Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Dobila keva promotivo za dz. nego dala eto simbolicno tu kintu :) ..

Ovo mi je prvi ozbiljniji telefon. Do sada sam imao Samsung D520 (preko 3god.) i to poslednjih par meseci sa prsnutim ekranom ..
Jos uvek se ucim na sve ovo, sto mi rece Garson, nije zvaka za seljaka :d

Pa zavisi kojim se poslom bavis, to je presudno i koji ce telefon imati. Ako obrnes drugi deo mog nicka na forumu skontaces cime se bavis i zato mi je 6300 vr' vr'ova. :d
Ja sam to uzeo sad dok je pauza u sezoni da se igram na Adroidu. Uvek sam ja prvi imao nove tehnologije u kraju, sad svi setaju neke besne tac skrinove. :)

Ma meni uopste ne treba ovo, ja koristim (pa do sada..) fon 90% za pozive i po koji SMS. Ne dozvoljava mi da ga prodam. Meni ga je dala posto je moja kanta prsla, a ona pritom ima dugacke nokte sa kojima ne moze da operise ekranom :D

E kad pomenu nokte, ova moja sestra nije mogla da otkljuca Desire uopste. Te ribe su luuuude !! :D

Nego da se manem noktiju, bas sam gledao Galaxy u CT u Delti i video extra dobru pozadinu ili widget, sta god da je to. Izgleda kao voda i kako mrdate prstom po ekranu tako se voda pomera, mnogo dobro izgleda. Sta je to uopste ?
Ima li toga za Desire ? Tj Android 2.2 by HTC.

Poslednja izmena:
Ubacio sam Darkijev 7.7.
Popravljen je lockscreen wallpaper.Ostalo je da proverim bag sa baterijom.
Rom radi brzo i bez lagfixa.

E kad pomenu nokte, ova moja sestra nije mogla da otkljuca Desire uopste. Te ribe su luuuude !! :D

Nego da se manem noktiju, bas sam gledao Galaxy u CT u Delti i video extra dobru pozadinu ili widget, sta god da je to. Izgleda kao voda i kako mrdate prstom po ekranu tako se voda pomera, mnogo dobro izgleda. Sta je to uopste ?
Ima li toga za Desire ? Tj Android 2.2 by HTC.

To je Live Wallpaper za Galaxy S. Takav nema za Desire. Može da se ubaci ali nije to - to. Desire ima verovatno neke druge, a od motiva sa vodom, od verzije 2.2 Galaxy je ostavio samo "Beach". Po meni je odličan i "Luminescence" ali mora dodatno da se ubaci. Taj što si gledao ako u vodi ima i lišće, znači da je android 2.1.

Neces se bas nesto usreciti ako trazis adapter zbog Galaxy-a S. Froyo
(a i ostale verzije Androida) max. podrzavaju BT do verzije 2.1).
Imas test [URL="http://www.gsmarena.com/wireless_n_bluetooth_3_speed_test-revie

Poslednja izmena:
To je Live Wallpaper za Galaxy S. Takav nema za Desire. Može da se ubaci ali nije to - to. Desire ima verovatno neke druge, a od motiva sa vodom, od verzije 2.2 Galaxy je ostavio samo "Beach". Po meni je odličan i "Luminescence" ali mora dodatno da se ubaci. Taj što si gledao ako u vodi ima i lišće, znači da je android 2.1.

Verovatno je mislio na taj sa liscem tj. ovaj

[YOUTUBE]AEsZXHS7J0I[/YOUTUBE]

ili mozda je mislio na ovaj

[YOUTUBE]zXBzTCCA3fs[/YOUTUBE]

Marli me juce podsetio na oba wallpapera pa sam ovaj sa liscem veoma lako uspeo da ubacim preko CWM-a stavljajuci LiveWallpapers.apk kolekciju koja ga sadrzi ovako http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=10162122&postcount=58 a onda sam shvatio da sam mogao da ubacim tu kolekciju i ovako:

1. Buy Rootexplorer app. Its a paid app.
2. Open RootExplorer and go to /system/app.
3. Dont forget to mount /system as R/W. ( there is a button up in the corner)
4. Copy/Cut and paste the existing Livewallpaper.apk to somewhere else on your external or internal sd card.
5. Copy the modded Livewallpaper.apk to /system/app.
6. Exit.

Na kraju sam ubacio i ovaj sa okeanom iz drugog youtube linka odavde http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=9345996&postcount=13 , prosto se instalira kao APK. Eto kome trebaju oba, nadam se da sam pomogao.

Sto se tice Marlijeve situacije ne vidim zasto ne bi mogli da se ubace na isti nacin na koji sam ih ja ubacio u SGS. Marli, probaj, bas me zanima, gore su ti linkovi kako se radi.

Poslednja izmena:
Pridružujem se čestitkama, svima puno sreće u Novoj 2011. godini, naročito sa custom ROM-ovima. :)

Da nam fon nikada ne zabaguje.
Da je lag nesto nepoznato.
Da komsiji crkne kr.... uh nije to.

Sve najbolje nama i nasim ljubimcima i da nas dugo i dobro sluze. Mnogo srece u 2011.- toj, drustvo.

Ja samo jednu da dodam...da vam nikad ne ispadne, posebno ne na neku tvrdu povrsinu...pozdrav svima...

^^
codeworkx

Currently we're using CM7 sources for our work.
It doesn't matter because CM = AOSP.
If we get one thing working, the other will work too.

This means we'll release booth.
A clean AOSP rom and a CM7 rom at the same time.

Current Status:
- CWM 3.0.0 fully working
- bootlogo is fine now, no more pixelz!
- no rfs support anymore, MTD working (yaffs2), data on ext4
- problems on flash_image function
- Wifi working (Wifi sleep crashes phone)
- Phone working (a little polling problem on RIL)
- Graphics mostly working except overlay cause of framebuffer (youtube playback and camera fucked up)
- Sensors dead (write a new driver)
- only one sdcard supported at the moment
- a secure method for rolling out must be created

Don't ask any questions. Let us just work on this stuff.

ovo je od juce...

Vec par dana se patim sa ovim i nikako da resim, pa bi mi pomoc jako dobrodosla.
Ne uspeva mi da otkljucam tel da radi na ostalim mrezama osim vip-a.

Radio sam po ovom uputstvu sve sto je bilo potrebno http://www.youtube.com/watch?v=yEQ6srdva1k&feature=related
ali na kraju mi izbaci:

Copy nv_data.bin
* daemon not running. starting it now *
* daemon started successfully *
error: device not found
Extract code

SGUX v0.92b (C) 2010 By Mark0 & rbnet
Samsung Galaxy Unlock code eXtractor
(based on info by rhcp0112345 & RazvanG)

* Error: unable to find file <.\nv_data.bin>
Could Not Find C:\Documents and Settings\Bobano\Desktop\Generate Unlock Windows\n
v_data.bin
* server not running *
===============================================================
Please donate to DagentooBoy for the script
Please donate to rbnet.it and marcopon for the SGUX utility used in the script
Script complete!
Press any key to continue . . .

Kao da nije prepoznao tel na racunaru, mada je zvucnim signalom potvrdio da ga je na neki nacin prepoznao.

Ako ukljucim tel bez prethodnog aktiviranja USB debaging, vidi ga normalno, a ovako samo zvucni signal i nista vise.

pozz

Poslednja izmena:
Da li neko igra igricu Dungeon Defenders - First Wave v1.2? Veličina je 610 mb, trenutno je igram offline jer ima i tu opciju. Odlično su odradili grafiku...

Ja nisam, nema nigde da se kupi :|

zasto jednostavno ne skines SGS unlocker i ne mucis se oko toga.

Ma sto je najgore i to sam probao, nem pojma kako da odradim to.Kada idem na Root gen codes kaze mi: "Sorry, no codes found. File not found: Do you have Samsung Galaxy S"
Nemam nikakvu ideju sta dalje.I odavde sam probao sve sa uputstva ubacio kies, i o5 greska, ne moze da nadje nv_data.bin

Jel postoji jos neki nacin da se dekodira ili zna neko zasto se ovo desava?

Ljudi sta se desava sa gingerom, cm, ne stizem da pratim? Na kojim ste romovima, nisam nista flesko jos od v7.5, pa me hvata kriza, ima li nesto interesantno? Neke nove teme itd...
Nikako da nadjem vremena da malo procitam sta se desava
Ja koristim Doc Rambone romove. Trenutna verzija je 7.1, napravio je sajt http://romkitchen.org na kome sam kuvaš rom, tj biraš modem, kernel, aplikacije. Rom se trenutno generiše i server je veoma brz. Uslediće i podrška za kuvanje tema.

Imam problem sa povezivanjem na net, tj. telefon mi jede kredit kao nenormalan - prepaid sam korisnik ako je to bitno ..

Naisao sam na ovo gde kaze:
I recently upgraded the firmware to 2.1 update1 (Eclair.DXJG4). I am in Singapore.

After upgrading to the firmware JG4, I noticed some bizarre things as follows:

1. I don't see 2G/3G option. Hence, my 3G is always running, draining battery, and incurring data charges.

2G /3G is now GSM, WCDMA or GSM+WCDMA. u can set as GSM = 2G in Mobile Network 's Network Mode.

To je moj slucaj. I u opcijama imam ovo GSM (to kazu da je 2g) i to sam i stavio. Uneo sam parametre sa MTS sajta:

APN = gprswap
Username = mts
Password = 064
IP address: 172.017.088.198
Port: 9201 ili 8080 (ako se to zahteva, zavisi od modela mobilnog telefona)
Homepage: http://wap.mtsmondo.com

I da bi se povezao na internet moram da cekiram "Use packet data Activate data network".

Kada to uradim onda je povezan i pojavi mi se gore ikonica na kojoj stoji slovo E i opet kada nista ne radim nesto se odvija (up/down strelice se krecu) i tako mi je sam od sebe skinuo 40din. krediti tj. sve sto sam i imao ! Dok su bila ona podesavanja za 3g skinuo mi je skoro 300din. za 3-4min. gde sam samo otisao da pogledam mail - da vidim da li radi i dalje nista nisam ni radio.

Moze li neko da mi objasni sta se ovde desava ?
Takodje me buni to da je meni telefon dosao vec sa 2.2 update-om. A citam nesto po forumu da ako je telefon otkljucan, pa se kasnije instaliraju neki update-i da se on ponovo zakljuca idt. ? Da li je mozda moguce da je to kod mene slucaj tj. da je dosao otkljucan i da ga je neko vec update-ovao ? Nista na telefonu nisam dirao i menjao ..

Poslednja izmena:
Pozdrav. Da li se neko sretao sa problemom da ne moze da udje u recovery/download mod pomocu 3 dugmeta (vol,home,power)?. Kupio sam telefon pre par dana,skinut sa inostrane mreze (pojavi se znak 3 pri boot-ovanju) i nema sanse da pokrenem rec. mode. Gledao sam malo po drugim forumima i tamo postoji isti problem,i kazu da je resenje u apdejtu fw-a,medjutim preko KIES-a ne mogu da apdejtujem kaze "no update for your device"? Sta ciniti? Oznake za PDA/PHONE i SCS su :I9000NEJG3/I9000NEJG1/I9000DREJH2.

Ljudi kako da namestim gprs? Ja kad odem u mts-ov meni i trazim d ami posalje konfiguracionu poruku on kaze da mi je poslata ali meni nista ne stigne?
Jel postoji nacin da skinem sa Fejsa slike kontakata d ami ih stavi na fon? Video sam da drugar to uradio na HTC-u a da li to moze ovde?

Jel si probao da posaljes sms na 4777 sa textom ALL?
Za nekoliko min bi trebalo da ti stigne konfiguraciona poruka koju treba da sacuvas po uputstvu i tad bi trebalo da radi

Ja sam ovaj telefon našao samo u mts-u ali nikako nisam uspeo da skontam koliko bi zapravo koštao (vrtim se na sajtu već 10tak minuta pokušavajući da nađem koliko traje ugovorni period :) ) Inače, u globalu, koja bi bila najpovoljnija opcija kupovine ovog telefona (za nekog ko ne troši mnogo minuta i kome ne treba milion smsova mesečno) i koliko on košta ovako u slobodnoj prodaji?
Poz.

Vrh Dno