Šta je novo?

GT5 - Online dogovori

Ali onaj stranac je odlepio :d "Sinda you motherfucker, stop fucking ramming me, aaaaaaaaaaaaa!!" hahaha :d

Ma nije samo jedan, svi koji su bili tu, imali mikrofon, i neshto im je smetalo, bez prestanka su psovali kao da se ne znam shta desilo :) Ono jednom kad je iz nekog razloga bio automatski menjach, onaj je 15 minuta psovao, kako ja ovo da vozim, vi nubovi jedni, ne mogu ja ovako, i na kraju kad sam promenio, on izashao :d

Provalio sam da nema leba bez tastature ili headseta, veliki je smor kucati tamo i najkracu poruku, moracu ponesem BT iz kola :d

Poslednja izmena:
Ma koji headset, mozda u pauzi u lobby-ju, ali dok vozim dekoncentrise me katastrofa :) Kako je moguce da ne moze da se stavi sifra, mnogo me ispi*deo onaj de*il sinoc :)

Poslednja izmena:
Ma koji headset, mozda u pauzi u lobby-ju, ali dok vozim dekoncentrise me katastrofa :) Kako je moguce da ne moze da se stavi sifra, mnogo me ispi*deo onaj de*il sinoc :)

Pa i mislim na lobby, u toku trke cu samo da ti viknem "pazi pandur" :d:d

A inace, ja imam 'mute headset' opciju, valjda bi to trbalo svi da imaju..

Poslednja izmena:
dodajte me milosm-bgd

A inace, ja imam 'mute headset' opciju, valjda bi to trbalo svi da imaju..

ne mora da znaci ako imas na samom headsetu ali u lobby-u postoji takva opcija i lako moezte da ucutkate bilo koga ma kakav headset da imate :)

Tek sam sad video ovu temu, mada sam vec vozio u ACA_GT_SERBIA lobiju.

Dodajte me - ZMAJ011

ne mora da znaci ako imas na samom headsetu ali u lobby-u postoji takva opcija i lako moezte da ucutkate bilo koga ma kakav headset da imate :)

Ma ne mislim na headsetu, vec u opcijama u lobby-ju :) Ima drop down meni na "desni klik" ko u OSu :)

Poslednja izmena:
Ok, procitao sam pravila. Bilo bi lepo da se nekome ko napravi neku gresku u toku trku skrene paznja na to u lobiju, mislim da se tako moze najbolje nauciti kako se vozi fer plej. Nego, aj recite kad vam odgovara da organizujemo jednu masovnu bench trku. Jedino mi se ne svidja sto u onlineu ne postoji neki nacin bodovanja i levela, kao i broj penala, da se odmah zna ko je najbolji, ko igra prljavo itd.

Poslednja izmena:
Ok, procitao sam pravila. Bilo bi lepo da se nekome ko napravi neku gresku u toku trku skrene paznja na to u lobiju, mislim da se tako moze najbolje nauciti kako se vozi fer plej.

Naravno, samo praksa, nista ova pravila ne znace dok ih ne primenis na stazi gomilu puta.. ovo su samo neke osnovne stvari, ima tu milion fora ali vremenom se sve to nauci. Zasto sam drvio o zastavicama toliko :) sad nema nikakvo upozorenje vozacu da treba da propusti ove iza, moras da se uzdas da je normalan, i da ce se sam skloniti..
A ovo za levelovanje, to je mac sa dve ostrice, moze dovesti do toga da ljudi voze jos vise kao i*ioti jer ce se 'levelovati' ako pobede ili dobiti kintu. Ja bi voleo da se dobija kinta jer ce mi uskoro ponestati zelje da igram karijeru.. ali ne po cenu gomile neizivljenih de*ila koji ce na svaki moguci nacin juriti na pobedu..
Treba barem statistika neka da postoji, broj pobeda, pol pozicija, predjenih kilometara i ostalo..

skinuo pravila, bacicu pogled veceras :)

a sto se tice penala, kaznjavanja, nagradjivanja... tu je opcija da se sacuva replay trke, te se lako moze analizirati ko u pravu a ko ne.

problematicne lepo kaznimo sa 2-3 trke ne ucestvovanja i to je to.

Ja bih uveo jedno dodatno pravilo. Ne vozimo krsheve sa prednjom vuchom, 100ks i understeerom za izvoz :)

Naravno, samo praksa, nista ova pravila ne znace dok ih ne primenis na stazi gomilu puta.. ovo su samo neke osnovne stvari, ima tu milion fora ali vremenom se sve to nauci. Zasto sam drvio o zastavicama toliko :) sad nema nikakvo upozorenje vozacu da treba da propusti ove iza, moras da se uzdas da je normalan, i da ce se sam skloniti..
A ovo za levelovanje, to je mac sa dve ostrice, moze dovesti do toga da ljudi voze jos vise kao i*ioti jer ce se 'levelovati' ako pobede ili dobiti kintu. Ja bi voleo da se dobija kinta jer ce mi uskoro ponestati zelje da igram karijeru.. ali ne po cenu gomile neizivljenih de*ila koji ce na svaki moguci nacin juriti na pobedu..
Treba barem statistika neka da postoji, broj pobeda, pol pozicija, predjenih kilometara i ostalo..

A ti se nadash da ce i za poslednje mesto online biti kesha :d:d:d

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
prelistao sam i otprilike je ovo sve ono sto sam pokupio tokom godina prateci moto sport.

to sad i nije toliko bitno zbog nedostatka meh. dmg. ali kako bi kaznjavali da recimo dodje do kontakta, gde jedan totalno onesposobi, ili tesko osteti ovog drugog?
kako to kazniti?

to sad i nije toliko bitno zbog nedostatka meh. dmg. ali kako bi kaznjavali da recimo dodje do kontakta, gde jedan totalno onesposobi, ili tesko osteti ovog drugog?
kako to kazniti?

Pa, kako.. :) Ako je neka neobavezna trka sta ti tu mozes :) Iznerviras se, ako je bilo nenamerno on ce da ti se izvini, ako ne onda izbegavas da opet vozis sa njim.. :) U slucaju nekih dobro organizovanih liga pregleda se snimak i organizator odluci o eventualnoj kazni..

Poslednja izmena:
ma dobro, ne igramo u pare znam, ali recimo, vozimo sat vremena i na kraju u poslednjem krugu, neki zaostali smarac odluta na trenutak i odvali me u trenutku kada se ja borim za plasman.

mislim da je revenge u tom slucaju in order? :d

A posto ne znas da vozis sporije automobile gde tehnika najvise dolazi do izrazaja, onda bi da ih zabranis a? :d

A znachi zato si me dobio jednu jedinu trku sa onim krshem a sve ostale izgubio :d Samo neko ko nema tehniku moze da vozi F40, Cobru, Elise, DB9 :d, a ti poshto razbijash od tehnike, mozesh da vozish samo Spacheka i Tristaća :d:d

Provalio sam understeer u ovoj igri, neces se vise qrciti ni sa F40 :d A i nisam ti ja navikao na te seljacke kombinacije, F40 i WRC na Tsukubi :d

cim postavljas takva pitanja znaci da ti otpadas za kombinaciju :d

haha marko daj neko vreme da vidis dal otpadam ;) postavljam dobra vremena i bez toga sto ne znam sta znaci ta rec .a nije sramota pitati i ti si pitao nekog!Posto sam ja relativno mlad za vas.

Understeer - klizanje preko volana. Auto ide putanjom sirom nego sto mu ti dirigujes volanom. Mora da se "dodaje volan" odnosno da se skrene jos vise - sto obicno nema efekta jer su prednji tockovi vec presli granicu prijanjanja za podlogu. Karakteristika svih auta sa prednjom vucom, a u pocetnom stadijumu klizanja i onih sa zadnjom vucom. Oni obicno prvo pocnu da beze preko nosa pa onda "otkace" rep odnosno predju u oversteer.

Oversteer - previse skretanja. Zadnji deo auta isklizava sto uzrokuje da prednji deo skrece vise nego sto je zadato volanom. Mora se "oduzimati volan" tj. kontrirati. Ono sto vidjas na drift takmicenjima. Karakteristika pre svega zadnje vuce mada se i kod prednje vuce pojavljuje kao lift-off oversteer, odnosno bezanje zadnjeg kraja pri oduzimanju gasa ili kocenju koje se desava zbog transfera mase ka napred i naglog gubitka opterecenja na zadnjoj osovini.

I jedno i drugo pomaze da se napravi bolje vreme ako vozac zna kada da ih upotrebi i kako da ih dozira. U suprotnom je garantovano izletanje sa staze ili okretanje (tzv. spin).

Sto ne objasnite coveku. Vi ste se nauceni rodili?

Treba samo dodati da su najbolji automobili oni koji imaju savrshen balans izmedju over i understeera, odnosno da imaju granicu izmedju ta dva bash na pravom mestu...

Borise, shta znachi to provalio si understeer, ti morash da nauchish igru napamet da bi mogao da vozish :d:d:d Nije ni chudo shto si uzivo markica master :d

I hoce li ce pasti neki dogovor za online danas?

Sto ne objasnite coveku. Vi ste se nauceni rodili?

nismo , ali tu je internet, tu je auto-moto emisija (podupravljanje i preupravljanje , po naski) , zasto da postavi pitanje i ceka odgovor kada moze odmah da sazna :p

a i ovo bi trebalo da bude tema za online dogovor a ne za osnove automobilizma :d

Treba samo dodati da su najbolji automobili oni koji imaju savrshen balans izmedju over i understeera, odnosno da imaju granicu izmedju ta dva bash na pravom mestu...

da ali su najzabavniji oni sa oversteer-om :d ne smaraju u krivini kao oni sa understeer-om a trazi od vozaca skillove :)
drift takmicenja su ti cist primer.

Poslednja izmena:
Vrh Dno