Šta je novo?

Gran Turismo 5

Zato poster masteri kroz GT Academy i slicne dogadjaje dobiju sansu da postanu pro.. :)

kad smo kod ovoga sta mi sve treba(osim PS3 monitora i GT5 tj. downloada tog GT Academy) da bih se kvalifikovao tamo obzirom da spadamo u "ostale" zemlje? I od kad do kad se vozi..

Neces ti skidati GT academy, verovatno samo automobile sa GT Academy nalepnicom koji su vec u igri.. onaj 370 tuned koji je bio prosle godine, a sad ga iz nekog razloga nema u igri, i obicna verzija verovatno.
A treba da napravis US nalog (stavis neku americku adresu sa googla). Barem se nadam da nece traziti i US verziju igre. Pocinje 20-og decembra.

kojim autom si pobedio onu belu "mlaznu" toyotu? :)
ja nikako nisam mogao ni da joj pridjem.
...oba srebra na te dve staze.

Lamborghini Countach, tuned do kraja. Fora je da izbijes na prvo mesto sto pre i da ne dozvolis Tojoti da te pretekne. Znaci i ako je Tojota bar 3-4 mesto na startu, da se sto vise probija do tebe. Ako te pretekne, racunaj da je kraj trke.

Za GT Academy japanci ce masovno da reg. US naloge. Ako ne promene imena bila bi fora.

Poslednja izmena:
Realno, bezveze je ucestvovati ako nisi u US, jer mnogi Ameri nece dobiti priliku da prodju u druge runde zbog laznih naloga :)

Poslednja izmena:
Lamborghini Countach, tuned do kraja. Fora je da izbijes na prvo mesto sto pre i da ne dozvolis Tojoti da te pretekne. Znaci i ako je Tojota bar 3-4 mesto na startu, da se sto vise probija do tebe. Ako te pretekne, racunaj da je kraj trke.

a, nije fora ;) Mogao sam i ja onog mog praistorisjkog jaguara da nabudzim do kraja i pobedim, ali sam mislio da si mozda osvojio neki bolji auto na nekom eventu :)
ja moje automobile volim da drzim sto je originalnije moguce.

Realno, bezveze je ucestvovati ako nisi u US, jer mnogi Ameri nece dobiti priliku da prodju u druge runde zbog laznih naloga :)

a nas je briga za amere od kad?? :d
salu na stranu, mozda ce vam se racunati vreme, ali ako niste sa prostora amerike, dzabe vam us nalog, jer ako budete (nekim cudom) izbili medju kvalifikovane, sigurno ce vam doci neki formular gde ce te napisati ko ste i odakle (a to necete moci da slazete :p ).

Ma budalastina je da prave gt6 za ps3. Da li sony uopste planira neku novu konzolu ili ce ova da se vrti jos 4-5 godina? Po meni je vec sad ili za godinu dana vreme za ps4, hardver je znacajno uznapredovao i mogli bi da naprave zver. Novi gt sigurno nece izaci do 2014., a to znaci da ce i tad ps3 biti aktuelna konzola, i to najmanje i godinu dana potom, posto nece praviti igru za zastarelu konzolu, ako nova izlazi uskoro.

Poslednja izmena:
bre , za gt6 se nece cekati ni priblizno koliko se cekalo za gt5, i sam Kazunori je to izjavio (mada je izjavljivao taj mnogo sto-sta) kao i da za gt6 vec imaju podlogu (engine , pretpostavljam) jos je samo potrebno uraditi vise premium automobila, staza i neke nove sadrzaje.

ali da je ps3 pregazen i prevazidjen to stoji. Toliko je kilavo ono kretanje kroz menije u gt5 da mene sad vec ozbiljno odvraca od igranja.

ps4 mozes ocekivati u planu tek kada im se visestruko bude isplatio ps3 i/ili kada xbox mozda bude najavio novi... 720 :p

ali da je ps3 pregazen i prevazidjen to stoji. Toliko je kilavo ono kretanje kroz menije u gt5 da mene sad vec ozbiljno odvraca od igranja.

Pa nije to zbog hardware-a, vec zbog toga sto je PD zeznuo UI.
U svakom slucaju mozes da ubacis SSD u PS3 i ima da ti leti :D.

Da je UI ocajan to je tacno a jos ovo sa ucitavanjem sto vidim je stvarno trebalo da bude izbegnuto. Ne interesuju me opravdanja da je igra jako kompleksna i da ima milion opcija itd pa da to zato mora. Isto sam pricao i za onu sugavu instalaciju svakog akta posebno u MGS4.

Poslednja izmena:
Pa nije to zbog hardware-a, vec zbog toga sto je PD zeznuo UI.
U svakom slucaju mozes da ubacis SSD u PS3 i ima da ti leti :D.

hoces da kazes da nije do hardvera , ali da ako ubacis brze parce hardvera ima da leti ? :p
Kad smo vec kod hardvera, zasto su shadowmap-e onako niske rezolucije?
Zasto je enviroment mapping isto tako mutan i niske rezolucije?
Zasto su texture staza onako niske rezolucije? ... :p

O cemu ljudi pricate, pa ovo je najbolji UI za igru takve kompleksnosti, gde ste to videli bolji ?

Ako ste mislili da vam se sve trenutno uchitavce, kupite ili 7200hdd ili SSD pa ce se brze uchitavati.

hoces da kazes da nije do hardvera , ali da ako ubacis brze parce hardvera ima da leti ? :p
Kad smo vec kod hardvera, zasto su shadowmap-e onako niske rezolucije?
Zasto je enviroment mapping isto tako mutan i niske rezolucije?
Zasto su texture staza onako niske rezolucije? ... :p

Pazi, da je ostavljena mogucnost za full install, bilo bi dosta manje problema sa ucitavanjem.
Postoji toliko igara na ps3 gde skoro uopste nema ucitavanja, tako da nije problem u hardware-u.

Ovo ostalo ... pa sta da ti kazem, bolje od ovoga ne moze :).

O cemu ljudi pricate, pa ovo je najbolji UI za igru takve kompleksnosti, gde ste to videli bolji ?

Nemoj molim te :).
Postoji gomila glupih odluka zbog kojih se bespotrebno gubi vreme.

Poslednja izmena:
dobro , ali me cudi zasto ui , barem onaj gtlife, a,b spec deo (u kojima se najvise vremena provodi ,pored same voznje) nije uradjen brze. Sada ide (ne tako brz) autosave cim kliknete na neku opciju. U prologue je to moglo da se iskljuci. Isto tako svaki put kada promenite auto, odete u polovnjake, dealership, igra menja i muziku (isto ne tako brzo i spretno) za koju neki put cak moram da sacekam da se zavrsi da bi mi ucitao sledeci menu.

ali licence su golgota. ne dao bog da budete nezadovoljni rezultatom i da se odlucite na restart. ja se upravo zbog toga nisam uopste cimao za zlata. U stvari, za licence nisam ni ukljucivao volan.

Ovo ostalo ... pa sta da ti kazem, bolje od ovoga ne moze .
mislis "bolje od ovoga na ps3 ne moze." ?? :)

a inace driveru, malo sam puko za ps3, g25 i sam gt5 pa cu bez oklevanja da kupim i ssd i 3d tv i eyecam i osvezivac za auto :d

Poslednja izmena:
sad bas imao prilike da vidim red bulov prototip u akciji. Najezio se kako me preshishao! :)
mozete misliti kada se moj 458 kretao oko 260km/h, a x1 je i dalje samo blur :)

NrburgringNordschleife.jpg

NrburgringNordschleife_2.jpg

NrburgringNordschleife_1.jpg

edit: dodao bih samo da se cuje 2,3 krivine pre nego sto ga vidite :)
zvuci kao formula.

Poslednja izmena:
Jel neko od vas video Forzu 3 ? :d

Ahahahaha, perverzija :)

Neces ti skidati GT academy, verovatno samo automobile sa GT Academy nalepnicom koji su vec u igri.. onaj 370 tuned koji je bio prosle godine, a sad ga iz nekog razloga nema u igri, i obicna verzija verovatno.
A treba da napravis US nalog (stavis neku americku adresu sa googla). Barem se nadam da nece traziti i US verziju igre. Pocinje 20-og decembra.

Zar nema i ona opcija "other countries"?!

Procitao sam 10-20-50str. Ne znam ni ja tacno. Kao prvo, igrao sam prologue i odusevio se, kao drugo razvoj konacne verzije uopste nisam pratio, ali sam bio stava da ako bude kao prologue da ce biti odlicna. Sada kada je izasla, vidim da se pominje nekakvo menjanje, felni, odrzavanje, servisi, bla bla i kad cuje sta sve moze da se podesi i promeni deluje mi bas bas kompleksno i mnogo zanimljivije od prologuea, ali sto je 'najgore' ispade da vise stvari moze da se sredi i promeni nego u NFSu. (nfs pominjem cisto kao primer, ne zanima me takva baljezgarija posle Carbona).

Sa druge strane, svaki vas kometar je negativan. Dobro, skoro svaki. Te malo sadrzaja (kako bre malo sadrzaja, ako ima polovnjaka, radi se servis, bla bla, mogu misliti kakav li je tek ostatak sadrzaja), losa grafika (ako je upola od one u prologue onda ne znam stvarno sta je tu lose), onda lose staze, kao katastrofalno odradjene itd itd.

Nisam probao igru, ali hocu da je nabavim, mada ne znam sta da mislim. Zar je moguce da zbog tolikog ocekivanja ipak budete ovako razocarani (odnosno blaze receno; manje odusevljeni) i igra meni kao nekom ko je nije probao izgleda kao tezak krs.

Ako moze mali review neko da napise i vise detalja. Sve ofrlje, sve postovi od 2-3 recenice itd.

Iskreno, ja sam mislio da ce ovo biti tipicna trkacka simulacija, bez ikakvog vida tuninga, ili makar sa nekim minimumo, stvarno nisam ocekivao ovako detaljno sredjivanje auta...

Ti mora da nisi vozio ni jedan GT pre Prologa :) Sve to postoji josh od GT2 :)

Problem ovde je zbog toga shto ljudi ocekuju nerealne stvari, i tako 5 godina loze sami sebe a onda naravno traze dlaku u jajetu, dok su druge slicne igre u najboljem slucaju petina onoga shto GT ima, ali eto, uvek ima onih koji ce da *****ju :)

Iskreno u pravu si ;) Igrao sam nekad ranije na PSOne neki GT, mislim da je bio dvojka, ali se ne secam tacno, davno je bilo. I onda prosle god sam igrao Prologue ;)

Nisam znao da ima svih tih stvari, mislio sam da je mnogo 'ograniceniji' u odnosu na NfS serijal po pitanju tuninga automobila.

Sve vise (upucenijih u materiju) ljudi prijavljuje i ono sto je meni bilo cudno.. da je ABS podesavanje malo vise nego pravi abs, otuda i skala od 1 do 10 sto je nebuloza, a i mozes ga upaliti na svim automobilima. Cak i na "1" previse dobro sljaka. Igram se ovih dana sa brake biasom, stavio sam na Corvetti 5 napred, 3 pozadi, i uopste ti ne treba ABS, osecaj je duplo bolji i uopste ti ne bezi auto ako ne gazis kocnicu ko sivonja.
Sta hocu da kazem, izgleda da abs ipak radi kao 'pomoc' a ne kao pravi ABS i da igra najvise dolazi do izrazaja kad ga ugasis i podesis brake bias malo vise na prednje tockove...

Poslednja izmena:
Problem ovde je zbog toga shto ljudi ocekuju nerealne stvari, i tako 5 godina loze sami sebe a onda naravno traze dlaku u jajetu, dok su druge slicne igre u najboljem slucaju petina onoga shto GT ima, ali eto, uvek ima onih koji ce da *****ju :)

+1

@Z1000 : pazari igru, neces pogresiti...

Iskreno u pravu si ;) Igrao sam nekad ranije na PSOne neki GT, mislim da je bio dvojka, ali se ne secam tacno, davno je bilo. I onda prosle god sam igrao Prologue ;)

Nisam znao da ima svih tih stvari, mislio sam da je mnogo 'ograniceniji' u odnosu na NfS serijal po pitanju tuninga automobila.

Ja ti GARANTUJEM da ces se oduseviti igrom.

Kada se sabere ceo paket, ovo je verovatno najbolja value-for-money igra u proteklih par godina. Ima nedostataka, ali su oni kap u moru u odnosu na dobijeni sadrzaj i bolesnu posvecenost detaljima.

Poslednja izmena:
Slažem se, jedina mana je što nema ništa popravke pedala na mom Momo-u:d.

GT5 zaista malo toga mogu da zamerim, jedino što mi je baš zasmetalo su situacije kad ti se AI zabije u dupe i ne pušta, a sa gamepadom nemam šta da tražim online, pa moram da trpim ai...

Sada sam se cuo sa drugom i opisao mi je sve u sitna crevca, definitivno cu uzeti origigi zbog MPa ;) Inace jel se zezas za ovo sa gamepad + net ili smo stvarno u hendikepu bez volana.

Zavisi na koji server upadnes. Logicno je da tamo gde svi imaju volan da imas hendikep ako igras sa padom.

Sada sam se cuo sa drugom i opisao mi je sve u sitna crevca, definitivno cu uzeti origigi zbog MPa ;) Inace jel se zezas za ovo sa gamepad + net ili smo stvarno u hendikepu bez volana.

Ja sam krenuo par partija sa ekipom sa bencha, sa gamepadom, a oni svi volane, nije islo, smorio sam se u startu, plus su me napali da nesportski vozim.
Tako da bez volana nemoj cudimo da se nadas.

Vrh Dno