Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa dobro, seca li se neko sta se desilo sa zabagovanim speed up-om prilikom prethodnog povecanja brzina?

ja imam problem ,korisnik sam paketa click 2mb ... Aktiviran mi je speedup brzina 4mb/256 i sad kad su poceli povecanje u ruteru se sve lepo promenilo na 4mb/512kbs
medjutim u praksi je upload 0.25 tj 256kbs....zatim dolazim do nekog resenje da treba da se obrise speedup Profil ,kako bi se ta ogranicenost speedupa na 256 eliminisala i kako bih nesmetano koristio 512 kbs...
Tada nastaje agonija i nervoza...zovem prvi put jutros telekom servis,oni mi kazu zovi 9813 (a to je fixna telefonija) covek se samo nasmejao kada sam taj broj pozvao...drugi put zovem posle 1h - javi se zena i kaze nista do 1.februara,tada nas pozovite..ja vec krenem da pizdim..zato sto komsija pored mene ima isti paket 2mb kao ja,samo nije nikad aktivirao speedup,njemu je brzina sada 4mb i 512 lepo mu sljaka upload i sve..a meni 256 upload..zabagovan zbog speedupa..
Zovem treci put telekom servis ,javi se mladic i kaze da ne moze da se obrise profil tek tako nesto *****...blabla...i kao da mi se smanji na 2mb pa da cekamo da ga oni povecaju ..
i sad ne znam sta da radim...vidim svima se lepo povecava a ja stagniram u mestu :D
Ne vredi ovako ,izgleda da cu morati da nadjem neku zescu vezu da bih dosao do system admina u telekomu da mi obrise speedup profil kako bi mi brzina bila normalna...:/
(a ceo taj proces osecam da ne zahteva vise od 5minuta rada ) :D

Poslednja izmena:
Na koju foru su vec poceli da pustaju veci upload? Meni i dalje sve po starom.

Verovatno konfigurisu centralu po centralu mada meni deluje da su rano poceli sa tim.

@stefanm
Ako si do sada uzivao u zaglavljenom speedup-u onda se sad strpi malo dok ga ne odglave.

Verovatno konfigurisu centralu po centralu mada meni deluje da su rano poceli sa tim.
:d Pa, naravno da moraju početi ranije, kada ima toliko partijskih "stručnjaka". Dvojica poznanika su zaposlena u Telekomu iako nemaju veze s kompujterima a kamoli s telekomunikacijama, mada umeju da razvuku žicu od tačke A do tačke B :D
Takođe, rođak koji radi u istoj firmi, iako mu škola nema veze s telekomunikacijama opet razlikuje taster enter od space tako da uživa na radnom mestu šefa... :p
Ono malo pravih stručnjaka, moraju jednostavno početi ranije da bi postigli sve što priroda posla od njih zahteva... sad but true :S:

@stefanm
Ako si do sada uzivao u zaglavljenom speedup-u onda se sad strpi malo dok ga ne odglave.

na osnovu nekih veza koje sam potegao i tako dalje , javili su mi da je speedup nalog obrisan sa moje linije,isprobao sam speedtest , i zaista upload brzina je sada totalno OK tj 425kbs od mogucih 512. :)
Usluga speedupa ce biti i dalje u funkciiji i nakon povecanja brzina 1.februara
rekli su mi ljudi iz te firme..
ne znam koji savet da kazem vama,koji imate aktiviran speedup pa vam se isto tako zabola upload brzina kao i meni....jer od tehnicke podrske necete imati vajde kao ni ja.. 3 puta sam zvao i nista mi nisu pomogli niti preduzeli neshto povodom mog zahteva.. ;)

Poslednja izmena:
i da se dogodi situacija da ostane zabagovan upload posle povecanja to se da resiti na mnogo jednostavniji nacin, a i oni su ti to predlagali samo ne u pravom smeru. oni su tebi rekli da podneses zahtev za smanjenje brzine a ja kazem pred kraj meseca da su radni dani podnesete zahtev za povecanje brzine na sledeci paket i sledeceg meseca odmah prvog podnesete zahtev za smanjenje brzine i problem resen i posle toga podnesete ponovo zahtev za speed up i ako vas ponovo ubode da se zabaguje dices vece srece.

a kao sto stefanm kaze nece se ukidati speed up jer ta usluga je tek u upotrebi nesto oko 2 godine gore dole koji mesec.

Poslednja izmena:
Kakav im je ovo spam preko rutera?

Poslednja izmena:
^ :laugh:

Uskoro... Sniženje kobaja, magičnih krpa, bojlera u raznim supermarketima :D

kakav je ovo bag
on mucenik na speed testu jedva 2 mbs a ovde 9999 ? sta je ovo ? jel to treba ovako ? hahah:D
9t1fE.png

Ne vredi ovako ,izgleda da cu morati da nadjem neku zescu vezu da bih dosao do system admina u telekomu da mi obrise speedup profil kako bi mi brzina bila normalna...:/
(a ceo taj proces osecam da ne zahteva vise od 5minuta rada ) :D

Meni kad su brisali profil,3 dana je trajalo :D

kakav je ovo bag
on mucenik na speed testu jedva 2 mbs a ovde 9999 ? sta je ovo ? jel to treba ovako ? hahah:D
9t1fE.png

ako imas iptv onda nemoj da se cudis sto ti je u ruteru veca brzina jer tako treba da bude. jedna je brzina za iptv a druga za net, e sada ako nemas iptv onda moli boga da ti tih 9 mb prorade.

Sta se desava ovo, meni povecali upload na 512 :D uz paket 4u1 koji sam potpisao u decembru 2010 :))) Viiiiiiiiiiiiiiii

Sta se desava ovo, meni povecali upload na 512 :D uz paket 4u1 koji sam potpisao u decembru 2010 :))) Viiiiiiiiiiiiiiii

pa ti ko da zivis na severnom polu pa da neznas da je krenulo povecanje adsl u srbiji? eto sada znas i telekom te je pocastio sa manjom cenom i sa vecim uploadom, to je sve sto ces da dobijes na tom paketu!

Dobio je veci upload a od februara i vecu (ne manju) cenu (za ~100 din)

Mene je Telekom pocastio tako sto vec dva dana nemam IPTV! :mad:
Pored problema sa CRC i FEC greskama sada jos i ovo...
Bio sam mnogo srecniji covek u vreme dial-up :(

Ne znam kako ce da rese to sa promocijama, ali da, verovatno ce i oni koji imaju 4mb a placaju 1mb placati 100 dinara vise.

Ne znam kako ce da rese to sa promocijama, ali da, verovatno ce i oni koji imaju 4mb a placaju 1mb placati 100 dinara vise.

A obzirom da korisnici koji su potpisali ugovor u kome piše da mogu da raskinu ugovor ako se ne slažu sa promenom cene kada dobiju račun sa povećanjem biće kasno.
Jer su "obavešteni" i promeni cene mesec dana ranije sa rokom žalbe od 15dana

"javlja mi se" da je ovih 100 din samo mala proba da se opipa puls pre stvarnog poskupljenja...

A obzirom da korisnici koji su potpisali ugovor u kome piše da mogu da raskinu ugovor ako se ne slažu sa promenom cene kada dobiju račun sa povećanjem biće kasno.
Jer su "obavešteni" i promeni cene mesec dana ranije sa rokom žalbe od 15dana

"javlja mi se" da je ovih 100 din samo mala proba da se opipa puls pre stvarnog poskupljenja...

Ma fora je bila da nas obavezu ugovorom a sad pocinje igranka bez prestanka, ali sto da ne dokle god ima onih koji smatraju da smo pocasceni

Pa dobro, oni koji su potpisali promociju 4 po ceni 1 + iptv godinu dan besplatno, su svakako dobro prošli. Nekog povećanja neće biti, jedino kad dođe novi gazda ne bi me čudilo neko poskupljenje fiksne pretplate za 100% :eyebrows:

Upravo su i kod mene nesto menjali:
Data Path prebacili sa Fast na Interleaved
BandwidthUp povecali sa 520 na 1023
SNR margine se popravile
Attenuation ostao isti
....
dobio sam i oko 50k FEC Up gresaka :D

Mislio sam da nama koji imamo promotivni paket 4mbit/IPTV na 2 godine ne menjaju nista ali sada imam bolji Upload za 0.20MB/s..ma samo da mi online igre vise ne pucaju :vomit:

Ne verovatno nego sigurno jer tako i pise, Click4 po ceni Click1. Ako Click1 poskupi 100din onda se placa tih 100din vise. Ako Click4 dobije veci upload i mi dobijemo veci upload. Nema nista nepoznato.

Nije mi jasno zasto se tripujete da ce sad da poskupljuju svakih mesec dana?!?
Kad je prethodni put menjana cena i da li je uopste i menjana? Koji je kurs tada bio?
Mislim da nema razloga za brigu da ce sad nas koji smo pod ugovorom da oderu tacnije da ce pokusati da nas oderu.

Pa po nekoj logici stvari obavezivanje ugovorom je zastita od konkurencije. Ne mora da znaci samo podizanje cena vec i nove, bolje ponude drugih provajdera. Iskustvo je pokazalo da kad god je jedan pruzalac usluga ponudio ugovor na duzi period, vrlo brzo se pojavio zestok odgovor druge strane. Trenutno se utrkuju SBB i Telekom (ovde mislim i na ostale podprovajdere koji preprodaju Telekomov ADSL)
Pr.: Telekom ponudi akciju npr. Click 1 - 1024/128 Kb/s po ceni od 1.425,44din uz ugovor na godinu dana sa 3 meseca besplatnog koriscenja a SBB ugovorom od godinu dana 4x brzi net (4096/256) po ceni od 1.390 din. i ti sad mozes da se slikas jer si vezan ugovorom.
Sada kada je vecini starih Telekomovih korisnika istekli ugovori jer je od pocetka te akcije proslo vise od dve god. a novi korisnici koji mogu da biraju izmedju ADSL-a i kablovskog logican potez bi bio "Vezivanje" (sto bi rekli ovi iz SBB-a), Telekom izbacuje bolju ponudu 3u1, 4u1 itd. i na taj nacin ubedjuje stare korisnike da ostanu kod njih sa paketom 4096/512 kb/s po ceni od 1533 din. Cena je veca nego kod SBB-a ali je zato i upload duplo veci.
E sad nisam siguran da ce ubediti i nove korisnike jer ce za 1533 din. dobiti 1536/256 kb/s kod Telekoma, a kod SBB-a 4096/256 po ceni od 1.390 din.
I tako primera ima puno i oni korisnici koji imaju izbor ce dobro prolaziti dok postoji konkurencija a oni koji nemaju izbora tj. u cijem gradu jedan provajder drzi monopol placace 4x losiju uslugu za isti novac.
Starim korisnicima je trenutno logicno resenje ADSL ali takodje nije iskljuceno ni da ce SBB ostati na ovim brzinama jer realno ima prostora za ubrzanje dok je Telekom limitiran infrastrukturom pa se svakim sledecim ubrzanjem i podizanjem paketa javljaju i novi problemi povecanje gubitka tzv. overhead-a itd.
U svakom slucaju jako je dobro za korisnike kada se oni utrkuju a korisnik moze da u odredjenom momentu napravi obracun gde mu se najvise isplati.

Poslednja izmena:
Ja sam juce aktivirao speedup, zaglavio mi se kao sto se i svima desava. E sad. Ja sam imao click 1 paket, ali sada mi download ide brzinom oko 409 kB/s sto bi trebalo da je brzina click 4 paketa, ne? Mislim, ne bunim se ja, ovo mi je fenomenalno, samo se plasim da me ne zavrnu i opale neki racun. :D

Ja sam juce aktivirao speedup, zaglavio mi se kao sto se i svima desava. E sad. Ja sam imao click 1 paket, ali sada mi download ide brzinom oko 409 kB/s sto bi trebalo da je brzina click 4 paketa, ne? Mislim, ne bunim se ja, ovo mi je fenomenalno, samo se plasim da me ne zavrnu i opale neki racun. :D
E vidis, Smallville ne polazi za rukom da to uradi i sada ce ti reci da je to neistina i nalepice ti tekst sa Telekomovog sajta sta predstavlja speedup usluga i koliko ona traje :wall:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno