voodoo sound fixom & co.
velika je razlika izmedju 8.0 i 8.1 ...

Bas zbog toga i oklevam da se vratim olako na 8.0. Sacu da probam da flashujem JPC ( ne znam zasto bas JPC ali tako je lik rekao ), pa onda Wipe verziju preko toga, pa vam javljam.

Isprobao sam i ja novu verziju i situacija je sledeća: koristio sam wipe varijantu, na stock jpy, dosta stvari iz system/app fascikle nije instalirano, iz više pokušaja. Ovde gde se ja nalazim signal je slab, a na idikatoru signala ispunjene tri-četiri crtice, retko kada dve. Bilo mi je sumnjivo i zato sam instalirao Mobile Signal Widget Pro... koji je pokazao pravo stanje i ono nema veze sa onim što prikazuje darky-jev ispeglani indikator. Obavio sam više provera, vraćanje na fabričke postavke, kompletno brisanje iz cwm-a, da ne bude kako kritikujem u prazno i ... ista stvar. Galerija je blagi užas, kada učita sve slike i ako pomerate sa jedne u drugu stranu, non-stop se pojavljuju mini fascikle i treba sačekati ponovo da se učitaju slike. Ovo se nekada dogodi, nekada ne. Boot animacija nije po mom ukusu i natrpana data/app fascikla. Šta god ubacio u system/app to se ne instalira (Magical Rom Machine - nakon što se preuzme ROM, možete ubaciti i izbaciti iz bilo koje fascikle šta god poželite). Na forumu sam pročitao da treba flešnuti par puta isti ROM.

Opet kažem - ne kritikujem, ovo su moja zapažanja i definitivno poslednja proba.

Kada ubacujete konstantno no wipe verziju, onda i ne primetite brojne propuste... OGROMNA PROMENA - dao intervju i otvorio svoj sajt. Setio me naših teniserki, kada započnu sa modnim pistama i reklamama, od tenisam ne ostane ni slovo T. Ipak ću morati ponovo da :wc: , pardon! :d

"v8-1-better-just-got-better" - da li to u prevodu na srpski znači i od nedorađenog ROM-a nađe se još gora varijanta? :D

Poslednja izmena:
Lol, bas telekom nadje trenutak kada da mi digne upload, na 80% downloada XXJPC :d

Sacu opet da krenem da skidam pa da potvrdjujem da li je ista situacija kod stvari sto Darko pominje kada se flashuje ovako XXJPC> 8.1 Wipe, i da li ispravlja market bug sa restartovanjem telefona.

Pa u opcijama kad biras skin ides na all ja mislim i odatle skidas skinove...dajte ljudi kljikcite, pritiskajte, ne znam jel to tesko...

Ma nemam u opcijama, clock skin da biram all. Imam samo jedan skin i nista vise od opcija. p.s fancy widget je u pitanju ne pro verzija.

Pa mozda nije podrzano u free verziji,pronadji full verziju pa probaj ili mi pusti mail adresu na pm pa cu ti pomoci...

Pa zasto skidate te free verzije uopste, logicnije je da su paid bolje.

Idemo

Interesting tweets from samfirmware.com

''Samsung is testing new firmwares for Galaxy S. I think everyone will know about what version i talk on the moment!
about 13 hours ago via web''

''Who cares about the new iPad if you can get over 3 months the new Galaxy Tab with Super Amoled+ screen. (Android 3.0)
about 1 hour ago via web''

Samsung Galaxy Tab 2 at MWC in Feb 2011. http://bit.ly/hc8tyx

Sredio sam 8.1, sve sada radi. Nemam problem sa galerijom koji pominje Darko, za signal indikator nisam siguran, to moram da proverim. Prvo sam stavljao XXJPC ali iz njega nije hteo lepo CWM da radi, nisam uspevao nikako da instaliram 8.1. Flashovao opet nekoliko puta i odustao od XXJPC. Stavio bio XXJPY pa preko njega darky 8.1 No Wipe, tako je hteo da instalira, ali opet je imao problem sa marketom i rebootovanje. Cackao opet, i u medjuvremenu flashovao opet natrag na XXJPY pa opet 8.1 No Wipe i spremao se da uradim ovo:

problem solved for now. after trying some things i finally am able to install apps. here's what i did:

1. installed 8.1 WIPE -> can't install apps
2. reboot to recovery
3. WIPE data/factory reset
4. WIPE cache partition
5. WIPE dalvik cache
6. reboot

now some apps are missing but I'm now able to install apps.
not the best solution but i can live with it .

Ova procedura mi nije bila potrebna. Taj drugi put kad sam instalirao 8.1 No wipe, proradio market i nije vise bagovao sa restartom. Nema logike, al ajde... Rom inace nece iz prve da se instalira iako pise da je instaliran on zapravo nije kao sto je Darko pomenuo. Mora da se udje jos jednom u CWM i opet instalira da bi ga prihvatio, skroz je random... Ceo dan sam se zezao oko ovoga.

Ako vas zeza market i reboot telefona probajte onu proceduru, ali sanse su da vam i bez toga radi, nema nekog pravila...

Kako volim kada Darky napiše HUGE CHANGE, a ništa ne promeni i eto, rom ni ne radi. :D

Kako nista novo - novi su bagovi kojih nije bilo pre ali ce ih popraviti u 8.2 koji ce biti MAX STABILITY kojem ce cureti baterija da bi se pojavio 8.3 koji ce opet biti prozvan kao EXTRA BATTERY LIFE gde, na zalost, ce bagovati GPS ali avaj - docice ona 8.4 koji ce imati jos pompezniji naziv BEST GPS SO FAR da bi posle 20 fleshovanja shvatili da postoji problem koji ubija SD karticu i sav sadrzaj na njoj kao i jos 47 neat problema, medjutim sve ce to Darky da skrpi i onda ce izaci verzija 9.0 koja ce se zvati HUGE CHANGE i tako u krug... :)

Ako mogu linkovi za xxjpc...

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Darky je napisao da samo stavis verziju 8.0 (ako je vec nemas) i preko nje ubacis 8.1 NO-WIPE i da onda sve radi ok,a i ako bude nekih problrma u prvom flesu samo ga jos jednov flesujes sa istim 8.1 no-wipe

Ne radi to svima tako ja mislim, i da radi mogao je darky da se javi ranije a ne da me ostavi da ceo dan gubim zivce i flashujem 10 puta razne kombinacije kako bih popravio. Lik je postao maximalno bezobrazan, odvaja se od xda , misli da je bolji od svih tamo, digo nos covek, a tek ima 18 godina derishte. Ja se iznenadio kad sam procitao njegov poduzi post, sa kakvim tonom se obraca clanovima...

@atm0

Ne moze nista da se uradi sa xxjpc, probao vise puta, nema odgovarajuci CWM za njega, izbacuje gresku pri instaliranju 8.1. Probaj ovu metodu iz 8.0 na 8.1 no wipe dali radi, a ako ne onda probaj sa xxjpy, meni je tako uspelo iz nekoliko pokusaja.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

U susret novim pobedama, kreirao sam desetak ikonica i ulepšao tel.
Molim one drugih boja da ne kritikuju. :d

efgxlw.jpg

A koju verziju da skinem sa sajta? Ja skinuo za qualcom ali je igra brljavila,ipak sam trebao da skinem za ostale modele,postoji tegra,qualcom i istalo...

A zna li neko za igru dungeon hunter koja verzija je za galaxy s ja sam skinuo v3.5.5 ali se ona crashuje cim se ukljuci igra.

A koju verziju da skinem sa sajta? Ja skinuo za qualcom ali je igra brljavila,ipak sam trebao da skinem za ostale modele,postoji tegra,qualcom i istalo...

A zna li neko za igru dungeon hunter koja verzija je za galaxy s ja sam skinuo v3.5.5 ali se ona crashuje cim se ukljuci igra.

Trebalo je da skineš za ostale modele. Sada igrica ima 645 mb kada se raspakuje. :)
Evo ti spisak Gameloft igrica koje provereno rade, imam ih sve. Skidaj ove verzije i nećeš imati problema.

Asphalt 5 HD v3.1.9
Assassin's Creed HD v3.3.1
Brothers In Arms 2: Global Front HD v3.0.8
Dungeon Hunter HD v3.4.7
Fishing Kings HD v3.2.6
Gangstar Miami Vindication HD v3.1.4
Gangstar West Coast Hustle HD v3.0.9 - novo
GT Racing Motor Academy HD v3.1.1 - novo
Hero of Sparta HD v3.3.0
James Cameron’s Avatar HD v3.2.7
Let's Golf HD v3.2.8
Let’s Golf 2 HD v3.0.4
Modern Combat Sandstorm v3.2.7
Nova HD v3.4.2
Oregon Trail HD v3.2.1 - novo
Real Football 2010 HD v3.3.0
Real Football 2011 HD v3.1.2 - novo
Shrek Kart HD v3.1.1 - novo
Spider-Man: Total Mayhem HD v3.2.8 - novo
Tom Clancy's H.A.W.X HD v3.2.8
Tom Clancy's Splinter Cell Conviction HD v3.1.6 - novo
UNO HD v3.4.5

Ove koje sam označio kao nove imaju podršku za skoro sve modele, tako da možeš preuzeti i noviju verziju.

Jel neko uspeo da reši problem sa Busyboxom i kako? Jedino mi to ne radi nakon updatea na darky 8,1, sve ostalo je za sada O.K.!!!

CWM Recovery pa udjes u advanced SpeedMod ULK features pa Root / Install Superuser, Simple: install busybox+su. Nista vise.

Nazad
Vrh Dno