Šta je novo?

Gran Turismo 5

Pa nije lak za voznju zbog brzine i sila, ali ima tonu gripa na shta se Lozach zali....

A ti standardno nisi mrdnuo od Alvirovica i njegovih izraza :d BMW i F1 tehnologija, zakon :d

I zanimljivo je kada automobil under ili oversteeruje, ne preterano naravno , ali cisto toliko da moras da se izboris malo sa njim, a ne da mu crtas "e sad ovu krivinu hocu tako a ovu tako" :p

Pa bash se tako ponasaju SuperGT automobili u GT5, ja ne vidim problem tu. To samo slabi automobili sa Racing gumama mogu a se voze kako ti hocesh, ali tako je i u realnosti...

Pa pogledaj molim te GTR na Ringu, onaj zvanicni rekord, jedan od najstabilnijih i najnapunjenijih tehnologijom automobila.. i vidi koliko se cima sa volanom.

Ti izgleda ne razlikujesh cimanje volana od borbe sa volanom :) Pogledaj neki BMW, Porshe, Korvetu na Ringu pa uporedi, GTR ide kao voz za sve njih. U cemu bi onda bila razlika i kako bi to GTR napravio bolje vreme kada ima manje ili ubedljivo manje snage a najtezi od svih ? :)

Poslednja izmena:
Ne zalim se uopsteno na Racing gume i automobile koji se 'lako' voze u stvarnosti, igra izgleda ima problema sa reprodukovanjem tog osecaja jer postanu totalno nezanimljiva za voznju, ne znam sa kim sam vozio pre neki dan, Impreza WRX, Racing gume, Ring.. znaci obozavam stazu, ali sam zevao na pola prvog kruga.. izgubi se osecaj da ti tu nesto radis, kao da si pomerio slajder za fizicki engine skroz levo.. simulacije generalno se nikad nece pribliziti pravom osecaju voznje, jer nedostaje par kljucnih elemenata koje nije moguce simulirati, zato gledam da mi bude sto realnije i teze dok vozim inace mi dodje isto kao da igram TDU..
Ubijas sa tim argumentom kako si ih ti 'vozio' u stvarnosti :) Svi bi bili pro vozaci po tebi da se tako lako voze automobili :)
Sad ces svaki pokusaj da se ova igra nacini sto realnijom, odma ubiti sa 'poster' argumentima i slicnim posalicama :)

Ti izgleda ne razlikujesh cimanje volana od borbe sa volanom :) Pogledaj neki BMW, Porshe, Korvetu na Ringu pa uporedi, GTR ide kao voz za sve njih. U cemu bi onda bila razlika i kako bi to GTR napravio bolje vreme kada ima manje ili ubedljivo manje snage a najtezi od svih ? :)

Nisi me razumeo, za isto takvo vreme u igri ne moras uopste toliko da se cimas/boris sa volanom, poenta je da je malo teze voziti automobile u stvarnosti nego kako ti to predstavljas :)

Btw, nadjen je nacin da se slika unutrasnjost :)

50 slika..

Uputstvo.

5258687378_e4ca11c763_z.jpg

Poslednja izmena:
Pa nije fizicki engine kriv sto je tebi dosadno sa racing gumama i wrx-om...

Mislim, auto koji nije preterano jak + sa pogonom 4x4 i racing gumama, ako hoces da se cimas sa volanom zna se sta treba da se bira...

btw juce sam skinuo 7:29 sa GT-R-om, nije bilo preterano tesko, postigao iz 4-5 pokusaja, skinuo samo za pola sekunde, posle toga se divim ljudima koji su postigli to vreme u stvarnosti, vozim i razmisljam *** kako li je voziti ovako u realnosti...

Od svih automobila koje sam do sada probao, Tamora ima ubedljivo najruzniji kokpit :D.

Lozacu AWD auto sa 250-300 KS i trkackim gumama se tako ponasa i u stvarnosti...F1 je mnogo teza sto se tice izdrzljivosti nego same voznje, pa ne bi timovi pravili bolide svojim vozacima da budu tezi za voznju nego valjda laksi kako bi postizali bolja vremena :)

Lozacu AWD auto sa 250-300 KS i trkackim gumama se tako ponasa i u stvarnosti...F1 je mnogo teza sto se tice izdrzljivosti nego same voznje, pa ne bi timovi pravili bolide svojim vozacima da budu tezi za voznju nego valjda laksi kako bi postizali bolja vremena :)

Ma ne kazem.. ali buduci da nema G sila i straha, osecaj je opasno smaracki, dobijam onaj osecaj kao da igram neku 6 puta arkadniju igru, zato izbegavam to a u multiplayeru samo sevaju te idio*ske kombinacije.
Ajde da se ne lazemo, drajver moze svakog ubediti kako je ovo "as real as it gets", samo sto je to bio i GT4 u svoje vreme i GT3, itd..
Postaje ocigledno da su neki automobili bolje uradjeni fizicki, iako oni tvrde da svi koriste isti engine i samo ukucaju neke brojke i to je to, i kad uzmes takve 'zbrzane' automobile plus stavis neke previse dobre gume za njega, i neku stazu bez ikakvog feedbacka, dobijas bukvalno NFS..

Pa onda bi te WRX "smorio" i u pravom zivotu na Ringu :) Igra ti samo prenosi feeling :D

Jesi ti uopste nabavio igru i PS3? :) Ima bre situacija kada nikako nije pozeljno da nekom demonstriras igru sa tim automobilom/stazom/gumama i da u istoj recenici kazes da je simulacija :)
Recimo 370z, koji je isto moderan, balansiran auto u stvarnosti, ali cak i sa sportskim gumama je super 'realan' za voznju (stavljam navodnike jer ne poredim sa pravim posto ga nisam vozio, poredim sa nekim uopstenim osecajem sta je realno), ima i sjajan zvuk, znaci totalno uzivanje za voznju.. sto mi potkrepljuje tvrdnju da su neki definitivno bolje uradjeni od drugih, da li namerno ili ne..

Pa sigurno je da su neki bolje uradjeni od drugih ;).
Upravo sam zavrsio World championship sa Furai-em ... zaista sam se osecao kao da igram Need for Speed - gas, gas, pustis gas, gas, gas.

Inace ako igram preko jbovanog naloga, da li save od takve igre mogu da koristim i kada nabavim orig cd pa budem zeleo na net, a da mogu da koristim stare automobile?

Kako ocekujes da ides na net a i da ti ostane jb-ovana konzola? :) Ovaj patch sto se ocekuje za save-ove ce verovatno raditi samo na tvom/jednom nalogu.

Pa ako urade nesto po pitanju toga. A i mozda nekad odlucim da 'un'jbreakujem konzolu i odem na net, pa zato.

Pa nije fizicki engine kriv sto je tebi dosadno sa racing gumama i wrx-om...

ranko je u pravu za ovo, jer je wrx isuvise neutralan i sa mnogo gorim gumama, sto je donekle kao i u realnosti.
gt5 po meni ima odlicnu fiziku i ona je najvise skalabilna gumama. mada mislim da su racing soft i medium stavili za one koji ne mogu da se pokupe sa jacim automobilima, pa eto , da ne lome namestaj po kuci :p

ovde nas ima raznih i ja licno vise respectujem one koji vole da voze sa losijim gumama i iskljucenim pomagalima (ili onakvim kakvim raspolaze odredjeni auto i u stvarnosti).

ali neko moje opste pravilo:
<300bhp, comfort soft gume;
300~500bhp, sports hard;
>500bhp, racing hard.

Cak i kad ugasis te pomoci u igri ne znaci da si totalno ubio sve sisteme koje taj auto ima u stvarnosti. Ne moze TC, ASM i ABS da radi po istoj formuli u svakom automobilu, svaki proizvodjac ima svoje nacine kako to resava, a u GT5 to isto radi u svakom automobilu, ABS i ostale pomoci ce isto da rade i na 69 Camaru i na 2010 LFA, znaci klasicne 'generalne' pomoci za voznju a ne replika pravih sistema u tim automobilima.. daj ti pun gas GTR-u u krivini i kad mu pogasis sve pomoci pa se opet skoro nista dramaticno nece desiti.. znaci nisi ti napravio old timera od njega ako si sve pogasio... zato mislim da je najcistije iskustvo sa svim tim ugasenim.

i ja :)
mada sam primetio da na nekim automobilima (sad mogu jedino da se setim nascar-ova, ali sam vidajo na jos nekim) svetluca onaj trouglic na hud-u , nesto kao kontrola proklizavanja iako sam ja to iskljucio.

Update 1.05 (608mb)

Update Notice (1.05)

A new update has been released for Gran Turismo 5.
The main contents of the update are as follows:

Seasonal Events
[Seasonal Events] have been added to the upper left side of the [GT Mode] - [GT Life] screen. From here you can participate in official online events from the Polyphony Digital team. In these events, all participants under the same regulations, and if you complete the event you will win rewards and experience. In Time Trials and Drift Trials, compete on the leader boards with players around the world.

Online Dealership
An [Online Dealership] has been added to the left center of the screen. In here you will find popular and rare used cars. You might just come across that one car you've always been looking for, that you haven't been able to find in the used car dealership.

Online Race Rewards and Experience
When you complete a race in the open lobby or my lounge, you will now gain rewards and experience points. Therefore if you are focused more on playing online, you'll still be able to gain rewards and levels that you need to progress in GT Life.

Driving Distance and Number of wins in Online Races
The driving distance and number of wins you achieve when you complete a race in Open lobby or My lounge will now affect your stats in Profile and the Garage. Here again the results from your online play will cumulate within GT Life

Improved Rewards
The rewards for winning races in Both A-Spec and B-Spec in GT mode- GT Life have been increased for a limited time only. This applies until the end of January 2011. This is a great chance for those who were previously have difficulties getting ahead in the game, due to lack of funds for tuning and purchasing required cars.

Race Information Display
Is now available in the Start-Quick Options. You can also see this in Race Display in Options.

Save Data Backup
You can now copy and restore your save data. For details please refer to the in-game Manual

Personal BGM (menu)
From [options]-[hardware]-[Audio], it is now possible to set the Personal BGM (menu). This can also be accessed from the Music Library within GT Mode.

Car Name Change
The official name of the "Red Bull X1" has been changed to "Red Bull X2010"

Integration within the website
THe main features within GT Mode - Community can now be accessed through the "Gran-Turismo.com Official Website.

Important Note
We have made improvements to the Log within GT Mode - Community section,
in order to make its operation more stable. Please note that the information that was here before the update has been reset.

Some contents of the update will not be applied unless you sign into the Playstation Network when you play the game.

600 mega apdejt :)
Kako ne ubaciše neki bolji zvuk udarca, sva kola zvuče isto kad udariš u neku prepreku - kao da udaraš varjačom po praznom buretu ili kartonskoj kutiji.

Haha, ja to zovem koleno u zamrzivac :D katastrofa od zvuka..

Sad vidim da nije nesto bog zna sta licno meni doneo ovaj patch, jos uvek nema leaderboards-a :( . Dobra je fora za uklanjanje hud-a, kinta i experience iz online trka, ali, KOJIH online trka? Malopre sam hteo da odvozam nesto i bilo je 8! (osam) soba sa ugasenim skid recovery force u Europe/Australia.. sjajno. A i svaka vrti neke *****ske komboe, tipa Eiger rally i sva kola dozvoljena..

^Haha. :D

Seasonal Events su sjajna ideja, btw. :) Updateuju se sa vremena na vreme i osvezavaju smorni grind sa zanimiljivim (obicno stock) kombinacijama automobila i staza, istovremeno dajuci ogromne nagrade. Online Dealership je takodje odlican - nema vise cekanja na Pickup i Formulu GT u Used Dealershipu. :)

Ne znam koliko kosta u Used Dealershipu. Ja sam RAM-a uzeo za 33k. :d

Mada, nije problem cena... Bolje to nego da nikad ne zavrsim ivent. :)

Poslednja izmena:
A dramatic interpretation of my interaction with my B Spec driving team(preuzeto sa neogaf-a) :
Me: Alright lads, today is a massive day. We have three events left in the championship, let’s go out and win them all! O.Goh, what’s wrong?
O.Goh: I am feeling down.
Me: Why?
O.Goh: No reason.
Me: Is it because I haven’t used you in a while
O.Goh: Kind of.
Me: Does winning make you feel better?
O.Goh: Sometimes, doesn’t really matter.
Me: Ok fuck this, who else is up for the races?
I.Pope: Oh me,me,me. Quick question, does my forehead feel hot coach?
L.Bean: I am good to go as well coach, just need to shake these chills. Anyone else cold?
Me: What the fuck is with you lot!? You’re like a bunch of menopausal women.
B.Tran: I am a woman coach.
Me: What! My bad B.Tran, you never take off that helmet and I just assumed you were a man. How about you take the wheel today, let me make it up to you.
B.Tran: Thanks coach! I won’t let you down. It is a 300hp average sedan race with unrestricted tires. What do you think I should grab from the garage? The STI? The Focus?
Me: Um, nah why don’t you take out the Minolta
B.Tran: Really? That seems a bit much. I think I can handle the competition with the STI.
Me: Take the Minolta, trust me.
*The race begins*
Me: Overtake!
B.Tran: Whoops, rear ended N.Soto, my bad.
Me: Ok, no problem, shake it off, overtake!
B.Tran: It is hot in here, I think I am going to hang back a little. Oh, this guy is next to me, better slow down. Or should I pass him? I am not sure. I need some advice coach. This racing thing is just so darn confusing sometimes.
Me: Overtake!!! You literally have four times the horse power FFS!
B.Tran: Wow these turns sure are scary, but I seem to do well on the straights! They aren’t even close to me after that last lap.
Me: Yeah yeah, good job just keep your head in the game.
B.Tran: I am gonna just roll down the windows and cool off a bit, is that ok coach?
Me: You’re in a god damn race! What do you mean cool off?! You are a disgrace to the sport of racing, pace up you chicken shit! I am going to go make a stiff drink and try to forget the tremendous disappointment you and your teammates are to me. If you don’t hear anything from me, just remember you are in a race and should maintain a fast pace no matter what.
*Radio goes silent followed by muffled cursing in the distance and an uncorking of a bottle*
B.Tran: Coach? Coach? Should I slow down? I am coming up on these lapped cars and it is making me really mad. So mad I could just, whoops! Went a little wide there, let me just steer her back on the road, Whoops! went off on the other side. If I could just get her going strai... Oh no! all of the other cars! Ok, I think it is best to just sit here politely until they all pass.
*Gunshot echoes across the radio, followed by a loud thud*
B.Tran: Coach?

Dobra :)

GT Academy ne radi, izgleda da treba US verzija igre..

Ovi seasonal events su verovatno znak da nikada nece biti klasicnih leaderboarda, vec ovako na kasicicu..

clap.gif

Imam problem, Amateur Series - Sport Truck, imam Ford SVT F-150 Lightning '03 i nece da ucita (porbao sam 5 puta za redom + restart konzole), ok posle sam hteo da kupim Dodge RAM 1500 LARAMIE Hemi Quad Cab '04 i puca mi igra (crni ekran, izlaz iz igre na home dugme pomaze) kad pokusavam da kupim auto (probao sam 2 puta) !

:(

Kako da resim ovaj problem ?

Ovi seasonal events su verovatno znak da nikada nece biti klasicnih leaderboarda, vec ovako na kasicicu

Bice sigurno, mada ni ovo sada nije lose(svi imaju iste uslove, a dosta ljudi je u ovih nekoliko sati vozilo time trial-ove).
Odlican je novi patch. Malo mi je zao sto su morali da izbacuju stvari da bi popravili performanse, ali igra zaista bolje radi.

Poslednja izmena:
Sinoć sam se sit navozao Seasonal events, namlatio para i XP-a. Sviđa mi se što moraš voziti skoro pa stock auto i što se ne pobeđuje samo na sirovu snagu auta. Nije preterano teško koliko su nagrade dobre :)

Jel još neko primetio zadršku kada se ugrađuju delovi na auto? Tipa, stisneš Purchase pa čekaš koji tren duže da bi mogao da stisneš OK. To su mogli malo da pojednostave i da izbace silna pitanja. Ako sam stisnuo Purchase, podrazumeva se da želim da kupim deo i podrazumeva se da želim da ga montiram na auto sa kojim sam došao u Tuning shop.

Nazad
Vrh Dno