Šta je novo?

Exceleram

ness1602

Slavan
Učlanjen(a)
10.08.2009
Poena
395
Vidim da se u jednoj prodavnici kod nas pojavio, pa me zanima da li je neko imao iskustva sa ovim memorijama?

To je neka "value" klasa Mushkin memorije, tek se pojavila kod nas tako da niko nije imao iskustva s njom ;) mogao bi ti da nam javis kakva je :)

Jes, bas imam sad 50e u djepu koji me svrbe :p

zar nisu oko 60 ? ;)

blic predstavljanja na netu ( saopstenja ) govore da su ok, red cilja na "entuzijaste" i ima ih nekoliko vrsta u zavisnosti od latencije i napona, a blue cilja na value segment trzista i isto ih ima u nekoliko modela.

oba dolaze sa " lepim " hladnjacima u odgovarajucim bojama, a informacije na netu ( posto se radi verovatno o saopstenjima ) sto se tice specifikacija nisu jednoznacne.

obzirom da se radi o fabrikama koje je kupio-preuzeo mushkin, verujem da ce se ove memorije pokazati kao vise nego dobre, ako ni zbog cega drugog zato sto su " prve " pod ovim brendom i mushkin ne bi dozvolio da " izadju " na los glas.

meni licno se dopadaju kako izgledaju, a i odlicno ce se uklopiti ako imate providnu stranicu na kucistu
:)

Nadam se da ce uskoro biti neki review, jer za te pare su odlicna kupovina.

Nije mi jasno, ako sklapaju u nemackoj, kako su cene tako niske?

Ali ta memorija u atomu je neka "slabija" , pitao sam ih rekli su mi da nije CL7 a vec 9-9-9-24 1.65v!

Ali ta memorija u atomu je neka "slabija" , pitao sam ih rekli su mi da nije CL7 a vec 9-9-9-24 1.65v!

BLUE je cl9,RED je cl7

ima na njihovom sajtu datasheet,pa vidite tamo

ima vise modela,zavisno od latency,ali one koje su dosle su red cl7 i blue cl9

inace,stoji u nabavci da je red cl7 a blue cl9

Poslednja izmena:
Pa imas obe kod njih, ne znam sto si se cudio?

Ta crvena je 7-10-10-27, plava je 9-9-9-24. Obe 1.65 i obe 1600mhz.

Super memorije deluju na prvi pogled, taj CL7 na 1600MHz mi bas lici na mushkin stilleto sa cl7 10 10 24...

A cena im je 3k niza...

i ova blue za 6k dinara je dobar izbor...

I meni se cini.
Posto i dalje imam ddr2, zanima me dal ce biti njih?
A za novu konfiguraciju, i ovi plavi bi super legli za te pare.

Ja sam uzimao pre neki dan memoriju i nudili su mi exeleram ali nešto nisam bio siguran u njih,navodno su u prodavnici radili nekoliko testova i kažu da se ok pokazala...Koliko je za verovati prodavcima ne znam :) ali uzeo sam siguricu Kingston KHX 1600Mhz za 6700k.

Jeste barem kingston je sigurna marka :), ja evo nekoliko meseci nisam imao nikakvih problema sa hyperx-om, danas sam ga prodao i uzeo opet Kingston al ovog puta dosta overklokabilnija memorija : 2x2Gb Kingston hyperx 1600Mhz BLU:smoke:

Poslednja izmena:
Upravo sam uzeo dotichny memoriju,tacnije red culvert 7-10-10-24 1600mhz. Medjutim nece da radi na tim latencijama,vec 8-10-10-24.

Jeste barem kingston je sigurna marka :), ja evo nekoliko meseci nisam imao nikakvih problema sa hyperx-om, danas sam ga prodao i uzeo opet Kingston al ovog puta dosta overklokabilnija memorija : 2x2Gb Kingston hyperx 1600Mhz BLU:smoke:

uzimao si overklokabilniju memoriju a imas AMD platformu?

Mora da nisi upoznat sa AMD kontrolerima za ddr3 memoriju...

8-9-8-24 1T 1.65V takodje radi :) Probacu kasnije da se jos malo igram ;)

Poslednja izmena:
Ja sam uzimao pre neki dan memoriju i nudili su mi exeleram ali nešto nisam bio siguran u njih,navodno su u prodavnici radili nekoliko testova i kažu da se ok pokazala...Koliko je za verovati prodavcima ne znam :) ali uzeo sam siguricu Kingston KHX 1600Mhz za 6700k.

cuvaj ti dobro racun i kutijice od te sigurice |PP
u mojoj blizoj okolini 3 komada crkla (uglavnom u garantnom roku) a par koji sam ja uzeo pre par godina nikad nije radio na 1066 uparen (ddr2 cl7 i nije bio kit)..
tako da bih ja sve pre nego kingston uzeo...

cuvaj ti dobro racun i kutijice od te sigurice |PP
u mojoj blizoj okolini 3 komada crkla (uglavnom u garantnom roku) a par koji sam ja uzeo pre par godina nikad nije radio na 1066 uparen (ddr2 cl7 i nije bio kit)..
tako da bih ja sve pre nego kingston uzeo...

Ok nisam naveo ostatak priče,više ne znam gde sam šta pisao :)....pre Kingstona sam uzeo Geil DDR3 koja se kod mene pokazala katastrofalno...jednostavno je gušila komp,te diže sistem 3 dana te BSOD kad se podigne na 1600.A sve ok sa memorijom.Zato uzeh Kingstona jer sam imao DDR2 koji je savršeno radio...

Jedan revju red culvert-a klik latencije 6-8-7-24 , sa cenom od nekih 60 eura je prava kupovina nema sta, ja platio moj hyperx blu 55 eura koji je opet veoma dobar 7-8-7-24 razlika je samo u CAS#(tCL) latenciji :)

Poslednja izmena:
Dobro izgledaju ovi crveni, ko imas AMD masinu mislim da ne mora da gleda dalje :p

Dobro izgledaju ovi crveni, ko imas AMD masinu mislim da ne mora da gleda dalje :p

E sto fali i na intel baziranim masinama, memorija radi na 1.65V sto tacno odgovara na propisima memorijskog kontrolera.

Ma boja je bitna :)

Nazad
Vrh Dno