Šta je novo?

[HTC Magic] Custom romovi iskustva

Izasao je novi Sparko 1.6.1, juce ga instalirao i odusevljen sam brzinom i animacijama-i ima Gingerbread ikonice i temu :D za sad ne srce bateriju. Ceo dan se igram s njim i stigao sam do 65%

Meni je na početku ponudio samo dve kategorije: mobile i gmail.

Inače, stavio sam oficijelni 2.1 samo root-ovan. Ubacio carz kernel koji je podešen na min480-max672MHz, bez potrebe za instalacijom SetCPU-a i baterija drži evo drugi dan i sad je na 50%. Neverovatno koliko je CM brzo potrošio bateriju.

hm... nisam siguran da smo se razumeli. Pitanjue je bilo vezano za Youllu Adress book aplikaciju...

Da, za nju sam i napisao. Imao sam samo te dve opcije po pokretanju aplikacije prvi put. Sad, da li ima dodatnih podešavanja ne znam, promenio sam rom :).

Koliko magic 32b ima memorije, meni pise u system info da imam 109, a koliko znam trebalo bi da imam 192.

Izasao je novi Sparko 1.6.1, juce ga instalirao i odusevljen sam brzinom i animacijama-i ima Gingerbread ikonice i temu :D za sad ne srce bateriju. Ceo dan se igram s njim i stigao sam do 65%

Kakvi su ti utisci posle par dana koriscenja, jel stabilan, jel se pojavljuje Force Close, jel ima lagove kao sto je imao Sparco 1.4 (koji sam skinuo posle dva dana)

Kakvi su ti utisci posle par dana koriscenja, jel stabilan, jel se pojavljuje Force Close, jel ima lagove kao sto je imao Sparco 1.4 (koji sam skinuo posle dva dana)

ovako, jos uvek nisam imao ni JEDAN force close iskreno, sto me je odusevilo, lag mi se javio mozda par puta kad sam imao vise pokrenutih aplikacija ali i to jako retko... Baterija uz maltretiranje ravno jedan dan (telefon mi je star godinu dana), primetio sam takodje da ima primetno vise slobodnog RAM-a kad podigne sistem, novi market je tu, tako da sam za sad prezadovoljan.

Lako se instalira, nema wipe (u zavisnosti koju verziju imas instaliranu)...

Ostalo je jedino da je preporucljivo da se resetuje telefon nakon sto se kaci na USB zbog trajanja baterije.

Pre ovog sam koristio 1.4 i 1.4.1 i bio prezadovoljan uz manje bagove, 1.5 me smorio bio je spor i imao laga koliko hoces kao i force close, ali ovaj je za sada po mom misljenju drugaciji i bolji

OK thanks, mozda za vikend padne jedan flash... Sada sam na Cyanogenu, vec me malo smorilo stalno instaliranje i podesavanje aplikacija, ali ako je stvarno bolji isplati se malo cimanje.

Pozz

meni je ovo vec pitaj boga koja instalacija :) jos se nisam smorio, ali meni se svideo iskreno. Probaj pa javi iskustva...

e vise... radio sam po uputstvu sa xda-developers : [Guide][ALL DEVICES]ROOT + flash custom recovery + fix perfected spl [2 DEC 2010] i flash-ovao sam recovery. Zatim kada sam pokusao da boot-ujem u recovery mod (Home + Power) samo mi se prikazuje htc magic ekran i tako stoji na tome. Sta moze da se uradi?

Probaj da bootujes u fastboot, drzi back i power i reci ovde sta ti tacno napise.

FASTBOOT

HBoot Mode
Reset Device
Restart to HBoot
Power Down

SAPPHIRE PVT 32A SHIP S-ON H
HBOOT 1.33.0009(SAPP10000)
CPLD-12
RADIO-3.22.20.17

Poslednja izmena:
Mala pomoc,zna neko gde mogu naci offical 2.2 (ili 2.1) rom za 32b.Ali pod uslovom da je bas bas official,jer svaki koji ja nadjem (barem na XDA) imaju CMremux Kernel ,a oni su %$%#@#!

Mislim da je ovo to sto ti trazis - LINK

Nasao na XDA pod nazivom RUU_Sapphire_T-Mobile_US_3.12.531.1_FRG83D_release_signed

A probaj i OVAJ To je oficijelni Vodafone Spain 2.2.1 ROM.

Poslednja izmena:
Mislim da je ovo to sto ti trazis - LINK

Nasao na XDA pod nazivom RUU_Sapphire_T-Mobile_US_3.12.531.1_FRG83D_release_signed

Kakav je ovo rom,i dal je za 32b...i mozes postovati nesto o njemu,jer ne volim da stavljam rom-ove o kojima nista ne znam.

A probaj i OVAJ To je oficijelni Vodafone Spain 2.2.1 ROM.

Deluje ok,ali kaze Cook,da se pored rom-a i Radio i SPL flesh-uju ... hmhm,to izbegavam,jednom sam zamalo brick-ovao fon tako...

Ajde ovako pokusaj, da odradis,
Skini Android sdk i sa njim usb drajvere kao i alate.
stavi recovery image u tools folder sdk. Ubaci telefon u fastboot mod, konektuj usb, udji u cmd
idi u android sdk/tools folder
pa kucaj fastboot boot recovery "pa tacan nazim recovery fajla".img

Pa reci da li ce da udje u recovery.

Procitao sam na xda da postoji skripta koja uvek pri startovanju vrati fabricki recovery i da treba da se on zameni sa onim koji odgovara. To sam i pokusao i dobio sledece.

C:\roottools\windows>adb shell
$ su
su
# mount -o rw,remount -t yaffs2 / dev/block/mtdblock3 / system
mount -o rw,remount -t yaffs2 / dev/block/mtdblock3 / system
Usage: mount [-r] [-w] [-o options] [-t type] device directory
# mv / sdcard/recovery.img / system/recovery.img
mv / sdcard/recovery.img / system/recovery.img
failed on '/' - Cross-device link

uspeo sam da flash-ujem recovery. flash-ovao sam CM 6 po uputstvu i sada mi se samo vrti na cyanogen logo, stalno krece iznova. Sta da radim? I dalje mogu da udjem u recovery!

uspeo sam da flash-ujem recovery. flash-ovao sam CM 6 po uputstvu i sada mi se samo vrti na cyanogen logo, stalno krece iznova. Sta da radim? I dalje mogu da udjem u recovery!

Koliko cekas? kad instalirac CM po prvi put potrebno je da se vrti 5-10 min da bi se iskonfigurisao :) znaci pusti ga malo, ajde i javi sta si uradio ;)

on se vrti i onda stane pa krene animacija iz pocetka. cekao sam oko pet min i to ponovno pokretanje animacije se desilo par puta.
Uradio sam wipe cache, dalvik cache, factory reset. Flashovao prvo rom pa kernel, gapps cu kasnije samo neka proradi.

Evo vec 10-ak min se isto desava...

Poslednja izmena:
Hmmm cudno, isao si kako treba prvo rom, pa onda ebi1 kernel (za 32a)... ne znam, jedino da pokusas ponovo reflash

RESENO. Skinuo sam drugi update i sve je ok, i izgleda da sam prvo pokusao da flashujem pogresene gapps, sada je sve OK!

Ja sam se zaglavio sa nekim perfect spl-om, i sad ne mogu nista dalje. Probao sam goldcard metodom ali nece. Ima li neko ideju?

1.33.0013 (SAPP10000), on inace dolazi uz vodafone 2.2.1 OTE

problem je sto ne mogu da ubacim recovery zbog ovog spl-a, kaze remote: not allow

Jel mozes da bootujes u recovery, sa fastboot boot recovery "recovery.img"

Nazad
Vrh Dno