Šta je novo?

MacOS X 10.6.x (x86 Snow Leopard) – kompatibilan PC (hw, tips & tricks)

To sam naravno uradio cim se pojavilo, ali je i dalje vecina videa u flashu pa je smor svaki put kliktati da samo krene video :)

http://cartri.net/blog/downloads

Skinuo sam izmenjeni BIOS za moju ploču, felešnuo ga, kompletno obrisao Extra folder na particiji sa Snow Leopard-om, obrisao i boot fajl, instalirao modifikovani Chameleon za Catri BIOS na USB od 1GB i na njemu u Extra folder ubacio samo FakeSMC.kext i LegacyHDA.kext.

Znači nema više DSDT-a, SleepEnabler-a, Disabler-a, Extensions.mkext i ostalih hackintosh *******cija.

Sada mi radi Sleep, Restart, ShutDown, SpeedStep bez ijednog dodatog kext-a i bez Extra foldera na HDD-u.

Šteta što ovo nije potrajalo... Ovaj projekat je ugašen, ko se omastio na vreme svaka čast, ostali parola snađi se...

Naravučenije: Dva loša ubiše Miloša... again! :smoke:

Možda može negdje po netu da se nađnađu Cartri-jevi BIOS-i... Sigurno je neko postavio na nekom forumu za svoju ploču...

Šteta što ovo nije potrajalo... Ovaj projekat je ugašen, ko se omastio na vreme svaka čast, ostali parola snađi se...

Naravučenije: Dva loša ubiše Miloša... again! :smoke:

Baš šteta. A lik je obećavao i obećavao...

ladno ne radi DVI -> HDMI na 10.6.5 crn ekran pri bootu posle apple logoa...lol...DVI->DVI radi..

Blic pitanje (da ne citam sve), jel se pojavilo neko resenje za GTX 460?

Thanx

Screen%20shot%202010-12-16%20at%2010.21.09.png

Malopre update-ovao iTunes i BooM! Neće da radi...

Da li još neko ima sličan problem?

Samo da vas pozdravim iz Snow Leoparda (konacno :))

Sve radi kako treba, samo jos da doteram neke sitnice...

Hvala svima jos jednom :party:

Posle dugo odlaganja konacno sam instalirao SnowLeo. Sistem je brzi od Leoparda, skoro duplo.

Smejao sam se kada mi je pri bootovanju prepoznao drugi monitor, cak ih je i iskljucivao da bi stedeo struju. :)

I love MacOS.

Edit.
Jos nisam stigao da instaliram drivere i praktcno nista... Tek je racunar instaliran i vec mi je prepoznao net (logicno jer kako bih pisao) i pored toga prepoznao je moj Powerbook koji je povezan na ruter. Ulogovao sam se bez ikakvih problema i sada kopiram 10.6.5 update za sistem.

Prosto... Ne znam sta bih rekao, a da zamerim.

Za one koje interesuje, instalirano je metodom iBoot.

Edit 2.
Zaboravio sam da kazem, bez problema je prepoznao zvucnu i odslusao sam intro animaciju.

Poslednja izmena:
Meni nije hteo ni da pokrene setup nicim sem Empire EFI boot cd-om, to mi je bio jedan od najvecih problema. Citao sam sta ljudi preporucuju, probao hiljadu stvari i nista nije radilo, osedeo sam dok sam isprobao sve kombinacije, popio kernel panic 150000 puta i skoro odustao. Na kraju sam probao Empire EFI boot cd i 'ladno je sve proslo do kraja bez ikakvih problema (sad kad je podrzan i GTX 460).

I moji utisci su fenomenalni, mada, iako sam i ranije imao iskustva sa Mac OS-om, osecam se malo cudno, prosto ne znam sta bih radio :). Stoji lepo dizajniran sistem, nema sta tu posebno ni da se navikava za nekog kome je sve ovo blisko, ali nekako ne znam sta cu sad :D

Moram neko vreme da radim uobicajene stvari koje sam radio u Windows-u, pa da vidim kako mi sve to lezi.

I moji utisci su fenomenalni, mada, iako sam i ranije imao iskustva sa Mac OS-om, osecam se malo cudno, prosto ne znam sta bih radio :). Stoji lepo dizajniran sistem, nema sta tu posebno ni da se navikava za nekog kome je sve ovo blisko, ali nekako ne znam sta cu sad :D

haha, to jeste prvi utisak.. ali posle par meseci, isti takav osecaj ces imati u windowsu :D

Izgleda da mi se ipak javlja neki random freeze s vremena na vreme. Znam da ovi novi Fermi drajveri nisu 100% stabilni, ljudi imaju problema, ali sta bi jos moglo da izazove povremeno zamrzavanje nevezano za to sta radim, bilo samo surfovanje ili nesto skroz drugo?

Citam sve sto mogu, ali sev je toliko individualno, da je prosto mucno sve isprobati i ispratiti.

Poslednja izmena:
:D

Ali Catri na svom blogu kaže: Also note that by CLOSED I did not mean “finished”, when ready, the project will come out in a very very easy to use way, and will be distributed freely

Pošalji ljudima tvoj BIOS i ima da te pozlate...

Izgleda da je resenje za ljude sa Fermi karticama (kojima se desava random system freezing) instaliranje NullCPUPowerManagement kext-a...

Meni za sad radi bez problema.

da li neko zna zasto je ovo ovako?

screenshot20101218at654.png

bez overscan-a, max rezolucija 1680x1052

screenshot20101218at653.png

screenshot20101218at701.png

da li je ovde sve u redu?

edit: NTSC television wth?:S
screenshot20101218at711.png

Poslednja izmena:
1680x1052 - eee... :trust: ha,ha! Otkida! Pa de nađe ta dva piksela extra!? :p

Elem, pa za početak kaži nam kako si rešio grafički drajver!?! Da li ideš preko stringa ili koristiš neki drajver tj. enabler?

1680x1052 - eee... :trust: ha,ha! Otkida! Pa de nađe ta dva piksela extra!? :p

Elem, pa za početak kaži nam kako si rešio grafički drajver!?! Da li ideš preko stringa ili koristiš neki drajver tj. enabler?

1052, pa ne znam :S

nego, trenutno koristim efi string, ali koristio sam pre i nvenabler64, i sve je bilo isto.

Jel ima neko iskustva sa AspireOne D260 i OS-X? Kako je Wind odlepršao, probao bih za praznike da instaliram Sneška na novog mališu, pa me zanima šta da očekujem?

Vrh Dno