Šta je novo?

Samsung LCD LE-37C650

Ajde da ti objasnim, nisi u pravu. Mnogo je komplikovanije od toga pa cak i mene buni. Pretpostavljam da ne znas da je 100hz opcija zapravo 96hz (95.904hz) i da je 24hz zapravo 23.976hz. Fps=hz i obrunuto od sada pa nadalje.

23.976 se kod nas umnozava 4 puta da bi se dobio 95.904hz ( reklamirano kao 100hz jer 95.904hz nije bas okrugao broj koji ide u marketing)

23.976 se umnozava 5 puta u USA da bi se dobio 119.88hz ( reklamirano kao 120hz)

Kako radi kod nas 100hz opcija a kako 120hz kod njih:

Mi: 23.976x4= 95.904 4:4 pulldown

USA: 23.976x5= 119.78 5:5 pulldown

Mi emitujemo u 50hz. Materijal namenjen za televiziju se snima u 25fps i koristi se 2:2 pulldown.

Amerikanci valjda snimaju u 30fps (29.97) tako da istom metodom konvertuju to u 60fps (59.94) , neka me neko ispravi ako gresim.

Za HD filmove je nesto drugacije. Nasi televizori podrzavaju do 60hz nativno a tu se radi konverzija sa 23.976 na 59.94 a to se zove 3:2 pulldown. Tako najcesce i gledamo HD filmove, upravo pomocu te metode. Naravno, odluka je na nama i na mogucnosti televizora da 23.976 prikaze tako kako jeste, to se zove 24p mode.

Jeste malo nabacano ali ja mislim da sam pogodio sustinu.

POTUNO tačno objašnjeno i najveći laik bi sada to razumio nisi nabacao upravo si napisao i objasnio suštinu što mnoge buni i nažalost i posle ovoga neki neće shvatiti suštinu tvog super objašnjenja jer ovo za razumijevanje zahtijeva osnove nove elektronike i pozunavanje multimedie, ali bar će dobar dio shvatiti.

Za ostale: prvo kalibrišite TV

Za ostale nove vlasnike modela xxC650 ili C630 ,pre nego postavite pitanja zašto slika ovako zašto film onako alfa i omega svega je da se novokupljeni Tv prvo kalibriše prema predloženim podešavcanjima u kalibraciji pa onda se uzima u obzir dalji komentari jer skoro nikad fabrička predložena podešavanja nisu zadovoljavajuća ,osim kod retkih modela koji imaju THX.
Tako da vratite se samo 2 stranice unazad i imate kalibraciju koju je postavio Gizmor i sledeću koju je dao Renne pa probajte sve zavisi koja je vrsta panela pa tako da li će mu odgovarati jedna ili druga :wave:

Da li se Samsung udostojio da obavesti raju sta novi firmware donosi u odnosu na prethodni.

Evo mojih utisaka posle par dana koriscenja Samsunga 40c650.
Panel je Samsung, sa pretposlednjim FW.

Slika u Hd-u je fantasticna, kristalno jasna sa odlicnim koloritom. Bez problema ucitava Mp3, mkv, slike sa usb-a. Filmove pusta bez trzanja.
Povezao sam ga preko lan kabla na router i internet ( youtube, facebook, weather, google maps radi ko ludo :) .
Pustanje filmova preko Pc share-a radi savrseno sa nesto boljom slikom u odnosu na usb.
Sve radi bez stucanja ili problema.
Zvuk je na music fantastican.
Export liste kanal radi na usb flash, ali isti nesme biti formatizovan kao ntfs.

Sto se tice analogne kablovske televizije, stanje je kao i kod vecine u ovoj zemlji. Neki kanali su ok, neki ocaj.
Ali , to mu je sto mu je. Videcu da od I-Koma uzmem digitalni receiver nebi li dobio malo bolji kvalitet.

Toliko.

Borab, cestitke za izbor 6-ca je odlican nastavak serije starijeg burazera B6xx Samsunga. Nek' te sluzi dace Bog.

Sta nije jasno ?
Startujes Samsung Pcshare, sacekas da ti program prepozna model Tv-a, ubacis sve foldere kojima zelis da Tv pristupa ( max. 35 ),
odes na source na tv i pustis film koji zelis.
Hdmi u mom slucaju ne pije vodu , jer nemam 5.1 Home theater.

Pod uslovom da Tv ima Tv@internet funkciju.

Kako šta nije jasno? Nije jasno da je slika bolja kad ide preko mreže nego direktno sa usb. Moguće, ali nije jasno zašto bi.

Poslednja izmena:
Scarface, nemoj da bijes.

Ni meni nije jasno, ali je tako.
Uspit pustio sam neki kratki anaglyph 3d film ( Side-By-side = SBS ) i pogledao sa onim samsung naocarima koje su dosle uz prethodni PcPress.
Sta reci osim , strava.

Srecan Nova Godina, svima.

Borab, log out za ovu godinu.

Uh, sad sam guglao da vidim šta ti je anaglyph...čekaj, na non-3d tv-u, dobiješ efekat 3d?!? Nisam znao za foru. I nisam hteo da bijem, nego da ti objasnim zašto se @topuz, a i ja začudismo ;) Vidim da je tako zvučalo, što jes`, jes`...

Kod mene pise sledece:
SQ01

evo slike

Da li bi neko mogao da mi da odgovor,

Da li bi neko mogao da mi da odgovor,
imam 40"C650 i Samsungov panel pa me zanima da li kalibracija koju je dao Rene vazi za taj panel, negde sam procitao da moze da se uradi neka vrsta backup-a kada su upitanju frekfencije kanala preko fles memorije (ako sam dobro razumeo?) i da li se to isto odnosi i na kalibraciju, mislim na back up.

Samo moze backup na usb flash, ali formatizovan kao Fat ili fat32, jer TV ne moze da pise po ntfs file sistemu.

borab@ postoji li mogucnst da mi odgovoris na ostalo.

Koristio sam Reneova podesavanja, ali sve zavisi od osvetljenja sobe u kojoj gledas Tv, od tvoje dipotrije itd.
Moja podesavanja su:
Mode : Standard
Backlight : 12
Contrast : 80
Brightness: 70
Sharpness: 68
Colour : 50
Eco: Off

Adnanced

Black Tone : Dark
Dyn. Contrat: High
Shadow : 0
Gamma : 0
Color Space: NAtive
WB : sve na 25
Edge : On

Picture settings

Color Tone : Normal
Sve ostalo na : Auto
Motion Plus : Custom/ Blur 9 / Judder 0

Koristio sam Reneova podesavanja, ali sve zavisi od osvetljenja sobe u kojoj gledas Tv, od tvoje dipotrije itd.
Moja podesavanja su:
Mode : Standard
Backlight : 12
Contrast : 80
Brightness: 70
Sharpness: 68
Colour : 50
Eco: Off

Adnanced

Black Tone : Dark
Dyn. Contrat: High
Shadow : 0
Gamma : 0
Color Space: NAtive
WB : sve na 25
Edge : On

Picture settings

Color Tone : Normal
Sve ostalo na : Auto
Motion Plus : Custom/ Blur 9 / Judder 0

Za pustanje Hd filmova preko dlna koristim
Dynamic fabricko setovanje.

borab@ hvala na odogovoru, da te pitam jos nesto cemu sluzi (hotel mode).

Za PPW ( pay-per-view). Platis u hotelu odredjene kanale za gledanje.
Batali service menu.

Scarface, nemoj da bijes.

Ni meni nije jasno, ali je tako.
Uspit pustio sam neki kratki anaglyph 3d film ( Side-By-side = SBS ) i pogledao sa onim samsung naocarima koje su dosle uz prethodni PcPress.
Sta reci osim , strava.

Srecan Nova Godina, svima.

Borab, log out za ovu godinu.

I ja imam 40C650, i vidim da ti pises da si gledao 3D film, sta li vec...jel to znaci da je tvoj model 3D, ili sam ja nesto prevideo kod mog....?
Moj panel je SQ01.

Hvala.

NIje 3d , ali moze da sa crveno-zelenim naocarima vidis 3d prikaz.

Nije mi nesto jasno oko firmwera,
original je T-Valdeuc-2004.0 tezak 99Mb,
a najnoviji T-Valdeuc-3005.1 tezak 131Mb.
Zasto je tolika razlika u velicini ?

Hmm, to nisam probao...a i nemam te naocare :)

Btw, sto se tice fw-a, uvek idi na samsung/uk pa tamo procitas sta se nalazi u tom fw-u, jer moguce je da ti ne treba to sto se isporucuje....kod nas na sajtu nema opisa upgrade-a.

Molim vas brz odgovor... Nasao sam u jednij radnji u Novom Sadu LE 37 c 650 za 69.900.. znaci slovima trideset-sedmica . Nova... Nisam mogao da verujem ocima s obzirom da je u Tehnomarketu 89,999.00 ... U cemu je fora... jos sam pitao da li mogui da narucim primerak umesto ovog sa shtanda... Kaze prodavac , da naravno.... Za istu cenu ? Da da... (gleda me onako bledo) ... vasa misljenja , iskustva , brzo pleeeeeeeaaaasse

Molim vas brz odgovor... Nasao sam u jednij radnji u Novom Sadu LE 37 c 650 za 69.900.. znaci slovima trideset-sedmica . Nova... Nisam mogao da verujem ocima s obzirom da je u Tehnomarketu 89,999.00 ... U cemu je fora... jos sam pitao da li mogui da narucim primerak umesto ovog sa shtanda... Kaze prodavac , da naravno.... Za istu cenu ? Da da... (gleda me onako bledo) ... vasa misljenja , iskustva , brzo pleeeeeeeaaaasse

Vidi kolika je garamcija, Ugasi ga i vidi da nije izgreban ...

Garnacija je 2 godine , + sto mi ne nudi taj s police vec sam trazio nov da narucim , ... Bez problema... recimo LG ld 565 kosta 50 000 ... nista mi nije jasno... E sad mini anegdota... silazim u samopslugu u zgradu i pitam komsiju prodavca i dugogisnjeg poznanika da li je cuo za tu radnnju... On kaze DA! gazda mi je najbolji prijatelj , (koja slucajnost) i tvrdi da nema nikakve prevare ITD.. ako je to tako .. to je ultra povoljno.. TJ. to je cena kao da ga kupujes u HU ili HR ...

Kupi- uzmi garanciju i ne brini a ako se nesto desi to je njihov problem.:)

Poslednja izmena:
Uradio sam podesavanja po Gizmorovom savetu i sve je ok HVALA ali kako da ona ostanu uvek ista jer kad god pustim ponovo TV ona se vrate na pocetno stanje

i da li je moguce ukucati neku stranicu na internetu tipa benchmarki ili b92 ili mogu samo ponudene stvari tipa facebook i googlemap

i da li je moguce ukucati neku stranicu na internetu tipa benchmarki ili b92 ili mogu samo ponudene stvari tipa facebook i googlemap

Za sada ne, ako se bavis programiranjem i imas servisni kabl, mozes da pristupis root-u Tv-a i dodas gadgete.

Evo malo teorije i prakse.
www.samygo.tv/

Site je No1 za Samsung televizore.

Hvala ipak necu cackati ono u sta se ne razumem

cini mi se da zvuk ide malo ispred slike,da nisu sinfronizovani kako treba,ima li neko resenje za ovaj problem?Neko podesavanje?

Vrh Dno