Šta je novo?

Gigabyte 6850 blokira komp

jeste li probali da deklokujete memoriju na kartici?
ja sam svojevremeno naleteo na problem sa 1950pro koja je brljavila i spustio sam joj malo takt na memoriji i procesoru i posle je radila skroz stabilno i ok. izgleda da nije trpela default takt iz nekog razloga.

Kakvo bre downklokvanje karte ?! :trust:

Jesi li ti video makar jedan snimak koji sam okačio? Ovo je krš teški! Ali eto, rećiću, eto probao i ne radi. Karta zabada pa to ti je!
KRŠ, KRŠ, KRŠ!!!! Pustio sam snimke ovima iz Gigabytea pre 5 dana i nisam dobio odgovor, valdja su ljudi na odmoru, videćemo...

:( nisam ocekivao da ce to resiti probleme 100%, a i nikako da to bude trajno resenje... karta mora da se zameni, tu nema diskusije... cisto sam izneo moje iskustvo sa 1950pro koja je imala slicne anomalije i deklok je pomogao.
btw... ja sam skoro kupio Gigabyte 6850 OC i za sada na srecu nemam problema ali redovno citam ovu temu koju sam nazalost video tek kada sam narucio karticu, inace je ne bih nikad kupio.

oborio sam klok memorije posto je ovo OC verzija spustio sam sa 1100MHz na 1000MHz i testiro sam je kroz 3DMark Vantage i presao celu igricu na max podesavanja nije ni stucnula dok sam GPU sa 820MHz podigao na 850MHz. Mogu vam reci da nista nije bolje ni ovamo reklamacija moze da ceka i do mesec dana jer uglavnom prodavnice za PC drze kinezi pa je to malo konplikovano. Hvala na pomoci

@Rockwell
Tebi votlaža neće moći da se reguliše ako ne osveštaš grafiku pre instalacije drajvera i gledanja u pasulj koja će verzija trixxa da ti pasuje. Vrati to i doplati za nešto drugo, veruj mi 3000 doplate za 6870 ne vrede živaca, pitaj koga hoćeš ovde...

oborio sam klok memorije posto je ovo OC verzija spustio sam sa 1100MHz na 1000MHz i testiro sam je kroz 3DMark Vantage i presao celu igricu na max podesavanja nije ni stucnula dok sam GPU sa 820MHz podigao na 850MHz. Mogu vam reci da nista nije bolje ni ovamo reklamacija moze da ceka i do mesec dana jer uglavnom prodavnice za PC drze kinezi pa je to malo konplikovano. Hvala na pomoci

Kako si bre prijatelju prešao "celu igricu 3D mark vantage"? :D

Sad bez zeanja , jesi probao možda crysis?

Poslednja izmena:
uhh, jedva sam se isprsio i za ovo tako da nema vracanja... a za voltazu znam... nadam se nekom novom biosu :(

@isajilovic
drago mi je da ti je pomoglo, ali obavezno juri da ti zamene, platio si posteno i moras da dobijes ispravanu stvar!

Poslednja izmena:
Medal of Honor ne 3DMark hehehe
Videcu kad se vratim tamo posto sam trenutno u SRB ili cu ovde da napravim neku konbinaciju posto imam staru HD4830
6850 + 4830 za recimo 6870 heheheh

crysis nisam probao posto ga nemam u kolekciji pozdrav i hvala jos jednom

isajlovic,
ja isto imam GV-R685OC-1GD verziju kartice ali nemam nikakvih problema sa bilo kojom aplikacijom. Ti spominješ prilično male brzine ... ja moju koristim na 930MHz / 1270Mhz (gpu/mem) i radi bez ikakvih problema.

Jel to tvoj primerak ne može da radi na višim klokovima (od ovih koje spominješ) ili nisi ni pokušao ?

I još jedno pitanje (mada znam odgovor): jel ni tvoja kartica ne može da menja voltažu pomoću programa kao što su "msi Afterburner" i "Sapphire TriXX" ?

isajlovic ima MSI 6850/OC, a ja imam GV-R685OC-1GD ;) ... i da, takodje ne mogu da menjam voltazu :( btw... super su ti klokovi, jos uvek je nisam klokovao, zaplasila me ova tema i sad strepim da ne vidim neku brljotinu tako da ne diram klokove!

Poslednja izmena:
moja ide za gpu na 960 to sam isprobao nism hteo vise od toga ali za mem nema sanse preko 1100 odmah pobrljavi, a sto se tice ovih programa za oc probao sam "msi Afterburner" i ne otvara mi mogucnost za stelovanje voltaze.

@Rockwell:
Hvala na korekciji ... tek sada videh da je spomenuo msi u prvom postu ... prevarila me brzina koju je naveo: "dok sam GPU sa 820MHz podigao na 850MHz".

OK, znači nema promene voltaže ni kod tebe. Čisto po stoti put da se uverim u to :D

@isajlovic:
moraš da izmeniš nekoliko parametara u Afterburneru.
Kartica General:
- Unlock voltage control
- Unlock voltage monitoring
A u fajlu MSIAfterburner.cfg (koji se nalazi tamo gde si instalirao program)
[ATIADLHAL]
EnableUnofficialOverclocking = 1

Poslednja izmena:
Znam znam sve to ne bih ti odgovorio da neznam
skoro sam reinstalirao sistem pa nism imo vreme da ga instaliram "msi Afterburner" opet pa da vidim krajni domet jer mi iskocio ovaj pb sa gasenjem trenutno koristim Catalyst pa zato ovih samo 850 ciso sam hto da vidim da li ce napraviti pb kada tako podesavanje stavim

Ljudi nije samo Gigabyte pitanje je (nedaj boze da se desi) kada ce se ponovo desiti sa Geforece recimo MSI. Traagicno je ponasanje ljudi koji ne zamenjuju takve kartice.
Ali nije jos sve gotovo mislim da ce ispasti korektni i zameniti to.
To je moralo pognute glave i cuteci odmah da se ljudima zamenjuje i to je morao Gigabyte da naredi iz sedista gde li su vec ali je svima najlakse da poricu. Na kratke staze daje rezultate to sto ce da se prave ludi. Na duge ne posto je moja misija da 10 ljudi naucim napamet sta se ovde desilo.
Neka bude i svakome od vas.
Ako im je proslo sada proci ce i drugi put malo vece ******.
A desava se svakome samo je pitanje kako ce koji proizvodjac da reaguje.

I ja bi reagovao tako sto ne bi smeo da diram znaci drhtao bi kada pokrecem svaku igricu da ne ugledam neke anomalije.

Poslednja izmena:
najaca fora sto sam ja na ovom forumu procitao da Gigabyte ima problem i rekoh hajde da uzmem MSI posto su oni veoma popularni tamo pogotovo nemci lude za njima
kad ono isto s***e drugo pakovanje

ovako posto smo zakljucili da je problem u VRAM-u, citao sam na nekom stranom forumu da su navodno to neki uspeli da rese flesovanjem biosa drugog proizvodjaca i da je sami problem u voltazi pa me zanima vase misljenje
inace kartica mi ne brljavi otkako sam joj takt VRAM-a spustio sa 1100 fabrickih na 1000MHz dok sam GPU podigao na 960MHz i radi stabilno

Ovako
U nasem slucaju mislim da nije do BIOS-a, iz razloga jer sam vec probao BIOS od ispravnog Gigabyte-a 6850,koju je Masinist dobio u zamenu, Nazalost nista se nije promenilo
Sto se tice kloka, smanjio sam sa 1000mhz na 900mhz i opet nista, zabada kao i na 1000mhz
Dva puta nista, je nista = matematika je cista

Ajde ljudi 10. svi karte u radnju!

Odakle je tvoja?

Grappolo, ali nema veze obavestićemo gigabyte Srbija preko FB-a

...sad je izasao novi zakon da moraju da zamene u radnji ako nisi zadovoljan sa karticom... recimo kad si otvorio kutiju kuci , a boja ti se ne svidja... Kakav pakleni period stize za prodavce... da sam na njihovom mestu odma bih podigo cenu...

Poslednja izmena:
nemate od tog zakona nista u srbiji

Mozda mi kartica ima defektni VRAM, ali GPU je strasno dobar digao sam ga na 1000MHz uz podizanje napona na 1.281V
Ako se u obzir uzmu moje ostale komponente koje i nisu bas nesto skor od 10139 pena u 3DMark Vantage na High pdesavanju nije los
Mislim da necu ici po reklamaciju u slucaju da na ovom podesavanju radi stabilno
PoZZZ...

Mislim da grešiš. Ja karticu neću ovako defektnu....

Mislim da grešiš. Ja karticu neću ovako defektnu....

Pa samo Crysis da ne radi, a sve ostalo da bude OK, vratio bi kartu.
Hocu ispravnu stvar za novac koji dajem, i tu nema odstupanja. Ja sam kupio kartu kao ispravnu,a pokazalo se suprotno. Ovo je prvi i poslednji put da se zaletim.
Ima da je zamenim po svaku cenu.
Gigabyte necu da uzmem ni jednu, bas zbog bezobrazluka servisera, za ostalo cemo se dogovoriti

Poslednja izmena:
Нови Закон о заштити потрошача, који је ступио на снагу 1. јануара
Терет доказивања исправности производа, који има гаранцију, пада на трговца, а не на купца. Трговац је дужан да покварени уређај прими назад, да не би купац морао да обилази сервисе доказујући да купљена роба није исправна, рекао је председник Националне организације потрошача Србије Горан Паповић у Дневнику РТС-а.

Велику улогу у обавештавању купаца имаће кол центри, у којима ће купци бити обавештавани о својим правима, а преко којих ће трговци бити упозоравани да морају да извршавају своје обавезе.
http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/124/%D0%94%D1%80%D1%83%D1%88%D1%82%D0%B2%D0%BE/821408/%D0%92%D0%B5%D1%9B%D0%B0+%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B0+%D0%BF%D0%BE%D1%82%D1%80%D0%BE%D1%88%D0%B0%D1%87%D0%B0.html

Meni je danas Vlada iz Gigaybte poslao poruku da će se reklamacije realizovati ekspresno nakon praznika, tako da ne bi trebalo daima razloga za brigu

Daj boze da zamene bez problema, da se ne cimam sa inspekcijom i sl.
Ali Gigabyte vise ni mis-a necu da kupim, a ko mi pomene Gigabyte ima da ga ubedjujem da izbegne ovog proizvodjaca u sirokom luku.
Toliko sam se napatio sa njihovim servisom i serviserima da mi je muka od pomisli na Gigabyte !!!

Prosle godine sam kupio kartu za rodjendan, da bi se i dan danas patio sa retardiranim serviserima koji ne priznaju defekt , koji je ocigledan.
Najgore je sto su licemeri i ne priznaju defekt. Serviseri su sramota Srbije i primer kako ne valja. Zao mi je sto ne poznajem ove ljude, da me pogledaju u oci i da mi
kazu da nisam u pravu !!!

Pricao sam sa jednim serviserom iz Direct linka, toliko je bio bezobrazan da je sreca po njega sto nisam bio blize, pa da napravim haos u samoj radnji !!!
Ako treba ima da internacionalizujem problem, dok ne isteram pravdu do kraja.
Da mi neko pricao da su ovoliki retardi, nikad kartu ne bih kupio u Srbiji

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno