Šta je novo?

Blueberry NETCAT (MID)

pričao danas sa prodavcem u CT-u
lik kaže: "... probao sam ga i sa sadašnjim softverom je šit, 3G USB modem ne može da se instalira i ne može da čita filmove direktno sa USB-a ..."

Video sam i par kutija iza pulta sa nekim nalepnicama, valjda reklamacije ili tako nešto ...

Izgleda da je malo ubagovan :/

Čekam da vidim šta će milanbb da izvesti iz prve ruke :)

a za nekih 30€ više (ako je ovaj 180) 10", 1024x600, doduše rezistivni ali znatno bolji od ovog, gomila konektora, itd itd
o ovom blueberry-ju bar na bench-u nema niko razloga ni da razmišlja, kad ima boljih stvari

a za nekih 30€ više (ako je ovaj 180) 10", 1024x600, doduše rezistivni ali znatno bolji od ovog, gomila konektora, itd itd
o ovom blueberry-ju bar na bench-u nema niko razloga ni da razmišlja, kad ima boljih stvari

Ma sve bih mogao da podnesem i procesor na manje od 1GHz i 256RAM-a, ali preko rezistivnog ekrana nikako...

Pa jel ima na kraju nesto sa kapacitativnim ekranom za 200e?

Hm, ovo iz oglasa ne izgleda naručito privlačno, barem meni. Desetka je sa 2.1 verzijom, 256MB RAMa, plus sve to bez (skoro) ikakve garancije (a bar da je neki brend, pa da čovek bar prividno bude miran). Da je uređaj do 100tinak evra, pa i da se rizikuje, ovako... ne verujem.

Ma kupio bih ja i ovo za što prodaje sad Igoritza-san, da je izvodljivo da se garancija ostvari bar godinu dana, to me u suštini najviše odbija. Mislim, može da bude super, a može da gekne tablet za 10 dana i bacio sam 200e. :) Pitanje kakva je kontrola kvaliteta tih noname uređaja i koliki je % škarta...

Prvo pozdrav svima, koliko vas ima!!
8bg sa istom cenom nije lose, ali i 3 GODINE GARANCIJE JE JOOOOSSS BOLJE, verovatno nisi izvalio, na dnu je stranice..:crash: :eyebrows:
Ae da i vas ovde pitam za savet imam mogucnost da dobijem Archos 5 ili 7o iz inostranstva, a ja ipak razmisljam i o kupovini ovog..
Archos je mozda oko 20-30 eura skuplji, ali da to zanemarimo koji bi vi preporucili???

Ma ako uredjaj radi mesec dana radice jos pet godina :)

Al realno 3 godine garancije su 3 godine, nisam izvalio to

Zavisi kakva je specifikacija tog Archos-a, ima njih prilicno dobrih. Ako je priblizan po snazi kao ovaj mozda ti je bolje da uzmes macku zbog garancije i dostupnosti dodatne opreme (tastature :) )

Meni se cini da se ta garancija od 3 godine odnosi samo na karticu :)

archos ima bolji procesor i kapacitativni ekran
ovaj net cat je smejurija naspram njega

Da imam xxx evra za trošak na tablet prvo bih gledao da li je kapacitivni ili rezistivni ekran. Imao sam priliku da se igram sa aPadom (ne znam tačan model) i sve je to lepo, fino rade filmovi, USB host kontroler, 2.1 Android - ali rezistivni ekran. Neka hvala.

pričao danas sa prodavcem u CT-u
lik kaže: "... probao sam ga i sa sadašnjim softverom je šit, 3G USB modem ne može da se instalira i ne može da čita filmove direktno sa USB-a ..."

Video sam i par kutija iza pulta sa nekim nalepnicama, valjda reklamacije ili tako nešto ...

Izgleda da je malo ubagovan :/

Čekam da vidim šta će milanbb da izvesti iz prve ruke :)

Problem je sto su od svih podrzanih Huwaei 3G modema uzeli najjeftiniji kao bundle i on nije podrzan sa ovom verzijom FW. Nova verzija treba da izadje za koji dan.

Da imam xxx evra za trošak na tablet prvo bih gledao da li je kapacitivni ili rezistivni ekran. Imao sam priliku da se igram sa aPadom (ne znam tačan model) i sve je to lepo, fino rade filmovi, USB host kontroler, 2.1 Android - ali rezistivni ekran. Neka hvala.

a *** ja npr da mogu da nabavim Archos 7o nekako to bi bilo super, ne bih žalio ni 300€ za njega. Ali kad mi je pored ovog netcat-a jedina opcija taj wowpad, superpad ili kako se već zove onda ću sigurno uzeti njega. Jedini razlog je taj što sam Bluberry čačkao i ne verujem da išta može biti gore od njega, mislim na upotrebljivost ekrana. Na YT sam gledao dosta klipova sa ovim kinezom i u radu sa prstom deluje jako dobro. Garancija je nebitna jer je to sve kineski krš a i naši prodavci nisu baš na lepom glasu što se ostvarivanja tiče (možda je moj lični utisak pošto sam uglavnom imao loša iskustva ako bi mi se nešto nekad pokvarilo).

pa u normalnim zemljama poput nemacke uredjaji poput netcat-a su 70-90e, rezistivni archos 7 home tablet je 135e a kapacitativni 7o internet tablet je oko 230e. proveri na fudzilla u sekciji price check
ili cect-shop.de
posto je archos iz francuske kontam da je tamo mozda i jeftiniji.

Evo par slika. Drugi utisak je: koliko para toliko muzike :)

Ekran i nije tako los (def brightness je ~40%) koliko smeta los "gestures" ili kako to vec da nazovem - pri skrolovanju menija cesto se slucajno izabere opcija umesto skrola.

Dalji izvestaj kada utvrdim da li je uredjaj potpuno ispravan, jer dugmici kao da nemaju funkciju i ekran mi je nesto cudan.

Prilozi

• IMG_0325.jpg
    IMG_0325.jpg
    191.6 KB · Pregleda: 244
  • IMG_0329.jpg
    IMG_0329.jpg
    160 KB · Pregleda: 227
  • IMG_0331.jpg
    IMG_0331.jpg
    267 KB · Pregleda: 275
Poslednja izmena:
pa u normalnim zemljama poput nemacke uredjaji poput netcat-a su 70-90e, rezistivni archos 7 home tablet je 135e a kapacitativni 7o internet tablet je oko 230e. proveri na fudzilla u sekciji price check
ili cect-shop.de
posto je archos iz francuske kontam da je tamo mozda i jeftiniji.

I nije baš, ja sam merkao Archos internet tablet 70, i sve vreme je za verziju od 8GB cena bila 250eur, i onda jednog jutra 230, i ja se javim burazu u Fra, da pazari, kad ono "procenjeno vreme pristizanja 7 dana" , a buraz za 5 dana u Srbiji, i tako se ja ispalih.

Elem, ako ne nađem ništa bolje, dopremiće mi početkom februara, ali valjda će biti do tada boljih stvari...ovaj metro kako je krenuo, nadam se da se neće zaustavidi na Appleu i Toshibi...

Galaxy Tab ima mesto za sim akrticu, ako se ne varam.

ima... za data. nisam siguran za voice

što se tegre tiče od interpad-a nema boljeg, *** 1gb rama
a toshiba mi je dobra, hardver boli glava u pozitivnom smislu a softver takođe boli glava ali u negativnom smislu. Igrice ne rade, nema slike samo pušta zvuk, senzori za rotiranje ekrana ne rade, skrolovanje između home screen-ova nije glatko. Žešće nedovršeno, ali opet nije nepopravljivo.

što se tegre tiče od interpad-a nema boljeg, *** 1gb rama
a toshiba mi je dobra, hardver boli glava u pozitivnom smislu a softver takođe boli glava ali u negativnom smislu. Igrice ne rade, nema slike samo pušta zvuk, senzori za rotiranje ekrana ne rade, skrolovanje između home screen-ova nije glatko. Žešće nedovršeno, ali opet nije nepopravljivo.

Yeap, but check this out: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=9323923#post9323923

141 i slovima sto četrdeset i jedna strana...a kao što se na video ilustraciji vidi, funkcionalnost je na prilično visokom nivou...

Treba biti strpljiv, jer se na prolece ocekuje prava poplava tableta. Ono sto sigurno necu kupiti je tablet sa 10.1 ekranom, jer sustina ove price je u maksimalnoj mobilnosti i nosenju u svakoj prilici. Ako cu da ga drzim samo kuci, onda je bolje kupiti netbook. Ekran od 7 a najvishe 8 je plafon. Verujte mi, imam htc desire hd koji ima 4.3 ekran (800x480), i na njemu gde god da sam onako s nogu sve radim, citam knjige (sasvim ok), gledam video, idem na net, itd, bez ikakvih problema. 7 ekran je vishe nego dovoljan za josh bolje i komfornije uzivanje, i dovoljno je mali, ali 10.... pa kud cu stom plocetinom...:D

Vrh Dno