Šta je novo?

Samsung i5700 galaxy spica

Kada ubacite 2.1 mozete na isti nacin i rootovati telefon,dakle preo odina.Evo linka za root telefona.znaci samo skinete potreban fajl,imate spica ops gore je i okaceno,i pokrenite odin.

http://forum.samdroid.net/f55/lk2-0...w-superuser-wifi-tether-bb-12-07-2010-a-1193/

kad zavrsite imete rootovan telefon,i mozete slobodno da ubacujete romove,kojih ima tu na samdroid forumu.Moje preporuka je neki 2.2 rom,za sada je to 8.3 sa luqqik kernelom.

I jos nesto,nisam odgovoran za bilo kakav kvar na vasem mobilnom aparatu,sami radite sve na vasu sopstvenu odgovornost.Mada niko do sada nije pokvario aoarat uz ovo upustvo.

Poslednja izmena:
Ima li ko instaliran skype na i5700 ?

I ako ima odakle je skinuo ili ako ima *.apk da mi posalje :)

@djikile74
Kako se Spica ponasa na Androidu 2.2 sa Lukiqq kernelom?, jel se oseca nedostatak rama?
Ako mozes, napisi svoje utiske, posto se trenutno lomim oko kupovine...:)

Takodje me zanima
Kakva je spica sa 2.2 Androidom
znam da ima brz cpu ali da li ga ram zeza
e da jel moze taj cpu da se malo OC
hehe kod mene kako kaze drugar smao bojler nije OC :D
Hvala

Evo ja sam skoro stavio 2.2.

Jeste malo sporiji od 2.1 ali nista posebno (po nekada zaglupi na 1 do 2 sec max). Za sada sam prezadovoljan.

SPica sa ovim novim kernelom i overklokom na 1 giga procesorom razbija,eto kakvo je,a evo zavrsavaju i 2.3 android za njega,samo jos kamera je ostala,pitanje je dana kad ce da odrade i to.

Evo ovako, prvo da se zahvalim djikile74 na guide-u, a i da kazem da sam nocas stavio LK 2.10rc1 kernel, SamdroidMod Version 1.3.1.deodexed, multitouch, 3d itercept i jos brdo stvari, i telefon je poludeo koliko je brzi i LeshaK je odradio interface za sve pare. A IGO radi mnogo mnogo bolje, koliko sam ja primetio brze i lepse nego na legendHD i HD2 :) Pozz, i svaka preporuka za LK2.10rc1 :)

Evo ja sam skoro stavio 2.2.

Jeste malo sporiji od 2.1 ali nista posebno (po nekada zaglupi na 1 do 2 sec max). Za sada sam prezadovoljan.

Nisi ti lepo to nista stavio i ko zna sta si stavljao,kad je tebi brzi 2.1 od 2.2,sa ovim kernelima novim,ne da nije,nego je 3 puta brzi 2.2 od 2.1.a bogme ni sa stabilnoscu nemam problem

FroYo je i meni takodje brzi od 2.1, jedino mi cesto izbacuje da odredjena aplikacija mora da se zatvori ili saceka, i restartovao se kad sam palio Angry Birds jednom iz jos uvek nepoznatog razloga. E sad, zeza me senzor i gps, izgleda da nisam stavio dobre drajvere pa zato sam se vratio na 2.1, ali da je 2.2 brzi to jeste... i IGO radi dosta brze na 2.2 nego 2.1 takodje, ali stvarno nisam mnogo testirao jer trenutno ne mogu bez gps... Nego jel ima neko vesti o medenjaku i kako ce raditi sa samdroidom?

Poslednja izmena:
To verovatno i jeste problem, ti si ubacio CM a8.3 sa androidom 2.2.1 a ja SamdroidMod sa Androidom 2.2.2 i LeshaK-ovim kernelom LK2.11... Mogao bih da probam sa CyanogenMod pa da vidim kako radi, nego me nervira sto za 2.2 ne mogu da nadjem HTC keyboard a na nju sam se extra navikao :(, jel znas mozda jel bih mogao nekako da izvucem is one njihove kuhinje za 2.1 samo tu HTC kb, i da je ubacim u pack za 2.2?

Probaj mislim da mozes da izvuces,sto se tice ovog,podhitno ubaci neces se pokajati,lesakov taj baguje,mrzi ga da radi,da hoce razbio bi.Mada mozda nema vremena,posto radi na implementiranju kamere u 2.3 androidu(posto jos samo ona fali i gotovo je) ;)

A ok, onda cu morati da ubacim, nego jel isto radim preko Leshakovog recovery moda? Ili moram preko odina da fleshujem sa nekim drugi pda?

Nasao sam HTC_IME i XDA_phone apks, jel znas mozda jel mogu da ih integrisem u kitchen_update.zip pa da ih on instalira pri instalaciji 2.2?

Poslednja izmena:
Aha provalio sam, a izvalio sam da ja uopste nisam prebacio mem telefona na ext2, to sam tek sad uradio :p Nego evo pocela je instalacija preko recovery console :D

Stavio sam, CM8.3, Lukiqq v8 kernel, sve formatirao na ext2 sto znaci sada imam Android 2.2 na blago klokovanom telefonu i imam fazon 90mb slobodne memorije non stop, a telefon poleteo u odnosu na Leshak verziju :D Hvala puno na predlogu :)

Izvinjavam se za par postova za redom, sto se mene tice ova dva gore mogu da lete :p

Hvala na navodjenju :) Da, video sam da ce Yonnip aka Banjo i Lukiqq da naprave zajednicki kernel i da bude "offical" :) Pozz

Zar je moguce da se vracamo u kameno doba sa ovim stavljanjem rom-ova :)
Nepostoji li za i5700 varijanta da se ubaci najnoviji Recovery i da iz njega prostim "Apply any zip from SD" ubaci najnoviji rom ?
Ovo sa odinom je zastrasujuce :D

Pa treba ti odin da bi rutovao telefon i stavio recovery, a onda preko recovery stavljas sta hoces, ili ti u prevodeu stavi sve ovo sto je djikile74 u guidu rekao, tu dobijas recovery i onda stavis novi CM6a8.3.x i uzivas :) Ali njegov guide moras pratiti da bi rutovao telefon kako treba jer je covek sve lepo napisao :)

Samo jedna razlika, ako hoces noviji firmware moras da koristis spica_jc3.ops umesto normalnog i ja bih ti preporucio da dobro posmatras telefon ako ga klokujes jer je meni na 1ghz sa bfs kernelom osetno krenuo da se greje pa sam vratio Lukiqq kernel, pozz :)

Poslednja izmena:
Nekako sam se izbecio i ubacio 2.2.1
E sad, vi koji ste upoznati sa ovim, da li je to to ili ima neka bolja/brza varijanta

Baseband version: i5700exxjd1
Karnel version: 2.6.29.6 dev-criminal #57
Mod version: Cyanogen 6.1.1 alpha 8.3

Kako se aktivira 3d akceleracija i multi touch ?

Poslednja izmena:
Vrati CM6a8.3 i kad to uradis stavi Lukiqq kernel, u tome ti je 3d driver i sve ostalo, a taj 2.3 Android sto si ti ubacio nije jos gotov...

Znaci ovo http://forum.samdroid.net/f53/dev-lukiqq-kernel-playground-4130/ , treba ti V8, stavis to na sd card, restart u recovery i apply zip :) To ce ti onda biti jedna od najbolji kombinacija, stabilan android i brz i stabilan kernel sa 3D, multitouch, i sve ostalo. Pozz

A inace ako jos nisi usao u recovery zbog tog bootloop, ulazis sa volume down+answer+reject...

Poslednja izmena:
Društvo...molim za pomoć,imam Spicu duže vreme sa 2.1.1 Fw-om,zanima me kako da proverim da li je telefon rootovan i na koji način mogu da postavim drugi ROM pošto me u zadnje vreme ovaj ubi...secka kako mu se svidi...pa onda radi sjajno.
Telefon je sjajan za moje potrebe ali hteo bih da ga ubrzam koliko je moguće...dosta mi secka GPS dok ne zadam rutu,skrolovanje nekad sjajno radi a nekad secka ubi bože....

Ljudi imam jedan problem,pa reko da vas pitam da se mozda nista susreli s isim:cale mi ima samsung i5700 i ja sam mu pre pola godine ubacio android 2.1 i u zadnjih mesec,dva se desava da telefon sam pozove nekog iz kontakta,svi smo njega optuzivali da nije zakljucao telefon i slicne stvari dok juce svojim ocima nisam video da telefon stoji na stolu a ja i cale pricamo 10 metara dalje i meni zvoni telefon on me poziva,onda sam mu poverovao sve sto je pricao,da li neko zna o cemu je rec,bluetooth i wifi su iskljuceni sve vreme.

Slazem se kompletno sa predhodnim postom, kompletan reflash i topla prepurka da stavis 2.2 :)

hektor pa brzo si napredovao,ja se tek danas ulogovao i video,pa nemoj jos 2.3 nije gotov,al ono za mesec dana bice to ok.Inace on i treba da se tako ubacuje ide 3 do 5 puta to restartovane,moj savet ti je 8.3 sa kernelom ovog luqqik ili onaj Yoniip(overkokovan procesor na 1 giga)

Cekaj, jel taj Yoniip ima ugradjene 3D drajvere i multi touch ?
Ili je fora da ako hoces 3D i multi ubacis luqqik a ako hoces OC onda yoniip ?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno