Darky v7.8![]()
Nije fora, prvo bi trebalo da ti stigne obavestenje da ce ti uskoro poslati konfiguracionu poruku, pa za 5-10min i konf.poruka.Inace imas o tome na njihovom sajtu
Nego jel zna neko nesto o mom problemu, ne ide mi otkljucavanje pa to ti je![]()
Jesam ali sada skidam android SDK posto citam da to treba instalirati da bi mogao da pokrenem ADB komande. Da li je to tacno?
Ja sam ovaj telefon našao samo u mts-u ali nikako nisam uspeo da skontam koliko bi zapravo koštao (vrtim se na sajtu već 10tak minuta pokušavajući da nađem koliko traje ugovorni period) Inače, u globalu, koja bi bila najpovoljnija opcija kupovine ovog telefona (za nekog ko ne troši mnogo minuta i kome ne treba milion smsova mesečno) i koliko on košta ovako u slobodnoj prodaji?
Poz.
Ja sam ovaj telefon našao samo u mts-u ali nikako nisam uspeo da skontam koliko bi zapravo koštao (vrtim se na sajtu već 10tak minuta pokušavajući da nađem koliko traje ugovorni period) Inače, u globalu, koja bi bila najpovoljnija opcija kupovine ovog telefona (za nekog ko ne troši mnogo minuta i kome ne treba milion smsova mesečno) i koliko on košta ovako u slobodnoj prodaji?
Poz.
Imam problem sa povezivanjem na net, tj. telefon mi jede kredit kao nenormalan - prepaid sam korisnik ako je to bitno ..
Naisao sam na ovo gde kaze:
To je moj slucaj. I u opcijama imam ovo GSM (to kazu da je 2g) i to sam i stavio. Uneo sam parametre sa MTS sajta:
I da bi se povezao na internet moram da cekiram "Use packet data Activate data network".
Kada to uradim onda je povezan i pojavi mi se gore ikonica na kojoj stoji slovo E i opet kada nista ne radim nesto se odvija (up/down strelice se krecu) i tako mi je sam od sebe skinuo 40din. krediti tj. sve sto sam i imao ! Dok su bila ona podesavanja za 3g skinuo mi je skoro 300din. za 3-4min. gde sam samo otisao da pogledam mail - da vidim da li radi i dalje nista nisam ni radio.
Moze li neko da mi objasni sta se ovde desava ?
Takodje me buni to da je meni telefon dosao vec sa 2.2 update-om. A citam nesto po forumu da ako je telefon otkljucan, pa se kasnije instaliraju neki update-i da se on ponovo zakljuca idt. ? Da li je mozda moguce da je to kod mene slucaj tj. da je dosao otkljucan i da ga je neko vec update-ovao ? Nista na telefonu nisam dirao i menjao ..
Vratio sam se na LP plus, mnogo bolje radi sa live wallpaperom nego adw ex.
@darko
Dungeon derenders je loodilo...doduse nisam jos ukapirao sta sve treba da se radi, ali igra je odlicna
Vidim da interesovanja za DLNA mogucnosti ima jako malo pa bih hteo da pokrenem pricu.
...
To je sasvim normalno što ti se događa jer nemaš kupljene MB ili GB i skida ti direktno sa uplaćenog kredita. I ja sam prepaid korisnik, koristio sam ono što je mt:s ponudio (500 mb), a sada sam na telenoru (150 mb mesec dana). Nije nešto ali za sitna preuzimanja je dobro, za krupna koristim wi-fi. Ovo je android telefon, ne koristiti internet je po meni krajnje glupo.Trebao si da pročitaš na mt:s stranicama, 100 kb = 5.9 din. Proveriš poštu, u pozadini tel. nadograđuje market, layar, skida vremensku prognozu ili šta već imaš, učitavaju se dosadne reklame iz free aplikacije i eto tebi "posrkanog kredita".
Npr. novi Android Market ima oko 2 mb, kada se preračuna to ti je onako od oka oko 120 din. Znam da nisi kliknuo da preuzimaš nadogradnju, ali telefon na verziji 2.2.1 to sam odradi, kao što je na ranijim verzijama sam preuzimao Layar, dok ne isključiš opciju na Marketu.
Telenor je daleko bolji, ne moraš da koristis KLIK uslugu (150 mb), možeš na običnu karticu i da uplatiš "dodaj internet", važi ti dva meseca, a izabereš između 60 mb (250 din.), 350 mb (650 din.) ili 2 gb (1.190 din.). Ovo možeš i sam da odradiš, samo da imaš dovoljno kredita. Poseti stranicu:
http://www.telenor.rs/?section=private&page=6449
drugari u petak sam uzeo sgs..i odusevljen..za pocetak ekranom
..jos uvek nisam rutovao/flashovao tel nekim kuvanim romom, jer sam prilicno nov sto se tice ovoga pa sam juce proveo dan u citanju uputstava sa xda foruma i u smaranju odredjenih ljudi sa bencha
..
..poceo je sinoc ni od cega da mi se javlja jedan problem - kada se ukljuci wi-fi telefon pocne sam od sebe da se resetuje ako pokusam da otvorim neku stranicu..
..znaci nije flashovan tel, instalirano je par nekih bezveze app sa marketa, wi-fi i sve ostalo je super radilo prethodnih par dana..samo je od sinoc poceo da se sam od sebe resetuje....
..nije mi padao ili tako nesto, prilicno ga pazim...nadam se da se neko ranije susreo sa ovim i da postoji resenje problema..zao mi je ako se ponavljam sa pitanjem, ali thread je ogroman i trebalo bi mi dosta vremena da pregledam ceo u potrazi za odgovorom..
..hvala![]()
Kome trebaju podešavanja za mt:s ili telenor, provereno rade (označeno je samo ono što treba da se unese, ostala polja ne dirati):
idite na Settings/Wireless and network/Mobile networks/Access Point Names/ zatim kliknite na Menu key (senzorski taster sa leve strane) i izaberete New APN. Kada završite sa podešavanjima opet idete na Menu key i izaberete Save.
mt:s internet:
Name: mts net
APN: gprswap
Proxy: 172.017.088.198
Port: 8080
User name: mts
Password: 064
MCC: 220
MNC: 03
Authentication type: PAP
APN type: internet
mt:s mms:
Name: mts mms
APN: mms
User name: mts
Password: 064
MMSC: http://mms.mts064.telekom.yu/mms/wapenc
MMS proxy: 172.017.085.131
MMS port: 8080
MNC: 03
APN type: mms
========================================
Telenor internet:
Name: Telenor gprs
APN: internet
Proxy: 217.065.192.033
Port: 8080
User name: telenor
Password: gprs
MNC: 01
APN type: internet
Telenor mms:
Name: Telenor mms
APN: mms
MMSC: http://mms.telenor.rs/servlets/mms
MMS proxy: 217.065.192.033
MMS port: 8080
MNC: 01
APN type: mms
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari