Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Hvala na brzom odgovoru,ali zaglavio sam,opet. Skinuo sam sve sto treba i kad pokrenem cmd prompt i ukucam "adb reboot download" ispise da ne prepoznaje tu komandu,i ne moze nista dalje da se uradi?

Nije fora, prvo bi trebalo da ti stigne obavestenje da ce ti uskoro poslati konfiguracionu poruku, pa za 5-10min i konf.poruka.Inace imas o tome na njihovom sajtu ;)

Nego jel zna neko nesto o mom problemu, ne ide mi otkljucavanje pa to ti je :(

Da li si uradio ovo kako piše Start a new command prompt and navigate to the folder / drive where adb is located.

A juce sam stavio 7.7... Ne pada mi napamet da flashujem opet jer uvek radim Wipe metodu, tj. radim format i brisem cache-ove pa moram opet sve da vracam. Tako mi je cisitije nekako ali mi treba 15-20 minuta da vratim sve aplikacije koje su bile instalirane.

Nije fora, prvo bi trebalo da ti stigne obavestenje da ce ti uskoro poslati konfiguracionu poruku, pa za 5-10min i konf.poruka.Inace imas o tome na njihovom sajtu ;)

Nego jel zna neko nesto o mom problemu, ne ide mi otkljucavanje pa to ti je :(

Nista mi ne stize i dalje :(

Jesam ali sada skidam android SDK posto citam da to treba instalirati da bi mogao da pokrenem ADB komande. Da li je to tacno?

Ja sam ovaj telefon našao samo u mts-u ali nikako nisam uspeo da skontam koliko bi zapravo koštao (vrtim se na sajtu već 10tak minuta pokušavajući da nađem koliko traje ugovorni period :) ) Inače, u globalu, koja bi bila najpovoljnija opcija kupovine ovog telefona (za nekog ko ne troši mnogo minuta i kome ne treba milion smsova mesečno) i koliko on košta ovako u slobodnoj prodaji?
Poz.

Najbolje za kes. 400e u prodavnici, manje u oglasima.

Ja ga sad skidam ali nisam znao da treba i Java da bih pokrenuo SDK tool? Bog te maz'o trebas biti programer da bi nesto uradio :)

Ja sam ovaj telefon našao samo u mts-u ali nikako nisam uspeo da skontam koliko bi zapravo koštao (vrtim se na sajtu već 10tak minuta pokušavajući da nađem koliko traje ugovorni period :) ) Inače, u globalu, koja bi bila najpovoljnija opcija kupovine ovog telefona (za nekog ko ne troši mnogo minuta i kome ne treba milion smsova mesečno) i koliko on košta ovako u slobodnoj prodaji?
Poz.

U Telekomu kosta 60000 sa PDV-om,bez ugovorne obaveze sto je mega puno. Ja sam moj kupio za 380 eura,nov sa 6 meseci garancije.

Ali sam video po oglasima za 350-360 eura sa garancijom,mada ja nikad ne bih kupio telefon na nevidjeno,samo kod proverenog prodavca.

Razmišljam sad baš da sebe častim nekim boljim android telefonom i u opciji su htc desire/hd/z ili klasični i ovaj samsung (mada ja baš nešto ne volim samsunge ali izgleda da je vreme da se napuste predrasude) koji jedini ima amoled, koristite li ga za navigaciju i kako radi (pošto i to moram da uzmem pa da se ne istrčim ako se I9000 pokazao dobro i u tome).
Po oglasima ide oko 350€, rauzmno!
Još samo jedno pitanje: modeli koji se sad isporučuju idu sa 2.1 ili 2.2 androidom? (ne zanima me rotovanje, flašovanje isl, samo out of the box rešenje)?
Hvala na pomoći...

Da dodam: OVAJ mi extra lepo izgleda ali sumnjam da može kod nas da se kupi a ja bi video OVDE da isprobam i kupim ako ne biju po ušima sa cenama...

Poslednja izmena:
Ako te ne zanima flešovanje i slično (bar da ga podesiš samo jednom kako treba) onda ovaj model nije za tebe, out of the box i nije nešto.

@Sirius9

Ovaj model nema toliko dobar GPS kao ostali modeli, a u najavi android telefon nije za tebe koliko mi se cini. Symbian sa GPS modulom i vozi.

Kome trebaju podešavanja za mt:s ili telenor, provereno rade (označeno je samo ono što treba da se unese, ostala polja ne dirati):
idite na Settings/Wireless and network/Mobile networks/Access Point Names/ zatim kliknite na Menu key (senzorski taster sa leve strane) i izaberete New APN. Kada završite sa podešavanjima opet idete na Menu key i izaberete Save.

mt:s internet:

Name: mts net
APN: gprswap
Proxy: 172.017.088.198
Port: 8080
User name: mts
Password: 064
MCC: 220
MNC: 03
Authentication type: PAP
APN type: internet

mt:s mms:

Name: mts mms
APN: mms
MMSC: http://mms.mts064.telekom.yu/mms/wapenc
MMS proxy: 172.017.085.131
MMS port: 8080
APN type: mms

========================================

Telenor internet:

Name: Telenor gprs
APN: internet
Proxy: 217.065.192.033
User name: telenor
Password: gprs
MNC: 01

Telenor mms:

Name: Telenor mms
MMSC: http://mms.telenor.rs/servlets/mms
MMS proxy: 217.065.192.033

Ako hoćete brzu internet vezu a pri tome koristite telenor ili mt:s data sim karticu (za telenor radi i sa običnom sim karticom):

telenor internet:

Name: internet (ili unesite po izboru)
Password: telenor

Name: internet (ili unesite po izboru)
APN: 3gnet

I ovo sam lično proverio jer koristim obe mreže.

NAPOMENA: U ostala polja ne unositi podatke!

Poslednja izmena:
Imam problem sa povezivanjem na net, tj. telefon mi jede kredit kao nenormalan - prepaid sam korisnik ako je to bitno ..

Naisao sam na ovo gde kaze:

To je moj slucaj. I u opcijama imam ovo GSM (to kazu da je 2g) i to sam i stavio. Uneo sam parametre sa MTS sajta:

I da bi se povezao na internet moram da cekiram "Use packet data Activate data network".

Kada to uradim onda je povezan i pojavi mi se gore ikonica na kojoj stoji slovo E i opet kada nista ne radim nesto se odvija (up/down strelice se krecu) i tako mi je sam od sebe skinuo 40din. krediti tj. sve sto sam i imao ! Dok su bila ona podesavanja za 3g skinuo mi je skoro 300din. za 3-4min. gde sam samo otisao da pogledam mail - da vidim da li radi i dalje nista nisam ni radio.

Moze li neko da mi objasni sta se ovde desava ?
Takodje me buni to da je meni telefon dosao vec sa 2.2 update-om. A citam nesto po forumu da ako je telefon otkljucan, pa se kasnije instaliraju neki update-i da se on ponovo zakljuca idt. ? Da li je mozda moguce da je to kod mene slucaj tj. da je dosao otkljucan i da ga je neko vec update-ovao ? Nista na telefonu nisam dirao i menjao ..

To je sasvim normalno što ti se događa jer nemaš kupljene MB ili GB i skida ti direktno sa uplaćenog kredita. I ja sam prepaid korisnik, koristio sam ono što je mt:s ponudio (500 mb), a sada sam na telenoru (150 mb mesec dana). Nije nešto ali za sitna preuzimanja je dobro, za krupna koristim wi-fi. Ovo je android telefon, ne koristiti internet je po meni krajnje glupo.Trebao si da pročitaš na mt:s stranicama, 100 kb = 5.9 din. Proveriš poštu, u pozadini tel. nadograđuje market, layar, skida vremensku prognozu ili šta već imaš, učitavaju se dosadne reklame iz free aplikacije i eto tebi "posrkanog kredita".

Npr. novi Android Market ima oko 2 mb, kada se preračuna to ti je onako od oka oko 120 din. Znam da nisi kliknuo da preuzimaš nadogradnju, ali telefon na verziji 2.2.1 to sam odradi, kao što je na ranijim verzijama sam preuzimao Layar, dok ne isključiš opciju na Marketu.

Telenor je daleko bolji, ne moraš da koristis KLIK uslugu (150 mb), možeš na običnu karticu i da uplatiš "dodaj internet", važi ti dva meseca, a izabereš između 60 mb (250 din.), 350 mb (650 din.) ili 2 gb (1.190 din.). Ovo možeš i sam da odradiš, samo da imaš dovoljno kredita. Poseti stranicu:
http://www.telenor.rs/?section=private&page=6449

Poslednja izmena:
Vratio sam se na LP plus, mnogo bolje radi sa live wallpaperom nego adw ex.
@darko
Dungeon derenders je loodilo...doduse nisam jos ukapirao sta sve treba da se radi, ali igra je odlicna

Meni ADW EX radi bolje sa Live Wallpaper-ima, apsolutno nema nikakvog kočenja. Za igricu se slažem, nešto najbolje što sam igrao do sada...

Vidim da interesovanja za DLNA mogucnosti ima jako malo pa bih hteo da pokrenem pricu.
...

jeste da je samo delimicno vezano za galaxy s, ali da pitam :D da li je ko pokusavao da se igra da galaxyijem i WD TV LIVEom. meni allshare vidi wd tv kao player, ali nikada ga ne vidi i kao server iako isti ima prikacene hardove. ima li nacina da se i ovo postigne?
ja na galaxijju koristim i daljinski za wd tv, a imam na pozadini i bookmark do webenda wd tv. cool je! :D
ima li jos kakvih zanimljivih trikova koje koristite?

sto se tice darkija, evo i ja sam imao prve probleme i to od verzije 7.7. aplikacije kao sto su google googles, barcode scanner pucaju pri startovanju, iako sam radio wipe.

drugari u petak sam uzeo sgs..i odusevljen :)..za pocetak ekranom :)..jos uvek nisam rutovao/flashovao tel nekim kuvanim romom, jer sam prilicno nov sto se tice ovoga pa sam juce proveo dan u citanju uputstava sa xda foruma i u smaranju odredjenih ljudi sa bencha :)..
..poceo je sinoc ni od cega da mi se javlja jedan problem - kada se ukljuci wi-fi telefon pocne sam od sebe da se resetuje ako pokusam da otvorim neku stranicu..
..znaci nije flashovan tel, instalirano je par nekih bezveze app sa marketa, wi-fi i sve ostalo je super radilo prethodnih par dana..samo je od sinoc poceo da se sam od sebe resetuje :(....
..nije mi padao ili tako nesto, prilicno ga pazim...nadam se da se neko ranije susreo sa ovim i da postoji resenje problema..zao mi je ako se ponavljam sa pitanjem, ali thread je ogroman i trebalo bi mi dosta vremena da pregledam ceo u potrazi za odgovorom..
..hvala :)

To je sasvim normalno što ti se događa jer nemaš kupljene MB ili GB i skida ti direktno sa uplaćenog kredita. I ja sam prepaid korisnik, koristio sam ono što je mt:s ponudio (500 mb), a sada sam na telenoru (150 mb mesec dana). Nije nešto ali za sitna preuzimanja je dobro, za krupna koristim wi-fi. Ovo je android telefon, ne koristiti internet je po meni krajnje glupo.Trebao si da pročitaš na mt:s stranicama, 100 kb = 5.9 din. Proveriš poštu, u pozadini tel. nadograđuje market, layar, skida vremensku prognozu ili šta već imaš, učitavaju se dosadne reklame iz free aplikacije i eto tebi "posrkanog kredita".

Npr. novi Android Market ima oko 2 mb, kada se preračuna to ti je onako od oka oko 120 din. Znam da nisi kliknuo da preuzimaš nadogradnju, ali telefon na verziji 2.2.1 to sam odradi, kao što je na ranijim verzijama sam preuzimao Layar, dok ne isključiš opciju na Marketu.

Telenor je daleko bolji, ne moraš da koristis KLIK uslugu (150 mb), možeš na običnu karticu i da uplatiš "dodaj internet", važi ti dva meseca, a izabereš između 60 mb (250 din.), 350 mb (650 din.) ili 2 gb (1.190 din.). Ovo možeš i sam da odradiš, samo da imaš dovoljno kredita. Poseti stranicu:
http://www.telenor.rs/?section=private&page=6449

Bila mi je ukljucena sinhronizacija. Heinz mi rece da to iskljucim sto i jesam uradio, a predpostavljam da je to ono sto mi je "pasivno" i "samo od sebe" u roku od odmah skinulo sav kredit ?

Prepaid sam korisnik kod mt:s (064). Pogledacu na sajtu kakve to sve imaju pakete, mada meni zaista ne treba mnogo. Ja bi mozda jednom dnevno pogledam e-mail i forum. I ranije na staroj kanti sam imao povezan internet pa mi je skidao nesto jako sitno kada odem da pogledam e-mail ..

P.S mada evo cak i sada sa iskljucenom sinhronizacijom i 0.73din. na racunu, cim ukljucim network on opet stalno nesto sam od sebe radi. Gore kod ikonice strelice za up i down su 90% aktivne ..

Poslednja izmena:
drugari u petak sam uzeo sgs..i odusevljen :)..za pocetak ekranom :)..jos uvek nisam rutovao/flashovao tel nekim kuvanim romom, jer sam prilicno nov sto se tice ovoga pa sam juce proveo dan u citanju uputstava sa xda foruma i u smaranju odredjenih ljudi sa bencha :)..
..poceo je sinoc ni od cega da mi se javlja jedan problem - kada se ukljuci wi-fi telefon pocne sam od sebe da se resetuje ako pokusam da otvorim neku stranicu..
..znaci nije flashovan tel, instalirano je par nekih bezveze app sa marketa, wi-fi i sve ostalo je super radilo prethodnih par dana..samo je od sinoc poceo da se sam od sebe resetuje :(....
..nije mi padao ili tako nesto, prilicno ga pazim...nadam se da se neko ranije susreo sa ovim i da postoji resenje problema..zao mi je ako se ponavljam sa pitanjem, ali thread je ogroman i trebalo bi mi dosta vremena da pregledam ceo u potrazi za odgovorom..
..hvala :)

jel ti se javlja restart kada ne koristis wi-fi u istom slucaju?
moguce je da je problem u 2.1 kao sto je bilo ono gasenje telefona....

ne...u sustini,koliko sam sada primetio samo kada je ukljucen wi-fi...cak mi se jutros desilo da se gasio telefon...i kada sam ga palio,dodje do onog "S" na startu i ugasi se..i onda opet pocetni ekran..i tako par puta..
..mada malo pre sam probao opet wi-fi i radio je bez problema - surf,you tube,fb..kapiram (nadam se) da je ovo sw prirode i da ce nestati flashovanjem fwa..

Kazite mi da li vam telefon kad ga udarite lagano prstom sa strane prenosi vibracije preko celog telefona?Video sam to na jeftinijim telefonima a ovaj sam dobio na poklon pa mi je jako bitno da li je to normalno ili da ga reklamiram?

Kome trebaju podešavanja za mt:s ili telenor, provereno rade (označeno je samo ono što treba da se unese, ostala polja ne dirati):
idite na Settings/Wireless and network/Mobile networks/Access Point Names/ zatim kliknite na Menu key (senzorski taster sa leve strane) i izaberete New APN. Kada završite sa podešavanjima opet idete na Menu key i izaberete Save.

Name: mts net
APN: gprswap
Proxy: 172.017.088.198

mt:s mms:

Name: mts mms
MMSC: http://mms.mts064.telekom.yu/mms/wapenc
MMS proxy: 172.017.085.131

========================================

Telenor internet:

Name: Telenor gprs
Proxy: 217.065.192.033
Password: gprs

Telenor mms:

Name: Telenor mms
MMSC: http://mms.telenor.rs/servlets/mms
MMS proxy: 217.065.192.033

Ja ispisao ova podesavanja za mts ali i dalje nemam net? Ranije sam vec rekao da mi ne stize konfiguraciona poruka iako im posaljem zahtev preko servisa. Jel treba jos nesto negde da ukljucim?

Nazad
Vrh Dno