Šta je novo?

Zastita potrosaca kroz zakone i praksu (FAQ u II Postu)

Ajde ovako i pogled sa strane prodavca, u zakonu o trgovini stoji da je uvoznik duzan da uz robu krajnjem prodavcu dostavi, uputstvo za upotrebu na srpskom jeziku, deklaraciju i garantni list koji treba da sadrzi uslove garancije koje prepisuje proizvodjac a sa mogucnosti promene usled uslova koriscenja u datoj zemlji i spisak ovlascenih servisa. U slucaju kvara tokom garancije kupac je duzan da neispravan uredjaj odnese u OVLASCENI SERVIS. Ukoliko u mestu ne postoji OVLASCENI SERVIS kupac artikal salje u najblizi a OVLASCEN SERVIS snosi troskove transporta.

E sad to bi sve bilo lepo i krasno da uvoznici nama sve to dostavljaju ali od toga nema nista osim deklaracije u nekim slucajevima.

Jeste da je proizvodjac duzan da radi rezervne delove 5-7 godina ali nigde ne pise da je uvoznik u obavezi da ih nabavi.

Meni svaki uvoznik racuna 45 dana od datuma kada je on primio taj uredjaj a to ume da bude i 10-15 dana od kad ja posaljem, jer je tad stigao na red.

Mislim da bi prvo drzava trebala da uvede reda kod njih pa tek onda ovaj zozp jer ce to biti rasulo.

I po novom, ja odem negde i kupim nov racunar za 1000 evra, odigram sve nove igre i vratim ga u roku od 30 dana bez razloga i trazim pare nazad?

Meni uvoznik nece da primi nazad robu koji kupac vrati, sta ce biti jednog dana, svi cemo biti puni polovne koriscene robe, ja to ne mogu da prodam kao novo ako spustim cenu da ga prodam ja sam u gubitku, gde to vodi?

Poslednja izmena:
evo epiloga :D dobio sam nokiju n97 mini i 40 evra vrednu bluetooth slusalicu, za moj 2 godine star htc touch pro u kvaru. ja prezadovoljan i mozda i povucem prijavu :D

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?t=203894&page=6

post #85 i #88, da ne dupliram postove...
sta da radim?

Ovi mi vec gadno smrdi...dali vredi da ih pretim sa trzisnom inspekcijom? i, po zakonu koliko mogu traziti od njih, jer sada 8300din nije ni 80EUR....

Nisam citao sve unazad, pa mozda imam krivu sliku, ali koliko sam shvatio, tebi je problem sto 8300 dinara u EUR sada nisu isto sto i 8300 dinara kad si kupio napajanje.

Zvanicna valuta na ovoj teritoriji je dinar, na fiskalnom racunu je naznacen iznos u dinarima, pa budi srecan ako to dobijes.

Nisam citao sve unazad, pa mozda imam krivu sliku, ali koliko sam shvatio, tebi je problem sto 8300 dinara u EUR sada nisu isto sto i 8300 dinara kad si kupio napajanje.

Zvanicna valuta na ovoj teritoriji je dinar, na fiskalnom racunu je naznacen iznos u dinarima, pa budi srecan ako to dobijes.

:(:(:(

Nemogu da verujem...znachi, ovi u IMTELU itekako znaju zakone...a posto zadnji put kada su imali u prodaju ta corsair napajanje, ALI U DIN vrednosti kostao manje nego sto je fisklanom racunu, necu ni dobiti 8300, nego 7000 i kusur dinara..pa ovo je sramota...

Pa nisu oni krivi sto je kurs takav kakav je :trust:

A zar su ti prvo nudili 8300?

Pa nisu oni krivi sto je kurs takav kakav je :trust:

A zar su ti prvo nudili 8300?

nisu mi nudili nista, nisu rekli tj nisu mi dali odgovor koliko cu dobiti...ali ne razumem ovo, dakle ima uvoznika za Corsair, a njima je lakse vratiti koliko-toliko, nego da trazu zamenu...:mad::wall:

Poslednja izmena:
Pa pošalji napajanje direktno u corsair u holandiju, više ti se isplati.

Nisam bio ironičan, ali možda nisam ispratio priču u potpunosti. Čini mi se da se radi o Corsair napajanju. Siguran sam da možeš da im pošalješ napajanje a oni će ti poslati novo ako je i dalje u garanciji. Možeš da ih pitaš na njihovom forumu ili njihovu tehničku podršku.

http://www.corsair.com/helpdesk/default.aspx

Poslednja izmena:
Nema od toga nista, da posalje to napajanje potrosio bi minimum 2000 dinara.

Pa opet se isplati, za pare koje će dobiti ne može da kupi ni približno kvalitetno napajanje. U najgorem slučaju možeš da zameniš napajanje pa da ga prodaš a od ostatka para kupiš neko drugo i opet ćeš bolje proći.

Ma koje slanje, bre.

Em sto kosta, em moze da se "zagubi", pa da ostane bez icega.

Mislim da bi ipak prodavac morao to da resi sa uvoznikom.

Ne budi ironican :smash:

schnappy, jesi li ih pitao zbog cega ne zele da stupe u kontakt sa uvoznikom?

nisam :S: ali mislim da ce neko sada kupiti hx620 za 7300 dinara :mad:
jer, daleko smo od 45dana kada sam poslao napajanje na reklamaciju...i oni jos cekaju pare..mrsss :mad:

Pa reci im da će ih jeftinije izaći da pošalju napajanje u corsair nego da ti daju keš.

Ja bih rizikovao i poslao, kad već oni neće. Imaš verovatno neke osigurane pošiljke koje koštaju malo više ali onda si siguran.

Ja bih rizikovao i poslao, kad već oni neće. Imaš verovatno neke osigurane pošiljke koje koštaju malo više ali onda si siguran.

neznam videcu...izgleda da sam baksuz...ovi su me hebali iz emmija, kupio sam 4 UV neonke a posle slejvinga sve se pokvarilo(verovatno zbog strucnog majstora), cak jedan transformator je spaljeno...nemam srecu....

@schnappy
Ako imas garantni list od uvoznika, onda sa njim mozes da izvrsis reklamaciju direktno kod uvoznika, bez posredovanja Imtela. Imtel je bio duzan da ti preda takvu garanciju, a ako nije, onda mozes da im zapretis inspekcijom, ako oni ne preuzmu na sebe obavezu da kontaktiraju uvoznika.
To je sad tehnicko pitanje, ali mislim da se prodavac oslobadja zamene za adekvatan uredjaj samo ako takav uredjaj vise ne postoji na trzistu, a ne u slucaju da ga nemaju na lageru.

Ne budi ironican :smash:

schnappy, jesi li ih pitao zbog cega ne zele da stupe u kontakt sa uvoznikom?

Pa verovatno zato sto su oni uvoznici i ne mogu da stupe u kontakt sa samim sobom :).
Imtel je bio prvi zvanicni distributer Corsair-a, a pored njega jedini zvanicni jos uvek je CT, a ni jedni ni drugi ne rade corsair vec skoro 2 godine.
Sve ovo sad sto se prodaje od Corsaira nije pod distributerskim ugovorom, sto znaci kad nesto crkne bit ce vecinom vracanje para. Ako se ne desi opet neki eurolink :wall:

LC Power LC500H-12, V2.2 drugaru crklo posle 6 dana ,ima semprona 2600+ i ati 9550 tako da nije mogao nikako da ga preoptereti, e sad ja se osecam nekako odgovornim jer sam ga nagovorio da kupi doticno napajanje i da da 1000-1500din vise u odnosu na zito,vito i frontier iako ni malo ne gotivim ta LC napajanja al valjda zato sto ima 2 god garanciju i sa obzirom na njegovu konfiguraciju cinilo mi se ok. E sad posto je nije proslo ni sedam dana jel ima pravo da trazi novo napajanje ili da ceka servis koji koliko sam cuo moze da potraje i 45 dana.?

"ComTrade Shop: Doktor za računare"?
Razumem marketinski potez za sajt ali ne razumem ako neko ne zna nista o racunarima i konfiguracjama taj i ne dolazi na ovaj sajt vec visi po socijalnim mrezama.Reklamu za kvazi comtrade doktora onda nece ni videti.
Osim toga bio sam svedok savetima kupcima u comtrade-u.Lep nacin da zarade i ratosiljaju se losih i zastarelih stvari i to bas u vreme expanzije novih procesora,socketa itd.
Eticki,nema sta.
Secam se reklame u autousima racunar sa monitorom 100 eura-Comtrade.Sta li unutra ima ili je bilo ludo me zanima.Ali je cinjenica da Vesko nije naivno dosao do tih visina.

Poslednja izmena:
Sama ideja je na mestu ali je pitanje kakva ce biti realizacija i koliko " dobronamerna " prema krajnjim kupcima

Vrh Dno