Šta je novo?

Samsung i5700 galaxy spica

amater33

Slavan
Učlanjen(a)
08.07.2008
Poena
320
Hteo bih da otvorim ovu temu o ovom modelu telefona koji je kod nas u ponudi a nisam našao ovde na forumu temu o tom modelu.
Hteo bih ovom prilikom da zamolim one koji ga već imaju da ovde napišu svoja iskustva i pohvale ili zamerke.

Ovu sam temu postavio , jer i sam razmišljam da ga kupim preko mts postpaid paketa. Pa sam hteo da čujem neka iskustva od korisnika.
Koliko vidim na nekim drugim forumima , mišljenja su podeljena. Zameraju mu dosta to da kad upgrade-uju na android v2.1 on počne da baguje i pravi neke probleme. Takođe ima ih i koji su oduševljeni.
Ja lično gledajući specifikacije mislim da je odličan pogotovo za svoju cenu. Nema boljeg u ponudi. Ali me dosta koleba to što čujem da pravi odrđene probleme .

Nadam se da će neko podeliti svoja iskustva sa nama ostalima.:guitar:

Imam i5700 i nisam imao nikakvih problema kada sam uradio upgrade na 2.1.

Odmah sam to odradio. Evo vec mjesec dana ga koristim i sve radi bez problema.

Sta jos da ti kazem, nemam pojma. Za sada slusa, ne pravi probleme ;)

Ni ja nikad nisam imao problema posle upgrade-a na 2.1,telefon je inace iz mts-a uzet letos.

Ovu sam temu postavio , jer i sam razmišljam da ga kupim preko mts postpaid paketa.

I ja sam razmisljao da ga kupim do pre nedelju dana, ali su mi u MTS-u rekli da ga odavno nemaju na stanju. Mislim da je on bio best buy uz promociju 50% popusta, potom LG 540 za 1din, ali ni njega nema više.

Tako da ti sada ostaje jedino Galaxy 5800 ili Hawajac. Ispravite me ako gresim, ali tako mi rekose i u poslovnici i preko MTS Servisa :wave:

Dobro je da nema problema, jer sam to bio čitao na nekim forumima kako ljudi imaju odrđenih problema , te sa bluetooth-om, pa sa kamerom itd:trust:
Hvala vam na vašim ohrabrujućim iskustvima, jer mi se on zaista dopada.:banana:

Što se tiče nabavke, ja nisam zvao mts ali koliko sam provalio kada nemaju neki telefon na stanju oni ga sklone i sa svog sajta, a ovaj spica još stoji u ponudi.
Baš ću danas da vidim da ih zvrcnem.

Što se tiče nabavke, ja nisam zvao mts ali koliko sam provalio kada nemaju neki telefon na stanju oni ga sklone i sa svog sajta, a ovaj spica još stoji u ponudi.
Baš ću danas da vidim da ih zvrcnem.

:laugh::laugh::laugh:
to si ih ti pobrkao sa nekom drugom firmom :wave:

Pa kada sam ja uzimao i5700 pre jedno mesec i po bio je pri kraju sa zalihama(ali bas bas). Inace telefon je ok(nedostaje samo 3d graficki akcelerator), ali problem je kada se odradi update za 2.1 Samsung-ov custom Home (Panteon) jako secka i mnogo rama trosi - tako da prvo sto cete vrv. odraditi je instalirati Launcher Pro ili ADW Launcher, jer od Panteon-a leba nema... :d

Proverio sam u mts-u, i upravu ste, zaista nemaju nijedan komad već duže vremena.
Zaista nisu normalni. Na sajtu stoji u ponudi, sve regularno.
Znam da sve druge modele redovno ažuriraju, neke dodaju druge sklanjaju sa sajta, ali ovaj non stop stoji u ponudi. Pa oni stvarno nisu normalni.:zgran:
Meni mts generalno ide na živce jer kao isvaka druga državna firma sve radi fuš, ali šta da radim kad želim da zadržim stari prepaid 064 broj koji imam već 11 godina, a i oni imaju najbolje postpai ponude što se tarifa tiče.:wall::wall::wall:

Moraću neki drugi model da izaberem , nažalost.:bottle::bottle::bottle:

Nebi se slozio da mts ima najbolje postpaid ponude, vip je mnogo bolji...

Imam problem sa internetom,ne mogu nikako da ga ukljucim kod devojke na telefonu. Stavio parametre od mts-a u APN sacuvao ih,upalio se zeleni kruzic i nece(ubacio sam 2.1). Isto sam uradio i na mom telefonu I9000 samo upisao parametre od telenora i radi bez problema ?

Poslednja izmena:
koje si parametre uneo meni recimo nece da radi sa parametrima:

Name: MTS internet
APN: gprsinternet
Proxy: <Not set>
Port: <Not set>
Username: mts
Password: 064
Server: <Not set>
MMSC: <Not set>
MMS proxy: <Not set>
MMS port: <Not set>
MMS protocol: WAP 2.0
MCC: 220
MNC: 03
Authentication: CHAP
APN type: default

dok sa

Name: MTS wap
APN: gprswap
Proxy: 172.17.88.198
Port: 8080
Username: mts
Password: 064
Server: http://wap.mts064.telekom.rs
MMSC: <Not set>
MMS proxy: <Not set>
MMS port: <Not set>
MMS protocol: WAP 2.0
MCC: 220
MNC: 03
Authentication: CHAP
APN type: default

radi ko zmaj

Kursula hvala,parametri su mi bili podeseni kao sto su i kod tebe ali sam onda pokusa da stavim kao iz prvog primera koji nije radio kod tebe ali su proradili kod mene :) Imam jos jedno pitanje da li mogu malo da ulepsam telefon npr. da mi bude softver 2.1 kao kod i9000 ili i5800 galaxy-a ili nesto slicno ?

Da li mogu na ovaj telefon da ubacim Touchwiz3 kao sto je na i9000 ili 5800 galaxy ?

Nebi se slozio da mts ima najbolje postpaid ponude, vip je mnogo bolji...

U suštini svi imaju slišne pospaid ponude, ipak malo dajem prednost mta-u jer ima malo jeftinije telefone uz tarifni paket koji je na drugom mestu po skupoći, za razliku od vip-a i telenor-a. Kod njih je recimo telefon uz najskuplju tarifu 1 dinar a uz sledeću po redu recimo 11000 dinara, to mi najviše smeta kod njih.

Kursula hvala,parametri su mi bili podeseni kao sto su i kod tebe ali sam onda pokusa da stavim kao iz prvog primera koji nije radio kod tebe ali su proradili kod mene :) Imam jos jedno pitanje da li mogu malo da ulepsam telefon npr. da mi bude softver 2.1 kao kod i9000 ili i5800 galaxy-a ili nesto slicno ?

Mene zanima zašto svi prebacuju os na noviju verziju, jel ovaj 1.6 ne valja ili čisto ljudi žele da imaju najnoviju verziju.

Mene zanima zašto svi prebacuju os na noviju verziju, jel ovaj 1.6 ne valja ili čisto ljudi žele da imaju najnoviju verziju.

Novija verzija (2.1-eclair) ti pre svega donosi podrsku za bluetooth file transfer ali i sijaset drugih sitnica i ubrzanja koje kad se skupe na gomilu itekako znace. Ipak treba da znate da vas telefon moze i mnogo vise, tu je neoficijelni froyo (2.2) sa wifi tethering i flash podrskom, tu su driveri za ekran koji ti omogucavaju multitouch, tu su 3D driveri za nesmetano igranje angry birds i jos dosta naslova...
Po meni ovaj telefon za cenu za koju se prodaje (cca 120-130eur) je i dalje best buy...

Da , definitivno je best buy.
Ja sutra treba da ga uzmem u mts-u. Dobili su nove količine pa sam ga odmah rezervisao.
Zanima me i to da li može na njemu da se instalira ta najnovija verzija 2.2 . Ja sam čuo da kad se instalira novija verzija da onda ima nekih problema.

Imas o tome na samdroid forumima , zadnja je neka verzija 0.8 ili slicno alpha release CM 6.1 otprilike. Treba da uradim update drugaru, ali cu se koncentrisati na mt podrsku i 3D drajvere. Froyo ubacujem samo ako budem siguran da vredi...

Pojavio se prvi problem :D. Mada nije problem direktno vezan za i5700 vec za sam android. Posle svakodnevnog koriscenja mob se vise ne moze konektovati na moj wifi ruter, a 2 mjeseca je radilo bez problema. Naravno mob se konektuje na bilo koji drugi ruter isto bez problema.

Malo samo pretrazivao net i naisao na veliki broj ljudi koji imaju isti problem. Neki su rjesili , a neki ne. Ja sam sinoc 4 sata proveo podesavajuci, resetovajuci, mjenjajuci firmware ruteru (i mobilnom) ali rjesenja nema na vidiku. A na ruter se ostali uredjaji normalno konektuju + komsijin HTC Tattoo.

Izludih :mad:

Na kraju cu otici i kupit drugi ruter...

Poslednja izmena:
i ja sam isto imao problem sa ruterom,kada mi telefon sam dodeli adresu sa rutera wireless radi 10 sekudni pa prestane,a kada sam podesioadrese u telefonu rucno sve radi ok.

Ma ja sam sve moguce probao. Na kraju sam sa drugom zamjenio ruter. Isti model neki jeftini tl link. Kod njega na tatoo lijepo radi i sad kod mene ovaj isto :). Nisam imao vise zivaca da se bakcem.

ja imam jedan problem sa ovim telefonom.. pre neki dan kad sam hteo da unsesem sifru(onih devet polja naravno) slucajno sam pogresio i iz radoznalosti sam kliknuo na opciju na fazon ako si zaboravio lozinkui.. kad sam to kliknuo pojavilo mi se da ukucam gmail user i pass i kad sam ukucao, kaze da je pogresno..najgore od svega sto ja znam moju kombinaciju, a ne mogu da se vratim nazad.. zna li neko u cemu je problem?

Konačno sam nabavio ovaj telefon u mts-u. :banana:
Sada me samo zanima kako se instalira novija verzija sistema, trenutno mi je 1.5 verzija, hteo bih da instaliram 2.2 verziju.
Vidim da ima ljudi koji su to na ovom modelu već to radili, pa ako bi neko znao da mi kaže bio bih zahvalan. :guitar:

Мораш прво да роотујеш телефон,рецимо можеш да пређеш на самдроид 2.1,па после тога да убациш 2.2 андроид.Тачније 8.3 Ц.М. са интрцепт драјвером и још неким стварима,и телефон је као нов.Све живо му шљака.Стабилан и ултра брз

Da li možda znaš kako to da uradim , iliti gde to da nađem, ja sma nešto tražio po netu ali istinu da kažem neznam tačno šta da tražim.
Pa ako bi mogla mala pomoć.

Tutorijal: Android 2.1 - flešovanje - Samsung Galaxy Spica I5700

Šta je potrebno od softvera?
  • Samsung KIES - DOWNLOAD
  • Odin Multi Downloader - DOWNLOAD
  • Spica OPS file koji potreban za Odin software - za novije firmware-ove se koristi spica_jc3.ops dok je za starije spica.ops. Vama treba spica_jc3.ops DOWNLOAD
  • firmware - lista firmware-ova se nalazi na kraju posta #3 (svi koji imaju XX u oznaci imaju Srpski jezik menija)
Šta je bitno pre flešovanja?
  • Napuniti bateriju da ne bi ona bila problem tokom flesovanja.
  • Telefon NE mora biti otključan i raditi sa svim karticama. Da li je otključan ili zaključan na neku mrežu, možete proveriti pomoću koda:
    Kod:
    *#7465625#
  • Podesiti način konekcije u telefonu: Settings>>Applications>>Development>>USB debugging -uključiti iliti otkačiti ;)
  • Uveriti se dok je telefon uključen da ga Samsung KIES prepoznaje i probati tamo opciju Update (Upgrade) Firmware, možda vam KIES ponudi zvaničan update ;)
  • Napraviti direktorijum (pozeljno u root-u neke particije diska) na hard disku na racunaru i tu odpakovati sadzaj iz:
    - arhive u kojoj se nalazi firmware koji ste skinuli
    - arhive u kojoj se nalazi Odin Multi Downloader
    - arhive u kojoj se nalazi spica_jc3.ops​
  • ugasiti Samsung KIES i pogasiti sve procese koji koriste mogu da koriste USB iz task managera
  • izvaditi sve USB fleševe i nepotrebne stvari

Procedura:
  1. Izvaditi SIM i memorijsku karticu van telefona.
  2. Staviti telefon u Download mode tako što ćete stisnuti i držati dugme za snižavanje tona (Volume Down), zatim dugme Kamere i dok držite ta dva dugmeta, stisnuti i držati dugme za paljenje (On/Off). Dobićete
    Download_Mode.JPG
  3. Povezati USB kablom računar i telefon.
  4. Uveriti se u Device Manageru da su drajveri uspesno instalirani kao što se vidi na sledećoj slici
    windows_samsung_driver.jpg
    Ovo je jako bitna stvar, SAMSUNG Mobile modem i SAMSUNG USB Composite Device moraju da postoje u Device manageru, ne bi trebalo da se drugačije zovu i ne smeju imati znak uzvika ili upitnika na svojim ikonicama!
  5. Pokrenuti Odin Multi Download v4.03.exe.
    Odin.jpg
    Ukoliko je telefon normalno detektovan, polje COM Port Mapping treba da bude žute boje i u njemu da piše broj COM porta. Dole desno u Meesage prozorčetu treba da stoje poruke (kao što stoje i na slici):
    <1>Added!!!
    <1>Detected!!!
  6. U polju Select OPS na dugmetu OPS dati putanju na spica_jc3.ops !
    U polju Select Images to download na dugme BOOT dati putanju do I570EXXJA1_CL132638_Bootloader.tar
    U polju Select Images to download na dugme PHONE dati putanju do I570EXXJD1_Phone.tar
    U polju Select Images to download na dugme PDA dati putanju do I570EXXJD1_CL230668_PDA.tar
    U polju Select Images to download na dugme CSC dati putanju do I570EOXEJD1-CSC-MULTI-CL232064.tar
    *za one koji flešuju drugi firmware, imena fajlova koji se ovde navode se verovatno razlikuju ali logika je ista, BOOT, PHONE, PDA, CSC fajlove treba da ima svaki firmware u arhivi koju skinete ;)
    Dvaput proveriti da su date putanje ispravne i vode do tačnih fajlova. Nemojte na PHONE dugme dati putanju na PDA fajl ili tako nesto...
  7. Kada ste sve to ispratili i uverili se da je sve ok, stisnite dugme Start i čekajte
    i čekajte, i čekajte, i čekajte
    :rotf:
    U Message prozoru trebaju da se smenjuju neke porukice a na samom telefonu kreće da teče progres bar ispod teksta Downloading. U Odin Multi Downloaderu iznad polja COM Port Mapping takodje ide progres bar sa vremenom koje je proteklo od pocetka flešovanja.
    *ukoliko progres barovi kod vas ne kreću ni posle 5 minuta, skinite telefon sa kabla, izvadite bateriju, vratite bateriju, ponovo uđite u Download mode na telefonu i nakačite ga nazad pa ponovo ispratite proceduru od početka.
  8. Kad vam u message prozorčetu u donjem desnom uglu izadje poruka <1> Close serial port and wait until rebooting flešovanje je završeno ali ne skidajte telefon dok ne dobijete novi Android 2.1 interfejs na ekranu.
    Ovo bi trebalo da se ispise u Message window prozorčetu ukoliko je sve ok
    Download Start...
    <0> Create File...
    <1> StartThread Detected : 1
    <2> StartThread Detected : 0
    <3> StartThread Detected : 0
    <4> StartThread Detected : 0
    <5> StartThread Detected : 0
    <6> StartThread Detected : 0
    <7> StartThread Detected : 0
    <8> StartThread Detected : 0
    <1> setup connection...
    <1> odin mode.. check plcatform verification.
    <1> START!!!
    <1> check download environment.
    <1> boot.bin download ..
    <1> 1/8 Finished.
    <1> Sbl.bin download..
    <1> 2/8 Finished.
    <1> logo.png download..
    <1> 3/8 Finished.
    <1> zImage download..
    <1> 4/8 Finished.
    <1> factoryfs.rfs download..
    <1> 5/8 Finished.
    <1> datafs.rfs download..
    <1> 6/8 Finished.
    <1> cache.rfs download..
    <1> 7/8 Finished.
    <1> modem.bin download..
    <1> 8/8 Finished.
    <1> reset pda..
    <0> Started Timer
    <1> Close serial port and wait until rebooting.

To je to :)

Na nekim mestima sam našao preporuku da se uradi master reset posle flešovanja ali ja ga nisam radio, telefon radi lepo, brzo i stabilno te ako se ne pokažu nikakvi znakovi nestabilnosti, neću ni raditi master reset ;)
za one koji ne znaju, Master Reset na Samsung telefonima briše sve u njemu i vraća na fabrička podešavanja a radi se kodom:
Kod:
*2767*3855#

Srećno :wave:

:sekira:

Spisak FW-ova (ovo ce se stalno update-ovati :)):
I570EXXJD1 - 2010 April DOWNLOAD*
I570EXXJD4 - 2010 April DOWNLOAD*
I570EXXJE1 - 2010 May DOWNLOAD*
I570EXXJE2 - 2010 May DOWNLOAD*
I570EXXJE4 - 2010 May DOWNLOAD*
I570EXXJH6 - 2010 Avgust DOWNLOAD*
I570EXXJH7 - 2010 August DOWNLOAD*

*Ukoliko neka od RAR arhivi koju skinete sa ovih linkova trazi lozinku, probajte sa:
samsung-firmwares.com
samfirmware.com

Хвала voodoonsу

Procedura:
  1. Izvaditi SIM i memorijsku karticu van telefona.
  2. Staviti telefon u Download mode tako što ćete stisnuti i držati dugme za snižavanje tona (Volume Down), zatim dugme Kamere i dok držite ta dva dugmeta, stisnuti i držati dugme za paljenje (On/Off). Dobićete
    Download_Mode.JPG
  3. Povezati USB kablom računar i telefon.
  4. Uveriti se u Device Manageru da su drajveri uspesno instalirani kao što se vidi na sledećoj slici
    windows_samsung_driver.jpg
    Ovo je jako bitna stvar, SAMSUNG Mobile modem i SAMSUNG USB Composite Device moraju da postoje u Device manageru, ne bi trebalo da se drugačije zovu i ne smeju imati znak uzvika ili upitnika na svojim ikonicama!
  5. Pokrenuti Odin Multi Download v4.03.exe.
    Odin.jpg
    Ukoliko je telefon normalno detektovan, polje COM Port Mapping treba da bude žute boje i u njemu da piše broj COM porta. Dole desno u Meesage prozorčetu treba da stoje poruke (kao što stoje i na slici):
    <1>Added!!!
    <1>Detected!!!
  6. U polju Select OPS na dugmetu OPS dati putanju na spica_jc3.ops !
    U polju Select Images to download na dugme BOOT dati putanju do I570EXXJA1_CL132638_Bootloader.tar
    U polju Select Images to download na dugme PHONE dati putanju do I570EXXJD1_Phone.tar
    U polju Select Images to download na dugme PDA dati putanju do I570EXXJD1_CL230668_PDA.tar
    U polju Select Images to download na dugme CSC dati putanju do I570EOXEJD1-CSC-MULTI-CL232064.tar
    *za one koji flešuju drugi firmware, imena fajlova koji se ovde navode se verovatno razlikuju ali logika je ista, BOOT, PHONE, PDA, CSC fajlove treba da ima svaki firmware u arhivi koju skinete ;)
    Dvaput proveriti da su date putanje ispravne i vode do tačnih fajlova. Nemojte na PHONE dugme dati putanju na PDA fajl ili tako nesto...
  7. Kada ste sve to ispratili i uverili se da je sve ok, stisnite dugme Start i čekajte
    i čekajte, i čekajte, i čekajte
    :rotf:
    U Message prozoru trebaju da se smenjuju neke porukice a na samom telefonu kreće da teče progres bar ispod teksta Downloading. U Odin Multi Downloaderu iznad polja COM Port Mapping takodje ide progres bar sa vremenom koje je proteklo od pocetka flešovanja.
    *ukoliko progres barovi kod vas ne kreću ni posle 5 minuta, skinite telefon sa kabla, izvadite bateriju, vratite bateriju, ponovo uđite u Download mode na telefonu i nakačite ga nazad pa ponovo ispratite proceduru od početka.
  8. Kad vam u message prozorčetu u donjem desnom uglu izadje poruka <1> Close serial port and wait until rebooting flešovanje je završeno ali ne skidajte telefon dok ne dobijete novi Android 2.1 interfejs na ekranu.
    Ovo bi trebalo da se ispise u Message window prozorčetu ukoliko je sve ok
    Download Start...
    <0> Create File...
    <1> StartThread Detected : 1
    <2> StartThread Detected : 0
    <3> StartThread Detected : 0
    <4> StartThread Detected : 0
    <5> StartThread Detected : 0
    <6> StartThread Detected : 0
    <7> StartThread Detected : 0
    <8> StartThread Detected : 0
    <1> setup connection...
    <1> odin mode.. check plcatform verification.
    <1> START!!!
    <1> check download environment.
    <1> boot.bin download ..
    <1> 1/8 Finished.
    <1> Sbl.bin download..
    <1> 2/8 Finished.
    <1> logo.png download..
    <1> 3/8 Finished.
    <1> zImage download..
    <1> 4/8 Finished.
    <1> factoryfs.rfs download..
    <1> 5/8 Finished.
    <1> datafs.rfs download..
    <1> 6/8 Finished.
    <1> cache.rfs download..
    <1> 7/8 Finished.
    <1> modem.bin download..
    <1> 8/8 Finished.
    <1> reset pda..
    <0> Started Timer
    <1> Close serial port and wait until rebooting.

To je to :)

Na nekim mestima sam našao preporuku da se uradi master reset posle flešovanja ali ja ga nisam radio, telefon radi lepo, brzo i stabilno te ako se ne pokažu nikakvi znakovi nestabilnosti, neću ni raditi master reset ;)
za one koji ne znaju, Master Reset na Samsung telefonima briše sve u njemu i vraća na fabrička podešavanja a radi se kodom:
Kod:
*2767*3855#

Srećno :wave:

:sekira:

Spisak FW-ova (ovo ce se stalno update-ovati :)):
I570EXXJD1 - 2010 April DOWNLOAD*
I570EXXJD4 - 2010 April DOWNLOAD*
I570EXXJE1 - 2010 May DOWNLOAD*
I570EXXJE2 - 2010 May DOWNLOAD*
I570EXXJE4 - 2010 May DOWNLOAD*
I570EXXJH6 - 2010 Avgust DOWNLOAD*
I570EXXJH7 - 2010 August DOWNLOAD*

*Ukoliko neka od RAR arhivi koju skinete sa ovih linkova trazi lozinku, probajte sa:
samsung-firmwares.com
samfirmware.com

Хвала voodoonsu

Poslednja izmena:
Vrh Dno