Šta je novo?

Gde odoše ljudi sa limunda?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kod Puma patike, vidim da je trinomic logo na dole nagnut na patikama na Kupindu.
Da li si po tome otkrio?
Kod boja/materijali ima dosta varijanti pa zbog toga to ne uzimamo u obzir (pošto ne znamo sve modele koji su ikada napravljeni).

Nisam, nego ta patika iz te edicije Blaze 80 postoji u dve varijante. A ovo sto ima na kupindu je samo jedna kopija te Blaze 80 edicije iz 2008.godine.
Evo ti jedan link da se upoznas sa tom edicijom, a posle uporedi sa patikom koja se nudi na kupindu.

http://www.soleheaven.com/node/475

Veliki problem sa orginalima je i kod satova evo primera sa ove pretrage
gde vam svaki prodavac kaze iskreno da sat nema serijski broj na poledjini sata, cak i najeftiniji orginalni sat od 500din ima serijski broj na sebi, a da ne pricamo o skupim satovima, a cena govori sve za sebe, novo iz fabrike po toj ceni, moze ali direktno iz kineske fabrike koja pravi kopije. Ima njih jos dosta koji prodaju kopije i to ove marke ali su im se zavrsile aukcije ...

mr008, navedi jedan primer gde to stoji.
Pogledao sam aukcije i ne vidim da stoji da nema serijski broj (primer sa tvog linka)

Kad se pita preko PP-a nemaju brojeve, to neki ljudi i ne znaju tako da veruju da kupuju orginale, orginalni PP od 2 razlicita prodavca imam da nemaju brojeve.

mr008, pošalji mi molim te na e-mail (poslao na PP) screenshot te prepiske
kako bi na osnovu toga prekinuli aukcije i člana sankcionisali.

Hvala

Navedene patike izbrisane i članovi kažnjeni.

mige, dobro nam došao kao novi Limundovac.

Nagrajsashe nike prodavci na limundu :D.
Al neka...

Limundo tim, zasto konstantno pokusavate da uspostavite kontakt sa svojim clanovima preko ovog foruma? Imate svoj pa tamo sprovodite vasu politiku. Tamo niste ovoliko azurni i otvoreni i tamo se ne javljaju glavesine da resavaju tekuce probleme koje tamo inace rade vasi ambasadori.

Limundo tim, zasto konstantno pokusavate da uspostavite kontakt sa svojim clanovima preko ovog foruma? Imate svoj pa tamo sprovodite vasu politiku. Tamo niste ovoliko azurni i otvoreni i tamo se ne javljaju glavesine da resavaju tekuce probleme koje tamo inace rade vasi ambasadori.

:D:D:D:D:d:d:d:d:d ima tu nečega ....

Jeste, u Cafe-u su ambasadori najčešće.
Prolazimo sa njima kroz dodatno školovanje kako bi i u Cafe-u odziv bio ovakav.

Izvinjavam se na tome MegaSkot.
Nije teško, ako se ne odradi dobro onda se i nevini članovi kazne (hvala na javljanju da se to ne protumači opet kao demagogija).

Gledajte na sve ovo kao na nešto dobronamerno. Ko radi taj i greši.
Lično, preko Limunda, kupujem povremeno i umetničke slike, što se da videti u mom profilu (MegaSkot). Nisam imao loših iskustva sa trgovcima, čak naprotiv, ali beštija ima svuda.

Remeo, ruku na srce, posle svega sto ste ucinili da (ne) zastitite postene prodavce (i kupce), ni Sava ni Dunav ne mogu da Vas operu... Jednostavno, izgubili ste poverenje korisnika i tesko da ce se isti vratiti...

Brisanje kopija, bilo telefona, bilo patika, dukseva, slaba vajda od toga....

Lenka, a gde ti radis, tj. za koga?

Mozda si i spomenula, ali nisam procitao nigde da si izjavila to.
Kada to izneses mozemo nastaviti prepisku. :)

Bench da je pametan da zatvori ovu temu, jer ce je doticni iskoriscavati i besplatno reklamirati sebe ovom temom, u pokusaju da povrate nesto sto nece moci, nikada verovatno...

Stara srpska, ko hoce vece izgubi iz vrece. :)

Kod Puma patike, vidim da je trinomic logo na dole nagnut na patikama na Kupindu.
Da li si po tome otkrio?

E ako ne vidiš razliku u kvalitetu samo sa ovih slika onda stvarno ne vredi da se "borite" sa falš patikama jer su velike šanse da negde pogrešite.
Ja koji nisam kolekcionar, sa postavljenih slika, vidim razliku u đonu, koži / skaju napred kao i šavovima. Ako to ne vidite a očigledno je... :S:

Lenka, a gde ti radis, tj. za koga?

Mozda si i spomenula, ali nisam procitao nigde da si izjavila to.
Kada to izneses mozemo nastaviti prepisku. :)

Kao prvo Lenka nije zensko.
Ustvari jeste ona australijska pevacica, ali ja nisam :D.

Clan sam limunda skoro godinu i po dana.
A citao sam ovu temu od pocetka, sve vreme.

Bila je ona frka oko cene od 10din za pokretanje aukcija, i to je sve sto pamtim.

Lako je praviti se neobavesten. Samo 2 reci za tebe, dupli nalozi.

Dupli nalog na benchu, ne ne, prijatelju ovo je meni za poslednjih 2 godine mislim 20-ti nalog :d, al to nema veze sa limundom.

Ili mislis dupli nalog na limundu ?
Mislim da je covek to vec odgovorio.
Kako provaliti recimo nekog lika i njegovog ortaka, oba recimo iz Beograda i dizu cenu. Ako to ne rade const i na svakoj aukciji, kako je moguce 100% tvrditi da oni potpomazu jedan drugog. Za optuzbu trebaju jaki dokazi, a ne pretpostavke.
I naravno da ima toga na limundu, uvek je bilo, koliko sam puta ja u tako nesto posumnjao, al bas da upirem prstom tako olako...
Recimo desilo mi se da sam licitirao za jedan racunar i bio sam drugi na kraju, i 2min po kraju aukcije javlja se prodavac i kaze prvoplasirani je odustao :D, e onda je tu sve jasno da je taj dizao cenu, mislim da nisam tada prijavio prodavca, trebao sam.
Druga situacija, lik okacio 10-tak racunara (krenuli od 10din) i na svakom racunaru vodi limundovac koji se registrovao 2-3 dana pred pocetak aukcija za te racunare.
I ja licitiram, dizem dosta cenu, a taj i dalje vodi. To je toliko jasna situacija i potpuno ocigledna, da neko dodje na limundo, clan bude 2 dana i vec licitira na 10 aukcija i to dosta licitira...
Prijavio sam prodavca i sve aukcije su mu ponistene.
Posle ih je ponovo okacio, al ne od 10din, nego po nekoj fiksnoj zeljenoj ceni.

A druga stvar, ja sam bio izbacen sa limunda, jer sam par puta nudio i prodavao van aukcije.
Mogao sam da budem ljut na njih, ali je to bilo opravdano izbacivanje, jer sam const krsio ta neka pravila. Sad sam se vratio i evo vec me je neki lik prevario, poslao mi neispravan racunar, i to jos neke komponente nedostaju, *** dzukela ima svuda.

Poslednja izmena:
Ti olako prelazis preko njihovih gresaka jer si i ti pravio greske. A zamisli, nisu svi kao ti, ima ljudi koji imaju samo jedan nalog na Limundu, a takvih je najvise (medju njima i ja).
Ako Limundo trazi od nas da se STRIKTNO pridrzavamo njihovih pravila onda mi kao korisnici smo imali pravo da trazimo od njih da nas zastite od svih vrsta malverzacija. Samo sto oni za to nisu marili dok se nismo pokupili i otisli na druge aukcijske sajtove.

Jesam pravio greske, al vise ne pravim.

Pobedio sam do sad na 2 racunara i sve proslo ok.
I evo pre 10-tak dana treci put izlicitiram i pobedim na aukciji za racunar i budem prevaren, i sta sad, da kukam ovde kako sam nezasticen ?
Kontaktirao sam preko pvt-a limundo tim, a i ovde romeo-a i cekam razresenje situacije.

Ne znam samo gde ste otisli, jer alegro i ostali jednostavno nisu ni do kolena limundu, sa ili bez vas. Mislim da si i sam svestan toga ;).
Kupujem-prodajem, ProdajLako... gradovi duhova :), kupaca tamo nema, samo prodavaca koji prodaju po fiksnim nabijenim cenama, jer moraju, kad bi krenuli od 10din, krajnja cena bi bila smesna, jer... kupaca nema.

I objasni mi na tvom licnom primeru, kako si ti konkretno prevaren ?

Poslednja izmena:
Ne potcenjuj srpski inat. Jednom prokockano tesko steceno poverenje se skoro nikako ne moze povratiti. Ljudi su otisli na drugo mesto da grade novi aukcijski sajt, jer su silom oterani, pisao sam vec o tome necu da se ponavljam. Na Limundu su ostali ljudi koji posteno tesko da mogu da prodaju robu koja se sporije prodaje osim da rade razne malverzacije, kao sa duplim nalozima ili da uvaljuju neispravnu robu kao neispitanu. Dokaz za to jesi i ti sa tvojim primerom.

Na Limundu su ostali ljudi koji posteno tesko da mogu da prodaju robu koja se sporije prodaje osim da rade razne malverzacije, kao sa duplim nalozima ili da uvaljuju neispravnu robu kao neispitanu. Dokaz za to jesi i ti sa tvojim primerom.

Kako to ja upadoh u tvoju pricu sad ?
Jesi besan i ljut pa si malo i po meni krenuo kaisem ili sta ?

Ja nisam imao dupli nalog, vec sam sa tim prvim par puta nudio van aukcije i prodavao. Nijednom nisam kaznjen da sam nekom dizao cenu ili da mi je neko dizao cenu, jer to nisam ni radio. Za ovo drugo (prodaju van aukcije), prosto, par puta mi pobednici na aukciji posle 5 dana zaebavanja odustanu, ja im dam negativnu, prijavim limundu sa sve prepiskom, i kontaktiram drugog, treceg,... I neko to shvati kao prevaru, i prijavi me.
Jeste protiv pravila, al da ponovo kacim aukciju koja se upravo zavrsila, nisam imao strpljenja.

Elem, ko radi taj i gresi. Samo ne vidim kako su moje greske uticale na tebe, da odes sa limunda :), na neki wannabe limundo aukcijski sajt...

A evo meni bas dobro ide prodaja polovnih kompjuterskih komponenata...
A za prodavce sa buvljaka (ne kazem da si to ti), koji su prodavali razne krseve po fiksnim cenama od par stotina dinara ili vise, onda razne maramice, krpice, lutkice,... nemas pojma koliko mi nedostaju :). Oni su otisli zbog 10 dinara, a ne zbog kojekakve nepravde.

Poslednja izmena:
Ok, al kako mislis da cete ti drugi aukcijski sajtovi zastititi, doci ce i tamo kad tad prodavci prevaranti, ako ih vec nema.
Sta mislis da ce znacajno drugacije da bude od onoga na limundu. Limundo kao i ti aukcijski sajtovi imaju podatke prodavca, uostalom imas ih i ti.
Jedino da zaprete prijavom policiji i tuzbom, a znam u kakvom stanju je nase sudstvo, da ne pricamo tek o tuzbama vezanim za internet.
Ima u policiji posebno odeljenje koje se bavi prevarama preko interneta, al mislim da oni jure vece zverke od jajara sa limunda i slicnih sajtova.

Zasto mislis da je moj problem kako ce Limundo da resava svoje probleme? Na drugim mestima nema provizije pa samim tim nema ni "zastite" ali ja je ni ne ocekujem da drugom mestu. Ja kao posten clan Limunda sam suvise olako shvatio da sam prezasticen, a to u stvari nisam bio. Druga mesta tretiram kao i bilo koje oglase i ulazim sa maksimalnom dozom predostroznosti, kako sam trebao i na Limundu od pocetka. Ali, cemu onda naplata provizije? Neko smislio zlatnu koku da sedi po ceo dan i nista ne radi a pare se same prave
nono.gif

E ako ne vidiš razliku u kvalitetu samo sa ovih slika onda stvarno ne vredi da se "borite" sa falš patikama jer su velike šanse da negde pogrešite.
Ja koji nisam kolekcionar, sa postavljenih slika, vidim razliku u đonu, koži / skaju napred kao i šavovima. Ako to ne vidite a očigledno je... :S:

Znak je jedan od primera koji sam uočio, ne i jedini.
Problem kod materijala, boje -> same firme vole sa time da se igraju.

Tako nismo umalo zatvorili aukciju, pošto nam je logo izgledao kao da je falsifikat.
Samo da momenat kasnije otkrijemo da zvanično nude različite primere izrade (primer uvideli na kapama i patikama).

Što nas vraća da je saradnja sa firmama neminovna, a njihovo interesovanje...
ne postoji.

Onda pustiš ljude da rade, napomeneš da naglase da je reč o neoriginalu, da kupci ne dodju u zablodu, (mada mi nije jasno kako neko može toliko da bude slep kod očiju) i uzimaš proviziju ...... i kraj priče ... kada te firme ne interesuje zaštita, zašto bi ti radio u korist svoje štete, i gasio ljudima aukcije, koje treba i tebi da donesu neku korist .....

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno