Šta je novo?

Benchmark Computing for Research - Folding@Home

Lepo, lepo , da te sluzi bolje nego rushka :p

I prestigosmo ih. Evo nas na 4om mestu.
Ajmo sad gas da stignemo i Kineze :D :D 2 Miliona, sad cemo mi to caskom.

ufff tek sad sam se uverio koliko problema moze da napravi neispravan sata kabl :mad:
Opet mi masina nije radila skoro 6 sati... Znaci nemate pojma koliko sam se iznervirao, tako mi je sistem pao prosli put, a ja mislio da je do w7 :wall:. Samo sto ovaj put nisam mogao da udjem u instalaciju, u xp sam dobijao bsod, a u w7 jednostavno zakuca crn ekran. Jos sam isao kod ortaka da rusim win, gde sam takodje naisao na interesantan fenomen, nisam mogao da verujem sta mi se desava :D
Posted via Mobile Device

Danas sam pustio i jedan intel dual core E2180 da krcka. :p
Moram samo da sredim hladjenje jer se ploca [neki krshware msi p31] i procesor dosta greju. Moracu da probam prvo da ubacim neki fan u kuciste pa da vidim sta se desava sa temperaturom chipseta.

Ja sam pogasio ove kompove sto sam koristio, samo je u produkciji ostao moj kucni i onaj Xeon matori na 3.2 ghz.
Bezimo Brazilcima 350k, tako da sad samo treba opusteno da zavrsimo challenge.

Edit: Zaboravio sam da pomenem i laptop sa koga pisem :)

Poslednja izmena:
Koji projekat da izaberem da uposlim graficku iz potpisa? Glupo mi da idle-uje na 31C, pa reko da je malo opteretim :p

Hm, imas COllatz conjecture i milkyway@home.
Za collatz sam napravio tim, a za milkyway mi ne da.
Jos se ceka novi klijent za folding , pa da i to krenemo.

Edit: Ako neko zeli, mozemo i sad da napravimo F@H tim, pa da krckamo polako.
Nek se javi ko zeli, jer ne znam koliko tacno ima clanova koji ima Nvidia GPU.

Poslednja izmena:
Evo usao sam u bench team na collatz-u. Da li ovaj projekat ukljucuje samo GPU WU-ove ili i CPU WU-ove, posto bih samo da mi GPU radi za collatz conjecture, a WCG cu ostaviti za CPU :)

Da, na njemu radi Gpu , a CPU cikluse ostavi za WCG

Ima li smisla pustati AMD Sempron LE-1250 u pogon? Imam jos jednu konfu sa tim procesorom ali nemam int. konekciju. Da li uopste vredi vremena i jel moze da ga pustim da radi pa jednom dnevno da ga povezem na net da salje?
Mozda bi najbolje bilo da ga stavim umesto E2180 posto je ovaj ladan ko shpricer a intel se pregreva. Cenim da je razlika nekih 30-40% u korist intela?

Sto se tice gpu-a organizujte se pa vam se prikljucujem posle ng sa 8600GT, 8800GT i GTX 460 :wave: [za sad imam samo 8500gt i 7300 :S:]

Hm, imas COllatz conjecture i milkyway@home.
Za collatz sam napravio tim, a za milkyway mi ne da.
Jos se ceka novi klijent za folding , pa da i to krenemo.

Edit: Ako neko zeli, mozemo i sad da napravimo F@H tim, pa da krckamo polako.
Nek se javi ko zeli, jer ne znam koliko tacno ima clanova koji ima Nvidia GPU.

Ima jos i Einstein@Home, ja njega picim, zar par meseci rezultatom sam prevazisao SETI@Home za koji krckam godinama.

Ja pičim Seti@Home... Odlično optimizovano za Nvidiju, nažalost isto ne važi za ATI. Ima čak i specijalno optimizovanih klijenata - interesenti neka mi pošalju pm.

Jer možda ipak nađemo te vanzemaljce... Baš bi mi bilo interesantno kako bi se čovečanstvo prema postavilo prema takvom saznanju!!!

Poslednja izmena:
Ma ja planiram da uzmem novi GPU i da prodam ovaj moj, ali se i dalje dvoumim izmedju 6850 i gtx460.
Pravo da vam kazem , meni barem , jedini plus za nvidiju je ta GPGPU optimizovanost i samo zato bi je uzeo.
Ovo sto je M_M rekao stoji, a oni koji imaju ATI kartice nek isprobaju Collatz ili Milkyway, ovaj drugi je odlicno optimizovan za ati kartice.

nVidia ofkors :)

Ljudi , sta je ovo? Uopste nemamo novih clanova, a i zadnja cetiri koja su se pridruzila nemaju zajedno jedan WU :( .
Dajte malo spamujte one teme sa klokovanjem procesora, kad vec prze nek rade to sa svrhom.
Svi se samo hvale skorom u 3dmarku , kao da neko po ceo dan vrti to i crysis :)

Pošto je ona mašina sa E2180 rasutrena, pustio sam danas jedan komp u školi sa E3300 da radi, a u petak ću verovatno biti u mogućnosti da pustim bar 10 komada da rade... :)

E330 def. ne radi lose , HCC radi oko 2:15,ako se ne varam.
Doduse, masine su bile gole, samo win7 i Foxit reader :)
Ali mi se cini da su ove druge masine sa athlon 240 mnogo hladnije,iako rade mozda 15min duze.

illidan, gde nestade? Ode ti nazad u XtremeSystems...

Poslednja izmena:
tu sam ja :) vratio sam se u stari tim, navracacu ponekad i ovde da potpomognem kada zafali :)

Momci, hvala svima na ucescu u ovom challenge, bilo je veoma zanimljivo.
Jedino sto ne mogu da vidim koliko smo imali poena ukupno.
Mislim da je ok da sada svako radi ono sto zeli, a ako hocete od nove godine ima challenge za Faah pa mozemo da se prijavimo za to.

Ja sam prestao juce, al' vec sutra bi trebalo da krenem opet da crunchujem :)

Poslednja izmena:
Imamo li tim za SETI@Home i za Einstein@Home?

NEmamo, ali mozes da napravis!

folding powa!

ce7pt6y5aowc.jpg

cehgp29oaoymk.jpg

Čisto da javim da neću foldovati neko vreme, procesor otišao na doboš, kad uzmem Q6600 vraćam se... :)

Illidan, jel su ovo 460?
Ne vidim iz ovog koliki je PPD ali pretpostavljam da je oko 50k

Edit: Ja jurim jedva da skupim za jednu a oni se izivljavaju sa 5!

Nazad
Vrh Dno