Šta je novo?

AMD Phenom II - zvanična tema

Po cemu to AMD zaostaje celu generaciju po performansama?
Da se razumemo, niko ne moze da ospori to da AMD daje mnogo bolje performanse za ulozen novac.
Mislim, jedan Hexacore 1055T kosta ~180 evrica, maltene 100 evra manje od bilo kojeg i7, a performanse su egal(negde bolje rezultate daje X6, a negde i7) a da ne pricamo o i7 980x i njegovoj ceni :)

kakve bre veze linx ima sa performansama procesora, imate tone testova po netu pa citajte a ne da dajete ovakve izjave...

Intel ima tu cenu jer AMD zaostaje celu generaciju i po proizvodnom procesu i po performansama, a vi mozete samo da se tesite da ste uzeli nesto jeftinije a brze (u snovima) :)

Pogledaj moju konfiguraciju željko :d tebi bre čovek nikako da ugodi, sad ti smeta što imam Intela :d

Doduše prodata je, ali dobro...

Elem, Luko, 160Evra, ne 180 :)

Poslednja izmena:
ja sam svoj platio 75 evrica... koji intel za tu kintu je brzi?... sta da kazu oni koji su uzeli 425*ce za 60evra:p

kakve bre veze linx ima sa performansama procesora, imate tone testova po netu pa citajte a ne da dajete ovakve izjave...

Intel ima tu cenu jer AMD zaostaje celu generaciju i po proizvodnom procesu i po performansama, a vi mozete samo da se tesite da ste uzeli nesto jeftinije a brze (u snovima) :)

generaciju i po... :laugh::laugh::laugh:

Druze pre bi se reklo da se ti tesis :wave:

Villy koga si citirao je imao i x6 i i7 tako da ne govori sigurno onako bezvee samo da bi rekao :type:

Za potpis:eyebrows:

Jnt..niko nije dobio ovoliko odgovora za oovako kratko vreme :laugh:

@Luka.
mesas babe i zabe... ti poredis procesor sa 6 jezgara sa onim od 4 i tvrdis to je to?? u cemu i koja to "realna" aplikacija vidi 6 jezgara kad znamo da su aplikacije pretezno 1-2 jezgra orjentisane dok se tek sad pojavljuju vise onih koje koriste 4 jezgra a one koje vide 4+ jezgara i to realno koriste mozes nabrojat na prstima jedne ruke...
generalno i7/i5 jezgro je 30-40% brze od P2 jezgra dok je proizvodni proces kaska celih godinu dana (32nm prema 45nm)

Svi odgovori su smesni ja sam ranije iznosio razne testove/gtafike al odustajem jer vama to ne pomaze.... vecina vas lupa nevidjeno bez i jednog testa ili realnog argumenta....
Niko ne spori da je AMD kao ok u nekom segmentu (nizem i srednjem ali i intel tu ima jeftinih slicnih resenja starije generacije) ali se taj segment nikako nemoze porediti sa i5/i7 jer jednostavno AMD za sad nema odgovor (videt cemo sta ce biti sa Buldozerom..)

PS: Sandy bridge izlazi januara tako da ce za mesec dana da zaostaje cele 2 generacije a performanse tog CPU-a se vec znaju :)

Poslednja izmena:
DA zaostaje generaciju, zaostaje, i to opusteno zaostaje.... Pa potrebna su mu citava 2 jezgra vise da bi dobio i5, i to je i5 u gomilu stvari opet brzi... To je veliki zaostatak. Lepo je covek rekao... To sve nije dobro za nas, koisnike. Konkurencija je dobra..... ali, nazalost, intel RAPES Amd!

Poslednja izmena:
Svi odgovori su smesni ja sam ranije iznosio razne testove/gtafike al odustajem jer vama to ne pomaze.... vecina vas lupa nevidjeno bez i jednog testa ili realnog argumenta....
Niko ne spori da je AMD kao ok u nekom segmentu (nizem i srednjem ali i intel tu ima jeftinih slicnih resenja starije generacije) ali se taj segment nikako nemoze porediti sa i5/i7 jer jednostavno AMD za sad nema odgovor (videt cemo sta ce biti sa Buldozerom..)

PS: Sandy bridge izlazi januara tako da ce za mesec dana da zaostaje cele 2 generacije a performanse tog CPU-a se vec znaju :)

Aj molim te daj linkove ka tim *tvojim* testovima da vidim i ja posto nisam upucen u tvoj rad. koji je to intel u cenovno rangu 120e bolji od phenom II x4 955, da ne pominjem *srecno* otklucane B50/B55?? :wave:

Jeste bolji Intel nije neka mudrost, al ko sto rekoh *koliko para toliko muzike*. Ali ako gledamo odnos cena/performanse intel nema sta da trazi pored amd-a :bottle:

DA zaostaje generaciju, zaostaje, i to opusteno zaostaje.... Pa potrebna su mu citava 2 jezgra vise da bi dobio i5, i to je i5 u gomilu stvari opet brzi... To je veliki zaostatak. Lepo je covek rekao... To sve nije dobro za nas, koisnike. Konkurencija je dobra..... ali, nazalost, intel RAPES Amd!

Vidi ja bi najvise voleo da Bultozer bude OK, ali ja za sada nemam ni jedan argument da ce biti pa da odlozim kupovinu sandy-a januara...

Subjektivan si :d

Aj molim te daj linkove ka tim *tvojim* testovima da vidim i ja posto nisam upucen u tvoj rad. koji je to intel u cenovno rangu 120e bolji od phenom II x4 955, da ne pominjem *srecno* otklucane B50/B55?? :wave:

Jeste bolji Intel nije neka mudrost, al ko sto rekoh *koliko para toliko muzike*. Ali ako gledamo odnos cena/performanse intel nema sta da trazi pored amd-a :bottle:

ne spominjem ja ikakav rang ili 120e :)
vec i5 i i7 jer se ovde bas o tome polemisalo u zadnjih par strana i poredilo sa AMD x6

..

tvoje reci :)

Prema tome aj molim te jedan Intel u cenovnom rangu 120e (x4 955) i cenovnom rangu 160e (x6 1055)

Da ne mislis na e8xxxx??

Ok...stooji to da Amd nema proc 250+ e koji moze da parira i7 intel procesrima......ali realno koliki broj korisnika ih koristi?

Poslednja izmena:
pa nema intel je zapostavio srednji segment, jednostavno lici na dil AMD i Intela :)
imas i3 koji je odlican u dual core aplikacijama i koji papreno kosta i na drugoj strani amd x4 koji je losiji u single/dual core aplikacijama ali je zato primetno brzi u quad aplikacijama/igrama

pa nema intel je zapostavio srednji segment, jednostavno lici na dil AMD i Intela :)
imas i3 koji je odlican u dual core aplikacijama i koji papreno kosta i na drugoj strani amd x4 koji je losiji u single/dual core aplikacijama ali je zato primetno brzi u quad aplikacijama/igrama

Onda se nismo dobro razumeli......ja kao kupac hocu najbolje sto mogu za pare koje imam...a to je Amd u ovom trenutku.....iz tvog posta je ispalo da svi koji su uzeli Phen. II x4 ispadaju smesni jer su imali za taj novac bolje resenje u Intelu.

I3 je papren za jedan dual core proc. samim tim ne vidim poentu u njegovoj kupovini

Mislis na vantage CPU score gde je intel 980x tacno duplo brzi od Phenom x6 1095T? :p

Ja naravno nisam ni ocekivao da se svi sloze sa mnom - jednostavno, uvek gledam odnos ulozeno-dobijeno, i tu AMD rula, i3 koji je dvojezgarac je skuplji od x4 620, koji je, priznacete, bolji izbor od i3. Sto se tice X6 ostajem pri onoj konstataciji da je takva kombinacija jeftinija a manje vise jednaka po performansama sa i7. P.S : Svi znamo koliko kosta 980x tako da njega nemoj ubrajati u ovu pricu, poredis procesor od 200
i 900 evra, ispadas smesan.
Posted via Mobile Device

Poslednja izmena:
Luka a jel ti kontas da na kompu nemas NI JEDNU aplikaciju koja koristi sest jezgara?, i da verovatno neces u skoriji vreme ni videti neki pomak ka optimizaciji softwera za 6-8 jezgara osim specificne primene (render, sintetika, virtualizacija, itd..) koja u 99.9% ne spada u kucnu upotrebu

Luka a jel ti kontas da na kompu nemas NI JEDNU aplikaciju koja koristi sest jezgara?, i da verovatno neces u skoriji vreme ni videti neki pomak ka optimizaciji softwera za 6-8 jezgara osim specificne primene (render, sintetika, virtualizacija, itd..) koja u 99.9% ne spada u kucnu upotrebu

Pa koliko jezgra ima gore pomeniti 980x ??????????????

Realno svi bi voleli da voze kola od 20000e.........al ***....kad se nema :wall::wall:

Mislim da je Zeljko hteo da pokaze sta perjanica iz Intel kuhinje radi perjanici iz Amd tabora. Pure rape! E vidis, da Amd nije cabar kakav jeste, taj cpu ne bi sada bio 900e, nego bi bio 300e Ako Amd nista ne uradi sa Bulldozer, kao sto mi se cini da nece, nahebali smo ga....

Poslednja izmena:
Mislim da je Zeljko hteo da pokaze sta perjanica iz Intel kuhinje radi perjanici iz Amd tabora. Pure rape! E vidis, da Amd nije cabar kakav jeste, taj cpu ne bi sada bio 900e, nego bi bio 300e Ako Amd nista ne uradi sa Bulldozer, kao sto mi se cini da nece, nahebali smo ga....

gresis intel je zao zato su te cene a ne zato sto je AMD spor :p

Po meni nije isplatljivo uzimati x6 phenome, posto jos god, dve (po mojoj proceni) nece biti igrica ili tako neceg sto koristi 6 jezgara. A za dve god ima da izadje ko zna sta od procesora, i taman je vreme da se menja konfa.

Taj intel je 1000 evrica a amd je 200, znash kad bih dao 1000 evra samo za proceson, uzmesh jednu opasnu konfiguraciju za te pare.

Taj intel je 1000 evrica a amd je 200, znash kad bih dao 1000 evra samo za proceson, uzmesh jednu opasnu konfiguraciju za te pare.

Taj procesor nije za kucnu upotrebu bas zbog toga sto ima 6 jezgara koji nemaju primenu... isto kao i AMD x6, druga je stvar sto neki vole da se k...

Hehe...ala se nalupetase neki sto misle da znaju

http://www.hardwaresecrets.com/article/Core-i5-vs-Phenom-II-X4-CPU-Review/819/12

test i5 i 955/965 b.e.
razlika od -5 do +20% u korist i5
s tim sto neki, bas zato sto ne znaju, a vole da pisu, ispustaju cinjenicu da i5 750 na tim testovima radi na 3.06/3.2ghz, dakle na istoj frekvenciji kao amd phenom II. Brzi 15%, skuplji 30%. I bolji? Po cemu?
I ko je kriv intelu sto x6 bije i5, nije vam posteno, amd stavio jos 2 jezgra. sto ne stavi i intel jos 2, ko mu brani? A posteno vam je sto poredite max oc i5 sa max oc phenom II, a 5% ljudi na svetu klokuje, a svi koriste dodatna jezgra(ako su na amdu x6). Nesto ste se zbunili

Dakle, naravoucenije. Smesan je svako ko kaze da intel rejpuje amd, intel u klasi do 150e nigde nema bolju ponudu. Podjednaku po negde, bolju nigde (do 150-200e)

Nije ni i5/i7 za kucnu primenu

@fingon82 smesan si i ti jer ne kontas da 99% korisnika nemaju nista od nekolicine aplikacija koje koriste sest jezgara, za vecinu "normalnih" bitne su performanse u aplikacijama/igrama koje se generalno koriste a tu amd x6 nema sta da tarzi pored i5/i7
ono sto vecina sajtova gresi je to sto ne testira CPU sa sto jacom grafikom i sa specificnim igrama kao sto sa (arma II, star craft II, multplayer igre sa velikim mapama sa puno jedinica), tu se tek vidi snaga nove arhitekture i to je ono sto korisnike interesuje a ne da li neki matori FPS engine ima 90 il 95 fps-a

na primer:
http://www.techspot.com/review/305-starcraft2-performance/page13.html
http://www.pcgameshardware.com/aid,687620/ArmA-2-tested-Benchmarks-with-18-CPUs/Practice/

Poslednja izmena:
Recimo, u WoW-u i5 mnogo bolje radi nego na x6. Zaboravio da bookmark test, ali razlika je bila drasticna...

Verovatno ovo:

http://www.anandtech.com/bench/Product/147?vs=109

63 vs 92 slike
Far Cry 2 45 vs 72
itd...itd..
On ga u igrama razara.

Pored sve volje da predjem na x6, danas sam odustao... Nema sta da trazi...
Mogu samo da se tradujem za i7...

Poslednja izmena:
Jaooooo ja smesan....99% korisnika nema potrebu za 6 jezgara....a ima za i5? Ajde tim istim mozgom sto si koristio za taj zakljucak, zakljuci sta je najbitnije kod cpu-a. Performanse. Koga zabole dal je unutra 1, 3 ili 6 jezgara, covek daje neke pare i za to ocekuje odredjen nivo performansi.
Razmisli malo bolje ti ko je od nas smesan, kad u istoj recenici pominjes prosecnog korisnika, njih 99%, njima je x6 mnogo, pa povlacis paralelu sa i5/i7 u kontekstu istog. I na kraju da amd nema sa da trazi u igrama...u skoro svakoj igri amd je je maltene isti kao i7, a o i5 da ne pricam

http://www.hardwaresecrets.com/article/Core-i5-vs-Phenom-II-X4-CPU-Review/819/10

evo posto volis ekstremna podesavanja gde snaga i7 dolazi do izrazaja, prouci link ;)

:bottle:

Test je njesra. Igre testirane u rezoluciji od 2560!!!!

Poslednja izmena:
Vrh Dno