Šta je novo?

AMD Phenom II - zvanična tema

Ovaj fingonov link gore, koji nije pro intelovski, kad vas baci link na sajt, kliknite samo jednom back... ne mora vise LOL

@fingon82
Ja sam vec rekao u kojim igrama i5/i7 ima debelu prednost (starcraft 2, arma II, WOW, i svaka multiplayer igra, kompleksiniji RPG, GTA4, kompleksnija simulacija, itd!) par testova sam izneo i to objasnio a ti sto se pravis lud nije moj problem

A vi ako zelite da dokazete suprotno nek Villy uradi testove ovih igara koje vecina review sajtove zapostavlja a koji su gladni i FPS-a

PS: Crysis nikako nije kompleksna igra vec jedan retardirani FPS koji je samo GPU-em limitiran i sa njim sigurno neces uociti razlike u procesorima a ima dosta novih naslova koji vape za jacim CPU-em posebno u multiplayer okruzenju kojeg igra 10000 puta vise ljudi nego crysis trenutno

crysis sam stavio jer je prva igra na testu, listaj dalje...

Ali ljudi, ako kazete da je x6 u igrama bolji od i5, to je ISTO kao sa ste rekli da je neki otkljucani AMD x2@x4 bolji od i5, jer igre ne koriste ni 4 jezgra. Dajte vise molim vas, ne mogu nebuloze da slusam

i5 je rocket science za deneb bwe. Na kraju, za koji dan izlazi Sandy, kado da i ove AMD sada vec bije EOL tehnologija !!! Sledeci testovi uporedni Intel vs AMd bice za plakanje tek...

/over and out

Poslednja izmena:
Ovaj fingonov link gore, koji nije pro intelovski, kad vas baci link na sajt, kliknite samo jednom back... ne mora vise LOL

to je sinteticki test strucnjace, to u realnosti ne donosi ni 5% brzine ;) znas li sta je sinteticki test? evo ti jos bolji, pogledaj cpu score u 3dmarku, da vidis tek koliko intel i7 sije amd ;) ali je to nebitna stavka, jer je SINTETIKA

crysis sam stavio jer je prva igra na testu, listaj dalje...

Pa listo sam i zamisli cele 3 igre testirane :)
Jos na 5870, ja takve procesore ne bi pomisljao da testiram na nista ispod GTX580 i bar 5970 a ako ne onda u SLI/CF modu

A da sintetika (3D mark) ili ne ona pokazuje kako se ponasa igra koja "zna" da iskoristi CPU i kojoj treba snaga procesora...

Znaci sta smo naucili - da je Deneb bolji od Lynfield u igrama. Haha Gimme a brake!

Pa listo sam i zamisli cele 3 igre testirane :)
Jos na 5870, ja takve procesore ne bi pomisljao da testiram na nista ispod GTX580 i bar 5970 a ako ne onda u SLI/CF modu

A da sintetika (3D mark) ili ne ona pokazuje kako se ponasa igra koja "zna" da iskoristi CPU i kojoj treba snaga procesora...

to je tad bila najjaca single kartica, ne pametuj ;)

pa super, znaci sam si priznao da ta sintetika (3D mark) pokazuje realno stanje stvari, da je x6 brzi od i7 :p

to je tad bila najjaca single kartica, ne pametuj ;)

pa super, znaci sam si priznao da ta sintetika (3D mark) pokazuje realno stanje stvari, da je x6 brzi od i7 :p

Gde u vantage CPU testu i7 kida x6 za duplo... isto je takodje i u 3d mark 2011 kojem je skor (ukupan skor ne samo CPU) dosta veci na i5/i7 platformama

1248zf6.gif

O boze cega se sve necu nacitati ^^
Ako neki vole da daju vise para i zalepe Intel slicicu neka to urade zar je bitno :p

Nego da se vratimo na temu. Koji bi kuler mogao da uzmem za Phenom II x2 550 sto jeftiniji a da je bolji od box-a. Buraz ima RB-C2 reviziju koja se malo vise greje od RB-C3, pa box nije dovoljan :/

sto ga onda ne kida u klasicnom cpu testu, vec je sporiji? ma iskreno, ali najiskrenije ti si izgubljen slucaj jer sve vidis sta ti odgovara a ne vidis sta ti ne odgovara ;) tim gore po tebe. Naravno da je sveukupno i7 bolji, ali i amd ima svoje momente kad je bolji, sto po skoro duplo nizoj ceni znaci da je mnogo bolja kupovina za ne preterano zahtevne korisnike, kakvi ste uostalom ti i iwcham. Sto je rekao matrixsu jednom, dok ima takvih, pametni ce zaradjivati :D

Da se mi polako vratimo na temu, jer fanboya nikad neces naterati da drugacije(racionalno) razmislja...
O boze cega se sve necu nacitati ^^
Ako neki vole da daju vise para i zalepe Intel slicicu neka to urade zar je bitno :p

Nego da se vratimo na temu. Koji bi kuler mogao da uzmem za Phenom II x2 550 sto jeftiniji a da je bolji od box-a. Buraz ima RB-C2 reviziju koja se malo vise greje od RB-C3, pa box nije dovoljan :/
Hyper TX3 do 2000 din, za vise neka uzme CM 212+, odlican kuler ;)

Bio je jedan Fenrir kod CARa na oglasu za 30E

Koji je bolji kuler za overclock OCZ Vendetta 2 ili CM Hyper 212+??

Dobar je fenrir, ali je za njega 30e mnogo...nov je bio 35. 25 je realno. TX3 izbegavati, za 10e vise dobije se mnogo bolji cooler

@pedja 212+

I koliko bi maksimalno mogao ovaj moj 955 da se klokne sa tim kulerom i kolika bi bila max temperatura jel zna neko?

Ako ti je c3 revizija, 3.9 bi trebalo da bude, mozda i 4. Max temperatura zavisi od mnogo faktora, to ti niko ne moze reci...

@zeljko
Zato ti vozis E3300 jer ipak je to Intel:d

Nego kad prodavah moj INTEL E7300 pre 2 meseca, javlja se decko resen da kupi proc. (nisam mu prodao jer u startu nije bio zadovoljan cenom) i pita "A zasto prodajes proc.?? uzimas I7 ?? ", ja rekoh NE uzecu Phenom II X4. A on ce "Bolje ti to malo bolje pogledaj, imas na net-u testove, PA MOJ CELERON KIDA TAJ PHENOM, da se ne pokajes posle " Rece covek i ostade ziv :p:p

Sacuvao sam mu i broj telefona, za secanje dugo :D

Ne znam sto sam se setio njega citajuci ovu temu :eyebrows::eyebrows:

Poslednja izmena:
Koliko bi spustio temperaturu u odnosu na ovaj box kuler?

Neka nadje polovnu Vendettu za 1800-2000 i neka uziva, vise mu ne treba...super bi bilo kad bi nasao polovan CM212+ ali teskoo da ce uspeti :wave:

I TX3 ce zavrsiti posao (ako uzima nov) za taj klok koji on planira...mozda par stepeni vise od dva gore pomenuta al nema veze.

I da spustice sigurno 12-15c u full loadu:wave:

...malo je tx3 za preko 1,4V i preko 3.8GHz... pogotovu jos ako klokuje NB... Meni je na takvim postavkama isla temp preko 62C na tx3 u toplijim danima , a imam provetreno kuciste... mada ja imam c2...

Poslednja izmena:
Slab je tx3, i jako bucan. Ako se vec menja box, nema smisla ici na slabije od vendete 2

...malo je tx3 za preko 1,4V i preko 3.8GHz... pogotovu jos ako klokuje NB... Meni je na takvim postavkama isla temp preko 62C na tx3 u toplijim danima , a imam provetreno kuciste... mada ja ima c2...

Za preko 1.4 sigurno je malo....ali do 1.4v ce biti ok

btw....imim tx2( jeste da je poliran) al na 1.375v na 3.7ghz ne prelazim 53-54c, mada proc je C3

rekoh da ce zavrsiti posao...a ne da je najbolje resenje :p

Poslednja izmena:
...ako u kuciste staju kuleri visine od +158mm, onda treba uzimati za sve pare... dobra je investicija dobar kuler...
Ja sam zbog sirine kucista(18cm) uzeo n520 i nisam se pokajao... u najtoplijim danima, bez klime znaci na preko 32C sobne, temp. nije isla preko 60C na linxu...

Poslednja izmena:
Znaci TX2 nije bas toliko dobar? Mozda bi probao da otkljucam taj 550 mada je C2 pa nisam siguran zbog temperatura ali moracu da probam.
Komp se zabada kad proc predje 56 stepeni. To je bez oc. Nekad se zabode kad buraz igra wow dugo pa pravi problem.

@ Ateluv. Lepo ti reko covek. :laugh:

Vrh Dno