Nema na tom Limundu nikakve bezbednosti,a evo vam i ovaj primer,gde je jedan prevarant zeznuo nas nekoliko,a Limundo nije poduzeo nista povodom toga,dakle nema tamo ni trunke bezbednosti.
http://www.limundo.com/Clan/DuleTDI
Ni policija nije mogla da udje u trag tom coveku iako sam podigao krivicnu prijavu protiv njega,zaboravio sam sta su mi i rekli,uglavnom kao,nema dovoljno dokaza da ga se nadje ili sta vec.
A na 988 belim stranama,adresa,ime i prezime tog coveka ne postoje uopste,tako da je on krivotvorio licnu kartu i ostavio neke leve podatke.
Dakle,ponavljam,na Limundu igrate sami na svoju ruku,oni vas nece stititi niti ce vam vratiti pare od ostecenja u slucaju prevare.
A ima i prevaranata koji imaju preko 100 pozitivnih ocena,0 neutralnih i 0 negativnih.
Trgovao sam sa jednim takvim clanom,covek ima 50-55 godina,mislio sam,nema brige,sve su mu pozitivne i ja mu lepo odmah dao pozitivnu.
A na kraju se ispostavilo da je covek obicna prevarantska budala i muljator i sad se kajem sto sam mu ostavio pozitivnu,trebao sam mu zabiberiti lepu crvenu negativnu i napljuvati ga samo tako,da ga se i ostali pripaze.
Uglavnom,radi se o ovom clanu i ovoj aukciji:
http://www.limundo.com/kupovina/KOMP-POVOLJNO-od-10din-/1672312
Pre licitiranja,poslao mi slike svake komponente sa svezim datumom direktno iz Windowsa.
Kad je meni stigao komp,rezac nece da zatvori vratanca,a hdd je prepun bad sektora i stanje je u crvenoj boji,dakle lose stanje prema HDD Sentinelu.
Ja mu pokazem sliku,on kaze,vrati ga,zamenicu ti za drugi,posto mi uskoro stize sledeca tura.
Ja ga pitam,da mu posaljem preko AKS Expressa posto samo s njima saljem jer znam kurira...kaze on,slobodno posalji,izgladio sam probleme s njima i sad smo OK.
Ja posaljem,nema njega,ne javlja se nedelju dana,kad ono meni se vraca nazad paket i morao sam platiti jos 250 dinara za ptt.
Pitam mog kurira da nazove tog kurira koji mu je dostavljao paket,on ga nazove i kaze taj kurir kako je nextorian namerno odbio paket iako su ga nasli.
Nakon toga,uspostavio sam kontakt preko Limundo poruke s njim,rekao mu da mi uplati pare preko post neta i da cu mu vratiti nazad hdd,on je pristao i tako govorio svaki dan,kao uplaticu ti danas/sutra...i tako proslo 20-ak dana i nema nista od toga.
Eto,tipican sitni prevarant,tako da,pazite se njega,nemojte da vas zavaraju njegove pozitivne ocene.
Ima tamo uglavnom jos dosta sitnih prevaranata koji su clanovi i ovde na bencu,recimo postavi covek ovde oglas na bencu i kaze,graficka poluispravna,ne radi to i to,ima neke tackice...nadjem ga pod slicnim nickom tamo,vidim isti grad,ista slika graficke,samo sto je napisao da je potpuno ispravna

..ja ga pitam,zasto si napisao tamo da je poluispravna,a ovde na Limundu da je ispravna...a on odgovara,gledaj svoja posla

...dakle prevarantic
Ima takvih situacija jako puno,sto znaci pazite se dobro,jer Limundo je tu samo da uzme pare,a ne da vas zastiti.