pitanje za "Chupo92" :
i sta sad to znaci da je grafika odvojena? jel to generalno bolje za procesor? vec sam poceo da se gubim u novim informacijama![]()
Veći deo je GPU?
I to novo ti je pola godine, Intel je vec najavio novi socket pa ti vidi.
Pa Intel :dVeći deo je GPU?
Tako velika, a tako slaba grafika???
Nope. Kontroler je u drugom čipu gde je i grafika, odnosno to je praktično gotovo ceo nekadašnji severni most.Serije pre "Core i" nemaju integrisan memorijski kontroler.
Kod i3 je memorijski kontroler u procesoru, a grafika je odvojena.
Ajte da izmjerimo klok za klok razliku izmedju procesora , ja mogu da zastupam c2d sa ddr2 , na klokovima kojima se dogovorimo .
recimo da uvedemo pravila :
-Da se procesor testira na kloku od 2.66, racunam da ce to svi moći da isprate , neka ddr bude na 800 sa 5 - 5 - 5 - 15 latencijama
-zatim test na default setupu pri cemu se navodi koji je setup ,
-zatim na max overkloku koji koristite u realnom radu .
Da se testira super pi mod 1M,
i 3dmark06 samo prvi cpu test .
Ima li zainteresovanih , pa da napravimo jednu tabelu?
ja sam ZA! imam e7200 i ddr 2 na 800mhz,pa ako mogu da pomognem tu sam!:wave:
Ok moze e7200, ako ko ima neki iz serije e5xxx e8xxx liniju , nek se jave ljudi sa i5 , i7(i7 obavezno sa ukljucenim QPI ili kako se vec zove opcija sa 8 thredova , phenom II x4 , i recimo stari athlon 64 , tipa 6000+ ili 6400+(ako nema niko otici cu kod druga da i njih odradim ).
Sve ovo na win7 64 bit . Ili da pravimo novu temu ???
tabasca_m, i ja sad baš razmišljam o sličnoj kombinaciji. Mislim da se taj procesor više isplati od Phenom II 555 BE x2, jeste lošiji u radu sa arhivama i malo lošiji u igricama, ali mislim da nije nešto drastično. Ima manji TDP (i to sa grafikom, kolicki mu je tek onda kad se ne koristi ona), i troši manje struje.
Da li je bolji P55 ili H55 čipset i da li je bolji izbor neka miniATX ploča od ASUS-a ili MSI-a?
Najbolji trenutak za kupovinu toga će biti sad kraj godine kad izađe Sandy Bridge, jer će u svakom slučaju i ako ti procesori budu primetno skuplji smanjiti cenu ovima.
Mislim da je razlika između i3 530 i G6950 u ceni mnogo veća nego što bi trebalo da bude kad bi se gledale performanse.
Ok moze e7200, ako ko ima neki iz serije e5xxx e8xxx liniju , nek se jave ljudi sa i5 , i7(i7 obavezno sa ukljucenim QPI ili kako se vec zove opcija sa 8 thredova , phenom II x4 , i recimo stari athlon 64 , tipa 6000+ ili 6400+(ako nema niko otici cu kod druga da i njih odradim ).
Sve ovo na win7 64 bit . Ili da pravimo novu temu ???
Da nije "Vukasin" mislio mozda ovako- da je trenutno najbolji i najbrzi C2D bolji od najsporijeg i najlosijeg i3 procesora, ali da ipak u tome nema buducnosti zbog cuvenog socketa?
Definitivno je marketinski trik medju AMD i Intelom......hteo bih da vidim jednog ne obicnog korisnika racunara nego malo naprednijeg .......koji ce golim okom da vidi u realnom vremenu ocitu brzinu C2D recimo 8400 i bilo koga Core i3 .....nebitno dali su igrice ili obrada video materijala u pitanju ...ili bilo sta trece...probao sam ih u servisu i ucerio se da nema ama bas nikakvog znacajnog ubrzanja a da se to da osetno primetiti ........bacanje para a punimo kase proizvodjacima .......e sad sa cetvorojezgreni.....to je vec dosta ispred i u realnom radu .izvini, znam da ih ima i sa DDR3, ali kada neko napise da je Core i3 samo malo brzi od C2D i da nema mnogo razlika - kako biti najjasniji i objasniti sustinsku razliku?
Ono što sam spominjao pre par nedelja:
http://www.insidehw.com/Reviews/CPU/The-Ultimate-CPU-Round-up-Summer-2010.html
Uporedni test 36 procesora, nadam se da vam je od pomoći![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari