Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Moj savet - prodaj ti to lepo :D:D:D

P.S. Hey, rekao si "iko" :p

Ako moze u naturi,mogu ja da doniram prase jedno 15 kile malopre zaklano jos se nije ni o'ladilo,dusu dalo za Bozic...xD
Btw... Ja vec nekih desetak dana koristim darky 5.6 i odlicno me sluzi,jedino sto imam problem sa baterijom mada mislim da to nije do ROMa vec do same baterije. Na ovom romu mi ni jednom nije zakucao za razliku od predjasnjeg JPU koji se zamrzne minimum dva puta dnevno...

Iko ...:( ?

I ja sam u slicnoj situaciji kao i bojan23. Mada koliko vidim ovaj moj telefon vec ima 2.2 update instaliran ?

Pa i ja sam se pre 10 dana prvi put susreo sa Android OS-om i dok nisam uvatio celu noc da cackam telefon nista nisam kapirao, iako sam imao ranije Symbian i bio sam u tripu da je to sve isto, ali nije.
Ono sto nisam kapirao pitao sam u temi.

Ako moze u naturi,mogu ja da doniram prase jedno 15 kile malopre zaklano jos se nije ni o'ladilo,dusu dalo za Bozic...xD
Btw... Ja vec nekih desetak dana koristim darky 5.6 i odlicno me sluzi,jedino sto imam problem sa baterijom mada mislim da to nije do ROMa vec do same baterije. Na ovom romu mi ni jednom nije zakucao za razliku od predjasnjeg JPU koji se zamrzne minimum dva puta dnevno...

do roma je...i meni sisa ko nenormalan :D

...a sto se tice zakucavanja, ista stvar na JPU, ali sam presao na JPY i nemam vise tih problema.

Pa koji bi mi predlozili onda ROM da mi sto duze traje baterija,znaci da bude sto pouzdaniji jer ne volim da flashujem svaki drugi dan,vec da me sluzi neko vreme bar do izlaska Androida 2.3... Probao sam onu foru sa punjenjem i brisanjem batterystats.bin i duze mi je trajala baterija dok se nije prvi put ispraznila,i sada opet isto... Damn! Takodje i vucem problem da cim skinem sa punjaca baterija padne na 98%. Uverio sam se i da quadrant nema veze sa subjektivnim osecajem. Na JPU sam imao oko 1700 a sada sa Darky 5.6 negde oko 1400-1500 a imam utisak da mi darky mnogo bolje i pouzdanije radi... Koliko su pouzdani stock romovi,onaj vip-ov 2.2

Pa koji bi mi predlozili onda ROM da mi sto duze traje baterija,znaci da bude sto pouzdaniji jer ne volim da flashujem svaki drugi dan,vec da me sluzi neko vreme bar do izlaska Androida 2.3... Probao sam onu foru sa punjenjem i brisanjem batterystats.bin i duze mi je trajala baterija dok se nije prvi put ispraznila,i sada opet isto... Damn! Takodje i vucem problem da cim skinem sa punjaca baterija padne na 98%. Uverio sam se i da quadrant nema veze sa subjektivnim osecajem. Na JPU sam imao oko 1700 a sada sa Darky 5.6 negde oko 1400-1500 a imam utisak da mi darky mnogo bolje i pouzdanije radi... Koliko su pouzdani stock romovi,onaj vip-ov 2.2

Ma kakav VIP crni...znaci najpouzdanije, bar po meni, je da uzmes stock JPY + voodoo i ubacis samo neku temu koja ti se svidja i to je to...Darkijev leti, jer ima voodoo u sebi...

E sad meni baterija solidno traje, jedino je veliki drain preko noci (oko 40-50%) kada mi je ukljucen WiFi, a tel udaljen od rutera sa jednom crtom signala. Kada mi je na stolu u dnevjoj sobi gde je i rooter, onda mi baterija padne za celu noc po 2-3%

To nije propust koliko znam i pisao sam o tome na prosloj strani.

Koliko sam citao, posle nekoliko promenjenih romova pobrljavi battery stats koji mora da se obrise i da se baterija ponovo kalibrise upravo ovako:

So, you are having trouble with your battery seemingly draining too quickly, especially after having flashed many ROMs/Kernels/etc...

It is possible that the problem (or part of the problem) is not necessarily the phone using too much power. If this is the case for you, you should see some results from doing the following:

1. Connect the phone to the charger with the phone powered on, and allow the phone to charge until it shows 100%

2. Disconnect the phone from the charger, and power it off.

3. Reconnect the phone to the charger with the phone powered off, and allow the phone to charge until the battery indicator shows 100% (you can use vol-up/vol-down to make the indicator come back up when the screen goes to sleep).

4. Disconnect the phone from the charger and power it on.

5. Once the phone is powered completely on, power it off again and reconnect it to the charger until the battery indicator shows 100%.

6. Disconnect the phone, power it on, and use it.

You should only need to use this sequence one time.

Hope this helps.

Bas sam pratio punjenje pre neki dan i notifikaciju da je baterija puna, ali zapravo istog trenutka padne na 98% kad se skine sa punjaca. Ako je to slucaj onda treba da se uradi ovo gore i battery stats clear. Kao sto rekoh, danas kad sam skinuo fon sa punjaca posle prethodno uradjenog pomenutog guida, ostao je na 100%, znaci to nije propust, mora samo baterija da se rekalibrise.

Jel jos nekom pomogao ovaj metod za problem sa baterijom,meni nije,cim ga skinem sa punjaca on padne na 98-99%... Kako to da resim?

darky 7.6

Reverted back to the Original Samsung SMS / MMS App [Black]
Fixed Fonts Force Close
Gingerbread keyboard with working dictionaries [tested and working - no vibrate yet // install from SD-Card]
4 Lockscreens [AOSP / Samsung / Puzzle / Epic -//- Settings >> Display]
Better looking circle battery icon [still good readable // Revolution-N]
Multi-Language Swype [English, German, French, Spanish, Italian, Netherlands, Portuguese, Turkish, Polish, Greek, Czech, Slovak, Serbian, Russian, Ukrainian]
Simple Black Phone Dialer
Updated Screenfilter
Updated SGS Tools
Added Installation Script to prevent heavy battery drain and gallery problems
Fixed Lockscreen Wallpaper Force Close [Use the Samsung Lockscreen]

u poslednje vreme izbacuje romove nenormalno, taman skinem 200 mb ono sutra novi rom.

Ma šta to pričaš? U mom kraju za Božić prase ne sme da ima ispod 40 kg. Pokušavaš da se izvučeš sa tim prasencetom-prasolinijem. :smackbum:

Uh bre pa to onda vise i nije prase,prelazi u tesku kategoriju mladji punoletnik...:) *** ja najvise volim mladoooo...xD

Jel probao neko ovaj najnoviji darky? Jel su resili problem sa baterijom?

ja sam ga gurnuo v7.6. nisam ga punio jos, videcemo...

I ja cu na kraju da poludim od fleshovanja sa ovim Darky-jem :) . Jos cu ovaj 7.6 iz razloga sto me nervirala bela pozadina za sms, i cini mi se zanimljiv ovaj puzzle lockscreen.

malo vesti o gingerbread portu...
navodno za sada je supercurio prestao da radi na njemu(bozic i tako te gluposti kapiram) dok su posao nastavili momci i CM ekipe...otisli su daleko od vec stare v6 ali nece izbacivati novu verziju dok ne nacine rom funkcionalnim, sto je navedeno kao sledecih par nedelja.
kapiram da ce se istog momenta pojaviti i CM7 za gs

Počinju da me nerviraju Darkijevi romovi! :mad:

Od 5.2 pa sve do 7.6 su puni bagova.Lockscreen wallpaper bug,baterija,tastatura,gomila FC bagova...

Jedino što radi brzo...

Nekome možda i ne bi smetali,ali meni smetaju ti bagovi.

Dajte neku preporuku za rom da valja.

Hvala!

Ajde ovako, nisam imao nijedan lockscreen wallpaper bug, problem sa baterijom, tastaturom ili force close bilo cega od 5.2 do 7.6. Bas suprotno, sve je radilo savrseno. Ostani onda na official JPU i to je to ako neces da imas probleme sa bugovima jer svakom kuvanom romu nedostaje neka sitnica.

Ajde ovako, nisam imao nijedan lockscreen wallpaper bug, problem sa baterijom, tastaturom ili force close bilo cega od 5.2 do 7.6. Bas suprotno, sve je radilo savrseno. Ostani onda na official JPU i to je to ako neces da imas probleme sa bugovima jer svakom kuvanom romu nedostaje neka sitnica.

Ni na jednom darkijevom romu mi nije radio lockscreen wallpaper.To me i nije toliko nerviralo koliko je bag sa baterijom.Napunim do kraja,skinem sa punjača i posle 2 minuta 97%...na 7.6 mi posle 2 min bude 93%...Ne samo to,nego mi se čini da se inače brže istroši baterija.Na primer,večeras mi je za 5 sati umerenog korišćenja baterija na 70%.

Najverovatnije ću da stavim neki zvanični rom.
Možda čak probam i neki Doc-ov...Bio sam zadovoljan sa njegovim JPO 7.6.2.

U pravi si za lockscreen wallpaper, mislio sam da mislis na lockscreen animation.

Da li sam ja jedini kome je baterija traje normalno na darky romovima? Meni se sve cini da je taj WiFi drain bug koji se pominjao. Kakav ti je WiFi signal na telefonu?

Bio sam do Vipa juce i jos uvek su imali u ponudi galaxy s ovde u Nisu pa koga zanima...

U pravi si za lockscreen wallpaper, mislio sam da mislis na lockscreen animation.

Da li sam ja jedini kome je baterija traje normalno na darky romovima? Meni se sve cini da je taj WiFi drain bug koji se pominjao. Kakav ti je WiFi signal na telefonu?

Signal retko pada ispod 85% jer sam u sobi gde mi je ruter.Nije problem u dometu.

Postoji li sad neka aplikacija za otkljucavanje galaxie? I da li je ona idalje zakljucana ukoliko je promenjen softver...

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Vidim da interesovanja za DLNA mogucnosti ima jako malo pa bih hteo da pokrenem pricu.

1) Allshare radi lepo sa sledecim stvarima:

Kada se izabere Windows Media Player kao media server:

- pusta slike, pusta muziku, od video formata probao samo avi koji radi, mkv ne radi

Kada se stavi PS3 media server koji radi sa samsunggalaxy.conf fajlom:

- vidi sve foldere i fajlove ali otvara samo slike i to jako jako sporo, ostalo pokusa da otvori ali to se nikad ne desi i posle bezbroj ucitavanja izbaci Unable to play, signal too weak, sto nema veze sa zivotom naravno. Dakle PS3 media server i Allshare aplikacija se ne mirisu nikako.

2) Twonky sa marketa

Kada se izabere Windows Media Player kao media server:

- Zapravo ne prikazuje nista u Music sekciji iako bi trebao, pusta slike, apsolutno ne pusta video i za svaki fajl izbaci Unable to start playback

Kada se izabere PS3 media server:

-radi muzika, rade slike, apsolutno ne radi nijedan video fajl, opet izbacuje Unable to start playback

3) UPnPlay sa marketa

Radi identicno i sa Windows Media player i PS3 media server.

- rade slike (pohvala sto radi cak i zum, u ostalima nema ta mogucnost), radi muzika, kod video fajlova ima jedna korisna opcija, a to je da te pita sa kojim aplikacijom ce da otvori fajl. Nazalost nece da otvara sa default Movie player aplikacijom nista iz nekog razloga, ali kada se odabere da pusta sa Rock Playerom, radi bukvalno sve, i mkv i avi, cak i HD mkv fajlovi.

E sad jedna glupa stvar sto u Rock playeru kada se stiklira harware decoding za vecinu materijala izbaci "This file cannot be played with system player" , pojma nemam zasto. Sasvim je svejedno da li je nesto na telefonu ili ga streamujem, jednostavno nesto nije u redu sa tom hardware decoding opcijom, koja za jako mali broj fajlova radi. Tako da pretopostavljam da se koristi software decoding kada to nije stiklirano a ili ne?

Sve u svemu UPnPlay radi najbolje trenutno iako bih voleo da resim taj problem sa Rock playerom. Kakva su vasa iskustva ako se uopste neko mlatara sa DLNA opcijom?

Evo vam SamsungGalaxy.conf za PS3 Media server koji ide u folder Renderers.

Prilozi

• SamsungGalaxy.conf.zip
    496 bajta · Pregleda: 20
Ako nekog zanima ima u Delti Galaxy S u VIP-u, uz paket 325 je 30 000din. Ok cena po meni, jer ni na crno se ne moze naci ispod 450e.

Vrh Dno