Šta je novo?

Samsung Nexus S (Nexus Two)

Nabavio sam ga po ceni koja je sa BB sajta, 530$, naručio svojom karticom, a doneo mi drugar iz DC-a koji je dolazio za praznike.
Ja ću prodati moj SGS i ostaviti NS, više mi se sviđa, ali definitivno ne vredi ovde dati 600-700e za Nexus S jer nije duplo bolji od SGS-a, to su jednostavno neke nijanse koje nekome mogu da budu vredne, a drugome koji ima SGS ne
Iako su oba od plastike, Nexus S deluje ozbiljnije i kompaktnije. Samim držanjem u ruci uvek sam imao osećaj da će SGS da se raspadne, iako nigde ne krcka, ne ugiba se i sl. Čak se i ljudima iz okoline koji su znali da imam SGS i videli ranije Nexus S deluje mnogo ozbiljnije.
Da, ekran manje vuče na plavo u poređenju jedan do drugog. I kad je izgašen ekran na SGS, primećuje se to "plavetnilo" (ili sam ja lud pa ga primećujem :D) i to je kod Nexusa mnogo manje izraženo. Nemam digitalca da probam da snimim oba i da pokušam da pokažem, a opet je moguće da je subjektivnije.

GPS takođe hvata lock za manje od 10ak sekundi, mada ni moj SGS nije imao problem sa tim (koristio sam ga u Nemačkoj, Švedskoj, Portugaliji, svuda je radio normalno)

nisam siguran da li je to sredjeno novim verzijama firmwarea, ali secam se jos poredjenja ekrana samoled vs retina i sl, tada je bela vukla na plavicasto-sivo, supercurio je to bio tada ispeglao putem voodooa, ali ne znam kakvo je stanje stvari sa time sada

Ja isto nisam nista primecivao od kako sam uzeo telefon, sa voodoo-om 5 ili bez njega, belo je belo koliko god je to moguce sa Pentile matrix-om.

Nemam te defekte kao sto prijavljuju neki ljudi da im ekran previse vuce previse na plavo ili ruzicasto, kao sto rekoh belo je toliko belo koliko mu tehnologija ekrana dozvoljava. Taj defekt je valjda bio tako sto je samsung u nekim slucajevima stavljao jaci plavi LED jer se trosi brze od ostale dve boje ili tako nesto. Evo ga quote:

"I'm reading online that the blue tint may be temporary, and if your phone has it, you are actually lucky. Because, I guess the BLUE leds die out really fast compared to the rest, so Samsung on purpose made the screen to over display blue, and as time goes on, the blue will die to a yellow. So if your phone is more blue today, it will last longer tomorrow."

Primer bluish tinta i losije slike na Captivate-u jedan do drugog:

dsc05249c.jpg

http://androidforums.com/samsung-captivate/152896-screen-tint-newer-vs-older-captivate.html
http://androidforums.com/captivate-...r-amoled-blue-tint-screen-no-true-whites.html

Ne znam, meni cela ta prica nije nekako zaokruzena, da li je Pentile matrix krivac ili je takodje i pored njega softverski nesto u pitanju.

Tako da mi je sve to cudno sto highl1 kaze da manje vuce na plavo i da je slika prirodnija kada je u pitanju ista Samoled tehnologija i isti pentile matrix.. sto bi znacilo da je softverski reseno nesto sto ne postoji na nasim Galaxy S telefonima trenutno..

Trebali su istovremeno i za JPY da izbace (cini mi se pre 2-3 dana). Jesu li?

Ja isto nisam nista primecivao od kako sam uzeo telefon, sa voodoo-om 5 ili bez njega, belo je belo koliko god je to moguce sa Pentile matrix-om.

Nemam te defekte kao sto prijavljuju neki ljudi da im ekran previse vuce previse na plavo ili ruzicasto, kao sto rekoh belo je toliko belo koliko mu tehnologija ekrana dozvoljava. Taj defekt je valjda bio tako sto je samsung u nekim slucajevima stavljao jaci plavi LED jer se trosi brze od ostale dve boje ili tako nesto. Evo ga quote:

"I'm reading online that the blue tint may be temporary, and if your phone has it, you are actually lucky. Because, I guess the BLUE leds die out really fast compared to the rest, so Samsung on purpose made the screen to over display blue, and as time goes on, the blue will die to a yellow. So if your phone is more blue today, it will last longer tomorrow."

Primer bluish tinta i losije slike na Captivate-u jedan do drugog:

Ne znam, meni cela ta prica nije nekako zaokruzena, da li je Pentile matrix krivac ili je takodje i pored njega softverski nesto u pitanju.

Tako da mi je sve to cudno sto highl1 kaze da manje vuce na plavo i da je slika prirodnija kada je u pitanju ista Samoled tehnologija i isti pentile matrix.. sto bi znacilo da je softverski reseno nesto sto ne postoji na nasim Galaxy S telefonima trenutno..

Evo kako izgleda kod mene

Nekoliko postova unazad bi ti pruzilo odgovor.

@telep

Ovaj levo ima bluish tint dok je desni normalan, barem mi se tako cini sa fotke.

Nijedan nije nexus s. Opet isto na prethodnoj strani pise da telep ima dve galaxije :)

Nijedan nije nexus s. Opet isto na prethodnoj strani pise da telep ima dve galaxije :)

OK...moja greška...pomešao sam forumaše... :S:

Nego,kada već pominjemo poređenje ekrana i kvaliteta prikaza,primetio sam da mi je na Doc JPO romu slika oštrija nego na darkys 6.0.Ne znam razlog...

Poslednja izmena:
Ali realno kad bi se u jednoj temi diskutovalo samo o toj stvari , teme bi bile monotone, ovako prosirujemo diskusiju :) . Uostalom ovo nije offtopic sto smo se dotakli ekrana, posto je primenljivo u oba telefona, i Nexus s i SGS.

ali na ovih 10 strana se vise diskutovalo o SGS nego o NS :)

Pa polako, kad bude dostupan Nexus S kod nas bice vise diskusije o njemu zar ne :)

Ima li nekih informacija kada se Nexus S ocekuje kod nas ... i da li se uopste ocekuje kod nekog operatera?

Vidim da su pocele da kruže najave/glasine da bi trebalo da se pojavi poćetkom februara po Evropi, konkretno Italija i Nemačka i to standardno kompletno crn kao i u novoj varijanti sa belom zadnjom maskom ... pomenuše 549 € u Italiji, što je dosta u odnosu na 530 $ preko bare ...
E da, na nekom mestu videh da će u Evropu sa Super Clear LCD, a negde kažu da će sa Super AMOLED ...

Vidim da su pocele da kruže najave/glasine da bi trebalo da se pojavi poćetkom februara po Evropi, konkretno Italija i Nemačka i to standardno kompletno crn kao i u novoj varijanti sa belom zadnjom maskom ... pomenuše 549 € u Italiji, što je dosta u odnosu na 530 $ preko bare ...
E da, na nekom mestu videh da će u Evropu sa Super Clear LCD, a negde kažu da će sa Super AMOLED ...

italijani već kače klipove na yt sa preview-ovima a njihova verzija ima, kao i za ruse, Super Shit LCD :D.

Koliko znam, Nexus se nije prodavao preko operatera pa verujem da ce ista prica vaziti i za Nexus S

Pozdrav,

Juce sam dobio novi Nexus S iz SAD ali imam mali problem. Iako android verzija 2.3 ima Srpski (imam simulator na racunaru, a i pise na google.com) moj telefon ima samo engleski i jos par jezika. Interesuje me da li se srpski (ili norveski) jezik moze nekako skinuti i instalirati na moj telefon? Mozda ima negdje da se skinu jezicki paketi?

Hvala unapred

Sto da ne..ja maksimalno podrzavam lokalizaciju na svakom uredjaju iako je ja bas i ne koristim :p..ne ide mi nekako sa stranim proizvodima :p..ali svakako da treba da bude i podrske za nas jezik kad je vec ima za ostale :)

Evo pojavio se na "mobilnomsvetu" za ljupkih 687E ... mnogo je to para ... :(

hahhaha legende^

***... ima kuca na selu,sa placom od 3000m2 i sama kuca 80m2, za 1500eura..napusteno... a covek da 700 za telefon xD koji pri tome nije HIT

Nabavio sam ga po ceni koja je sa BB sajta, 530$, naručio svojom karticom, a doneo mi drugar iz DC-a koji je dolazio za praznike.
Ja ću prodati moj SGS i ostaviti NS, više mi se sviđa, ali definitivno ne vredi ovde dati 600-700e za Nexus S jer nije duplo bolji od SGS-a, to su jednostavno neke nijanse koje nekome mogu da budu vredne, a drugome koji ima SGS ne
Iako su oba od plastike, Nexus S deluje ozbiljnije i kompaktnije. Samim držanjem u ruci uvek sam imao osećaj da će SGS da se raspadne, iako nigde ne krcka, ne ugiba se i sl. Čak se i ljudima iz okoline koji su znali da imam SGS i videli ranije Nexus S deluje mnogo ozbiljnije.
Da, ekran manje vuče na plavo u poređenju jedan do drugog. I kad je izgašen ekran na SGS, primećuje se to "plavetnilo" (ili sam ja lud pa ga primećujem :D) i to je kod Nexusa mnogo manje izraženo. Nemam digitalca da probam da snimim oba i da pokušam da pokažem, a opet je moguće da je subjektivnije.

GPS takođe hvata lock za manje od 10ak sekundi, mada ni moj SGS nije imao problem sa tim (koristio sam ga u Nemačkoj, Švedskoj, Portugaliji, svuda je radio normalno)

Zanima me gde ovde ima da se kupi NexusS, kao što ti kažeš, a da nije preko one firme za cca 700€. Ima li neko ko ga donosi za manje?
530$ je smešna suma za ovaj telefon, samo što je problem dostave... Zanima me da li se zna kada će tel biti dostupan u Nemačkoj? Imam prijatelja koji dolazi pa bi mogao da ga donese...

Zanima me sledeće:
1. Da li se prodaje zaključan na mreže?
2. Ukoliko nije na nekoj mreži, znači da neću imati problema da ga koristim u Srb?
3. Ukoliko jeste, da li je otključavanje problem ili ne?

Mene isto ovo zanima, imam varijantu da mi donesu iz USA ali ne znam da li je otključan... Kako ide uopšte sa garancijom kad se kupi tamo? Razmišljam se da li da se upuštam u sve to, trenutno imam Desire-a...

Vrh Dno